Orgios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Εχω το συστημα της υπογραφης και επειδη με ξύνει σκέφτομαι να βάλω επιπλέον 8 GB ram , το συστημα γενικα χρησιμοποιειται για games και για photoshop, video studio , after effects (ερασιτεχνικο επιπεδο).Η ερωτηση είναι απλή έχει νόημα? Θα δω διαφορά? ή απλα παίρνω Placebo και χαίρομαι με τα 16GB?
lotos Σεπτέμβριος 7, 2011 #2 Σεπτέμβριος 7, 2011 εξαντλεις αυτη τη στιγμη τα 8GB??? δεν βαζεις καλυτερα εναν SSD?
Orgios Σεπτέμβριος 7, 2011 Author #3 Σεπτέμβριος 7, 2011 Δεν θα το ελεγα οτι τα εξαντλω... Ακομα και σε μεγαλα αρχεια video η επεξεργασια γίνεται ομαλα και γρηγορα. SSD λεω μη μπλεξω ακομα , δεν εχω καιρο που το εστησα το συστημα να το δουλεψω λιγο...
lotos Σεπτέμβριος 7, 2011 #4 Σεπτέμβριος 7, 2011 τι σχεση εχει ποσο καιρο εχεις το συστημα....αν σε φαγουριζει η τσεπη αγορασε εναν ssd
Orgios Σεπτέμβριος 7, 2011 Author #5 Σεπτέμβριος 7, 2011 Πρωτον το κόστος του ssd ειναι μεγαλυτερο και δευτερον εχω στησει 2 λειτουργικα ήδη πανω ακριβως οπως τα θελω , μη στηνω και τρίτο τωρα (να αρχισω δοκιμες , bench κτλ ). Με ξύνει επειδη τις βρήκα πολυ φθηνες τις μνημες 48 ευρω και ψαχνω μια ανωδυνη αναβαθμιση (κλικ στο motherboard και καθαρισες).Απο αυτα που καταλαβαινω απο την απαντηση σου είναι οτι όχι δεν αξιζει και δεν θα είχε νοημα.
alexkhr Σεπτέμβριος 7, 2011 #7 Σεπτέμβριος 7, 2011 Πρωτον το κόστος του ssd ειναι μεγαλυτερο και δευτερον εχω στησει 2 λειτουργικα ήδη πανω ακριβως οπως τα θελω , μη στηνω και τρίτο τωρα (να αρχισω δοκιμες , bench κτλ ). Κάνεις ένα image το δίσκο σου και το παιρνάς στον ssd. Τόσο απλό είναι!!!
Orgios Σεπτέμβριος 7, 2011 Author #8 Σεπτέμβριος 7, 2011 Με τα λεφτά που διαθέτω θα μπορουσα να πάρω έναν δίσκο SSD γύρω στα 64GB , και οι δύο οι εγκαταστάσεις μου έχουν περάσει αυτό το μεγεθος εδω και καιρό, θα μπορούσα να συμαζεψω τις εγκαταστάσεις , να κάνω κάποιες αλλαγές κτλ... αλλά όλα αυτα είναι δουλειά που δεν θα ήθελα να κάνω τώρα (αυτό ενοοω μπλέξιμο).
The One Σεπτέμβριος 7, 2011 #9 Σεπτέμβριος 7, 2011 Ας γυρισουμε on topic παλι. Και τα 8 θεωρουνται υπεραρκετα, δε νομιζω να δεις διαφορα με τα 16. Καλυτερα να μαζεψεις λεφτα για εναν καλο 120αρη ssd αν θες να δεις διαφορα στο συστημα.
greenforce13 Σεπτέμβριος 7, 2011 #10 Σεπτέμβριος 7, 2011 Κοίτα η αλήθεια είναι πως με ένα ssd θα δεις τρελές διάφορές...Απ την άλλη αφού βρήκες σε καλή τιμή τις μνήμες τσίμπα τες,δε θα πάνε χαμένες.Απλά μελλοντικά πάρε κ ένα ssd.
