Jump to content

Ποιά GPU να πάρω;

konservas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας!Θέλω να αγοράσω μια κάρτα γραφικών και θα ήθελα τη συμβουλή σας.Ο υπολογιστής μου είναι ένας AMD ATHLON II X2 255 με 4gb ram και ένα φθηνό τρφοδοτικό ονομαστικής τιμής 550W.

Είμαι ανάμεσα στη GB HD 5670 1GB DDR3 128BIT και την ASUS HD 5670 1GB DDR5.

Είναι καλές σε σχέση με τον επεξεργαστή ή υπάρχει κάτι καλύτερο οικονομικά που θα με καλύψει για παιχνίδια;(Χωρίς τρελλές απαιτήσεις).:beer:

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Καλωσήρθες στο thelab. Στο θέμα μας τώρα. Πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις? Σε τι οθόνη παίζεις? Τι παιχνίδια παίζεις? Είναι απαραίτητο να ξέρουμε για να μπορούμε να σε συμβουλέψουμε σωστά.

Πάνε καλύτερα σε μεταχειρισμενη , μια ati 4870 στα 50 ευρω η μια 4850 σε κάνει μια χατα εξαρτάται πάντα και σε τι ανάλυση παίζεις , πάντως είναι πιο δυνατές απο τις 5670

Καλωσήρθες στο thelab. Στο θέμα μας τώρα. Πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις? Σε τι οθόνη παίζεις? Τι παιχνίδια παίζεις? Είναι απαραίτητο να ξέρουμε για να μπορούμε να σε συμβουλέψουμε σωστά.

Mέχρι 70-80 ευρώ.Σε μια 17άρα crt σε 800χ600(αν βάλω μεγαλύτερη ανάλυση σφυράει-μάλλον δε τη σηκώνει; -).Παιχνίδια απ'όλα δεν έχω κάτι συγκεκριμένο.

τωρα εχεις καποια καρτα? κι αν ναι, ποια?

σορρυ...., αλλα η οθονη σου ειναι για πεταμα στη θαλασσα με τετοια αναλυση...!!!!

κοιτα να παρεις καποια καλη οθονουλα, αμεσα, κυριως για τα ματια σου!!! η 5670 ειναι μια χαρα για χαμηλες (1600χ900 και κατω) αναλυσεις, οποτε θα σε καλυψει ανετα.

η μνημη χρειαζεται περισσοτερο σε υψηλες αναλυσεις. οποτε, αν ειναι DDR3 ή DDR5 λιγοτερο ρολο παιζει αν εχεις 1GB.

κατ'εμε, πρωτα παιζει ρολο η ποσοτητα και μετα η ταχυτητα!! αν μιλαγες για 512ΜΒ, θα ελεγα DDR5!

επειδη κοιταζω κι εγω να αναβαθμισω την καρτα γραφικων και να παω σε ποιο νεα, κοιταζα αυτη Asus Radeon HD5670 1GB | Skroutz.gr

που εχει και 1GB DDR5 και 3 χρονια εγγυηση...!!!!

και ριξε μια ματια κι εδω για πιο νεα γενια http://www.skroutz.gr/s/339823/Asus-Radeon-HD6670-1GB.html

δε αυτην την αναλυση φιλε μου και μια 9600gt σε κανει με 25-30 ευρω

πρεπει να αλλαξεις οθονη εαν θες να ευχαριστηθεις πιο πολυ gaming

Μαλλον πρεπει πρωτα να αλλαξεις οθονη και μετα βλεπουμε για καρτα γραφικων.

Γραψε αν θες ολα τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη (επεξεργαστης μητρικη μνημη τροφοδοτικο) για να απαντησουμε με σιγουρια.

δε αυτην την αναλυση φιλε μου και μια 9600gt σε κανει με 25-30 ευρω

πρεπει να αλλαξεις οθονη εαν θες να ευχαριστηθεις πιο πολυ gaming

Αυτή που γράφεις τη χτύπησα στο scroutz και μου τη βγάζει πιο ακριβή από την 5670...

