Jump to content

Virtualization σε Ubuntu server?

gaig

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

- Το υπαρχον setup:

Ubuntu server 10.10 64bit (2.6.35-22-server) το οποιο τρεχει καποια services . Προς το παρον τρεχει και γραφικο περιβαλλον (ubuntu-desktop) το οποιο οταν ολοκληρωσω το συστημα, δε θα ξεκινα.

- Ο στοχος:

Να στηθει win2008 σε vm στο οποιο θελω να τρεχει καποια services. Θελω επισης το virtualization software να υποστηριζει και καποιο web based remote interface (εχω δει οτι το vmware server το κανει) για να μπορω να προσθετω κατα καιρους και αλλα vm (μιας και δε 8α εχω γραφικο περιβαλλον και δε θελω να το κανω απο κονσολα).

- Το προβλημα:

Εφαγα περιπου μια βδομαδα προσπαθοντας να εγκαταστησω το vmware server στο ubuntu. Δοκιμασα και με 64bit και 32bit εκδοση, δοκιμασα και 2 patchακια που βρηκα στο internet για 2.6.35 kernel, αλλα το τιμημενο δεν κανει compile.

- To ερωτημα:

Τελικα, εχει καταφερει κανεις να βαλει vmware server σε ubuntu 10.10? Ή μηπως υπαρχει αλλο virtualization software που και καλο performance να εχει, και να εχει web remote, και να μην εχει καποιο περιορισμο στα services και στο δικτυο (πχ, εχω βρει ας πουμε καποια που δεν επιτρεπουν να τρεχουν servers)? Ή πρεπει αναγκαστικα να κανω καποιους συμβιβασμους?

PS. Τωρα το μηχανημα βρισκεται σε αλλη χωρα, οποτε πολυ χλωμο να γινει καποια αλλαγη στο OS.

κανεις?

παντως εκανα μια δοκιμη εδω που ειμαι, περασα σε εναν ατομ centos και εβαλα σχετικα ευκολα το ubuntu server (εστησα μαλιστα access σε domain controller μεσω vpn).

Εχω αρχισει να υποψιαζομαι οτι ισως το προβλημα να ειναι η 64bit εκδοση ubuntu server (να θελει 32bit), αλλα αυτο δεν ειναι ουτε επιλογη ουτε και λυση.

Μηπως τελικη η μοναδικη λυση ειναι να βαλω 64bit 2008 server native και να τρεχω σε vm καποιο linux?

Εγκατέστησε το virtualbox, το οποίο είναι free και πολύ δυνατό...

Το vb έχει ενσωματωμένο rdp, ασχετά με την πλατφόρμα που τρέχεις και τρέχει και headless... Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές με αυτό τον τρόπο και στο σπίτι και στην δουλειά και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ...

Το πιο εύκολο, για να αποφύγεις τα πολλά commands από terminal, είναι να στήσεις ένα virtual machine σε γραφικό περιβάλλον, να εγκαταστήσεις το λειτουργικό και να ρυθμίσεις τις παραμέτρους του και μετά να το κάνεις headless και να το ρίξεις στο inittab να ξεκινά από το startup...

Αν όμως είσαι ο ράμπο του terminal, τότε χρειάζεσαι αυτές τις εντολές, για να το σετάρεις (επέλεξε μόνος σου τις παραμέτρους)...

VBoxManage createvm --name "Server2008" --register

VBoxManage modifyvm "Server2008" --memory 1024 --acpi on --boot1 dvd --nic1 bridged --bridgeadapter1 eth1

VBoxManage createhd --filename /data/Server2008.vdi --size 200000 --register

VBoxManage storagectl "Server2008" --name "IDE Controller" --add ide

VBoxManage storageattach "Server2008" --storagectl "IDE Controller" --port 0 --device 0 --type hdd --medium /data/Server2008.vdi

VBoxManage storageattach "Server2008" --storagectl "IDE Controller" --port 1 --device 0 --type dvddrive --medium /dev/cdrom

Για να κάνεις share κάποιο cifs/smb space...
VBoxManage sharedfolder add --name SHARES --hostpath /data/

Αυτές τις εντολές για να ενεργοποιήσεις το rdp μπορείς να επιλέξεις και άλλη πόρτα εκτός της 3389...

VBoxManage modifyvm "Server2008" --vrdp on --vrdpport 3389 --vrdpauthtype null --vrdpmulticon on
Και αυτό το βάζεις στο inittab (ή στο monit)... Στην fedora χρησιμοποιώ το inittab, αλλά το monit είναι πιο απλό στην χρήση, αλλά πρέπει να φτιάξεις και ένα conf αρχείο...
VBoxHeadless --startvm Server2008 &
Το & βασικά το χρειάζεσαι μόνο όταν το τρέχεις manual εσύ από το terminal, αλλά άστο να υπάρχει και στο monit/inittab...

Αν για κάποιο λόγο κάτι δεν είναι σωστό και το vm loop-άρει, δηλαδή κάνει συνέχεια boot λόγο του monit/inittab και κρασάρει, τότε το απενεργοποιείς από το inittab/monit πρώτα και μετά το κλείνεις έτσι, μέχρι να λύσεις το πρόβλημα...

