jmallen3 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2011 βλεπω ωραια γραφεια και ζηλευω οποτε λεω να σας δειξω και εγω το δικο μου αλλα θελω να το αλλαξω και να φτιαξω ενα νεο γραφειο και μια βιβλιοθηκη.θα σας δειξω φωτογραφιες απο το δωματιο μου με διαστασεις των τοιχων και θα ηθελα εαν θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποια ανακατανομη ισως των επιπλων καθως και σε ποιο σημειο να φτιαξω ενα νεο γραφειο που θελω (προσανατολιζομαι σε κατι σαν παγκο εργασιας (απο μελαμινη ισως(??) μιας και δεν υπαρχουν πολλα λεφτα) για να εχω μεγαλη επιφανεια και ελευθερια,μιας και θα εχω σε ενα σημειο το λαπτοπ,θελω ενα αλλο σημειο να ειναι ελευθερο για διαβασμα κλπ (λεμε τωρα ) κανα αλλο σημειο για τοποθετηση τηλεορασης επανω οταν θα χουμε λεφτα και γενικα θελω απλα λοιπον αυτες ειναι οι φωτογραφιες και περιμενω τις προτασεις σας οσοι εχετε τη διαθεση να βοηθησετε φωτογραφια φωτογραφια φωτογραφια φωτογραφια φωτογραφια Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 6, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2011 Έχεις χώρους να κάνεις πολλά στο δωμάτιο σου. Σε ενδιαφέρει κάποιο γραφείο σε στύλ σύνθετο; Δηλαδή γραφείο και βιβλιοθήκη μαζί; Εκει που έχεις τώρα το Hi-Fi σου και το γραφείο με το laptop σου, εγώ θα έβαζα ένα γραφείο - βιβλιοθήκη. Το κρεββάτι θα το μετέφερα ακριβώς κάτω απο το παράθυρο (και μην ακούσω την κλασσική βλακεία περι αρνητικής ενέργειας αν το κρεββάτι ειναι μπροστά απο το παράθυρο), αν δεν σε ενοχλεί εσένα το καλοριφέρ και στην θέση που ειναι το κρεββάτι θα έβαζα την τηλεόραση. Αν κατάλαβα καλά δεν ειναι LCD,ε; Σκοπεύεις να πάρεις LCD; Αν ναι θα την έβαζα στον τοίχο με βάση, η σε κάποιο έπιπλο TV μαζι μ τυχόν κονσόλες, DVD player η blu-ray αν έχεις. Πάντα βέβαια με γνώμωνα τι αρέσει εμένα στο μάτι. Ντουλάπα υποθέτω ειναι εντοιχισμένη πίσω απο την TV σου,ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmallen3 Σεπτέμβριος 6, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2011 καταρχην ευχαριστω για τις αμεσες προτασεις σου φιλε!να αρχισω ενα ενα να απανταω στις ερωτησεις σου για να σε βοηθησω να καταλαβεις τι θελω και πως ειναι το δωματιο.λοιπον κατι σε στυλ γραφειο-βιβλιοθηκη μαζι ναι μου αρεσει και εμενα αρκετα σαν ιδεα.το στερεοφωνικο στο νεο δωματιο δεν θα υπαρχει μιας και δεν το θελω αφου εχω τα logitech του pc και με καλυπτουν.η τηλεοραση δεν ειναι lcd οχι,ειναι γκουμουτσα πισω :tongue: για νεα τηλεοραση lcd θα αργησω αρκετα να παρω οπως ειναι τα οικονομικα μου τωρα (φοιτητης) οποτε ισως αργοτερα παρω καποιο monitor-tv και το βαλω στον τοιχο η πανω στο γραφειο καπου.κονσολες επισης δεν εχω και δεν προκειται να παρω μιας και απο το λαπτοπ εξυπηρετουμε σε ολα(ταινιες,games κλπ και οταν παρω το monitor με ενα hdmi θα συνδεεται και εκει).Ντουλαπα ειναι σε αλλο δωματιο οποτε δεν υπαρχει καθολου εδω.επισης σκεφτομουν να γινει κατι στο στυλ γραφειο-βιβλιοθηκη και να πιανει απο εκει που ειναι το επιπλο με το στερεοφωνικο και να συνεχιζζει και στον αλλο τοιχο διπλα τον πορτοκαλι το γραφειο,κανοντας γωνια,για να εχω απλα οπως ειπα.