Jump to content

Δημιουργία "X" μήκους καλώδιο ρεύματος

ganastasiou

Recommended Posts

Λοιπόν,θα ήθελα να μάθω όποιος γνωρίζει τι θα χρειαστώ για να φτιάξω ένα καλώδιο ρεύματος για το τροφοδοτικό του υπολογιστή μου αλλά σε καθορισμένο μήκος απο εμένα.Επίσης να φανταστώ η απόσταση με την πρίζα παίζει ρόλο(με το πάχος του καλωδίου;;; )...Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με τι θα χρειαστώ;

Προφανώς θα χρειαστείς ένα φις σούκο για τη μπρίζα, ένα φις για το τροφοδοτικό και το καλώδιο.

-Φις σούκο θα βρεις σε ηλεκτρολογικά είδη, ακόμα και σε μαύρο χρώμα.

-Φις για το τροφοδοτικό δεν ξέρω που θα βρεις, αλλά ο [MENTION=19757]barfastic[/MENTION] εδώ http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/freshly-sliced-96113-2.html το πήρε από Ebay.

Για το καλώδιο μην τρελαίνεσαι, καλύπτεσαι με 3x 1.5mm. πάχος εύκαμπτο (NYL) .

Σηκώνει 1500watt άνετα ακόμα και στα 10μέτρα εκτός και άν έχεις πολύ μεγαλύτερο φορτίο (και απόσταση), οπότε ίσως πας σε 3x2.5 .

Υπάρχει και σε μαύρο (NYY) αλλά είναι λίγο πιο ακριβό.

Όχι για μικρή απόσταση το θέλω...Ναι το φις του τροφοδοτικού είναι κυρίως το θέμα μου,θα ψάξω ebay και βλέπουμε.

Αν έπερνα λεπτότερο καλώδιο θα είχα θέμα; Η απόσταση θα είναι max 10-20cm

Πόσα watt ειναι το τροφοδοτικο που θα χρησιμοποιησεις? Και 3x1mm^2 ειναι αρκετο. Καλυτερα να προμηθευτεις καλωδιο με μανδυα pvc(μαυρο) και οχι "ευκαμπτο". Εννοειται οτι ΝΥΥ δεν σου χρειαζεται σε καμια περιπτωση. [MENTION=12156]Lakisss[/MENTION] μην λεμε οτι να ναι μαστορα. Καλωδιο για να τροφοδοτησει υπολογιστη θελει και οχι τα φωτα στον κηπο.:slap:

shuko θα βρεις παντου. c13 αν δεν βρεις εχει εδω c13 connector

Πόσα watt ειναι το τροφοδοτικο που θα χρησιμοποιησεις?

Το ένα είναι 500άρι το άλλο 250.

Ευχαριστώ για τα links με πρόλαβες λίγο πρίν ψάξω στο ebay για c13/14 connector. :p

για ποσα μετρα αποσταση μιλαμε?

Φαίνεται στο 3ο μήνυμα. 10-20cm(εκατοστά)

Μπορεις να το φτιαξεις και μονος σου. Παιρνεις το ηδη υπαρχον καλωδιο, το κοβεις στο μηκος που θες απο τη μερια της πριζας, το συνδεεις με ενα φις σουκο και τελος. Οποτε το μονο που χρειαζεται να αγορασεις ειναι το φις και δεν μπλεκεις με διατομες και τα σχετικα.

Μπορεις να το φτιαξεις και μονος σου. Παιρνεις το ηδη υπαρχον καλωδιο, το κοβεις στο μηκος που θες απο τη μερια της πριζας, το συνδεεις με ενα φις σουκο και τελος. Οποτε το μονο που χρειαζεται να αγορασεις ειναι το φις και δεν μπλεκεις με διατομες και τα σχετικα.

OMG το προφανές.:slap:

Αν και δεν θέλω να τα καταστρέψω τα καλώδια.

Θα την κάνω αύριο την παραγγελία,λέω για αυτό εδώ http://www.ebay.co.uk/itm/Connector-IEC-C13-Female-Kettle-Power-Socket-Plug-/370534378792?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item564591ed28#ht_4623wt_907 ,όποιος απο Αθήνα ενδιαφέρεται για περισσότερα κομμάτια ας πεί εδώ ή με pm.

