Jump to content

onboard sound card vs creative X-FI

andreas_a

Recommended Posts

1ον)Δεν αξίζουν για μένα.

2ον)Creative SoundBlaster X-FI Titanium

edit

Βέβαια αυτή η κάρτα είναι για όποιον χρειάζεται και οπτική ίνα.Αλλιώς μπορεί να πάει και στην Creative Sound Blaster x-fi xtreme gamer που είναι ίδια σχεδόν κια γλιτώνεις και καμιά 50άρα€!

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

εγω παντως κλεινω προς την asus d2x γτ σε οποιο forum και αν εχω διαβασει ολοι παραπονιουνται για τις καρτες της creative και ολοι προτεινουν αλλαγη σε asus!

καλο θα ηταν βεβαια να ειχαμε και μια γνωμη απο καποιον εδω μεσα που την εχει δουλεψει για να μας ελεγε μια γνωμη!!!

Θα ηθελα να τονισω οτι για να δουμε διαφορα πρεπει να εχουμε και καλα ηχεια. Ειναι περιτο να παρεις καρτα και να εχεις μαπα ηχεια. Προσωπικα εγω προτεινω: harman kardon soundsticks ii - Ηχεία Yπολογιστή | Skroutz.gr Μπορει να ειναι στερεο αλλα: 1) σχεδον ποτε δεν βαζουμε τα 5.1 η τα 7.1 σε σωστο σημειο για να ακουσουμε σωστα 2) Εχουν παρα πολυ καλητερο ηχο απο οποιοδηποτε ηχειο της κατηγοριας. Μου φαινεται γελιο (απο προσωπικη εμπειρια, γιατι αυτα εχω) να τα συγκρινω με logitech κλπ, ειναι ΑΛΛΗ κλαση. Μιλαω ακομα και για την ναυαρχιδες αυτων των εταιρειων, ειχε παρει ενας φιλος και μολις ακουσε διαφορα ξενερωσε.... Σε αντιθετη περιπτωση, που δεν εχετε καλα ηχεια η εχετε ηχεια της σειρας για desktop (logitech κλπ), μπορειτε να παρετε και καρτουλα κατω των 100 ευρω με καλα αποτελεσματα.

Φιλε sfk9039 να σε ρωτησω.. Ειδα οτι εχεις την Asus Crosshair V Formula, η onboard Supreme FX λεει τπτ;

Μαλλον θα ειναι η επομενη M/B μου και ηθελα να ξερω σε τι επιπεδα ειναι πανω κατω για gaming, music, movies.

Η αληθεια ειναι οτι θελω καλο ηχο στο καινουργιο pc που εχω στο μυαλο να στησω, οποτε σιγουρα θα χτυπησω

και καρτουλα και καλα headphones σε φαση αλλα ισως στην αρχη την βγαλω με την onboard.

Το τσιπ λεγετε supreme x-fi 2. Ειναι κλασης audigy 4, x-fi audio κλπ. Αξιολογο αλλα οχι ισαξιο των ακριβων μοντελων creative και asus. Ουσιαστικα ειναι ενα realtech 889 με καποια δανεια απο creative. Σε σχεση με τις αλλες onboard παντως ειναι ανωτερο. Η μητρικη απο καλουδια αλλο τιποτα. Εχει κατι θεματακια χαζα που θα φτιαξουν πιστευω σιγα σιγα με bios updates αλλα τιποτα σοβαρο, δεν μου εχει κολησει ποτε μεχρι σημερα.

Thanks for the info man. Απο καρτες εχω βαλει στο ματι την Sound Blaster X-Fi Titanium HD

αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει τα λεφτα της γιατι η τιμη της ειναι λιγο τσιμπημενη.. :hmm:

Sound Blaster X-Fi Titanium HD Audiophile Sound Card | Creative Store (Pan Euro)

Titanium HD αξιζει μονο για καποιο ποιοτικο ζευγαρι ακουστικα imo, και παλι θα προτεινα forte της auzentech που βγαινει πιο φθηνη, καρτες ηχου που δεν βγαζουν x-fi headphone cmss3d σε game mode ή εστω παραμετροποιησιμο dolby headphone οπως καποιες xonar πολυ απλα δεν αξιζουν για gaming. Με ηχεια δεν ασχολουμαι οποτε δεν ξερω τι παιζει, σχεδον ολοι οι πελατες μου στο L4D εχουν ηχεια παντως, τυχαιο ? δεν νομιζω ! :p

Κοιτα, οι creative ειναι καλυτερες σε παιχνιδια (εφε και εξτρα αποδοση σε fps λογο του ενσωματομενου επεξεργαστη), οι asus σε ποιοτητα ηχου και απο οτι λενε σε drivers. Σε καμια περιπτωση δεν θελω να σου υποδειξω τι τα παρεις. Η τελικη αποφαση ειναι δικη σου, εμεις εδω σου δεινουμαι καποια στοιχεια και εσυ αποφασιζεις. Σε εμενα παντως η λογικη λεει Asus και το συναισθημα creative. Δυσκολο.....

