Jump to content

I5-760 και υποστήριξη μνήμης

Picard

Recommended Posts

Γεια χαρα,εχω τον i5-760 και θελω να ρωτησω μεχρι ποιο χρονισμο μνημης υποστηριζει???? εχουνε βγει μνημες μεχρι τα 2000Mhz,μπορει να τις υποστηριξει ο i5??? η motherboard μου απ'οτι διαβασα στο βιβλιαρακι μπορει να σηκωσει μνημες των 2000Μhz.....

Επισης τι διαφορες υπαρχουν μεταξυ CL7 και CL9,π.χ μια μνημη στα 1333 με CL7 ειναι πιο γρηγορη απο μια μνημη 1600 με CL9??

1ον ναι υποστηριζει μνημες των 2000 μηζ ισως και παραπανω

2ον σε καθημερινο επιπεδο 24/7δεν υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους 7 vs 9

3ον επισης ο imc θελει εχτρα ρευμα για να κρατηθει σταθερος στα 2000 μηζ

4ον η χρυση τομη ειναι 1600 με 8αρια

5ον δεν υπαρχει λογος να πας σε 2000 εκτος και αν μπεντσαρης

Όσο λιγότεροι οι κύκλοι λειτουργίας μιας μνήμης τόσο γρηγορότερη είναι (όταν συγκρίνουμε μνήμες ίδιας ταχύτητας)

Οπότε μια 2000 με CL8 είναι γρηγορότερη από μια 2000 με CL9.....

Τώρα στο ερώτημα σου οι 1333 CL7 ίσως να είναι ελαφρώς ταχύτερες από τις 1600 CL9

Να προτιμήσεις μνήμες με όσο το δυνατόν χαμηλότερα CL και χαμηλή τάση λειτουργίας (Volt)

Όσο λιγότεροι οι κύκλοι λειτουργίας μιας μνήμης τόσο γρηγορότερη είναι (όταν συγκρίνουμε μνήμες ίδιας ταχύτητας)

Οπότε μια 2000 με CL8 είναι γρηγορότερη από μια 2000 με CL9.....

Τώρα στο ερώτημα σου οι 1333 CL7 ίσως να είναι ελαφρώς ταχύτερες από τις 1600 CL9

Να προτιμήσεις μνήμες με όσο το δυνατόν χαμηλότερα CL και χαμηλή τάση λειτουργίας (Volt)

H Ταση γιατι πρεπει να ειναι χαμηλη???

Εγω εχω 4 μνημες kingston (4χ2GB) στα 1333 με 1.65v και CL7 στα Windows7 μου δινουν βαθμολογια 7,5 με αριστα το 7,9......νομιζω οτι ειναι αρκετα καλες,τι λετε????

Τις ίδιες μνήμες στα ίδια MHz και με το ίδιο CL τις τρέχω με 1,55V. Θα έλεγα ότι οι δικές μου καταπονούνται κάπως λιγότερο εκτός και εάν οι δικές σου είχαν 1.65V μαμίσια...

Επίσης να προσθέσω, μιας και ο φίλος αναφέρθηκε στο windows assessment, ότι με 1333Mhz/7-7-7-20-27-1Τ και 1,55V μου δίνει βαθμολογία στη μνήμη 7,7. Μιλάμε για 4Χ2GB Kingston valueram πάντα. 1,65V βάζω όταν τις υπερχρονίζω στα 1600MHz με 8-8-8-22-30-1Τ. Τουτέστιν για 1333MHz τα 1,65V είναι αδικαιολογήτως ψηλά...

Επίσης να προσθέσω, μιας και ο φίλος αναφέρθηκε στο windows assessment, ότι με 1333Mhz/7-7-7-20-27-1Τ και 1,55V μου δίνει βαθμολογία στη μνήμη 7,7. Μιλάμε για 4Χ2GB Kingston valueram πάντα. 1,65V βάζω όταν τις υπερχρονίζω στα 1600MHz με 8-8-8-22-30-1Τ. Τουτέστιν για 1333MHz τα 1,65V είναι αδικαιολογήτως ψηλά...

Απ'οτι ξερω οι δικες σου δεν εχουν παθητικο συστημα ψυξης και δεν υποστηριζουν XMP της intel....Υπαρχουν και οι lovo με 1,25volt αλλα με CL9...

Το θέμα δεν είναι εάν έχουν παθητικό σύστημα ψύξης, με την έννοια ότι το σύστημα ψύξης δεν μπαίνει για να τρέχεις τις μνήμες σε υψηλές τάσεις χωρίς να υπάρχει λόγος, και εννοείται πως το θέμα μας δεν είναι το XMP το οποίο ΔΕΝ είναι πανάκεια. Τέλος πάντων, ό,τι είχα να πω το είπα σε προηγούμενες δημοσιεύσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.