Jump to content

Dell UltraSharp U2412M ή U2311H

filarhos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ενδιαφέρομαι για μια από τις δυο. Με διαφορά ~90€ είναι λογικό να μην ξέρω ποιά να διαλέξω.

Να τα πάρω από την αρχή όμως. Τώρα έχω μια lg w2452v-pf (η μοναδική που είχα βρει πριν δυο χρόνια με 1920χ1200 σε φυσιολογική τιμή) η οποία δεν χωράει στο γραφείο και αναγκάζομαι να την έχω στο τραπέζι με βιβλία από κάτω ώστε να στέκεται στο ύψος που θέλω. Οπότε από το να πάρω κάποια βάση αλλά και πάλι να μην μπορεί να "βολευτεί" είπα να πάρω την 23άρα. Η οποία είναι 1080π αλλά και μικρότερων διαστάσεων.

Χρήση λίγο από όλα αλλά και παιχνίδια με γρήγορα γραφικά.

Από θέμα απόδοσης χρωμάτων και ταχύτητας πάνελ φαντάζομαι χάος όποια από τις δυο και να διαλέξω (είναι το ίδιο καλές ανεξάρτητα από το μέγεθος, γιατί τα ανακοινώσιμα χαρακτηριστικά τους είναι παραπλήσια) θα είναι καλύτερη ή κάνω λάθος;;;

Τώρα κάποιος που έχει την 24άρα μπορεί να μου πει πόσο ψηλώνει γιατί το site της dell δεν γράφει, λέει μόνο:

Dimensions with stand (H x W x D):

2412m 513.5 mm ___________x 556.0 mm x 180.3 mm

2311h 356.16mm ~ 456.16mm x 549.97mm x 184.1 mm

από ότι κατάλαβα σηκώνεται περίπου ~6inch ή 15 εκ. (το οποίο είναι το ιδανικό)

Τώρα από ότι υπολόγισα αν επιλέξω την 23άρα στις ταινίες δεν θα δω διαφορά από την 24 μου (λιγότερο από 1 εκατοστό στενότερη εικόνα) αφού αφήνει τεράστιες λωρίδες πάνω κάτω. Θα είναι δύσκολη η μετάβαση σε μικρότερη οθόνη;;;

Υ.Γ. Το ψάχνω αρκετό καιρό το θέμα και όσο περισσότερο διαβάζω τόσο μπερδεύομαι, κυρίως για την το αν αξίζει η 23άρα σε σχέση με την 24άρα.

Ευχαριστώ πολύ!!!

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply
Νομιζω οτι πλεον σε αυτην την τιμη η 2412 αξιζει τα λεφτα της.

Κανονικά θα αγόραζα την 23άρα λόγω τιμής αλλά δεν ξέρω αν η μετάβαση από 24 σε 23 θα μπορέσω να την συνηθίσω.

Ψήνομαι και εγώ να αλλάξω την LG1919S. Υπάρχουν σε κανένα κατάστημα για να τις δω σε λειτουργία; (ζητάω πολλά έ; ) έστω την 24αρα

Ψήνομαι και εγώ να αλλάξω την LG1919S. Υπάρχουν σε κανένα κατάστημα για να τις δω σε λειτουργία; (ζητάω πολλά έ; ) έστω την 24αρα

Δεν νομίζω να την έχουν σε κάποιο κατάστημα.

Οθόνη είναι όμως μην σε νοιάζει η εμφάνιση τα άλλα χαρακτηριστικά να σε ενδιαφέρουν, και τα χαρακτηριστικά και των δυο είναι :drool:

λογικα η 2412 λογω led θα εχει μεγαλυτερα επιπεδα μαυρου μικροτερη καταναλωση και εχει και 1920χ1200 αναλυση 16:10. αυτα πληρωνεις. τωρα ειναι και οι δυο e-ips panel που σημαινει οτι (δεν την εχω δει την 2412) θα εχει παρομοιο brightness shifting οσο αυξανει η γωνια θεασης (τα s-ips δεν εχουν τετοιο θεμα). value for money εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι η 2311h. εχει κορυφαιο input lag (την εχουμε μετρησει σε σχεση με crt). τωρα δινεις 90€ για 1)1 ιντσα παραπανω, 2)παρομοιο input lag, 3) καλυτερο μαυρο (θεωρητικα), 4)χ1200 αναλυση, 5)16:10 και οχι 16:9, 6)νομιζω εχει και ethrnet???, 7)λιγοτερη καταναλωση

διαλεγεις και παιρνεις.

υ.γ. : θα ηταν παρα πολυ χρησιμο να γινει review γιατην 2412h απο τo thelab...

sips δεν υπαρχει περιπτωση να βρειτε πια στην αγορα εν ετη 2011...(αλλα και 10 να χαμε το ιδιο θα ελεγα).

Οσο για το angle brightness shifting....παλιοτερα σε ακριβες υλοποιησεις εβγαινε και ενα Α-tw polariser ...αλλα τοτε η διαφορα στην τιμη ηταν απλα τεραστια....

και οι δυο οθονες απο κατω εχουν Η-ips ....η νεκ με a-tw polariser η ΗΡ οχι..