τωρα εχεις καποια καρτα? κι αν ναι, ποια?

σορρυ...., αλλα η οθονη σου ειναι για πεταμα στη θαλασσα με τετοια αναλυση...!!!!

κοιτα να παρεις καποια καλη οθονουλα, αμεσα, κυριως για τα ματια σου!!! η 5670 ειναι μια χαρα για χαμηλες (1600χ900 και κατω) αναλυσεις, οποτε θα σε καλυψει ανετα.

η μνημη χρειαζεται περισσοτερο σε υψηλες αναλυσεις. οποτε, αν ειναι DDR3 ή DDR5 λιγοτερο ρολο παιζει αν εχεις 1GB.

κατ'εμε, πρωτα παιζει ρολο η ποσοτητα και μετα η ταχυτητα!! αν μιλαγες για 512ΜΒ, θα ελεγα DDR5!

επειδη κοιταζω κι εγω να αναβαθμισω την καρτα γραφικων και να παω σε ποιο νεα, κοιταζα αυτη Asus Radeon HD5670 1GB | Skroutz.gr

που εχει και 1GB DDR5 και 3 χρονια εγγυηση...!!!!

και ριξε μια ματια κι εδω για πιο νεα γενια Asus Radeon HD6670 1GB | Skroutz.gr

Για καινούργια οθόνη τώρα δύσκολο(βέβαια παίζει και μια 19άρα CRT που έχω στην άκρη)

Η 6670 που μου γράφεις δεν έχει έξοδο VGA...

...

Γραψε αν θες ολα τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη (επεξεργαστης μητρικη μνημη τροφοδοτικο) για να απαντησουμε με σιγουρια.

...

Ο υπολογιστής μου είναι ένας AMD ATHLON II X2 255 με 4gb ram και ένα φθηνό τρφοδοτικό ονομαστικής τιμής 550W.

...

Δεν θα τα χαλάσουμε για την μητρική!!!

Αυτή που γράφεις τη χτύπησα στο scroutz και μου τη βγάζει πιο ακριβή από την 5670...

Για την 9600GT εννοεί μεταχειρισμένη 25~30€, όχι καινούρια!

Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω οτι θέλεις οθόνη. Αν η 19αρα δουλεύει σωστά (μπορεί να δείξει κάποια αξιοπρεπή ανάλυση) μάλλον δεν θα έχει την εικόνα μιας καινούριας (λόγω ηλικίας - χρόνου χρήσης). Εκτός αν (στην απίθανη περίπτωση) είναι μια από τις πολύ καλές οθόνες και δεν έχει δουλέψει πολύ.

Φίλε μου καλησπέρα πάρε την 6770 6770 - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr

Η κάρτα κάνει 10-20 ευρώ πάνω από την 5670 και έχευ υπέρ-διπλάσιες επιδόσεις.

δεν μασάει με τίποτα στην ανάλυσή σου (λογικά 1024*768 θα πιάνει ίσως και 1280*960) θα τα παίζεις όλα φουλ με ΑΑ.

μην τα τσιγκουνευτείς εκτός και αν βρίσκεις καινούρια 5670 στα 50 ευρώ.

οθόνη κάποια στιγμή θα αλλάξεις άσε που και τηλεώραση να πάρεις θα συνδέεις το πισι εκεί για παιχνίδια.

19αρα βρίσκεις με 75 ευρώhttp://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft.html?keyphrase=19%22

οπότε μέσα σε ένα χρόνο λογικά θα μπορέσεις να την τσιμπίσεις, μην σε κρατάει πίσω η κάρτα τότε...

άσε που μετέχειρες οθόνες χτυπάς με 50αρικο

κάτι δεν κάνεις καλά, 17άρα crt τα πιάνει τα 1024x768 έστω, εδώ έπρεπε να έπιανε 1280x1024. (βάλε την 19άρα CRT καλύτερα)

Εγώ έχω μερικές viewsonic 21' και δεν τις αλλάζω με καμία TFT, η μόνη που κατάφερε να με πείσει ότι είναι TFT με -μπιιπ- είναι η Eizo HD2442W των 1350Ευρώ πριν 2 χρόνια, φέτος βρίσκεις ανάλογη SPVA με 800Ευρώ με το ίδιο ακριβώς καλό panel.

