Jump to content

low power consumption pc?

redbighunter

Recommended Posts

Καταρχας καλησπερα σε ολους! ψαχνω για γνωστο καλου μου φιλου μια συνθεση για desktop pc το οποιο να εχει την χαμηλοτερη δυνατη καταναλωση, μικρο κοστος και η χρηση του θα ειναι αποκλειστικα και μονο για web browsing και youtube! επειδη εχω μεινει αρκετα εκτος των εξελιξεων...τι εχετε να προτινετε???

Φτιαξε μια σύνθεση με Pentium Sandy Bridge και micro-atx μητρικη. Θα βγει γύρω στα 300 euro και απο κατανάλωση θα είσαι τραγικά χαμηλα...

θα εχει λιγοτερη καταναλωση σε σχεση με ενα atom based ή απο socket s FM1?

Απο FM1 σιγουρα και σε idle και σε load. Με atom ειναι συγκρισιμα τα νουμερα σε idle. Σε load δεν έχει νοήμα να συγκρίνεις, γιατι το 100% του Atom ειναι 20% του Sandy.

Για να παρεις μια ιδεα, δες τα παρακάτω Links

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i5-2500t-2390t-i3-2100t-pentium-g620t_8.html#sect0

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-2100t_11.html#sect0

(o ι3-2100 ειναι sandy bridge)

Από την στιγμή που τα sandy bridge συστήματα με τους μικρούς διπύρηνους έχουν : 1. τόσο χαμηλή κατανάλωση, 2. βγαίνουν πολύ οικονομικά, και 3. μπορείς να φτιάξεις και mini-itx αν θες, νομιζώ δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να πάρεις atom/brazos. Παράδειγμα, τι μπορείς να πάρεις :

attachment.php?attachmentid=45850&stc=1&d=1315695003

post-5110-1416075468,862_thumb.png

Τέτοιο σύστημα δεν καταναλώνει λιγότερο ούτε απο Brazos E-350 Zacate ούτε απο Atom.

Και κοστίζει και περισσότερο.

Το θέμα είναι αν η κατανάλωση είναι η μόνη επιδίωξη.

Αν θες και λίγη παραπάνω ισχύ πας σε SandyBridge Pentium, αν όχι πας στα φτηνά.

Με ένα Ε-350 AMD μπορείς να έχεις και τροφοδοτικό φτηνό απο το κουτί και γλυτώνεις το 50άρικο.

Εννοείται πως δεν θα βάλεις έξτρα κάρτα γραφικών αλλά θα συνδεθεί με hdmi απο τη μητρική του Ε-350.

Ε-350 και Atom κάνουν μόνο για NAS ή HTPC μόνο για αναπαραγωγή video.

Eκτός κι αν ο προηγούμενος Η/Υ του φίλου ήταν ΡΙΙΙ, οπότε, θα του φανούν εντάξει.

Που κολλάς;

αποκλειστικα και μονο για web browsing και youtube

Αν θέλεις χαμηλή κατανάλωση μπορεί να πάρει και ένα φτηνό netbook ή ένα laptop και αν το συνδέει σε μια οθόνη κάνει την δουλειά του με την μικρότερη κατανάλωση.

+ Ότι μπορείς να το παίρνεις και μαζί σου!!!

Υ.Γ. Μιλάμε για κάτω από 30watt και πολλές φορές κάτω από 20.

εγω θα συμφωνησω με τον filarhos. αφου θελει πισι με αυτες τις 2 προδιαγραφες, δεν νομιζω να βρει καλυτερο απο λαπτοπ.

Α. εχει χαμηλοτερη καταναλωση απο οποιοδηποτε desktop και

Β. κανει ανετοτατα για σερφαρισμα και youtube...!!

αν παρ'ολα αυτα θελει desktop τοτε για να εχει χαμηλη καταναλωση, πρεπει ολα τα κομματια να ειναι κατηγοριας ECONOMY.

ομως, για να παρουμε μια ιδεα, θα ηθελα να μας πουν, οσοι εχουν τετοια πισι, σε πραγματικα νουμερα, ποσο καταναλωνουν στην πριζα!!

Π.χ., το δικο μου HTPC της υπογραφης μου -που δεν το λες καθολου ECONOMY PC- μονο με την 3450 πανω, χωρις την 6670, καταναλωνει 88W IDLE και 145W σε παιχνιδια.

αν βγαλω και την 3450 και μεινει μονο με την onboard θα παει ακομα χαμηλοτερα...!!

και παει ακομα παρακατω, αν υπολογισετε οτι εχει ακομα, FULL ATX μητρικη, 3 HDD, 2DVDRW και καρτα ηχου!

δλδ, ποσο παρακατω πια?

HTPC = Browsing = Youtube = Brazos

Οχι games, οχι render, όχι photoshop.

Ολα τα αλλα ειναι πεταμενα λεφτα.