Orgios Σεπτέμβριος 7, 2011 Author #11 Σεπτέμβριος 7, 2011 Ευχαριστώ όλους , μάλλον θα τσιμπήσω τις μνημες (μη ψαχνω τις ιδιες μελλοντικα) και ας μη δω διαφορα τωρα και θα περιμένω να πέσουν οι τιμες για ssd (να μαζευω κανα φραγκο και γω σιγα σιγα)
filarhos Σεπτέμβριος 7, 2011 #12 Σεπτέμβριος 7, 2011 Πάντως δίκιο έχουν, αν δεν ξεπερνάς τα 7gb (από τα 8) τα 16 δεν θα σου κάνουν τίποτα.Ενώ με έναν ssd θα είσαι παντού πιο γρήγορος με τρομερή ταχύτητα φορτώματος.Μπορείς να πάρεις έναν 64άρι και να περάσεις το ένα λειτουργικό εκεί. Υ.Γ. Έκανα το ίδιο λάθος σε ddr2 1200 και από 2χ2gb που ποτέ δεν είχα γεμίσει πήρα άλλα 2χ2 ίδια. Καμία διαφορά πουθενά (μόνο στην τσέπη μου). Μετά από αυτό ακόμα και στο laptop έχω αφήσει 1gb με 7 αφού ποτέ δεν ανεβάζει πάνω από 800mb.
PetrosD Σεπτέμβριος 7, 2011 #13 Σεπτέμβριος 7, 2011 Μπορείς να πάρεις SSD και να αφήσεις το σύστημα όπως είναι. Απλά, θα ορίσεις swap file και scrap του photoshop στον SSD. Επίσης μπορείς να έχεις ΚΑΙ το βίντεο προς επεξεργασία στον SSD.
sfk9039 Σεπτέμβριος 7, 2011 #14 Σεπτέμβριος 7, 2011 Αν δεν σου χρειαζονται τα 16gb μην τα παρεις και 10 ευρω να τα εχεις βρει. Μαζεψε λευτα και περιμενε λιγο να παρεις ssd. Ξερω οτι το photoshop θελει μνημη αλλα απο την στιγμη που οπως λες το χρησιμοποιεις ερασιτεχνικα γιατι να κανεις εξοδα? εχουμε και καιρους δυσκολους.......
filarhos Σεπτέμβριος 7, 2011 #15 Σεπτέμβριος 7, 2011 Μπορείς να πάρεις SSD και να αφήσεις το σύστημα όπως είναι. Απλά, θα ορίσεις swap file και scrap του photoshop στον SSD. Επίσης μπορείς να έχεις ΚΑΙ το βίντεο προς επεξεργασία στον SSD.Αυτό πως γίνεται;;;Κανονικά τα αποθηκεύει στο σκληρό ή στην μνήμη;;;
dpolal Σεπτέμβριος 7, 2011 #16 Σεπτέμβριος 7, 2011 Με την προϋπόθεση πως τα έξτρα GB σου είναι τώρα χρήσιμα αγόρασε τα. Με την προϋπόθεση πως θα τα αξιοποιήσεις αργότερα καλύτερα κράτα τα λεφτά σου ακόμα και αν είναι τόσο φθηνά γιατί θα πάνε άχρηστα. Δηλαδή, αν και εφόσον το επόμενο σου μπόρντ είναι συμβατό με ddr3 ή αν και εφόσον οι εφαρμογές που θα δουλεύεις τότε θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα 16GB τότε ναί, αγόρασε τα. Διαφορετικά, όπως ήδη είπα θα πετάξεις 48 ευρώ και απλά θα λες ότι έχεις 16Gb ram στο σύστημα σου.
PetrosD Σεπτέμβριος 7, 2011 #17 Σεπτέμβριος 7, 2011 Αυτό πως γίνεται;;;Κανονικά τα αποθηκεύει στο σκληρό ή στην μνήμη;;;Διάβασε εδώ.
Myralis Σεπτέμβριος 7, 2011 #18 Σεπτέμβριος 7, 2011 Άποψη μου ότι αφού δεν τα χρησιμοποιείς, άστο καλύτερα.. Αργότερα θα βρεις να πάρεις κάτι άλλο, ίσως να είναι και μνήμες σε 1-2 χρόνια όμως που έτσι και αλλιώς θα έχουν πέσει οι τιμές
hurin Σεπτέμβριος 7, 2011 #19 Σεπτέμβριος 7, 2011 Σε παρόμοια κατάσταση είμαι και εγώ με 6gb τα οποία σκέφτομαι να επεκτείνω στα 12gb (triple channel). Η αλήθεια είναι ότι τα win7 "τρώνε" μνήμη όσο περισσότερο έχεις να κάνεις reboot, αναγκάζοντάς με να έχω page file καθώς η physical γεμίζει.Άσε που το Civ5 είναι μέγας μνημοφάγος...
Orgios Σεπτέμβριος 8, 2011 Author #20 Σεπτέμβριος 8, 2011 Χθες με μια μαγικη κινηση μπηκε το καλωδιο των ακουστικων κατω απο την καρεκλα και κόπηκε... :tomato::tomato: Οπότε δεν υπάρχει δίλλημα πλέον... Εχω που να ξοδεψω τα λεφτα :weep::confused:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.