Jump to content

onboard sound card vs creative X-FI

andreas_a

Recommended Posts

παιδια αγορασα προ ημερών το σετακι της Edifier s550.

To σετ ειναι συνδεδεμένο πανω στη motherbord Gigabyte Z68 UD4 B3 αναλογικά.

Η ερωτηση μου είναι αν θα είχα καλυτερο ήχο αγοράζοντας μια Creative SB X-FI TITANIUM???

άξιζει κατι τέτοιο ή τζαμπα θα πεταξω 100€??

p.s. να αναφερω οτι το σετ δεν εχει ψηφιακη έξοδο

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Μια διαφορά στον ήχο θα την έχεις, αλλά να μην περιμένεις κάτι το συνταρακτικό.

Αν όμως π.χ. χρησιμοποιείς και κανά καλό σετ ακουστικών για προσωπικές ακροάσεις, τότε αξίζει, μιας και στα ακουστικά παίζουνε αρκετά καλές διαφορές μεταξύ on-board και ξεχωριστών καρτών ήχου.

Εγω ως ηχολυπτης και gamer θα διαφωνησω. Μια καλη καρτα ηχου σε συνδιασμο με καλα ηχεια εχει συνταρακτικη διαφορα απο την onboard. Μια καλη καρτα κατ αρχην εχει αλλες δυναμικες. Αυτο συμαινει πως πχ οι εκρηξεις γινονται πιο ζωντανες και δεν μπουκωνει ο ηχος. Η μεγαλη δυναμικη επισης δινει καλυτερη κατευθηντικοτητα, ξεχωριζεις καλυτερα το δεξια αριστερα. Επισης με μια X-Fi μεσα στο παιχνιδι ακους ηχους που δεν ακους με μια onboard πχ η απογειωση του UAV στο bad company 2. Τελος δεν πρεπει να ξεχναμε πως μια καρτα με επεξεργαστη ηχου μειωνει την χρηση της cpu και αυτο συναιπαγετε κατι ψυλα σε επιδοσεις. Γενικα μια καλη καρτα ειναι must. Καλη καρτα δεν σημαινει και ακριβη. Εγω πχ με μια απλη X-fi extreme audio ειδα μεγαλη βελτιωση στον ηχο. Αν σε περνει παρε και ειναι σιγουρο οτι θα σε συντροφεψει και στο επομενο PC σου. Να στο πω με απλα λογια: το onboard δεν ακουγεται......

ειμαι πολυ ασχετος στα της μουσικης και ηχου,αλλα με xfi και φτηνιαρικα ηχεια ,σε παιχνιδια βλεπω ΤΙΤΑΝΙΑ διαφορα.Οι ηχοι διακρινονται καλυτερα,καθαροτερα,το surround λειτουργει σωστα...Σε παιχνιδια που χρησιμοποιουν τα κολπα της ΧΦΙ (ΕΑΧ κλπ), μιλαμε για διαφορετικο κοσμο...Πχ στο FEAR εισαι μεσα στο δωματιο,ακους τα βηματα και ξερεις ακριβως απο ποια πλευρα ερχεται ο οχτρος...

σε όλα αυτα που λετε δεν αντιλέγω!

η gigabyte z68x στα χαρακτηριστικα της δινει αυτα οσον αφορα την onboard sound card

1. Realtek ALC889 codec
  2. High Definition Audio
  3. 2/4/5.1/7.1-channel
  4. Support for Dolby® Home Theater
  5. Support for S/PDIF Out

αυτο που ρωταω είναι αν τα edifier s550 θα αποδωσουν καλύτερα δίνοντας 100 ευρω για καρτα ήχου τοσο ώστε να ακούσω μια σημαντικη διαφορά και να πώ ''ναι, αξιζαν τα 100 ευρω τελικα, δεν τα πέταξα!'' ????

σε όλα αυτα που λετε δεν αντιλέγω!

η gigabyte z68x στα χαρακτηριστικα της δινει αυτα οσον αφορα την onboard sound card

1. Realtek ALC889 codec
  2. High Definition Audio
  3. 2/4/5.1/7.1-channel
  4. Support for Dolby® Home Theater
  5. Support for S/PDIF Out

αυτο που ρωταω είναι αν τα edifier s550 θα αποδωσουν καλύτερα δίνοντας 100 ευρω για καρτα ήχου τοσο ώστε να ακούσω μια σημαντικη διαφορά και να πώ ''ναι, αξιζαν τα 100 ευρω τελικα, δεν τα πέταξα!'' ????