VBoxHeadless --stopvm Server2008
Αυτά...

Σημασία (αν είναι η εφαρμογή που φαντάζομαι) δεν έχει μόνο τα τρέχει στην εκκίνηση, αλλά αν για κάποιο λόγο το process τερματίσει (crash?), το monit (και το inittab) θα το ξανα-ξεκινήσουν αυτόματα...

Συμφωνώ αλλά αν για κάποιο λόγο έχει πρόβλημα στην εκκίνηση,είναι σπατάλη πόρων αυτή διαδικασία αν δεν το πάρει χαμπάρι.

Πάντως για το monit δεν το ήξερα.Thnx

Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις! Σιγουρα θα τις λαβω υποψιν μου

Αν και δεν έχω στήσει vmware server,δώσε μας το output του error που βγάζει στο compile.

Με το τελευταιο patch που δοκιμασα μου εβγαλε ενα τετοιο μυνημα. Με το αλλο δεν το εχω συγκρατησει πουθενα.

"none of the prebuilt vmmon modules for vmware server is suitable for your running kenrel

do you want this programm to try to build the vmmon module for your system(you need to have a C compiler installed)?"

Εγκατέστησε το virtualbox, το οποίο είναι free και πολύ δυνατό...

Ε, αφου ολοι μου λετε οτι κανει το ιδιο πανω κατω θα το δοκιμασω.

Απο performance πως τα παει? (αν και δε θα εχω ιδιαιτερο load στο vm)

Το vb έχει ενσωματωμένο rdp, ασχετά με την πλατφόρμα που τρέχεις και τρέχει και headless... Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές με αυτό τον τρόπο και στο σπίτι και στην δουλειά και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ...

Ωραια, το θελουμε αυτο.

Το πιο εύκολο, για να αποφύγεις τα πολλά commands από terminal, είναι να στήσεις ένα virtual machine σε γραφικό περιβάλλον, να εγκαταστήσεις το λειτουργικό και να ρυθμίσεις τις παραμέτρους του και μετά να το κάνεις headless και να το ρίξεις στο inittab να ξεκινά από το startup...

Αυτο ακριβως εχω κανει. Προς το παρον τρεχει gnome και μπαινω με teamviewer

Αν όμως είσαι ο ράμπο του terminal,

Δεν ειμαι για κανενα λογο!

Η εκκίνηση μπορεί να γίνει και με ένα script,το οποίο θα τρέχει απο cron job(του user που θέλεις) στην εκκίνηση.

εννοεις να τρεχει στο startup? μεχρι στιγμης, μια φορα που χρειαστηκε το καλουσα απο το /etc/rc.local

Με το τελευταιο patch που δοκιμασα μου εβγαλε ενα τετοιο μυνημα. Με το αλλο δεν το εχω συγκρατησει πουθενα.

"none of the prebuilt vmmon modules for vmware server is suitable for your running kenrel

do you want this programm to try to build the vmmon module for your system(you need to have a C compiler installed)?"

Αυτό δεν είναι error,είναι ερώτηση που κάνει στο setup,απλά ξαναχτίζει το module κάνοντας χρήση των headers του πυρήνα που χρησιμοποιείς.

Αυτές τις εντολές για να ενεργοποιήσεις το rdp μπορείς να επιλέξεις και άλλη πόρτα εκτός της 3389...

Αφου εφαγα αρκετα τα μουτρα μου με το vmware server (κολαγε σε παρα πολλα σημεια, μπηκα στον κοπο να πειραξω τα conf ολων των patch ειτε για να κανω καποιο για καποιο link ειτε για να παρακαμψω καποιο check. Για καποιο λογο δε δεχοταν τα kernel headers, παρολο που ειχα τα σωστα, οποτε πειραξα παλι το script και τα εβαλα καρφωτα γιατι αλλιως μου εβγαζε: The directory of kernel headers (version @@VMWARE@@ UTS_RELEASE) does not match

your running kernel (version 2.6.35-22-server). Even if the module were to compile successfully, it would not load into the running kernel. Και αφου τα εκανα ολα αυτα και λεω, παει τελειωσε... δεν μπορουσε να κανει compile ουτε το vmnet module ουτε το vmmon!!)

Στο δι#$% λεω, θα βαλω το vbox. Για την ακριβεια, ηταν ηδη installed στο ubuntu η εκδοση 4.1.2 !!

εφτιαξα πολυ ευκολα και γρηγορα το vm που ηθελα και παιζει μια χαρα με τα services του (βεβαια, δε γινεται να παιξει με τπτ στην ιδια ΙΡ που εχει και το host συστημα)

Αλλα δεν παιζει το rdp του vbox. Kαταρχας, για το vbox δε λες? Ή μηπως για τα win?

Εγω θελω να διαχειριζομαι το ιδιο το vbox και να μπορω να προσ8αφαιρω vms. Kαι με ποιο προγραμμα θα μπαινω στο rdp του vbox? Με αυτο των windows δε συνδεεται. Δοκιμασα και το "chicken of the vnc", και αυτο χωρις αποτελεσμα.

Μηπως πρεπει να βαλω το gnome για να τρεξει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.