(Το οτι δεν βλεπετε αστερακια απο μακρια ειναι θεμα ρυθμισεων καμερας που στο auto απλα ανεβαζει φωτεινοτητα στο συγκεκριμενο περιβαλλον)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=JgWbsOeFKms]HP 2475w ® LCD Glow vs NEC 2490 (L) Test3 - YouTube[/ame]

Απο κει και επειτα και για το παρων θεμα οι δυο οθονες της dell ειναι σχεδον ιδιες ..με εξαιρεση τα 120πιξελς στον καθετο αξονα και το led...

τωρα δινεις 90€ για 1)1 ιντσα παραπανω, 2)παρομοιο input lag, 3) καλυτερο μαυρο (θεωρητικα), 4)χ1200 αναλυση, 5)16:10 και οχι 16:9, 6)νομιζω εχει και ethrnet???, 7)λιγοτερη καταναλωση

διαλεγεις και παιρνεις.

υ.γ. : θα ηταν παρα πολυ χρησιμο να γινει review γιατην 2412h απο τo thelab...

Τώρα που το ξαναείδα είναι <80€ γιατί τη συγκρίνω με το rev3 της 23άρα σαν πιο καινούρια, χεχε ακόμα πιο κοντά.

review δεν ξέρω αλλά αν την πάρω θα κάνω μια παρουσίαση

Υ.Γ. Κάθε φορά που είναι να πάρω οθόνη κολλάω γιατί λέω θα την κρατήσω χρόνια, οπότε αξίζει κάτι παραπάνω. Και οι 27άρες είναι ακριβές ακόμα.

ntg η nec που λες εχει καταργηθει πλεον ηταν η Nec Multisync 2490wuxi/2690wxui revision1. η revision 2 δεν διαθετει πλεον αυτο το polarizer-κολπο και η τιμη της ειναι κατα πολυ χαμηλοτερη. παντως οσον αφορα την revision1 δυστυχως εχει πολυ μεγαλο input lag οποτε δεν κανει για gaming. με 600 ευρα πλεον παιρνεις led s-ips 32" tv με κορυφαιο input lag...αρκει βεβαια να την εχεις στο 1,5 μετρο ++ για να μην βλεππεις το pixel να ειναι ετοιμο να σε φαει!

το ξερω περι revision ...

οσο για το input lag ...oτι eips εχει χαμηλο input lag εχει 6βιτο πανελ + AFRC ...

Ακομα και το 10 βιτο -νομιζω- πανελ της 2410 ειναι 8βιτ + AFRC

Oποτε καταλαβαινεις νομιζω οτι input lag σε καθαρα 10βιτο πανελ ειναι ψιλοαδιαφορο για τους χρηστες που κοιτανε συγκεκριμενα μονιτορ.

εγω πάντως την παρηγγειλα χθες επειδη έπεσε κι αλλο η τιμη της στα 254 ευρω. Θα σας πω εντυπωσεις μολις την παραλαβω και κανω τις απαραιτητες ρυθμισεις

Από βδομάδα θα την αγοράσω και εγώ.

εγω πάντως την παρηγγειλα χθες επειδη έπεσε κι αλλο η τιμη της στα 254 ευρω. Θα σας πω εντυπωσεις μολις την παραλαβω και κανω τις απαραιτητες ρυθμισεις

Αν μπορείς γράψε μου από ποιό κατάστημα με π.μ. αν θέλεις.

Και αν θέλεις μετά γράψε τις ρυθμίσεις για την δική σου.

Από βδομάδα θα την αγοράσω και εγώ.

Αν μπορείς γράψε μου από ποιό κατάστημα με π.μ. αν θέλεις.

Και αν θέλεις μετά γράψε τις ρυθμίσεις για την δική σου.

Διαλέγεις και παίρνεις :bigsmile:

Dell UltraSharp U2412M | Skroutz.gr

Εγώ διάλεξα το πρώτο ;-)

απλα εμενα το 6μπιτο στην 2311 δεν με χει καλυψει μεχρι στιγμης,καλο για τα λεφτα του,αλλα λιγο.

απλα εμενα το 6μπιτο στην 2311 δεν με χει καλυψει μεχρι στιγμης,καλο για τα λεφτα του,αλλα λιγο.

αν δεις το color gamut της 2311 και αυτής στο λινκ που παράθεσες, μάλλον ίδιο/αντίστοιχο πάνελ φοράνε... e-ips, 6bit. κλπ. κλπ..., οπότε αν δεν σε "καλύπτει" η 2311... δεν ξέρω γιατί θα το κάνει η συγκεκριμένη NEC...

αν δεις το color gamut της 2311 και αυτής στο λινκ που παράθεσες, μάλλον ίδιο/αντίστοιχο πάνελ φοράνε... e-ips, 6bit. κλπ. κλπ..., οπότε αν δεν σε "καλύπτει" η 2311... δεν ξέρω γιατί θα το κάνει η συγκεκριμένη NEC...

Aν κρινω απο αυτο (λινκ που παρεθεσε ο gbak)

"Displayable Colors 16.7 million out of 1.05 billion"

μαλλον ειναι 8bito +afrc...

edit

Kαι η EA231wmi ειχε 8βιτο ..σε σχεση με την 2311...(και καμποσα παραπανω λεφτα βεβαια...οπως τωρα..δεν κοιταξα τι gamut διαθετουν ομως).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.