hayabusa Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Το θέμα εχει εν συντομία ως εξής: Πηγαίνοντας σήμερα να παραδώσω μια δουλειά, μου έδειξαν επί τη ευκαιρία έναν φορητό με Vista, ο οποίος όταν του έβαζαν ένα φλασάκι (από αυτά που έδινε κάποτε η wind) δεν τον έβλεπε πουθενά, ούτε στη διαχείριση δίσκων, αλλά τα windows έριχναν τον ήχο όταν το έβαζα και το έβγαζα. Επειδή δεν μπόρεσα να πάρω το pc ούτε το φλασάκι μαζί μου, και επειδή δεν ξέρω αν το φλασάκι αναγνωρίζεται σε άλλους υπολογιστές θα ήθελα τις ιδέες σας και θα δω τηλεφωνικά τι γίνεται (και θα ναι, θα σας κρατώ ενήμερους για να μην αγωνιάτε ) Ευχαριστώ :daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 7, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 Μου το είχε κάνει μια φορά, όταν το είχα ορίσει ως γράμμα Χ: και υπήρχε ήδη δίσκος στο μηχάνημα με αυτό το γράμμα. Δε νομίζω όμως να ισχύει αυτό στην περίπτωσή σου, γιατί δε θα είχε μπει σε εκείνο το μηχάνημα ξανά κι έτσι θα του έδινε το πρώτο ελεύθερο γράμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Σεπτέμβριος 7, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 Ο ιδιοκτήτης του δεν νομίζω πως θα καθόταν ποτέ να ασχοληθεί με το πώς μπορεί να αλλάξει το γράμμα για οποιοδήποτε λόγο (λογικά δεν πρέπει ούτε καν να ξέρει πώς γίνεται). Επίσης υποθέτω στην δική σου περίπτωση τουλάχιστον το disk management θα το εβλεπε ενώ εδώ, πέρα από τον ήχο, δεν φαίνεται πουθενά. Υπέθεσα ότι μπορεί να παίζει τίποτα με το ninja pendisk αλλά ούτε και εκείνο το βλέπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Σεπτέμβριος 7, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 Τηλεφωνικά λίγο δύσκολο, εγκατέστησε ένα teamviewer και τσέκαρε εσύ Ανοίγεις Command prompt και: diskpart (ξεκινά το Disk Partition) list disk (λίστα με όλους τους δίσκους του συστήματος, από το μέγεθος θα πρέπει να κρίνεις ποιο είναι το flashάκι. Εάν δεν το βλέπει το diskpart μάλλον θέλει πέταμα). Εάν το βλέπει και θες να το φορμάρεις ώστε να παίζει - συνέχισε με: select disk x (το νούμερο που αντιστοιχεί στο flashάκι) clean create partition primary select partition 1 active format quick fs=ntfs (NTFS ή fat32) assign letter=x (ότι γράμμα θέτε) exit Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Σεπτέμβριος 7, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 ωραιος, θα το δοκιμάσω το απόγευμα. Στην περίπτωση που έχει μέσα πράγματα τα οποία δεν θέλει να χαθούν με φορμάτ τι κάνουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 7, 2011 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 Στην περίπτωση που έχει μέσα πράγματα τα οποία δεν θέλει να χαθούν με φορμάτ τι κάνουμε; Eννοείτε ότι ΔΕΝ κάνεις partition & format σε αυτήν την περόπτωση. Βασικά έπρεπε να ξεκινήσεις από κάτι ποιό απλό. Βάλτε το φλασάκι σε κάποιο άλλο μηχάνημα να δείτε αν θα το αναγνωρίσει κανονικά. Από εκεί και μετά γνωρίζεις πού είναι το πρόβλημα και κινήσε ανάλογα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Σεπτέμβριος 7, 2011 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 Μπορείς να δείς και απο την διαχείριση δίσκων αν βρίσκει τον δίσκο,μέσα απο τον Πίνακα ελέγχου στα Εργαλεία διαχείρισης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Σεπτέμβριος 7, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 το γράφω και στο πρώτο ποστ αυτό. δεν φαίνεται πουθενά Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Σεπτέμβριος 7, 2011 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 Α sorry δεν το είδα. Μπορείς να δείς και απο το bios,αν έχει δυνατότητα boot from usb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Σεπτέμβριος 9, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2011 μιλώντας προ ολίγου με τον ιδιοκτήτη, έμαθα πως σε άλλο μηχάνημα το φλασάκι αναγνωρίζεται και δουλεύει κανονικά. ΥΠοθέτω λοιπόν πως κάτι τρέχει μόνο με τον συγκεκριμένο φορητό. Καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Σεπτέμβριος 9, 2011 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2011 Το έχω πάθει άπειρες φορές, η θύρα USB που το συνδέεις δεν δίνει αρκετό ρεύμα. Το στικάκι παίρνει αρκετό ρεύμα για να καταλάβει το λειτουργικό ότι κάτι συνδέθηκε, αλλά όχι αρκετό για να το ξεκινήσει κανονικά.Δοκίμασε άλλες USB θύρες να δεις αν δουλεύει κανονικά αλλού.Θυμάμαι ότι το USB DVD recorder μου δεν έπαιζε σε καμιά USB θύρα του φορητού μου (ένα Fujitsu-Siemens πριν από 6 χρόνια) και τελικά το συνέδεσα μέσω ενός USB hub που είχε τροφοδοσία ρεύματος και το είδε κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Σεπτέμβριος 9, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2011 εκείνη την ημέρα που το είχα στα χερια μου, το δοκίμασα σε όλες τις USB με το ίδιο όμως αποτέλεσμα. Σε εκείνη τη φάση, ο υπολογιστής ήταν στην μπταρία αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο, λογικά όμως μέχρι σήμερα που ξαναμιλήσαμε θα πρέπει να έκαναν και κάποια δοκιμή με το pc στην πρίζα. Αυτό με το hub καλή ιδέα πράγματι, αλλά δεν ξέρω αν έχουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Σεπτέμβριος 9, 2011 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2011 Αν στο πλανο ενεργειας εχουν επιλεξει να κοβει ρευμα στις θυρες τη στιγμη που ειναι με μπαταρια η απαντηση σου πιθανον να βρισκεται εκει. Διαφορετικα κουμπωσε το φλασακι κανονικα κ κανε μια καταργηση εγκαταστασης απο τις συσκευες κ ξανα περνα οδηγους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Σεπτέμβριος 10, 2011 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2011 Άλλες usb συσκευές δουλεύουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.