PetrosD Σεπτέμβριος 19, 2011 #21 Σεπτέμβριος 19, 2011 Νομίζω ότι το Casio που πήρες είναι πιο όμορφο από το συγκεκριμένο CITIZEN.
kreach Σεπτέμβριος 20, 2011 #22 Σεπτέμβριος 20, 2011 Να ρωτήσω κάτι... σε τι σας "χαλάει" ένα Q&Q των 13Ε ? :...: Μπαταρία αλλάζεις μια φορά το χρόνο (και πολύ λέω), είναι αδιάβροχο για λίγα μέτρα κάτω από το νερό (δεν είμαι της λογικής να αγοράσω ένα 250μ αδιάβροχο για ένα μπανάκι στη θάλασσα - εκτός κι αν κάνεις scuba diving, πάσο τότε) Την ώρα να δείχνει ρε παιδιά - ρολόι αγοράζουμε, όχι υπολογιστή
STINK Σεπτέμβριος 20, 2011 #23 Σεπτέμβριος 20, 2011 Υπάρχουν πολλοί λόγοι και σίγουρα θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Η σύγκριση με τον υπολογιστή imo είναι λάθος γιατί ένα καλό ακριβό ρολόι δεν χάνει τόσο εύκολα την αξία του σε σχέση με τον υπολογιστή.
PetrosD Σεπτέμβριος 20, 2011 #24 Σεπτέμβριος 20, 2011 Όχι μόνο, είναι πιο πολύ διακοσμητικό του χεριού.
kreach Σεπτέμβριος 20, 2011 #25 Σεπτέμβριος 20, 2011 [MENTION=12296]STINK[/MENTION] Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, αλλά σε "καίει" να ξέρεις την ώρα με ακρίβεια 1 δευτερολέπτου? Δε λέω, σε εξετάσεις, εξεταστικές χρησιμοποιώ ψηφιακό ρολόι γιατί τα λεπτά μετράνε, αλλά τέτοιο κόλλημα με κλάσματα του δευτερολέπτου που χάνονται κάθε δευτερόλεπτο μου ακόγονται λίγο fail... imho ... Στο κάτω κάτω, αφού έχεις υπολογιστή κάνεις ένα synch το ρολόι σου μια φορά στο τόσο με την ώρα που γράφει ο υπολογιστής (αν το έχεις ρυθμίσει να κάνει synch με το time.nist.gov δεν νομίζω να σου ξεφύγει η ώρα) [MENTION=4802]PetrosD[/MENTION] Οκ πάσο εδώ, όπως πηγαίνω πάσο στο pc modding... δε λέω, έχουμε εδώ μέσα φοβερά μοντέρια (τους παραδέχομαι πραγματικά για τις ικανότητές τους), αλλά δεν πρόκειται να αφιερώσω χρόνο να ασχοληθώ με το modding, χρόνο θα αφιερώσω να μαθαίνω ειδήσεις, καινούρια κόλπα etc - άντε κ να ρίχνω ένα γέλιο στο funny pics
TifoziF1 Σεπτέμβριος 20, 2011 Author #26 Σεπτέμβριος 20, 2011 Να ρωτήσω κάτι... σε τι σας "χαλάει" ένα Q&Q των 13Ε ? :...:Μπαταρία αλλάζεις μια φορά το χρόνο (και πολύ λέω), είναι αδιάβροχο για λίγα μέτρα κάτω από το νερό (δεν είμαι της λογικής να αγοράσω ένα 250μ αδιάβροχο για ένα μπανάκι στη θάλασσα - εκτός κι αν κάνεις scuba diving, πάσο τότε) Την ώρα να δείχνει ρε παιδιά - ρολόι αγοράζουμε, όχι υπολογιστή Στα ρολόγια "αδιάβροχο" σημαίνει ότι δεν χαλά με μερικές σταγόνες νερού, 3 ΑΤΜ (αδιάβροχο στα 30μ) ότι μπορείς να το βρέξεις ελαφρά, 5 ΑΤΜ (αδ. στα 50μ) οτι μπορείς απλά να κάνεις ένα ντους ή να κολυμπήσεις φορώντας το και 10ΑΤΜ (αδιαβ. στα 100μ) ότι μπορείς απλά να κολυμπήσεις με αυτό και να κάνεις και καμιά βουτιά στα ρηχά. Με τίποτα δεν σημαίνει ότι ένα 10ΑΤΜ μπορεί να αντέξει νερό στα 100μ (κατάδυση). Εϊναι ειδικά ρολόγια για την δουλειά αυτή. Έχω κλάψει παλιότερα αρκετά Casio/Q&Q/Swatch μέχρι να καταλάβω τα παραπάνω !Μετά από αυτό υπάρχουν και άλλα πράγματα που ανεβάζουν την τιμή, πχ μηχανισμός κίνησης, υλικά κατασκευής και αντοχή στα ατυχήματα & χρήση κτλ Γιαυτό υπαρχουν και Q&Q (Q&Q SPORTS : Collection : Q&Q QUARTZ) που δεν στοιχίζουν 13Ε. Εγώ ήθελα ένα ρολόι που να μην το βγάζω ποτέ από πάνω μου.
