Jump to content

Περί Αυστραλίας

Wizard!

Recommended Posts

Και οι Αλβανοί αυτό λένε :) "Ρδελομπού η Ελλάδα, αλλά από εδώ (Αλβανία) καλύτερα θα είμαστε"

Αφού πολλοί με τα λεφτά που βγάλανε από τις οικοδομές (κυρίως) πάνε πίσω και χτίζουν σπιταρόνες. Μια χαρά την έβγαλαν και μπράβο τους.

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Ισως ακουστεί σκληρο αυτο που θα πω, αλλα οι περισσότεροι Αλβανοι ζουν εις βάρος άλλων ελληνικών οικογενειών (και εχω πολλα προσωπικά παραδείγματα).

Στην Αυστραλια σε αντίθεση με την Ελλαδα, δεν υπάρχει αρκετό εργατικό δυναμικό για αυτές τις θέσεις γιαυτο ζητούν άτομα "ειδικευμένα" σε τέτοιες εργασίες.

Ισως ακουστεί σκληρο αυτο που θα πω, αλλα οι περισσότεροι Αλβανοι ζουν εις βάρος άλλων ελληνικών οικογενειών (και εχω πολλα προσωπικά παραδείγματα).

Στην Αυστραλια σε αντίθεση με την Ελλαδα, δεν υπάρχει αρκετό εργατικό δυναμικό για αυτές τις θέσεις γιαυτο ζητούν άτομα "ειδικευμένα" σε τέτοιες εργασίες.

:offtopic2:

Στον οικοδομικό τομέα πάντως δεν ισχύει (σε απόλυτο βαθμό). Και αυτό διότι ο Έλληνας δε θα πέσει τόσο "χαμηλά" στη χειρωνακτική εργασία.

Και ομως ειναι πολλές περιπτώσεις οπου με ιδια τιμη προτιμούν αλλοδαπούς (Αλβανους κυριως) και ως αποτέλεσμα =χαμηλή ποιότητα εργασίας.

Να προσθεσω οτι στην Μελβουρνη που εχουμε φιλους, υπάρχει ακομα το part time job και με καλες απολαβες

Δεν θεωρώ "εις βάρος" το να δουλέψεις εδώ, αφού υπάρχει δουλειά που ο ντόπιος δεν την κάνει, ή ζητάει πολλά.

Θεωρώ όμως "εις βάρος" το να έρχεσαι, να δουλεύεις 1 χρόνο, να προφασίζεσαι μια αναπηρία, λόγω του σάπιου συστήματος ελέγχου, και να παίρνεις σύνταξη από μια χώρα που δεν έχεις προσφέρει, την οποία την εξάγεις όλη στη χώρα σου.

Θεωρώ όμως "εις βάρος" το να έρχεσαι, να δουλεύεις 1 χρόνο, να προφασίζεσαι μια αναπηρία, λόγω του σάπιου συστήματος ελέγχου, και να παίρνεις σύνταξη από μια χώρα που δεν έχεις προσφέρει, την οποία την εξάγεις όλη στη χώρα σου.

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό. Τα συνολικά ποσά που δαπανώνται σε τέτοιες συντάξεις είναι δυσθεώρητα.

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο, ειναι αλλο ενα θεμα στο οποιο μπάζει απο παντού ο ελεχτικος μηχανισμός της χώρας. :...:

Ασε που ολοι οι μεταναστες γνωριζουν καλυτερα τα δικαιωματα-παροχες του κρατους καλυτερα και απο εμας. o.0

Ρε [MENTION=9387]victor[/MENTION] φυγε απο το μυαλο μου ROFL μα ακριβως ιδια απαντηση, εκτος απο ταρω διαβαζεις και τιποτα αλλο? :p

Ρε [MENTION=9387]victor[/MENTION] φυγε απο το μυαλο μου ROFL μα ακριβως ιδια απαντηση, εκτος απο ταρω διαβαζεις και τιποτα αλλο? :p

Και μετά επιτίθενται σε εμάς τους αστρολόγους, ότι τάχα μου λέμε ψέματα και κοροϊδεύουμε. :p

Κουλ, θα είμαστε οι Αλβανοί της Αυστραλίας. Ε ρε πως γυρίζει ο τροχός...

Αυτό ήταν πριν πάρα πολλά χρόνια : )

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=cZIusSgJ4bc]ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ - YouTube[/ame]

Κουλ, θα είμαστε οι Αλβανοί της Αυστραλίας. Ε ρε πως γυρίζει ο τροχός...

Ολες οι αρχες στο Εξωτερικο Πετρο καπως ετσι γινοντε . Εκτος και αν ξερεις κανεναν να πηγε εξω ως πρίγκηπας με την μία . ;)

Πάντως αυτό που έχω να προτείνω είναι σε όποιον θέλει να πάει έξω (όχι Αυστραλία, γενικότερα) να μην ακούει την καραμέλα "από εδώ είναι καλύτερα". Αυτά είναι γενικότητες.

Υπάρχουν + και - στην κάθε περίπτωση.

Τα $$$ είναι το +, πολλά άλλα όμως είναι στο πλην.

Π.χ. έξω, δεν θα έχετε την πολυτέλεια να επιλέξετε να μείνετε μεταξύ σπιτιού, πατρικού, εξοχικού, χωριού, σπιτιού γκόμενας ή σπιτιού αδερφής. Δηλαδή για κάποιον καιρό μέχρι να βρείτε κάτι μόνιμο θα είστε στους 5 δρόμους. Επίσης είναι γενικά κακή ιδέα να πας κάπου που δεν ξέρεις κανέναν και να ζητάς ΕΚΕΙ δουλειά. Θα πρέπει να έχεις βρει τη δουλειά από εδώ, ή έστω, να είσαι σχεδόν σίγουρος ότι μπορεί να σε πάρουν σε κάποια συνέντευξη. Αλλιώς, το να πας εκεί και να πληρώνεις αυτά που έχεις εδώ ως deposit για να ψάχνεις δουλειά, το θεωρώ χαζομάρα.