τι λετε?Θα ηταν ευκολο σχετικα μαζι με τους "δικους" μου να φτιαξουμε τις κατασκευες που θα χρειαστουν για πιο οικονομικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 6, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2011 Eννοείς να πάς σε κάποιον μαραγκό και να σου φτιάξει εκείνος τα κομμάτια ενα-ενα; Απο ποιότητα θα ειναι καλλίτερα, απο τιμές δεν ξέρω ομως, μιας και εγω έψαχνα κατι παρόμοιο πριν χρόνια και θυμάμαι οτι μου έβγαινε ακριβότερα. Αφού προς το παρόν δεν θα μπει άλλη TV μπορεί η υπάρχουσα να μπει στην γωνία που ειναι τώρα το κρεββάτι. Μια άλλη λύση ειναι να μπει το γραφείο ακριβώς μπροστά απο το παράθυρο, βεβαια τότε πάμε σε λύση ξεχωριστής βιβλιοθήκης. Τώρα για τους τοίχους που μένουν κενοί μπορείς να τους γεμίσεις με αφίσες η και με ραφάκια απο το Praktiker όπου μπορείς να βάλεις διάφορα, βιβλία, περιοδικά, φιγούρες video games κλπ. Τέλος εγώ θα άλλαζα χρώμα στον τοίχο, με κάποιο άλλο, ίσως και την κουρτίνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmallen3 Σεπτέμβριος 6, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2011 εννοουσα να τα φτιαξω μονος μου παιρνοντας τα ξυλα και τα υλικα που χρειαζονται.ψαχνοντας βρηκα και αυτες τις λυσεις που ειναι οικονομικες:ΙΚΕΑ ΕλλάδακαιΙΚΕΑ Ελλάδα??και μια βιβλιοθηκη βρηκα στα 30€ απο praktiker εδω καλη φενεται:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ DEMONT ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ - Praktikerκαι παιρνω αλλο ενα κομματι ταβλας με αλλα 4 ποδια για γραφειο για να φτασει τα 3m συνολο και να ειναι υπεραρκετο.πως σου φενονται αυτα?το γραφειο δεν θα ηθελα να ειναι κατω απο το παραθυρο μιας και θα ναι ακριβως απεναντι απο την πορτα του δωματιου και δεν μ αρεσει οπως θα φενεται.κατι αλλο,ποσο κοστιζει να παρω ταβλες σαν αυτη που εδειξα στο λινκ απο το ικεα απο καποιο ξυλουργειο η απο καπου αλλου?μπορω να βρω πιο φτηνα για να μην μου βγει αρκετα για τα 3 μετρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 6, 2011 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2011 εννοουσα να τα φτιαξω μονος μου παιρνοντας τα ξυλα και τα υλικα που χρειαζονται.ψαχνοντας βρηκα και αυτες τις λυσεις που ειναι οικονομικες:ΙΚΕΑ ΕλλάδακαιΙΚΕΑ Ελλάδα??και μια βιβλιοθηκη βρηκα στα 30€ απο praktiker εδω καλη φενεται:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ DEMONT ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ - Praktikerκαι παιρνω αλλο ενα κομματι ταβλας με αλλα 4 ποδια για γραφειο για να φτασει τα 3m συνολο και να ειναι υπεραρκετο.πως σου φενονται αυτα?το γραφειο δεν θα ηθελα να ειναι κατω απο το παραθυρο μιας και θα ναι ακριβως απεναντι απο την πορτα του δωματιου και δεν μ αρεσει οπως θα φενεται.κατι αλλο,ποσο κοστιζει να παρω ταβλες σαν αυτη που εδειξα στο λινκ απο το ικεα απο καποιο ξυλουργειο η απο καπου αλλου?μπορω να βρω πιο φτηνα για να μην μου βγει αρκετα για τα 3 μετρα?