καλα ειμαστε σοβαροι? κανουμε τετοιο θεμα για ενα καλωδιο τροφοδοτικου?

η καλυτερη λυση ειναι αυτη που σου ειπε ο The One! και ουτε καν να αγορασεις καλωδιο. πηγαινε σε κανα κομπιουτεραδικο και θα σου χαρισουν ενα....!!!!!!

και δεν καταστρεφεις καθολου το καλωδιο, απλα μικραινεις το μηκος του!!!!!!!! κι αν δεν μπορεις να το φτιαξεις μονος σου, πηγαινε σε εναν ηλεκτρολογο!!

αλλα τωρα, μου δημιουργηθηκε και μια αλλη απορια. αν θες να μετακινησεις το κουτι, θα βγαζεις το καλωδιο καθε φορα? γιατι να μην εχεις 1,5μ αερα? αφου με 20εκ καλωδιο, ουτε αριστερα δεξια δεν θα μπορεις να το κουνησεις...!!

καλα ειμαστε σοβαροι? κανουμε τετοιο θεμα για ενα καλωδιο τροφοδοτικου?

η καλυτερη λυση ειναι αυτη που σου ειπε ο The One! και ουτε καν να αγορασεις καλωδιο. πηγαινε σε κανα κομπιουτεραδικο και θα σου χαρισουν ενα....!!!!!!

και δεν καταστρεφεις καθολου το καλωδιο, απλα μικραινεις το μηκος του!!!!!!!! κι αν δεν μπορεις να το φτιαξεις μονος σου, πηγαινε σε εναν ηλεκτρολογο!!

αλλα τωρα, μου δημιουργηθηκε και μια αλλη απορια. αν θες να μετακινησεις το κουτι, θα βγαζεις το καλωδιο καθε φορα? γιατι να μην εχεις 1,5μ αερα? αφου με 20εκ καλωδιο, ουτε αριστερα δεξια δεν θα μπορεις να το κουνησεις...!!

Να με συγχωρείς που δεν πήρα την άδεια σου για να ανοίξω το θέμα.:wassat:

Κράτησε τις απορίες σου για εσένα,δεν χρειαζόταν να συμμετέχεις στην συζήτηση.

Επίσης ο λόγος που ρώτησα είναι και για μεγαλύτερο απο 1.8m,άρα δεν διαφέρει σε κάτι επειδή στην παρούσα φάση ήθελα μικρότερο.

[MENTION=12156]Lakisss[/MENTION] μην λεμε οτι να ναι μαστορα. Καλωδιο για να τροφοδοτησει υπολογιστη θελει και οχι τα φωτα στον κηπο.:slap:

Πού να ξέρω ρε σύ!:)

Αφού άνοιξε θέμα φαντάστηκα ότι έχει κανα pc θηρίο, και θέλει να τραβήξει γραμμή 20+μέτρα...:D

Να με συγχωρείς που δεν πήρα την άδεια σου για να ανοίξω το θέμα.:wassat:

Κράτησε τις απορίες σου για εσένα,δεν χρειαζόταν να συμμετέχεις στην συζήτηση.

Επίσης ο λόγος που ρώτησα είναι και για μεγαλύτερο απο 1.8m, άρα δεν διαφέρει σε κάτι επειδή στην παρούσα φάση ήθελα μικρότερο.

συγνωμη, αλλα δεν νομιζω να ειπα να παρεις την αδεια κανενος -και φυσικα ουτε τη δικη μου- να ανοιξεις οτι θεμα θες...!!

απλα το εθεσα ετσι, για να τονισω οτι δεν εχει σημασια αν θα φτιαξεις καλωδιο 20εκ ή 20m στην περιπτωση του πισι, διοτι απλα τραβαει πολυ λιγο ρευμα!!

αν ειναι να τα βρισκουμε σκουρα και με ενα καλωδιο..... αλιμονο μας!!!!

Να προσθέσω τέλος ότι δεν χρειάζεται καν να πάρεις τίποτα.

