Jump to content

Dell UltraSharp U2412M ή U2311H

filarhos

Recommended Posts

Ηello, την u2412m αγόρασες; από bleeding πως πάει; εμένα έχει στην δεξιά κάτω και πάνω γωνία, με πιο έντονο την κάτω.

btw

Καλή χρονία και ότι επιθυμείς να πραγματοποιηθεί!

Την εχω εδω και κατι μηνες.

Απο Σεπτεμβριο αν θυμαμαι καλα.

Εχει καλη ομοιογενεια χωρις ιδιαιτερο bleed.

Χρονια πολλα και σε σενα ψηλε.

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply
Την εχω εδω και κατι μηνες.

Απο Σεπτεμβριο αν θυμαμαι καλα.

Εχει καλη ομοιογενεια χωρις ιδιαιτερο bleed.

Χρονια πολλα και σε σενα ψηλε.

σε παιχνίδια είναι οκ?

:rubik:

Δεν περιπλέκουμε το θέμα. σε samsung 1920x1200 το GT5 από το play παίζει κανονικά σε native ανάλυση 1080p HDMI με μικρές μπάρες πάνω κάτω που δεν γίνονται αντιληπτές. Αν έτσι παίζει και στην dell δεν υπάρχει θέμα.

αν παίζει με μικρές μπάρες πάνω κάτω τότε καλώς...

Αυτό λέγεται 1:1 pixel mapping.Η 2412 ΔΕΝ έχει 1:1 pixel mapping,αυτός είναι ο λόγος που διαβάσατε πως δεν κάνει πχ για σύνδεση με κονσόλα.Στα μπακαλίστικα αν χρησιμοποιείτε vlc πχ βάλτε μια ταινία που είναι 16:9 και αλλάξτε το aspect ratio σε 16:10(πατώντας το Α γίνεται) να δείτε πως θα δείχνει.

Το ότι δεν έχει HDMI σημαίνει ότι με αντάπτορα HDMI->DVI δεν είναι συμβατή?

Μια απο τις ιδιότητες της HDMI σύνδεσης είναι οτι μεταφέρει και ήχο:magic:.Αυτό πες το βολεύεις αγοράζοντας soundbar.

Για να βγεί κάτι προσιτό άρχισαν και έκοβαν πράγματα.H 2412 είναι καθαρά PC monitor.

Αψογη ειναι.

Αν θελεις οθονη ΜΟΝΟ για παιχνιδια παρε 120αρι μονιτορ.

Ολε! το παραδέχτηκες ωρε κομμαντο! :T:

Gbak εχεις καμια στα γρηγορα να προτινεις για 120hz μονιτορ περισσοτερο για παιχνιδια?η ενα λινκ ,οτιδηποτε αρκει .

Ολε! το παραδέχτηκες ωρε κομμαντο! :T:

Τι παραδεχτηκα μωρε!

Ενας χρηστης Η/Υ που εχει στησει μηχανημα ΜΟΝΟ για παιχνιδια (αντε και κανα σερφαρισμα) θα "χρειαστει" τα 120hz.

Για οποιαδηποτε αλλη χρηση (ταινιες/επεξεργασια φωτογραφιων/πολυωρη χρηση εκτος gaming) δεν κανουν αφου τα χρωματα τους ειναι meh.

Αν και στο gaming πολλες φορες οπως τα ρασα δεν κανουν τον παπα ετσι και το gear δεν κανει τον παιχταρα.:p

Gbak εχεις καμια στα γρηγορα να προτινεις για 120hz μονιτορ περισσοτερο για παιχνιδια?η ενα λινκ ,οτιδηποτε αρκει .

ΝΕΟ ΘΕΜΑ.

HOOAH.

ναι ρε συ,απλα ειχες πει σε αλλο θεμα που τα λεγαμε,οτι απαξ και δεν σκοπευεις να χρησιμοποιησεις το 3d,δεν εχει κανενα νοημα να πας σε 120Hz.

τεσπα,εγω ειμαι καθετος σε αυτο,και να ξερεις το 120αρι δεν το παιρνεις για αυξηση επιδοσεων,απλα ευχαριστιεσαι τα games με πολυ πιο ομαλη κινηση και διχως αλλοιωση των γραφικων κατα το sync frame.

εγω παντως τωρα δεν το αλλαζω,δλδ σε περιπτωση που θελησω αλλαγη,προτιμω να το κρατησω το 120αρι για gaming,και ενα 2312 για τα υπολοιπα.

αν και το led Tn πανελακι της Benq με αναλογο icc profile και καλη ρυθμιση ειναι μια χαρα γενικοτερα.

Χωρίς να είμαι τρελλός gamer (1 ώρα το πολύ την ημέρα) και έχοντας την 2412 θα πώ ότι δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα με την οθόνη. Σε σχέση κιόλας με την hp2510i που είναι tn θα πώ πως η διαφορά είναι πολύ μεγάλη ειδκά στα χρώματα. Στην ομαλότητα της κίνησης δεν παρατήρησα κάποια διαφορά.

Σαν συνολο οχι δεν αξιζουν,η 2312 ειναι πολυ πιο καλο πανελ σε χρωματα και απεικονιση.

αλλα σε gaming υπερτερει το 120hz.

όλες οι 3d οθόνες πρέπει να είναι 120hz? το ίδιο ισχύει και για τις τηλεοράσεις? υπάρχουν Ips πανελ με 120hz?

να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους για την u2412m που θέλουν να συνδέσουν και xbox 360 σε αυτήν ότι σε ανάλυση 1650x1080 παίζει περίφημα. έχει βέβαια πάνω κάτω μπάρες αλλά τουλάχιστον δεν παραμορφώνει όπως γίνεται σε ανάλυση 1920x1200. το έχω δοκιμάσει με καλώδιο hdmi (x360) σε dvi (u2412m).

η 23αρα γιατι εχει μιλλιον κολορς ενω η 24αρα μπιλιον?

Ποια 24άρα?2311 με 2412 είναι τα ίδια σ*ατά σε αυτό το θέμα.Αυτό που λές έχει να κάνει με το πόσα bit είναι το panel.

2412/2311-2=16.7 million colours=6bit+dithering :)

τι εγγύηση δίνει η dell για καμμενα πιξελς κλπ?

Έστω κι αν ένα pixel είναι προβληματικό, σου αλλάζουν την οθόνη.

Just Dell... :)

το anti glare coating είναι τοσο άσχημο όσο διαβάζω ή δεν θα έχω πρόβλημα?

Άσχημο; :hmm: Εγώ ίσα ίσα το θεωρώ καλύτερο από glossy. Τα χρώματα μιας IPS έστω και e-IPS είναι πολύ καλύτερα από μία TN. Οπότε συγκριτικά και καλύτερα χρώματα θα έχεις και δε θα βλέπεις τη μούρη σου αν υπάρχει φωτιστική πηγή από πίσω σου.

το anti glare coating είναι τοσο άσχημο όσο διαβάζω ή δεν θα έχω πρόβλημα?

Μπορει να μην το προσεξεις αν δεν το ξερεις, φαινεται κυριως οταν έχεις κινουμενη λευκη εικονα οπως εδω: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=7BOhDaJH0m4]HD: Super Slo-mo Surfer! - South Pacific - BBC Two - YouTube[/ame] μετα το 32

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.