Α τέτοια εννοείς να τα φτιάξεις μόνος σου. Αν θέλεις μονο γραφείο και όχι ολόκληρο σετ με βιβλιοθήκη ειναι μια χαρά. Τώρα για ξυλουργείο εξαρτάται και απο την ποιότητα του ξύλου. Τώρα η βιβλιοθήκη απο το Praktiker φαίνεται μια χαρά στο μάτι, δεν ξέρω βέβαια κατα πόσο θα ειναι σταθερή σαν κατασκευή. Εγώ είχα πάρει για το εξοχικό μια παρόμοια μάρκας Citadel, πάλι απο το Praktiker, και μου βγήκε πολύ καλή και σταθερή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Σεπτέμβριος 7, 2011 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 Επειδή κ εγω χρειάστηκα γραφείο (διαλύθηκε το παλιο του PC ) κ στην γκαρσονιέρα ειχα λίγο χώρο κ λιγα λεφτά (φοιτητής) πήγα πράκτικερ κ εκοψα κοντρα πλακέ με επένδυση για γραφείο. 1,80 Χ 70 (1 κομμάτι ) ,60Χ70 (3κομματια ),2 για πλάτη δεν θυμάμαι διαστάσεις 2 λωρίδες ηταν και 1 στο μέγεθος του case ,κόλλα βίδες κ ταινία πλαστική σαν την επένδυση ολα μαζί γύρο στα 40Ε κ κόψιμο επιτόπου (1 ώρα) σου εβαλα και ενα πρόχειρο σχέδιο αρνητικά : ειχε μονο ενα παχος (1,5 αν θυμάμαι) δεν ειχε πολλα σχεδια σε επένδυση τους ειχαν τελειώσει ,εγω βίδωσα επιφανειακά τις βίδες κ φαίνονται ,το κόλλισα κιόλας αρα δεν ξεμοντάρετε εύκολα αντέχει καλά κ αν υπολογίσω οτι δεν έβρισκα γραφείο σε μεγεθος που το ήθελα ειναι οκ πολύ καλες τιμές εχει κ στα ικεα να πας μια βόλτα εχει κ προσφορές λογο ξεστοκαρισματος απλά να ξέρεις οτι μεσω ορο 4 χρόνια αντέχουν περίπου (εχω παρει βιβλιοθηκη κ κρεβάτι καναπέ ) αν δεν σε πειράζουν τα αρνητικά κ υπολογίσεις σωστά τις διαστάσεις μπορείς να φτιάξεις κατι ακριβός για τον χώρο σου καλή επιτυχία φιλικά Πάνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
vellamos Σεπτέμβριος 7, 2011 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 θελει φαντασια. εξαρταται εσενα τι σου αρεσει. εγω για παραδειγμα εχω αρχισει και παιρνω τα υλικα για το δοματιο.θα εχει θεμα τον οσφπ και ολα μα ολα στο δωματιο θα ταιριαζουν.τα περισσοτερα θα ειναι μεταλικα μιας και κοστιζουν λογοτερο. ετσι προτεινω να το μελετισεις καλα να δεις τι θεμα θες να εχει ο χωρος σου και μετα εστω και σιγα σιγα αρχιζεις και το διαμορφωνεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmallen3 Σεπτέμβριος 7, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 ενδιαφερον οι προτασεις σας παιδια.φιλε pano μου φενεται αρκετα καλη η ιδεα σου και αρκετα οικονομικη,λεω να περασω μια βολτα απο πρακτικερ να ρωτησω τιμες και να δω σχεδια.κοντρα πλακε με επενδυση για γραφειο να τους το ζητησω??σκεφτομαι μηπως φτιαξω κατι σαν το δικο σου αλλα πιο μακρύ σε μηκος και χωρις τοσα πολλα ξυλα,αλλα παιρνοντας μονο ενα κομματι συνεχομενο για το πανω μερος και στηριζοντας το απο κατω με μεταλλικα ποδια.τι λες για αυτο?ενταξει δεν θα ναι?ικεα δυστυχως δεν εχει εδω πατρα απο οπου ειμαι για να περασω να δω :...:τωρα οσον αφορα το φιλο vellamo μου κεντρησε την φαντασια αυτο που λεει (σαν ολυμπιακος και εγω).θα μπορουσες να μου περιγραψεις λιγο τι σκεφτεσαι να κανεις φιλε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 7, 2011 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 ενδιαφερον οι προτασεις σας παιδια.