το να συγκρινεις τσιπακι μητρικης με την xfi ,εφοσον παιζεις χωρις ψηφιακη συνδεση,ειναι σαν να συγκρινεις σαλαμουρα με προσουτο παρμας.

Ν Α Ι. Εχω και εγω το ιδιο chip απλα με αλλη ονομασια: Supreme X-Fi 2. Μια ακριβη X-Fi των 100+ ευρω την εχει για πλακα. Οι φτηνες X-Fi (extreme audio κλπ) ειναι παρα πολυ ελαφρα καλυτερες η ιδιες. Αν δωσεις 100+ ευρω παρ την αξιζει, αν ειναι να δωσεις λιγα για μικρο μοντελο X-Fi (extreme audio κλπ) μην παρεις δεν αξιζει ειναι περιπου ισοδυναμα.

Edit: Το 889 ειναι το καλο τσιπ της realtech. Απο τα αλλα onboard ειναι πολυ καλυτερο. Αυτο το λεω γιατι και στα onboard ηπαρχουν κατηγοριες, μην τα βαζουμε ολα μαζι.

βασικα σκεφτόμουν την Creative SB X-FI Titanium, ή με κανα 50ευρω περισσοτερο την Creative SB X-FI titanium Fatality Pro.

Ποια η δική σας γνώμη??? υπαρχει καποια άλλη πρόταση???

p.s. τα ηχεια μπορουν να συνδεθουν μόνο αναλογικα.

Για εμενα ,οσο αφορα τους υπολογιστες, πρεπει να δινεις λευτα μονο σε πραγματα που μενουν. Την καρτα ηχου σιγουρα θα την εχεις 5+ χρονια. Αν σε περνει παρε οτι καλυτερο μπορεις. Οσο αφορα για την αναλογικη συνδεση των ηχειων, ειναι καλυτερα ετσι. Βασικα και ψηφιακη να ειχαν θα σε συμβουλευα να τα προτιμισεις την αναλογικη. Ο λογος ειναι απλος: με αυτον τον τροπο χρησιμοποιεις τον κονβερτορα της καρτας που ειναι κατα πολυ καλυτερος απο αυτον που μπορει να ειχαν τα ηχεια.

Για μένα να πάρεις μία asus xonar.Η creative έχει άθλιους drivers κατα τη γνώμη μου.Βγάζουν διάφορα προβλήματα + ότι δεν έχει μεγάλο support στα προιόντα της σε βάθους χρόνου.Δηλαδή drivers για επόμενα λειτουργικά.Γενικά άμα ψάξεις σε πολλά φόρουμ το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών έχει προβλήματα.Κοίτα και αυτές απο την στιγμή που θα τα σκάσεις για κάρτα ήχου

ASUSTeK Computer Inc. - Multimedia- ASUS Xonar D2X

Asus Xonar D2X/XDT/A | Skroutz.gr

ASUSTeK Computer Inc. - Multimedia- ASUS Xonar DX

Asus Xonar DX/XD | Skroutz.gr

Να πω την αληθεια εγω εχω δοκιμασει αρκετες soundblaster και δεν ειχα προβλημα εκτος απο μια. Εχω ακουσει βεβαια για προβληματα στους drivers κλπ αλλα δεν μπορω να μιλησω για κατι που δεν εχω δει. Το μοναδικο προβλημα που εχω συναντησει ειναι με την live και την υποστηρηξη με τα windows 7, αλλα μιλαμε για μια καρτα 10+ χρονων.

Για μένα να πάρεις μία asus xonar.Η creative έχει άθλιους drivers κατα τη γνώμη μου.Βγάζουν διάφορα προβλήματα + ότι δεν έχει μεγάλο support στα προιόντα της σε βάθους χρόνου.Δηλαδή drivers για επόμενα λειτουργικά.Γενικά άμα ψάξεις σε πολλά φόρουμ το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών έχει προβλήματα.Κοίτα και αυτές απο την στιγμή που θα τα σκάσεις για κάρτα ήχου

ASUSTeK Computer Inc. - Multimedia- ASUS Xonar D2X

Asus Xonar D2X/XDT/A | Skroutz.gr

ASUSTeK Computer Inc. - Multimedia- ASUS Xonar DX

Asus Xonar DX/XD | Skroutz.gr

σ αυτο που λες για τους drivers της creative το εχω διαβασει σε αρκετα forum τωρα που ειμαι στο ψαξιμο, χωρις βεβαια να εκφερω προσωπικη γνωμη αφου δεν εχω χρησιμοποιησει καποια.

