Jump to content

[Chrome] Βγαίνει παράθυρο "Save as" τυχαία όταν πατάω σε links

tragikos

Recommended Posts

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=1390]JaguarOne[/MENTION] δεν συμβαίνει μόνο με το μεσαίο κλικ, αν και ναι, τα ανοίγω τα νέα tabs με μεσαίο κλικ. Να φανταστείς κάποιες φορές πατάω με αριστερό κλικ στο link "Νέα μηνύματα" της αρχικής και μου βγάζει να σώσω αρχείο .gz :p

Το θέμα μου είναι ότι το κάνει μόνο στο PC του σπιτιού ενώ και στα δύο έχω την έκδοση 14 του Chrome. :confused:

[MENTION=23]DJD[/MENTION] Έχω το γνωστό άσπρο Pirelli της On Telecoms, δυστυχώς δεν γνωρίζω μοντέλο. Αν έχει σημασία, να ψάξω να το βρω :)

Πάντως πρέπει σίγουρα να κάνει κάτι και ο Chrome, αφού με τον firefox δεν μου είχε τύχει ποτέ (βέβαια τώρα τον έχω απεγκαταστήσει)...

[MENTION=23]DJD[/MENTION] Να καταλήξω δηλαδή ότι είναι θέμα του router και το κάνει στα site με τις συμπιεσμένες σελίδες; Έχουμε άλλη τέτοια σελίδα να δω αν συμβαίνει και εκεί;

Πολύ εκνευριστικό πρόβλημα!

[MENTION=23]DJD[/MENTION] Να καταλήξω δηλαδή ότι είναι θέμα του router και το κάνει στα site με τις συμπιεσμένες σελίδες; Έχουμε άλλη τέτοια σελίδα να δω αν συμβαίνει και εκεί;

Πας εδώ WhatsMyIP.org HTTP Compression Test και τσεκάρεις όποιο site θες να δεις αν έχει gzip compression. Τα περισσότερα πλέον έχουν.

Αυτό το πρόβλημα πάντως βρωμάει ζημιά στη registry που κάνει ο chrome. Όσο καλός κι αν είναι ή όχι σαν browser, οι καγκουριές που κάνει στο μητρώο δεν περιγράφονται. Δοκίμασε να θέσεις ως default τον IE ή τον FF, κάνε restart άνοιξε regedit και πάνε στο HKCR\.htm και HKCR\.html και κάνε μου paste τι γράφει στα data του default, content type και perceived type.

[MENTION=5462]dimitris_s[/MENTION] δοκίμασα και κάποια άλλα sites που υποτίθεται χρησιμοποιούν gzip compression (πχ e-pcmag.gr) αλλά δεν μου παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα.

Έκανα αυτό που μου λες και ορίστε τι γράφει:

[HKEY_CLASSES_ROOT\.htm]
@="ChromeHTML"
"Content Type"="text/html"
"PerceivedType"="text"

και

[HKEY_CLASSES_ROOT\.html]
@="ChromeHTML"
"PerceivedType"="text"

τα οποία ίδια ακριβώς έχει και το PC στη δουλειά το οποίο όμως δεν παρουσιάζει πρόβλημα. :...:

[MENTION=5462]dimitris_s[/MENTION] δοκίμασα και κάποια άλλα sites που υποτίθεται χρησιμοποιούν gzip compression (πχ e-pcmag.gr) αλλά δεν μου παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα.

Έκανα αυτό που μου λες και ορίστε τι γράφει:

[HKEY_CLASSES_ROOT\.htm]
@="ChromeHTML"
"PerceivedType"="text"

και

[HKEY_CLASSES_ROOT\.html]
@="ChromeHTML"
"PerceivedType"="text"

τα οποία ίδια ακριβώς έχει και το PC στη δουλειά το οποίο όμως δεν παρουσιάζει πρόβλημα. :...:

To @ που γράφεις εννοείς το "Default";

Οι φάκελοι .htm και .html έχουν υποφάκελο OpenWith ή OpenWithList; Εάν ναι κοίτα εάν μέσα σε αυτή τη λίστα υπάρχει το Chrome.exe. Εάν ναι, διέγραψέ το.

Επίσης, και εφόσον έχεις αυτή τη στιγμή κάποιον άλλο browser ως default (προτείνω IE για αυτή τη δοκιμή), άλλαξε την καταχώρηση "ChromeHTML" και από το .htm αλλά και από το .html, και κάντην "htmlfile" (χωρίς τα εισαγωγικά).

Έπειτα συνέχισε να δουλεύεις με τον Chrome (αλλά μην τον κάνεις default ακόμα), και δες αν στο ξανακάνει.

[MENTION=5462]dimitris_s[/MENTION] μετά από δεύτερο restart φαίνεται ότι ο chrome παίζει κανονικά πλέον! Ήξερες κάτι και το πρότεινες αυτό; Να τον επαναφέρω ως default τώρα; :p

E για να το πρότεινα κάτι ήξερα :p

Το όλο troubleshooting σκεπτικό επάνω στο πρόβλημά σου με τον Chrome, είναι ότι σου βγάζει save as. Που σημαίνει ότι ο chrome αντιμετωπίζει τα αρχεία .htm/.html ως "αρχεία" τα οποία και προσπαθεί να κατεβάσει κάτι το οποίο δε θα έπρεπε να κάνει. Το σημείο για να διορθώσεις τέτοιου είδους προβλήματα είναι η registry γι' αυτό και σε κατεύθυνα συγκεκριμένα εκεί.

Βάλτον default νομίζω ότι θα είσαι ΟΚ, πλέον. :clap:

Μα δεν είναι περίεργο να το κάνει μόνο στο thelab; Δεν μου το έκανε σε κανένα άλλο site... Συν του ότι με τις ίδιες ρυθμίσεις σε άλλο PC δεν συμπεριφέρεται έτσι.

Οντως περιεργο. Ειχες δοκιμασει σε αλλο vbulletin forum;

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.