Παραπανω fps δεν παιρνεις, ολα τα games χρησιμοποιουνε την cpu πλεον.

Πχ στο FEAR εισαι μεσα στο δωματιο,ακους τα βηματα και ξερεις ακριβως απο ποια πλευρα ερχεται ο οχτρος...

Αυτο γινοτανε στα XP, το fear ειναι σε directsound και αμφιβαλω αν ακουγεται σωστα σε win7/vista, επισης αμφιβαλω αν λειτουργει σωστα το ALchemy στο συγκεκριμενο game.

Στο bf2142 με xp ειδα διαφορα στα fps με audigy 2. Στο bad company 2 να σου πω την αληθεια δεν το προσεξα (βγαζω πολλα ετσι και αλλιως), παντως ειχε σιγουρα πολυ καλητερο ηχο και εφε.

c/p από άλλο thread, σε απάντηση στον sfk

Παρότι δεν γουστάρω να ασχοληθώ, και δεν είχα και σκοπό να το κάνω στο άλλο thread άλλωστε, στα γρήγορα...

Audio Chip στις σύγχρονες Asus & Gigabyte Z68 mobos = RealTek ALC889.

Διόλου κακό chip.

Σε ότι αφορά την ποιότητα ήχου ( ποιότητα ήχου = απόκριση συχνοτήτων, αρμονική παραμόρφωση, crosstalk, IMD, κλπ # όχι "με την Ψ ακούς πιο πολλά εφέ ή έχεις το Ζ surround feature, κλπ κλπ ) με ηχεία της τάξης "computer speaker sets" όπως τα Edifier, Logitech, Creative διαφορά ουσιαστική δεν θα ακούσεις.

Αν μιλάμε για ηχεία της προκοπής ( Hi-Fi speakers όπως π.χ. B&W, JBL, JM Lab, Kef, Martin Logan, Magnepan, Roister, κλπ κλπ ) ή για ακουστικά ( headphones ) της προκοπής ( Sennheiser HD5xx & πάνω, AKG K501 και πάνω, τα γνωστά SuperLux, κανένα ηλεκτροστατικό π.χ. Stax ) τότε ναι, η διαφορά στον ήχο που θα ακούσεις μεταξύ on-board και κάποιας καλής για τον σκοπό κάρτα ήχου ( π.χ. Xonar Essence STX, X-Fi Titanium HD, κλπ ) θα είναι από μεγάλη εώς και τεράστια.

Στα games αν δεν παίζεις με headphones ( ώπου χρειάζεσαι κάποιο καλό DSP, όπως αυτό της Creative Labs ) σου είναι περιττή η X-Fi ( άλλη κάρτα για gaming δεν θα πρότεινα, γιατί οι τίτλοι με EAX 5 HD υπάρχουνε ακόμα, και είναι κάτι που έχει διαφορά όταν το game το αξιοποιεί, και προφανώς δεν παίζει με Asus ήχου ή άλλη κάρτα ) αν παίζεις π.χ. με ηχεία 2.1/4.1/5.1 [ υποστηρίζει EAX 5 HD μέσω software emulation license το Supreme FX 2 της Asus ]

Διαφορά ουσιαστική στα FPS πάλι δεν υπάρχει.

Αν την χρησιμοποιείς και για ακρόαση μουσικής με κάποιο καλό ηχείο/ακουστικά, τότε ναι, προτείνεται ανεπιφύλακτα η αγορά μιας "σωστής" X-Fi ( η Xtreme Audio δεν είναι επί της πράξης X-Fi είναι Audigy 4 ZS, η Xtreme Music από την άλλη είναι κανονική X-Fi ).

Στο bf2142 με xp ειδα διαφορα στα fps με audigy 2. Στο bad company 2 να σου πω την αληθεια δεν το προσεξα (βγαζω πολλα ετσι και αλλιως), παντως ειχε σιγουρα πολυ καλητερο ηχο και εφε.