φιλε pano μου φενεται αρκετα καλη η ιδεα σου και αρκετα οικονομικη,λεω να περασω μια βολτα απο πρακτικερ να ρωτησω τιμες και να δω σχεδια.κοντρα πλακε με επενδυση για γραφειο να τους το ζητησω??σκεφτομαι μηπως φτιαξω κατι σαν το δικο σου αλλα πιο μακρύ σε μηκος και χωρις τοσα πολλα ξυλα,αλλα παιρνοντας μονο ενα κομματι συνεχομενο για το πανω μερος και στηριζοντας το απο κατω με μεταλλικα ποδια.τι λες για αυτο?ενταξει δεν θα ναι?ικεα δυστυχως δεν εχει εδω πατρα απο οπου ειμαι για να περασω να δω :...:τωρα οσον αφορα το φιλο vellamo μου κεντρησε την φαντασια αυτο που λεει (σαν ολυμπιακος και εγω).θα μπορουσες να μου περιγραψεις λιγο τι σκεφτεσαι να κανεις φιλε?Mια χαρά θα ειναι. Ιδέες υπάρχουν πολλές. Μπορείς να βάψεις τους τοίχους σε κόκκινο ασπρο εναλλάξ, να βάλεις ραφάκια με αξεσουάρ του ολυμπιακού, φωτογραφίες κλπ χωρίς απαραίτητα να μοιάζει παιδικό. Εναλλακτικά μπορεις να βρεις και μια σημαία του Ολυμπιακού να την βάλεις να πιάνει έναν τοίχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vellamos Σεπτέμβριος 7, 2011 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 σκεφτομαι να ενσωματωσω την τεχνολογια με τον ολυμπιακο. κυριο θεμα θα ειναι ο ολυμπιακος με ενα σημα που θα βγαινει απο τον τοιχο , τα χρωματα θα παιζουν μεταξυ ασιμι μαυρο και κοκκινο. θα ειναι σχετικα απλο αλλα μαγαλοκαι υλικα μεταλο και μελαμινη χρωματιστη(δεν χερω ακομα τι χρωμα).απο τεχνολογια το ενα γραφειο θα ενσωματωνει τον υπολογιστη μου μεσα του οποτε θα μπει και πλεξυ στην πανω μερια του γραφειου ωστε να ειναι πιο ομορφο και με μια πατεντα που βρηκα μπορω να κανω πανω σε πλεξυ touch οθονη.θα εχει κοκκινο φωτισμο και τα φωτα κατω απο τα ραφακια που θα ειναι πανω απο το γραφειο θα ανοιγουν με φωτοκκυταρο(σαν αυτο απο τον οδοντιατρο).φυσικα το ολο project θα μου παρει σχετικα αρκετο χρονο μιας και χρειαζονται μερικα χρηματα(200-250 ευρω περιπου) και πολυ προσωπικη εργασια μιας και δεν θα εχω βοηθεια. ελπιζο να σου εδωσα μερικες ιδεες και οταν αρχισω σιγουρα θα δημιουργησω ενα project στο forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmallen3 Σεπτέμβριος 7, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2011 ωραιο ακουγεται αλλα ακριβο και δυσκολο αρκετα για να το κανω και εγω.αυτο που σκεφτομαι εγω ειναι εκτος απο το γραφειο και την βιβλιοηθηκη να βαλω και μερικα ραφακια στον τοιχο καθως και με ποιον τροπο θα μπορεσω να φτιαξω και κανα συρταρακι για αποθηκευση κατω απο το γραφειο (μιας και οι συρταριερες που κοιταξα πανε ψηλα απο χρηματα).ακομα ψαχνω πατεντες για να εχει ωραιο φωτισμο το γραφειο...αμα βαλω τζαμι απο πανω ειναι πιο φτηνο η πιο ακριβο απο ξυλο??δωστε και αλλες ιδεες παιδια αν εχετε...ευχαριστω για τον κοπο σας παντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vellamos Σεπτέμβριος 9, 2011 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2011 μιας και σημερα βρηκα χρονο να παω σε μαντρα με σιδερα με χαρα διαπιστωσα οτι δεν ειναι τελικα και τοσο ακριβα τα σιδερα. οπως υπολογιζω χρειζομαι περιπου 90 ευρω για τα σιδερα του σκελετου και μου μενει να ρωτησω για μελαμινες για τα ραφια και ισως και για το 1 μερος του γραφειου.