odysseas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2004 Το ένα μου PC είναι συνέχεια ανοικτό. Όταν δεν το χρησιμοποιώ κλείνω την οθόνη (την LG L1715S TFT )από το κουμπί της. Μήπως είναι προτιμότερο να βάλω ένα screensaver για τα μικρά διαστήματα που δεν χρησιμοποιώ το PC (π.χ. μέχρι 30 λεπτά) και να την κλείνω αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω για μεγαλύτερο διάστημα, ή να την κλείνω όποτε δεν την χρειάζομαι, ή να έχω μόνο το screensaver??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούνιος 11, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Εγω συνήθως βάζω στα 20 λεπτα να ανοιγει το screensaver και σε 30min να κλεινει μονη της η οθονη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 11, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Καλύτερα να την κλείνεις. Δεν έχει νόημα το screen saver αφού η οθόνη φθείρεται ακόμα και με αυτό (γιατί στις tft η λάμπα δεν ελλατώνει ποτέ την έντασή της ανεξάρτητα του χρώματος που βλέπουμε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Ιούνιος 11, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Εγώ και 10 λεπτά να φύγω την κλείνω την οθόνη..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούνιος 11, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Ναι αλλά το κλείσε - άναψε, δεν κάνει κακό στην οθόνη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Ιούνιος 12, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2004 Έχω την εντύπωση πως όχι. Το να λειτουργεί συνέχεια τις κάνει κακό. Όταν δουλεύει πολλές ώρες, ζεματάει μετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούνιος 12, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2004 Για TFT ή για CRT; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Ιούνιος 12, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2004 Για CRT νομιζω!η κανω λαθος???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούνιος 12, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2004 Αυτο που με απασχολεί είναι επειδή έχω TFT (Sony x52) δε ξέρω τι είναι καλύτερο για να μεγαλώσω την διάρκεια ζωής της. Να την κλέινω από το κουμπάκι και να την υποβάλω στο στρες της εκίννησης (cold boot) ή να την έχω σε stand by; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιούνιος 12, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2004 Πιστεύω κι εγώ ότι σε κάθε περίπτωση TFT η CRT είναι καλυτερο να πεφτει σε off mode από το λειτουργικό παρά να την κλείνουμε από το κουμπί αλλά παρ όλα αυτά εγώ πολλές φορές τη κλείνω και την ανοίγω από το κουμπί με τον υπολογιστή σε λειτουργία δεν έχει πάθει τίποτα ακόμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Ιούνιος 12, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2004 Γενικά ισχύει οτι όσο πιο λίγο πατάει κάποιος κουμπιά τόσο πιο γρήγορα χαλάνε. Η διαδικασία του να κλείνει η "λάμπα" είναι η ίδια είτε με κουμπί είτε με τη ρύθμιση να κλείνει σε λίγο. Προσωπικά την αφήνω σε standby. Έχοντας κι εγώ το ίδιο ερώτημα παρατήρησα οτι έχει την ίδια θερμότητα είτε είναι σε standby (πορτοκαλί φωτάκι) είτε κλειστή (κόκκινο φωτάκι). Από το διακόπτη (ΟΙ) την κλείνω μόνο όταν πρόκειτε να μείνει κλειστή για καιρό.To screen saver παίζει ρόλο μόνο στις CRT (αυτό το ξέρω με απόλυτη σιγουριά), διότι προστατεύει την επίστρωση στο γυαλί. ΑΝ τα ηλεκτρόνια την ακτινοβολούν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα με την ίδια συχνότητα κυνδινεύει (αν και εμένα ποτέ δε μοθυ έτυχε) να χαλάσει η επίστρωση σε κάποια σημεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.