Jump to content

Σβήνει απότομα το pc

Fu Manchu

Recommended Posts

Καλημέρα

Ο υπολογιστής μου σβήνει απότομα όταν κάνω ταυτόχρονα scan με το Antimalware bytes και το Kaspersky.

Στην αρχή πίστευα ότι ήταν τροφοδοτικό και έβαλα άλλο αλλά μου ξαναέκανε το ίδιο

To μηχανάκι είναι ένα παλιό pentium 4 στα 3,2ghz με 512 MB ram...

Οποιαδήποτε βοήθεια για το τι μπορεί να φταίει καλοδεχούμενη... Ευχαριστώ

Ξεκινάμε από τα βασικά πάντα. Όταν λες σβήνει τι εννοείς; Κάνει shutdown ή κάνει restart; Aν κάνει restart τότε μιλάμε για μπλε οθόνη (μπορεί να μην προλαβαίνει να εμφανιστεί ωστόσο). Δες πρώτα απ' όλα θερμοκρασίες που πρότειναν και παραπάνω.

Δε μας λες τι λειτουργικό έχεις, οπότε θα υποθέσω XP από την παλαιότητα του μηχανήματος. Αν θες ανέβασε μου κάπου τα event logs να τα κοιτάξω.

How to view and manage event logs in Event Viewer in Windows XP

Αν ειναι θεμα θερμοκρασιας αλλαξε θερμοαγωγιμη παστα, κουμπωσε καλυτερα την ψυκτρα, καθαρισε το κουτι...

Αν και το Kasper ειναι πολυ βαρυτερο του Nod32 [Αναφερομαι σε αυτα γιατι δεν εχω εμπειρια απο αλλα] οποτε ισως να μην φταινε οι θερμοκρασιες!!!

Πέρα απο το θέμα των θερμοκρασιών,δεν τρέχουμε 2 antivirus μαζί ποτέ γιατι μπορεί να προκαλέσουμε θέματα σταθερότητας στο λειτουργικό.Αν θες να σκαναρεις με 2+ προγράμματα,θα τα δοκιμάσεις ένα ένα.Επίσης την ώρα που θα τρέχεις το antimalwarebytes κοίταξε να έχεις κλειστό το kaspersky(realtime monitor off).

Οτι ειπε ο grathk και αν το kaspersky ειναι κατεβασμενο ,δε θα ειναι "καθαρο" προφανως.

Βαλε ενα αλλο στη θεση του και μη κανεις scan και με τα δυο.

Αν συνεχιστει το προβλημα και αφου το σβησεις,τοτε κατι αλλο θα φταιει.

Ο pentium 4 μου εκανα ακριβως το ιδιο εσβηνε χωρις να ξερω το γιατι..Αυτο που εκανα μετα απο πολλες δοκιμες ηταν να αλλαξω την mobo και το pc μου απο τοτε δεν ειχε αλλα τετοια προβληματα.Τωρα για μενα ειναι λιγο βαρια τα καινουργια antivirus και ειδικα αν εχεις στο pc σου 512mb ram, οποτε θα σου προτεινα να βαλεις ενα της avira .Προσωπικα εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το συγκεκριμενο.

Καλησπερα! Πρωτον καθαρισε ψυκτρα και ανεμιστηρακια

Συνηθως δυσκολευονται στην ψυξη λογω της μπιχλας

Δευτερον, μπες στο ΒΙΟΣ και ελεγξε τις θερμοκρασιες να δεις πως παει. Δεν χρειαζεται να τρεχεις και τα 2 προγραμματα ταυτοχρονα. Το Αντιβαιρους μονο καταναλωνει το 60% του συστηματος-cpu και σε συνδυασμο με το αλλο προγραμμα λογω αυξησης θερμοκρασιας σου το ριχνει!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.