και μετα μου μενει να αγορσω χρωμα για να βαψω τον τοιχο πισω απο το γραφειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmallen3 Σεπτέμβριος 9, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2011 οταν μαθεις για τιμες για μελαμινη πες μου και μενα φιλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmallen3 Σεπτέμβριος 9, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2011 επανερχομαι με καποιες ιδεες που σκεφτηκα και καπως πιο συγκεκριμενος παιδια στο τι θελω να κανω.λοιπον το δωματιο θελω να ειναι ας το πουμε gaming-multimedia δωματιο,της τεχνολογιας δηλαδη.επομενως θα το χρησιμοποιω κυριως για να βλεπω ταινιες,να παιζω games στο pc και για λιγο διαβασμα στις εξεταστικες:man_in_love: υπαρχει οπως προειπα να φυγει και η τηλεοραση μπαουλο και να αντικατασταθει με μια 32αρα που υπαρχει σπιτι και μπορει να παει και στον τοιχο.ακομα σκεφτηκα αυτο με το γραφειο-συνθετο που εχει αναφερθει και μου αρεσε και μιας και εχω θειο μαραγκο ισως να μου στοιχισει μονο οσο τα υλικα αλλα ακομα ψαχνομαι με τη θεση του γραφειου και με το σχημα που θα εχει το συνθετο.για το γραφειο θελω απλα μια ταβλα ας το πουμε και ποδαρακια μεταλικα απο κατω η αν γινοταν να εχει και κανα ντουλαπακι για αποθηκευση μικροαντικειμενων,και για το συνθετο/βιβλιοθηκη απο πανω χώρο για να βαλω βιβλια και μερικα ηλεκτρονικα πραγματακια. (router,εκτυπωτης κλπ)θα μπορουσε κανεις να μου φτιαξει κανα σχεδιο να το δω και να κανουμε μερικες διορθωσεις και να το δωσω στον θειο μου να μου πει ποσο θα στοιχισει?? ακομα για να εχετε αποψη πως ειναι ολο το δωματιο εβγαλα και μια φωτογραφια στη μερια που ειναι η τηλεοραση/μπαουλο και φενεται εδω:http://dl.dropbox.com/u/17723063/IMG_20110909_174037.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
vellamos Σεπτέμβριος 9, 2011 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2011 κοιτα αυτο... δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα ειμαι νεος ακομα στον σχεδιασμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 10, 2011 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2011 κοιτα αυτο... δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα ειμαι νεος ακομα στον σχεδιασμο. Μμμμμμ καλό, αν και εμένα προσωπικα δεν μου αρεσει το σημειο που ειναι η βιβλιοθήκη που έβαλες. Θα μου άρεσε πιο πολύ να ήταν σε στυλ "Γ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
vellamos Σεπτέμβριος 10, 2011 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2011 εννοεις κατι τετοιο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 10, 2011 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2011 εννοεις κατι τετοιο?? Ναι. Αν ειναι το παιδι να βαλει και καποιο εκτυπωτη επανω να εχει χωρο να το κανει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmallen3 Σεπτέμβριος 10, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2011 τα ξυλα για μια τετοια κατασκευη ποσο στοιχιζουν περιπου ξερουμε παιδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.