αυτη η καρτα ASUS XONAR D2X που προτεινεις φαινεται πολυ ενδιαφερον, δεν την ειχα προσεχει καθολου.

εχει προσωπικη εμπειρια???

εδω βεβαια γεννιεται το ερωτημα creative SB X-FI Fatality Pro vs ASUS Xonar D2X...καθως έχουν ακριβως την ίδια τιμή!!! 145€ περιπου και οι δύο.

αν έχει καποιος καποια εμπειριά απο κάποια ας μου πει μια γνώμη στο τι να επιλέξω, καθως στο παρελθον δεν εχω ποτε χρησιμοποιησει τετοιου ειδους κάρτα.

Έχω δοκιμάσει την dx σε pc φίλου και σε σχέση με την onboard ήταν η νύχτα με την μέρα.Απο creative έχω δοκιμασει την x-fi elite pro η οποία αγοράστικε επίσης απο φίλο στα 100++ ευρώ και δεν έχει καταφέρει να την δουλέψει σωστά στα windows 7.Όλο και κάτι δεν λειτουργεί.Ο ήχος της πάντως ήταν επίσης απίστευτος σε σχέση με την onboard.Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα την asus d2x άμα είχα τα χρήματα.

Αξιζει να παρεις καρτα ηχου. Εγω ειχα επι 6 μηνες τα Ζ5500 με την onboard κι οταν αλλαξα σε X-Fi ηταν κυριολεκτικα τρομερη η διαφορα ειδικα στα παιχνιδια. Τωρα, εγω σου προτεινω να πας σε creative, εφοσον ασχολησε με παιχνιδια. Το θεμα με τους drivers, προβληματα αντιμετωπιζει και η asus, αλλα για creative υπαρχει και ο PAX

Χρησιμοποιω τους drivers του εδω και 2 χρονια και ειναι αψογοι, κανει και συχνα updates.

Το θεμα με τους drivers ειναι σχετικο. Τα pc απο γεννησεως ,λογο του οτι φτιαχνοταν απο κομματια διαφορων κατασκευαστων, παντα ειχαν ασυμβατοτητες και προβληματα με οδηγους. Γενικα ειναι να μην σου κατσει.

Έχω την creative SB X-FI Fatality και την έχω συγκρίνει με την έξτρα κάρτα κιόλας που δίνει η μητρική μου και είναι κλάσης ανώτερη η creative.Πόσο μάλλον από την on board!

Και αυτό με τα ηχεία logitech x-40.

Επίσης ένα φιλαράκι μου που έχει παρόμοιο σύστημα με το δικό μου αλλά το σημαντικότερο ήδεια ηχεία ήταν με την on board κάρτα και είχε έρθει σπίτι μου και απορούσε γιατί έχουμε τόσο διαφορετικό ήχο ενώ έχουμε τα ίδια ηχεία.Ε,του λέω "έχω κάρτα ήχου".Και για να μην πολυλογώ,την αγόρασε αυτός και κατάλαβε τη διαφορά!

Οπότε για μένα πας για την καρτούλα με κλειστά μάτια άμα τα έχεις να τα διαθέσεις.

Κοιτα, οι creative ειναι καλυτερες σε παιχνιδια (εφε και εξτρα αποδοση σε fps λογο του ενσωματομενου επεξεργαστη), οι asus σε ποιοτητα ηχου και απο οτι λενε σε drivers. Σε καμια περιπτωση δεν θελω να σου υποδειξω τι τα παρεις. Η τελικη αποφαση ειναι δικη σου, εμεις εδω σου δεινουμαι καποια στοιχεια και εσυ αποφασιζεις. Σε εμενα παντως η λογικη λεει Asus και το συναισθημα creative. Δυσκολο.....

Κοίτα που μας πριζώνετε για τα καλά όσον αφορά το θέμα κάρτα ήχου. Ελεγα να μην ασχοληθώ καθόλου με ξεχωριστή κάρτα ήχου καθώς θα κρινόταν ικανοποιητική η onboard της μητρικής μου αλλά με αυτά που διαβάζω τελικά είναι μονόδρομος η αγορά κάρτας ήχου. Και εγω κλείνω προς Creative μεριά αλλά ποια προτείνεται?

Creative Sound Blaster X-Fi Titanium - Fatal1ty Professional Series - MgManager

ή

SoundBlaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion - MgManager

Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα της δευτερης?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.