BF2 και 2142 ειχανε hardware openAL με αποτελεσμα να ειναι πραγματικα διαφημιση ο ηχος τους για τις x-fi, μεχρι και elevation filter επαιζε στο cmss3d για οταν πεταγε ελικοπτερο απο πανω σου, και επειδη ακριβως ητανε σε openAL αμα πηγαινες σε vista δεν αλλαζε τπτ στον ηχο, τωρα το μονο που κανουν ειναι να βαζουν μια προχειρη sound engine και να επιβαρυνουν την cpu, το hardware audio acceleration και το EAX ειναι ΝΕΚΡΑ και εν μερει φταιει γι αυτο η ιδια η microsoft. Τελευταια games με σοβαρο 3d ηχο ητανε τα stalker και το ut3, και παλι η x-fi προσφερει το κατι παραπανω σημερα γιατι ακομα και στην source πχ αμα ρυθμισεις σωστα το cmss3d εχεις μια σχετικη ακριβεια στο positioning, καμια σχεση με τα παλιοτερα παιχνιδια ομως :(

παιδια πριν λιγο τελειωσα με το σεταρισμα της νεας μου asus xonar d2x, αλλα οπως παντα κατι θα παει στραβα, να πω την αληθεια δεν την ειχα υπολογισει καν αυτη τη περιπτωση.

η μια pci expess θυρα της mobo καλυπτεται ολοκληρωτικα απο την καρτα γραφικων.

με την δευτερη ομως θηρα που ειναι παρα κατω, οπου και κουμπωσα την d2x, η πλατη της καρτας ηχου σχεδον εφαπτεται με την προσοψη της καρτας γραφικων. (εδιαμεσο κενο περιπου μισο εκατοστο).

το προβλημα ειναι οτι η καρτα γραφικων δεν εχει καθολου καλη εισροη αερα αφου ο ανεμιστηρασ της εχει καλυφθει. ηδη παρατηρησα αυξηση στη θερμοκρασια της κατα την αναπαραγωγη βιντεο.(επαιζε βιντεο εως 55 βαθμους ενω τωρα φτανει εως 65 βαθμους σε θερμοκρασια δωματιου 25 βαθμων.)

δλδ μετα απο 3ωρο παιχνιδι που θα φτασει???

χαθηκε ο κοσμος να βαλουν τις pci express λιγο παρακατω, λες και δεν ξερουν ποσο γομαρια ειναι οι καρτες γραφικων.

τι κανω βρε παιδια ????....ειναι προβλημα αυτο????....μπορει να παθει ζημια η καρτα γραφικων????

p.s. η καρτα ειναι καταπληκτικη και ειναι κριμα να μη τη χρησιμοποιησω!!!

Πες μας λίγο το σύστημά σου από τι αποτελείται.

Επίσης υπάρχουν λύσεις.

Αλλά τρέξε και κανα game και πες μας και max θερμοκρασίες για να σου πούμε και αν στην τελιή υπάρχει πρόβλημα επειδή μπορεί να είναι οκ οι θερμοκρασίες!

καταρχην η mobo: gigabyte z68x ud4 b3

GIGABYTE - Motherboard - Socket 1155 - GA-Z68X-UD4-B3 (rev. 1.0)

cpu: i5 2500K

gpu: ati radeon 6950 2Gb

δισκοι: vertex 3 120Gb & WD 1Tb

αυριο θα τρεχω το deus ex που παιζω αυτη την περιοδο να δω ποσους βαθμους θα φτασουμε (μεχρι προτινος δεν ξεπερνουσε η gpu τους 70 βαθμους)

Μην ανησυχείς.Υπάρχουν δύο λύσεις.

1)Βάζεις την κάρτα γραφικών στην από κάτω PCIE θύρα και κανονικά από πάνω την κάρτα ήχου ή

2)Βάζεις την κάρτα ήχου στην 2η PCIE.

Εγω εχω creative καρτες ηχου εδω και χρονια.Το μονο που ειχα προβλημα αλλα με ενα νεο driver διορθωτηκε ηταν με την audigy 2 zs που ειναι παλια καρτα οταν πρωτοεβαλα στο 2ο pc τα windows 7. Με την pcix titanium xfi που εχω τα παιχνιδια παιζουν ολα υπερτατα με τα Ζ5500. Αν εισαι παιχνιδακιας παρε την creative. Η asus ειναι καλυτερη σιγουρα σε μουσικη κτλ.

Εγω εχω creative καρτες ηχου εδω και χρονια.Το μονο που ειχα προβλημα αλλα με ενα νεο driver διορθωτηκε ηταν με την audigy 2 zs που ειναι παλια καρτα οταν πρωτοεβαλα στο 2ο pc τα windows 7. Με την pcix titanium xfi που εχω τα παιχνιδια παιζουν ολα υπερτατα με τα Ζ5500. Αν εισαι παιχνιδακιας παρε την creative. Η asus ειναι καλυτερη σιγουρα σε μουσικη κτλ.

Well said 4348968329_466b5eec07.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.