Jump to content

Everyday-use ρολόι, γνώμες

TifoziF1

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω ένα ρολόι για κάθε μέρα. Ψάχνοντας από δώ και εκεί κατέληξα στο CASIO WVQ 110TDE (λινκ κατασκευαστή Radio Controlled Gentleman - Watch - Products - CASIO) & E-men - Casio Wave Ceptor Radio Mens Watch WVQ-110TDE-1A2ER

Είναι ηλιακό (άρα αλλαγή μπαταρίας σπάνια) από τιτάνιο (πανάλαφρο) μικρό σχετικά (γιατί έχω μικρό καρπό) και αδιάβροχο στα 100μ (κάνει δηλαδή για κολύμπι στην θάλασσα.

Βέβαια το έχω βρεί στο εξωτερικό ΕΕ στην μισή τιμή από Ελλάδα (120Ε). Τι λέτε ? Κοίταζα και Seiko/Pulsar αλλά με παρόμοια χαρακτηριστικά ήταν πολλλύυυ πιο ακριβά.

Τι λέτε ?

Πολύ ωραία χαρακτηριστικά "ηλιακό (άρα αλλαγή μπαταρίας σπάνια) από τιτάνιο (πανάλαφρο)" τα οποία με κέρδισαν και εμένα όταν πήρα αυτό:

CITIZEN Skyhawk Flight Chronograph

jr3060-large-cu.jpg

Δες το σαν εναλλακτικη.

Επίσης να προσθέσω, ότι με το τιτάνιο, ξεχνάς τις γρατσουνιές. Απλά δε σε νοιάζει αν κοπανίσεις κάπου το ρολόι.

Περπατούσα και του έδωσα μια πάνω σε ένα μεταλικό στύλο που βάζουν για να μην παρκάρουν. Ο στύλος ξέβαψε...

Από Citizen κάτι τέτοιο θα ήθελα : Citizen Men's CA0020-56E Eco Drive Titanium Watch#

Watch Details for Titanium Sport 100M | Citizen Eco-Drive

[ame]http://www.amazon.co.uk/dp/B003UWMGN4/ref=asc_df_B003UWMGN44345239?smid=A3P5ROKL5A1OLE&tag=googlecouk06-21&linkCode=asn&creative=22206&creativeASIN=B003UWMGN4[/ame]

που είναι πιο "μικρό" από το δικό σου μιας και ο καρπός μου έιναι δεν είναι 5.5cm.

Αλλά κάνει τα διπλά χρήματα από το CASIO το οποίο δεν τραβά και τα "κακά" βλέματα.

Έξω δεν θα το βρεις στη μισή τιμή δηλαδή γύρω στα 150 ευρώ;

Το μέγεθος μη σε απασχολεί, και εγώ έχω βγάλει ένα λινκ από το μπρασελέ για να είναι στα μέτρα μου.

Είδα ότι προτιμάς κάτι πιο απλό εμφανισιακά.

Εγώ πριν 4 χρόνια, πήρα το Citizen Calibre 2000. Αυτό είναι το 2100, που έχει λίγες διαφορές. Επίσημη τιμή αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 695€. Σε κάποια καταστήματα το είχα βρει μέχρι 560€. Έψαξα εξωτερικό όπου κυμαίνονταν στα 350-450$.

Τελικά μετά από αρκετή υπομονή, το βρήκα σε ένα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Citizen (άρα όχι μαϊμού), με 5 χρόνια εγγύηση, χαρτιά, κουτιά, τα πάντα, στα 250€, όπου ήταν προσφορά για 10 κομμάτια και έτυχε να την προλάβω.

Τα μεταφορικά του ήταν 30$, αλλά επειδή το έστελνε μόνο με UPS, έφαγα πακέτο στο τελωνείο και πλήρωσα άλλα 150€ στους κλέφτες. Σύνολο 400€ πάντως, που και πάλι είναι τα 3/5 του κόστους που θα έδινα εδώ.

Το ρολόι το φοράω 24/7, έχει φάει βροχή, χώμα, χτυπήματα, κρύο (-18°), ζέστη (+47°), καταδύσεις (-45μ.) και δεν έχει κάνει το παραμικρό. Για μπαταρία φυσικά ούτε λόγος, με τον ήλιο στην Ελλάδα η στάθμη δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 90%.

Γενικά όταν αγοράζω ρολόι, προτιμώ εταιρία που φτιάχνει ρολόγια (Citizen, Omega, TagHauer, κλπ) ανάλογα με το βαλάντιο που διαθέτω, αλλά όχι από τις πολύ φθηνές (Seiko, Casio, Festina, κλπ) άσχετα αν έχουν περάσει Casio από τα χέρια μου και την έχουν βγάλει καθαρή (τα τσακίζω τα ρολόγια γενικώς... :...: )

Συμπέρασμα, κοίτα για το Citizen που σου πρότεινε ο [MENTION=4802]PetrosD[/MENTION] αλλά προσπάθησε να το βρεις σε προσφορά και καλύτερα από ΕΕ γιατί θεωρείται είδος πολυτελείας (!!!) και το βαράνε στο τελωνείο.

seiko solar/kinetic (όχι μπαταρία-quartz) titanio έρχετε πολύ ακριβό ~190λίρες Αγγλία. Ελλάδα δεν το συζηταμε καν. Το "κλασικό" 5άρι είναι κάπως "φτωχό" από χαρακτηριστικά (πχ δεν έχει ξυπνητήρι) και δεν το βρήκα πουθενά σε τιτάνιο.