kreach Σεπτέμβριος 20, 2011 #27 Σεπτέμβριος 20, 2011 Mπα??? Εγώ με το φτηνό Q&Q και μπάνια κάνω (άντε να βουτήξω 3μ), ντους και λοιπά και δεν έχει πάθει τπτ, ούτε θωλώματα ούτε τπτ :...:
tragikos Σεπτέμβριος 20, 2011 #28 Σεπτέμβριος 20, 2011 [MENTION=2310]kreach[/MENTION] όσα λες μπορούν να ειπωθούν για οποιοδήποτε gadget από οποιονδήποτε δεν του κάνει αίσθηση τα όσα "προσφέρει" αυτό το gadget. Το ρολόι μου θέλω να μη με αφήσει ποτέ από μπαταρία (ή άντε μία στα 10 χρόνια), να μην χάσει ποτέ την ώρα, να έχει χρονόμετρο, ξυπνητήρι και φωσφοριζέ δείκτες για να βλέπω την ώρα σε σκοτάδι. Επίσης θέλω το τζάμι του να μην χαράζεται και σε 4 εβδομάδες να μην ξεχωρίζω την ώρα, καθώς και να έχει σοβαρό μπρασελέ και όχι πλαστικό. Επίσης θέλω να μπορώ να το φοράω ενώ κάνω μπάνιο είτε στη μπανιέρα είτε στη θάλασσα. Σου δίνω 13€ να μου πάρεις ένα και άλλα 20€ για τον κόπο σου
STINK Σεπτέμβριος 20, 2011 #29 Σεπτέμβριος 20, 2011 @kreachΣυμφωνώ μαζί σου και όπως είπα και παραπάνω υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα ακριβό ρολόι εντυπωσιάζει τον καθένα μας και διαφέρουν από άτομο σε άτομο.Εμένα προσωπικά μου αρέσει η ποιότητα κατασκευής, το χειροποίτο, τα υλικά όπως πολύτιμη λίθοι. Επίσης μου αρέσει η τελειότητα και η αρμονία ενός μηχανισμού με τόσα πολλά κομμάτια ο οποίος μάλιστα αντλεί ενέργεια από αυτόν που το φοράει.Σίγουρα κάποιος θα πει καλά τι βλακείες λέει αυτός, αλλά κάτι τέτοιο imo δεν το παίρνεις για τους άλλους ούτε για να το επιδυκνύεις.
PetrosD Σεπτέμβριος 20, 2011 #30 Σεπτέμβριος 20, 2011 Εμένα μου αρέσει που αυτό που έχω επιλέξει επειδή είναι τιτάνιο (ελαφρύ και ανθεκτικό) και έχει ηλιακό πάνελ για να φορτίζει τη μπαταρία του = Lifetime διάρκεια+hitech feature και επίσης λέει την ώρα σε διάφορες πόλεις (άχρηστο feature; ) και είναι χρονογράφος.