@ TheOne Τη mobo σκόπιμα δεν την έβαλα για λόγους ασφαλείας (ιδιοτροπία)

@ TopCLR η 19άρα είναι όντως ελάχιστα χρησιμοποιημένη(κανά 6μηνο)

[MENTION=16475]vakis[/MENTION] η διαφορά είναι στα 27 ευρώ(μαζί με μεταφορικά) από τη 5670 αν και άρχισα να προσανατολίζομαι προς την 6670 (21 ευρώ διαφορά)

[MENTION=5181]winters[/MENTION] Θεός!:bigsmile:

[MENTION=15504]Pokemon640[/MENTION] θα το ψάξω λίγο γιατί με xp που τη δούλευα όντως την είχα σε μεγαλύτερη ανάλυση.Τώρα την έχω με w7 (δε ξέρω αν είναι ασυμβατότητα ή κλάταρε)

[MENTION=4092]cabdik[/MENTION] ξέρεις αν η 6670 έχει μέσα αντάπτορα για vga;

@ all Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνετε :beer:

@ TheOne Τη mobo σκόπιμα δεν την έβαλα για λόγους ασφαλείας (ιδιοτροπία)

@ TopCLR η 19άρα είναι όντως ελάχιστα χρησιμοποιημένη(κανά 6μηνο)

@vakis η διαφορά είναι στα 27 ευρώ(μαζί με μεταφορικά) από τη 5670 αν και άρχισα να προσανατολίζομαι προς την 6670 (21 ευρώ διαφορά)

@winters Θεός!:bigsmile:

@Pokemon640 θα το ψάξω λίγο γιατί με xp που τη δούλευα όντως την είχα σε μεγαλύτερη ανάλυση.Τώρα την έχω με w7 (δε ξέρω αν είναι ασυμβατότητα ή κλάταρε)

@cabdik ξέρεις αν η 6670 έχει μέσα αντάπτορα για vga;

@ all Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνετε :beer:

Πραγματικά για 30 ευρώ παίρνεις κάτι που δεν έχει ούτε τις μισές επιδώσεις και που σε κανένα χρόνο θα θες να το αλάξεις, ΔΕΝαξίζει. 6770 δαγκωτό.

Πραγματικά για 30 ευρώ παίρνεις κάτι που δεν έχει ούτε τις μισές επιδώσεις και που σε κανένα χρόνο θα θες να το αλάξεις, ΔΕΝαξίζει. 6770 δαγκωτό.

Είναι πραγματικά τόσο μεγάλη η διαφορά;Από την άλλη ο επεξεργαστής θα μπορεί να την αξιοποιήσει σε ..δύσκολα παιχνίδια ή θα έχω πρόβλημα από εκεί;Με βάζεις σε σκέψεις :hmm:

Θα ειναι κατι παραπανω απο λαθος να δωσεις τα 21€ επιπλεον για την HD 6670, παρα τα 27€ για την HD 6770.

ΥΓ: Βαλε την 19αρα...

Βλεπεις περιορισμενο budget, για συγκεκριμενο σκοπο και προτεινεις οθονη στα 280€? Χμμμ...

Θα ειναι κατι παραπανω απο λαθος να δωσεις τα 21€ επιπλεον για την HD 6670, παρα τα 27€ για την HD 6770.

ΥΓ: Βαλε την 19αρα...

Όχι δεν το κατάλαβες σωστά.Ο υπολογισμός μου ήταν αφαιρετικός ως προς τα χρήματα που θα εξοικονομούσα.

Οι διαφορές έχουν ως εξής:

HD 5670 γύρω στα 75 ευρώ

HD 6670 γύρω στα 81 ευρώ(διαφορά + 6 ευρώ)

HD 6770 γύρω στα 102 ευρώ(διαφορά +21 ευρώ από την 6670 ή +27 ευρώ από την 5670)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.