Το Casio το βρήκα εδώ 119Ε+12Ε μεταφορικά (DHL) MONTRES - TICTACTIME - 12000 MONTRES et plus de 120 Marques - MONTRES BIJOUX - Montres Casio - Montres Festina - Montres Dolce Gabbana Montres Lotus - Montres Homme Montres Femme

Orient κοίταξα αλλά δεν βρήκα σε τιτάνιο. Γενικά ο συνδιασμός "μικρό"+100m+titatium+χαμηλή τιμή είναι πολύ δύσκολος.

@Wizard! Εννοείτε μόνο Ε.Ε. κοιτάζω. Έχω ενα Raymond Weil και φορώ (~600λίρες κάνει τώρα) αλλά παραείναι κράχτης και ένα longines για "καλό" κληρονομία από τον παππού. Seiko 5άρι φορά ο πατέρας μου 30 χρόνια τώρα και ζήτημα να του έχει κάνει 2-3 φορές service. Είναι πάρα πολύ καλά για τα χρήματά τους.

Οροφή έλεγα στο 100~150άρη αλλά θα ψάξω στο net μπας και βρώ κοντά στο 200άρι (σύνολο) το Watch Details for Titanium Sport 100M | Citizen Eco-Drive αλλά το βρίσκω 250λίρες χωρίς ταχυδρομικα http://skinflint.co.uk/?in=&fs=ca0020-56e :(

Περσυ ειχα παρει αυτο Esprit ES101981001. Μιας και δεν μ'αρεσουν τα ρολογια με μπρασελε αυτο μου εκατσε μια χαρα, το καλο ειναι οτι εχει περασει αρκετη σκληρη χρηση και δεν εχει παθει τιποτα. Εχει και κρυσταλο που δεν χαραζει οποτε ειναι ακομα σαν καινουριο.

Ποσα χρηματα εχεις να διαθεσεις για το everyday ρολοι ?

Μπορω να σου προτεινω την 'μικρη' σειρα της Victorinox. Πηρα ενα πριν 1,5 χρονο ενα, και εχει φαει ΤΙΣ τουμπες και ΤΙΣ κουτουλιες σε τοιχους, και κασα/κρυσταλο ειναι σαν καινουργια !

Ποσα χρηματα εχεις να διαθεσεις για το everyday ρολοι ?

Μπορω να σου προτεινω την 'μικρη' σειρα της Victorinox. Πηρα ενα πριν 1,5 χρονο ενα, και εχει φαει ΤΙΣ τουμπες και ΤΙΣ κουτουλιες σε τοιχους, και κασα/κρυσταλο ειναι σαν καινουργια !

100-150€

κάτι τέτοιο εννοείς Victorinox Swiss Army Active- Original (Large) 24378# ?

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/search/ref=sr_nr_i_0?rh=k%3AVictorinox+watch%2Ci%3Ajewelry-watches&keywords=Victorinox+watch&ie=UTF8&qid=1315820376#/ref=sr_nr_p_36_1?rh=k%3AVictorinox+watch%2Cn%3A328228011%2Cp_36%3A389069011&bbn=328228011&keywords=Victorinox+watch&ie=UTF8&qid=1315820462&rnid=389061011]Amazon.co.uk: Victorinox watch: Watches[/ame]

Σας ευχαριστώ πολυ΄για τις προτάσεις σας. Τελικά μετά από πολύυυύ ψάξιμο κατέληξα στο CASIO Radio Controlled Gentleman - Watch - Products - CASIO

WVQ-110TDE-1A2ER.jpg

Δεν βρήκα άλλο κοντά σε αυτή την τιμή και ΟΛΟ τιτάνιο (κάσα + μπρασελέ). Μπορεί να μην είναι Swiss made αλλά φαίνεται πολύ τίμιο. Έτσι και αλλιώς πολλά swiss made ακριβούτσικα ρολόγια έχουν μηχανές Swatch-made ή like-Swatch-made (φθηνές).

Το παράγγειλα από tictactime.com (Γαλλία Montre Casio Homme Classique WVQ 110TDE 1A2ER 119Ε +12Ε αποστολή συστημένο) γιατί ελλάδα το έβρισκα ~250Ευρώ. Εντυπώσεις σε λίγες μέρες.

:tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato:

Την πάτησα :( Το CASIO απεστάλη σήμερα.

ΚΑΙ κοίτα τι έβγαλαν ΤΩΡΑ προσφορά : Montre Citizen Homme Classique BM7051 52H στα 139Ε !!! (+12Ευρώ ταχυδρομικά)

BM705152E_1.jpg

Τιμές Αγγλίας ~200Λίρες !

:tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.