TifoziF1 Σεπτέμβριος 23, 2011 Author #31 Σεπτέμβριος 23, 2011 επειδή είναι τιτάνιο (ελαφρύ και ανθεκτικό) και έχει ηλιακό πάνελ για να φορτίζει τη μπαταρία του = Lifetime διάρκειαΑκριβώς για αυτά διάλεξα το casio + την τιμή του
TifoziF1 Σεπτέμβριος 24, 2011 Author #32 Σεπτέμβριος 24, 2011 Παρέλαβα προχθές το πακέτο. Του κουτάκι φτηνιάρικο κονσερβέ στυλ και το ρολόι μέσα σε φτηνιάρικο μαύρο σφουγγαρέ υλικό. Βγάζω τις ζελατίνες με τις οποίες ήταν καλυμμένο το ρολόι για προστασία και το φορώ. Βγάζω 4 κρίκους (2+2 συμμετρικά) για να κάνει στο χέρι μου. Καμιά σχέση το ρολόι με την συσκευασία. Πανάλαφρο σε τέτοιο βαθμό που αν δεν είχε την στάμπα "all titanium" θα έλεγε κανείς ότι είναι κινέζικη πλαστικουριά απομίμηση. Σε 3 λεπτά το είχα συνηθίσει παρόλο που φορώ ρολόι περιστασιακά. Το ότι δεν έχει lcd πάνω του το κάνει να φαίνεται πολύ ακριβότερο και "κλασίκ". Το μέγεθός του ότι πρέπει για το χέρι μου αν και θα το ήθελα λιίιγο πιο λεπτό, αλλά 10bar + λεπτό στα χρήματα αυτά δεν βρίσκεις. Εμφανισιακά μου κάνει για αρκετά ακριβότερο ρολόι.Το manual περιληπτικό και κατανοητό, εύκολο σχετικά στην χρήση ρολόι, δεν έχει και πολλά features. Το έβαλα σε UTC +2 έβαλα την ημερομηνία (χρόνο μήνα μέρα) και ρύθμισα την ώρα στο περίπου. Όλα μου τα ρολόγια (Η/Υ, αυτ/του, σπιτιού, κινητά) πάνε 5 με 10 λεπτά μπροστά και έτσι και αυτό μπήκε στο περίπου. Έχει έτοιμο ημερολόγιο μέχρι το 2099 και αναλαμβάνει να ρυθμίσει αυτόματα την ώρα στις αλλαγές χειμερινή/θερινή αλλά και την ημερομηνία για τα δίσεκτα έτη.Στις θέσεις 12 και 6 (συμμετρικά) έχει 2 leds που φωτίζουν παραπάνω από ικανοποιητικά με το πάτημα ενός εκ των 2 κουμπιών. Οι δείκτες και οι ώρες έχουν υλικό που φωσφορίζει το βράδυ και ακόμα και χωρίς το led αν τα μάτια έχουν συνηθίσει βλέπεις την ώρα. Έκπληξη: Εχθές το βράδυ δοκίμασα να το συγχρονίσω με το ατομικό ρολόι στο Mainflingen (DCF77 - Wikipedia, the free encyclopedia ) και μετά από 2 λεπτά αναμονής με έκπληξη είδα τους δείκτες να γυρνούν 12παρά κάτι ώρες και να δείχνουν την ώρα που δείχνει εκείνο, ούτε μισό δευτερόλεπτο διαφορά. Ακόμα και σήμερα δείχνει ΟΤΙ δείχνουν και αυτά : - http://www.ptb.de/cms/en/presseaktuelles/uhrzeitapplikation.html- Current local time in Greece – AthensΔεν λέω, τα μηχανικά ρολόγια είναι έργα τέχνης όταν με μερικά ελατήρια/άξονες/γρανάζια μπορούν να έχουν τέτοια ακρίβεια, αλλά το quartz που συγχρονίζει κιόλας από ατομικό (atomic) ρολόι απλά δείχνει την πόρτα του μουσείου για τα έργα τέχνης. Anyway...Στα μείον του το πολύ ήσυχο ξυπνητήρι που χτυπά μόνο για 10 δευτερόλεπτα και δεν υπάρχει περίπτωση να με ξυπνήσει ποτέ. Επίσης δεν έχει βαρόμετρο/υψόμετρο/βυθόμετρο/χρονόμετρο/θερμόμετρο/-whatever-μετρο κάτι που δεν περιμένεις από CASIO αυτών των χρημάτων, αν και προσωπικά δεν χρειάζομαι τίποτα από αυτά. Στα συν του ότι είναι πανάλαφρο, φθηνό και κομψό και κάνει ότι χρειάζεται να κάνει, να δείχνει την ώρα σωστά.