Πήγαινε σε ένα κατάστημα ηλεκρτικών και ζήτα να σου δώσουν μια κλέμμα σαν και αυτή:25042009023.jpg

το ποιό πιθανό είναι να στην χαρίσουν κιόλας.

Kόψε το περισευούμενο κομμάτι ανάλογα με την απόσταση που θελεις και ένωσε τα 2 άκρα με την κλέμμα...

Μόνωσε τα με μονωτική ταινία και είσαι έτοιμος.

Να προσθέσω τέλος ότι δεν χρειάζεται καν να πάρεις τίποτα.

Πήγαινε σε ένα κατάστημα ηλεκρτικών και ζήτα να σου δώσουν μια κλέμμα σαν και αυτή:25042009023.jpg

το ποιό πιθανό είναι να στην χαρίσουν κιόλας.

Kόψε το περισευούμενο κομμάτι ανάλογα με την απόσταση που θελεις και ένωσε τα 2 άκρα με την κλέμμα...

Μόνωσε τα με μονωτική ταινία και είσαι έτοιμος.

Οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν κάτι πιο ευπαρουσίαστο...

Φαντάζομαι ότι αν ήταν να το κοντύνει όπως - όπως, θα μπορούσε απλα να το μαζεψει με ένα tie-wrap.

Πάντως η τοποθέτηση ενός βίσματος είναι στειχειωδώς έυκολη για όποιον έχει ένα κατσαβίδι και αντίχειρες, οπότε δε νομίζω να υπάρξει κανένα πρόβλημα στην υλοποίηση όλων των λύσεων που προτάθηκαν.

Να σημειώσω ότι απλά, ίσια C13 μπορείς να βρεις στο Βενιέρη, αν δε θέλεις να περιμένεις από το ebay, αν και φαντάζομαι ότι θα τα έχει ακριβότερα.

Ναι σχετικά με την κλέμμα το ξέρω,αλλά είναι όντως πολύ άσχημο...

Πάντως η custom υλοποιήση του καλωδίου φαντάζομαι προυποθέτει να ξέρεις το σχετικό πάχος που χρειάζεται αναλόγως την ισχύ,και τον κονέκτορα C13 που δεν είχα ιδέα πως μπορώ να τον βρώ.Πιστεύω ότι θα βρώ κονέκτορα τώρα που ξέρω πώς να τον ζητήσω.Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

:offtopic2:

[MENTION=4092]cabdik[/MENTION]: Κοίτα αν ήμουν ηλεκτρολόγος,προφανώς δεν θα έμπαινα στον κόπο να ρωτήσω,τώρα αν το θεωρείς πολύ απλό αυτό που ρώτησα,δεν φτάνουν όλοι τις δικές σου γνώσεις.:...:

Αν και όπως είπα ήταν προφανής η λύση για την δική μου περίπτωση ,ήθελα όμως γενικά να μάθω τι χρειάζομαι για μελλοντική χρήση σε συγκεκριμένου μήκος καλώδιο,μεγαλύτερο και απο του εμπορίου,και ίσως και φθινότερο.

Ακαλαίσθητο;;;;
Οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν κάτι πιο ευπαρουσίαστο...

Καταρχήν μιλάμε για καλώδιο 18-20 πόντων που θα μπεί πίσω από τόν πύργο.

Δεύτερον δεν επιβάλει κανένας νόμος η κλέμμα να μπεί μες στην μέση, κόβεις το καλώδιο 1-2 εκατοστά από το βύσμα του τροφοδοτικού, βάζεις εκεί την κλέμμα και μετά απλά αφήνεις από το υπόλοιπο καλώδιο το μήκος που θέλεις.

Τρίτον, αν την τυλίξεις με σωστό τρόπο με μαύρη μονωτική ταινία ηλεκτρολόγου το αποτέλεσμα θα είναι μια χαρά οπτικά...

To κομμάτι με την κλέμμα θα φαίνεται σαν επέκταση του βύσματος του τροφοδοτικού.

Με παρόμοιο τρόπο μπορείς να επιλέξεις να είναι η κλέμμα κολλητά με το βύσμα σούκο.

been there, done that. :smoke:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.