Ποια πεταμένα λεφτά? Βγαίνει πιο φτηνό το pc άμα βάλεις brazos? 120 euro έχουν οι μητρικές με brazos, όσο δηλαδή και μια φτηνή 1155 με έναν pentium sandy. Και σε καταναλώσεις σε idle είσαι στα ίδια (δείτε το link που έβαλα πιο πάνω)

Ποια πεταμένα λεφτά? Βγαίνει πιο φτηνό το pc άμα βάλεις brazos? 120 euro έχουν οι μητρικές με brazos, όσο δηλαδή και μια φτηνή 1155 με έναν pentium sandy. Και σε καταναλώσεις σε idle είσαι στα ίδια (δείτε το link που έβαλα πιο πάνω)

Μητρικη + Επεξεργαστης (brazos) = 120 Euro

2x2GB RAM = 20 Ευρω (πχ Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm Bulk ED - Μνήμες - plaisio.gr )

Κουτι + Τροφοδοτικο 300W = 15-20 Ευρω (πχ ΚΟΥΤΙ SUPERCASE SKP 370 BLACK )

Σκληρο βαλε οσο θες, πες ενα 50αρικο

~ 200 - 220 Ευρω

To brazos εχει 20 W idle και 40 stressed.

Δεν εχω τεσταρει τους Pentium Sandy που λες, αλλά ο 2100T κοστίζει 120 Ευρώ (μόνο ο επεξεργαστής). Η συνθεση που εγραψες ειναι πολυ καλή, και ίσως και με λιγοτερα watt ;)

Εν τέλη, εγω θα επερνα Brazos γιατι το έχω τεστάρει. Ο φιλος ας δει τι του εχουμε προτεινει και ας αποφασισει :)

Ποιο το νόημα να κοιτάμε τις απόλυτα χαμηλές καταναλώσεις, όταν πας και βάζεις τροφοδοτικό που λογικά θα έχει 60% efficiency?

Ότι κουτί-τροφοδοτικό-ram-hdd-dvd μπορείς να βάλεις στην μία σύνθεση, μπορείς να βάλεις και στην άλλη. Αν θές να κόψεις κόβεις. Εγώ κοίταξα να βγάλω σύνθεση από 1 μαγαζί που να έχει τα στοιχειώδη. Επώνυμο τροφοδοτικό με efficiency της προκοπής, όχι 500αρι δισκο για να γλυτώσει 20 euro και όχι bulk single channel μνήμες για να μην εχει θέματα με εγγύηση.

qbiefox και δεν έβαζες αυτόν τον επεξεργαστή Intel Celeron G530 (s1155, 2,4 GHz, 2 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr να πέσει η σύνθεση κανά εικοσάρικο περίπου ακόμα;

Και ένα review(κυρίως γι΄αυτούς που θα ''τρομάξουν'' με το όνομα celeron) Intel Celeron G540 and Celeron G440 Processors Review - X-bit labs

Δεν εχω τεσταρει τους Pentium Sandy που λες, αλλά ο 2100T κοστίζει 120 Ευρώ (μόνο ο επεξεργαστής). Η συνθεση που εγραψες ειναι πολυ καλή, και ίσως και με λιγοτερα watt ;)

Ναι... αλλα ο 2100Τ ΔΕΝ ειναι pentium sandy!

Tην πιο σωστη ερωτηση την εκανε ο altri... το ερπινγκ σου αρεσει? Αν ναι, τοτε go for brazos!

Σε έναν φίλο που έκαψε mobo του έδωσα ένα mini-itx με ενσωματωμένο έναν atom μονοπύρηνο με ht (κατανάλωση και κόστος αμελητέα)... η χρήση που του κάνει είναι internet, radio, facebook, downloading, youtube και τα σχετικά... μου δήλωσε ότι δεν μπορούσε να είναι πιο ικανοποιημένος και ότι το μηχάνημα πάει σφαίρα εκτός από τις hd ταινίες, τα συμπεράσματα δικά σας...

Αναφερθήκατε στο efficiency των τροφοδοτικών.

Τα μόνο που έχουν πάνω από 90% σε σχεδόν όλο το εύρος του φορτίου τους είναι τύπου brick που έχουν τα laptop, όλα τα άλλα ότι και να λένε (ακόμα και τα certified gold 85% και άνω) πιάνουν αυτή την απόδοση σε συγκεκριμένο φορτίο (από την μέση μέχρι και τα 3/4 της απόδοσης τους).

Οπότε για να έχουμε χαμηλή κατανάλωση χρειαζόμαστε και αποδοτικό τροφοδοτικό. Περισσότερα δεν γράφω τα ξέρουμε όλοι μας.

Για αυτό και το ιδανικό κατεβαστήρι είναι ένα laptop (και ακόμα καλύτερα netbook με atom). Στο δικό μου μετρημένο στην πρίζα είναι ~20watt (κάποιες στιγμές πέφτει και στα 10 αλλά δεν ξέρω πόσο ακριβές είναι). Και εννοείται τα κάνει όλα και επιπλέον έχεις και ένα υπερφορητό για τις βόλτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.