Wizard! Σεπτέμβριος 30, 2011 #33 Σεπτέμβριος 30, 2011 Την πάτησα. Το CASIO απεστάλη σήμερα.ΚΑΙ κοίτα τι έβγαλαν ΤΩΡΑ προσφορά : Montre Citizen Homme Classique BM7051 52H στα 139Ε !!! (+12Ευρώ ταχυδρομικά) Και να πεις ότι δεν το είχα πει... Δεν πειράζει, καλοφόρετο και καλοδούλευτο να είναι
Snips Σεπτέμβριος 30, 2011 #34 Σεπτέμβριος 30, 2011 Ρε παιδιά, στο χέρι που φοράτε το ρολόι...συνήθως δεν κρατάτε και το κινητό σας; Λέω εγώ τώρα.... :wassat:Τα 13 ευρώ που είπε ο kreach άντε να τα κάνω 20 το πολύ. Απο εκεί και πάνω...λεφτά για διακόσμηση....δεν...
billpeppas Σεπτέμβριος 30, 2011 #35 Σεπτέμβριος 30, 2011 Ρε παιδιά, στο χέρι που φοράτε το ρολόι...συνήθως δεν κρατάτε και το κινητό σας; Λέω εγώ τώρα.... :wassat: Τα 13 ευρώ που είπε ο kreach άντε να τα κάνω 20 το πολύ. Απο εκεί και πάνω...λεφτά για διακόσμηση....δεν... Δικός μου είσαι εσύ Και εγω από τότε που πρωτοπήρα κινητό τηλ => ρολόι = γιοκ. Αν βάλω έστω και για 5 λεπτάκια ρολόι στο χέρι, ακόμα και από τα πιο μικρά και ελαφρά να είναι, νοιώθω κάπως περίεργα [τσιγκούνης mode] καλύτερα, μην ξοδεύω και εκεί λεφτά[/τσιγκούνης mode]
SirDiman Σεπτέμβριος 30, 2011 #36 Σεπτέμβριος 30, 2011 100-200 ευρω δεν ειναι και τραγικό ποσο για ρολοι που θα κρατησει κατι χρονια, από εκει και πάνω αμα δεν τα εχεις και "αγοράσεις" ειναι καπως ανεγκέφαλο τετοια περιοδο
TifoziF1 Σεπτέμβριος 30, 2011 Author #37 Σεπτέμβριος 30, 2011 Ρε παιδιά, στο χέρι που φοράτε το ρολόι...συνήθως δεν κρατάτε και το κινητό σας; Λέω εγώ τώρα.... :wassat:... όχι βέβαια είναι γκουμούτσα (ιdeos x5) συν το ότι δεν έχει κάρτα/συμβόλαιο επάνω, μινι-pad 3G-less Τα 13 ευρώ που είπε ο kreach άντε να τα κάνω 20 το πολύ. Απο εκεί και πάνω...λεφτά για διακόσμηση....δεν...δεν είναι θέμα διακόσμισης, με 20-30 ερώ βρίσκεις πολύ πιο όμορφα ρολόγια από το casio ή το παραπάνω citizen, απλά δεν... αντέχουν. Έχουν χρόνο ζωής όσο μία ή μιάμιση μπαταρία.
TifoziF1 Οκτώβριος 14, 2011 Author #38 Οκτώβριος 14, 2011 Και να πεις ότι δεν το είχα πει... Δεν πειράζει, καλοφόρετο και καλοδούλευτο να είναι Περιμένω ένα Citizen, δώρο για την μανούλα μου, Montre Citizen Femme Classique EW1366 50W στα 111Eυρώ τελική τιμή (με τα ταχυδρομικά μέσα)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.