Επίσης είναι γενικά κακή ιδέα να πας κάπου που δεν ξέρεις κανέναν και να ζητάς ΕΚΕΙ δουλειά. Θα πρέπει να έχεις βρει τη δουλειά από εδώ, ή έστω, να είσαι σχεδόν σίγουρος ότι μπορεί να σε πάρουν σε κάποια συνέντευξη. Αλλιώς, το να πας εκεί και να πληρώνεις αυτά που έχεις εδώ ως deposit για να ψάχνεις δουλειά, το θεωρώ χαζομάρα.

Κι όμως η πλειοψηφία έτσι έχει κάνει. Εγώ που έψαξα για δουλειά από εδώ, μου είπαν "έλα να σε δούμε και μετά θα σου πούμε". Ποιά εταιρία θα σε πάρει έτσι, χωρίς καν να σε δει από κοντά; Η e-συνέντευξη είναι μια πρώτη επαφή, αλλά δεν αρκεί, εκτός αν έχεις κάποια πολύ ιδιαίτερα προσόντα και ψάχνουν συγκεκριμένα για αυτά.

Στον Καναδά, που πήγε φίλος πρόσφατα και είναι ανάλογο το κλίμα, βρήκε δουλειά σε 1.5 μήνα και σκέψου ότι άρχισε να ψάχνει μετά τη 2η εβδομάδα που τακτοποιήθηκαν. Όταν η ανεργία είναι στο 4%, το μικρότερο δυνατό ποσοστό αν υπολογίσεις αυτούς που δε θα δουλέψουν έτσι κι αλλιώς, τότε δεν είναι πρόβλημα να βρεις δουλειά, πόσο μάλλον αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις και το σερβιτόρο μέχρι να βρεις κάτι ανάλογο στα προσόντα σου.

Δυστυχώς η Αυστραλία είναι κορυφαίος προορισμός για εμένα, αλλά και ο πιό δύσκολος να σε δεχθούν, αντίθετα με τον Καναδά που είναι στη 2η θέση, αλλά πας πολύ πιό εύκολα.

Ο δείκτης της ανεργίας σημείωσε άνοδο στο 5,3%, που είναι το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2010, έναντι του 5,1%.

Εδώ είμαστε σχεδόν στο 20%... Κι αν υπολογίσεις ότι το 4% είναι το ελάχιστο δυνατό, καταλαβαίνεις πόσο χαμηλά είναι. Η Ελβετία είναι από τις ελάχιστες χώρες που βρίσκονται κάτω από το 4%. Επίσης, αν δεις το διάγραμμα, θα δεις ότι είναι στα χαμηλότερα επίπεδα, οπότε μια μικρή αύξηση είναι ασήμαντη.

Πάντως αυτό που έχω να προτείνω είναι σε όποιον θέλει να πάει έξω (όχι Αυστραλία, γενικότερα) να μην ακούει την καραμέλα "από εδώ είναι καλύτερα". Αυτά είναι γενικότητες.

Υπάρχουν + και - στην κάθε περίπτωση.

Τα $$$ είναι το +, πολλά άλλα όμως είναι στο πλην.

Π.χ. έξω, δεν θα έχετε την πολυτέλεια να επιλέξετε να μείνετε μεταξύ σπιτιού, πατρικού, εξοχικού, χωριού, σπιτιού γκόμενας ή σπιτιού αδερφής. Δηλαδή για κάποιον καιρό μέχρι να βρείτε κάτι μόνιμο θα είστε στους 5 δρόμους. Επίσης είναι γενικά κακή ιδέα να πας κάπου που δεν ξέρεις κανέναν και να ζητάς ΕΚΕΙ δουλειά. Θα πρέπει να έχεις βρει τη δουλειά από εδώ, ή έστω, να είσαι σχεδόν σίγουρος ότι μπορεί να σε πάρουν σε κάποια συνέντευξη. Αλλιώς, το να πας εκεί και να πληρώνεις αυτά που έχεις εδώ ως deposit για να ψάχνεις δουλειά, το θεωρώ χαζομάρα.

Η ζωή έχει και τα ρίσκα της. Όσα άτομα ξέρω που κάθονται στην Ελλάδα λόγω της ζεστασιάς και της σιγουριάς του σπιτιού του μπαμπά και της μπουγάδας της μαμάς και περιμένουν να τους προσλάβει κάποιος και να τους "μετακομίσει" με το τηλεκοντρόλ, είναι ακόμα στο σπίτι του μπαμπά τους και περιμένουν.

Όταν έφυγα από την Ελλάδα έφυγα με 1000 ευρώ που τα δανείστηκα από τον πατέρα μου που τα πήρε μέσω καταναλωτικού δανείου με 19% επιτόκιο.

4 χρόνια αργότερα ξεπλήρωσα μετρητοίς δάνειο-βραχνά 55.000 ευρώ που κουβαλούσε ο πατέρας μου από το 1999. Αν είμουν ακόμα στην Θεσσαλονίκη, το χρέος σήμερα θα ήταν €65.000 αντί για €0.

[MENTION=129]Chosen[/MENTION]

Δεν μας λες την ιστορια σου μπας και παρουμε κουραγιο να σηκωθουμε να φυγουμε?

(πως κινηθηκες , που πηγες, τι αντιμετωπισες?)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.