Jump to content

8gb VS 16gb

Orgios

Recommended Posts

Εχω τα soundblaster tactical 3d Alpha... Το έχω ηδη ανοίξει, έχει 5 καλωδιακια, θεωρητικα γινεται, τα εχω ενωσει ήδη 2 φορες έχοντας αφαιρεσει μονωτικα (fibres) αλλά δυστυχώς δεν καταφερα να τα κανω να δουλεψουν.

Εχω κανει την ιδια δουλεια σε ακουστικα (απλά) , usb καλωδιακια, πολυμπριζα κτλ κτλ αλλά αυτό δεν μπορω να το καταφερω... :help::help:

Πάρε τα 16GB και χρησιμοποίησε το lmdisk για να φτιάξεις ένα virtual disk drive στην μνήμη, το οποίο θα το χρησιμοποιείς σαν temp για το video/image processing... είναι ότι πιο γρήγορο (φυσικά και από ssd) και θα έχουν και νόημα τα 16GB ram...

Καλα που εχετε δει στα windows 7 να γεμιζει η μνημη τοσο πολυ? Εγω σπανια εχω παρατηρηση να ανεβαινει πανω απο τα 2 gb. Επισης αυτο που μου εκανε εντυπωση στα συγκεκριμενα windows ειναι οτι ακομα και με 1gb δουλευουν αρκετα καλα σε σχεση με τα vista. Ξερω υπαρχουν εφαρμογες που ειναι μνημοφαγες αλλα μεσα στα windows και στις ποιο συνηθησμενες εφαρμογες δεν εχω δει και ιδιαιτερα μεγαλες απαιτησεις.

• 2 weeks later...

Ετσι για την ιστορία τα ακουστικά κατάφερα να τα φτιάξω με πολυυυ υπομονή, δουλευουν γενικά καλα εκτός απο τα μπασα του που δουλεύουν περιεργα (????) , τα ξαναπηρα καινουρια (κρατησα τα αλλα backup).

Οποιος χρειαστεί συμβουλές είμαστε εδω...

• 4 weeks later...
Πάρε τα 16GB και χρησιμοποίησε το lmdisk για να φτιάξεις ένα virtual disk drive στην μνήμη, το οποίο θα το χρησιμοποιείς σαν temp για το video/image processing... είναι ότι πιο γρήγορο (φυσικά και από ssd) και θα έχουν και νόημα τα 16GB ram...

Αυτό έχω κάνει και σε σνυδιασμό με SSD πετάει ότι κι αν φορτώσεις

Βάλε και το Temp των Windows και ότι άλλο έχεις για αποσυμπιέσεις και επεξεργασία

Πάντως στο θέμα της RAM, σε παλιότερο σύστημα με DDR2, είχα 8GB για πολύ καιρό!

Όταν αναγκάστηκα να το ρίξω στα 4GB είδα διαφορά στην ταχύτητα!

Διαισθητικά βέβαια, σε εφαρμογές καθημερινής χρήσης, μιας και δεν ασχολήθηκα με bench!

Η διαφορά δεν ήταν τίποτα τρελό, αλλά ήταν αρκετή για να γίνει εμφανής!

εξαρταται παντα για την χρηση.

τα 8γιγα ειναι ΥΠΕΡ αρκετα εως υπερβολη για απλη χρηση η εστω για κανα gaming..

αν εισαι λατρης της επεξεργασιας , δεν ισχυει το παραπανω.

btw

πιστευετε & καλοβλεπουμε :)

Ήμουν στον πειρασμό να πάω απο 4 σε 8, το άφηνα το άφηνα και τώρα τα DDR2 είναι πιο ακριβά απο τα ddr3 με αποτέλεσμα να τα χρυσοπληρώσω.

Διαφορά δεν πρόκειται να δεις, αν δεν είσαι fan της αναβάθμισης και σκοπεύεις να το κρατήσεις καιρό το σύστημα εγώ στη θέση σου θα τα έπαιρνα τώρα μιας και η τιμές είναι χώμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.