skotadismos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2011 καλησπέρα παιδιά, έχω μια SB audigy 4 (non pro) και έπεσε το μάτι μου σε κάτι thread στο net που έκαναν mods σε x-fi κυρίως. το έχει δοκιμάσει κάποιος? αν ναι θέλω να μου λύσετε μερικές απορίες. ομολογώ έχει πολύ ψωμί η δουλειά και πολλά από αυτά τα mobs έχουν αμφισβητούμενα αποτελέσματα. thread για audigy 4 δεν βρήκα δυστηχώς βρήκα όμως για audigy 2 zs και μοιάζουν πάρα πολύ αλλά έχουν διαφορές σε κάποια σημεία των mods και με μπερδεύουν. το πρώτο mod αφορά τους τελεστικούς, βάζουν LM4562 καθώς απ ότι διάβασα οι τελεστικοί που έχουν πάνω οι soundblaster όλες είναι για πέταμα. απορία 1η: έχουν όντως τόσο μεγάλη διαφορά οι τελεστικοί αυτοι από τους μαμίσιους? 2η: μπορώ να τους βρώ ελλάδα από κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά ή δεν τα φέρνουν ελλάδα και αν τα φέρνουν πόσο πάνε? έχω ξανααγοράσει ολοκληρωμένα LM αλλά όχι αυτό. εκτώς από το 1ο ολοκληρωμένο που είναι για τα μπροστά κανάλια τα άλλα 3 δεν έχουν κυκλάκι. πως μπορώ να καταλάβω πως θα τα βάλω? 2ο μέρος, πυκνωτές. κάποια άλλα mods περιλαμβάνουν αλλαγές στους πυκνωτές άλλα λένε για αλλαγή με καλύτερους ίδιας χωρητικότητας άλλα λένε για μεγαλύτερους και άλλα για κατάργηση πυκνωτών. τι πιστεύετε? έχω βρει 3 σημεία για αλλαγή πυκνωτών για κατάργηση δεν με βλέπω, το πρώτο είναι οι τέσσερις τετράδες πυκνωτών που έχουν οι τελεστικοί, από μία τετράδα ο καθένας. απ ότι κατάλαβα αυτοί κόβουν το DC στην είσοδο των τελεστικών αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. αντικατάσταση με ίδιας χωρητικότητας μεγαλύτερους ή κατάργηση λέτε? ένας πυκνωτης ακόμα που προτείνουν για αλλαγή είναι ο πυκνωτής τροφοδοσίας της κάρτας απ' ότι κατάλαβα και βάζοντας μεγαλύτερο έχεις πιο καθαρό ήχο αφού δεν έχεις ripple κτλ από την τροφοδοσία. το πρόβλημα είναι ότι δεν βρήκα φώτο από αυτό το mod καθώς είναι παλιά thread και πολλές φώτο έχουν πέσει. συγκρίνοντας όμως φώτο από x-fi και audigy 2 νομίζω το έχω βρει καθώς σε audigy 2 λένε ότι είναι ο μεγαλύτερος πυκνωτης και από φώτο που είδα πρέπει να είναι ο μεγάλος από τους δύο κάτω δεξιά της κάρτας. το πρόβλημα είναι ότι στην audigy 4 στην ίδια θέση έχει 2 πυκνωτές μεν αλλά έχουν ίδια χωρητικότητα 10μF.. ένας ακόμα πυκνωτής που είδα να αλλάζουν με μεγαλύτερο είναι ακριβώς κάτω από τον τελεστικό των μπροστινών ηχείων αλλά δεν είμαι σίγουρος για τί πράγμα είναι δυστηχώς κάπου διάβασα ότι είναι για τροφοδοσία των τελεστικών αλλά έχει έναν τέτοιο μόνο η κάρτα, δεν θα έπρεπε να είναι 4?... στην audigy 4 αυτός είναι ο μεγαλύτερος πυκνωτής 100μF, ενώ υποψιάζομαι ότι στην audigy 2 έχει έναν ίδιο στον μεγάλο πυκνωτή κάτω δεξιά στην κάρτα για την τροφοδοσία όπως είπα. αξίζουν τα mods στους πυκνωτές? κάποια άλλα mods αφορούν αφαίρεση αντιστάσεων αλλά δν το πολυέψαξα ένα ακόμα αναφέρει αφαίρεση mosfet που κόβουν την τάση λέει στην έξοδο όταν δεν παίζει και πρέπει να είναι τα 16 τρανζίστοράκια ψείρες ανάμεσα στις εξόδους της κάρτας και τους πυκνωτές των τελεστικών στα 2, 4 αλλά δεν είμαι σίγουρος. η αλήθεια είναι ότι δεν ψήνομαι. λοιπόν έχω σημειώσει κάποια πράγματα στην audigy 4 (sorry για τα paint skills ) 1. τελεστικός και 4 πυκνωτές για τα μπροστά. 2. 3. 4. τελεστικοί και 4 πυκνωτές για τα υπόλοιπα 6 κανάλια. 5. πυκνωτής τροφοδοσίας τελεστικών ίσως? 6. πυκνωτής-ες τροφοδοσίας κάρτας? ImageShack� - Online Photo and Video Hosting ImageShack� - Online Photo and Video Hosting help Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Σεπτέμβριος 2, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2011 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skotadismos Σεπτέμβριος 3, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2011 δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει κάνει ο τύπος αλλά μου φαίνετε τρελή καφρίλα..στους 2 τελεστικούς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει βάλει τις γκουμούτες και τι κάνουν, ανάδραση δεν είναι αυτή γίνετε με αντιστάσεις για φιλτράρισμα dc θα μπορούσε να βγάλει τους άλλους και να πάρει ποιο ποιοτικό αποτέλεσμα. με άλλους μικρότερους στην θέση τους.τέσπα για δώσε το λινκ να διαβάσω το thread Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Σεπτέμβριος 3, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2011 Χαζομάρες έχει κάνει. Δεν θα τη βάλεις με άζωτο που θα δώσεις τεραβόλτ και θές καλύτερο φιλτράρισμα.Και δεν βλέπω να έχει αλλάξει opamps και οι πυκνωτές που έχει βάλει είναι... "του κιλού" για την εφαρμογή που αναφέρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Σεπτέμβριος 3, 2011 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2011 Ευχαριστω για τα καλα σας λογια .Λινκ δεν υπαρχει γιατι δεν το εχω δειξει/αναφερει πουθενα την καφριλα μας.Παντως θα σκεφτω καλυτερα να βαλω opamps και Black gate πυκνωτες σε μια καρτα που η αξια των opamps και των πυκνωτων την ξεπερναει κατα πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skotadismos Σεπτέμβριος 3, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2011 συγνώμη φίλε μου δεν ήθελα να κοροϊδέψω απλά δεν καταλαβαίνω τί έχεις κάνει.απ ότι βλέπω έχεις βάλει κάποια τέρατα πυκνωτές "του κιλού" όπως είπε και ο nodsl σε κάποια σημεία και βασικά το παράξενο είναι ότι έχεις βάλει και πυκνωτές στους 2 από τους 4 τελεστικούς που από μόνο του δεν έχει καμία λογική.δεν είναι καν το μπροστινό κανάλι για να πεις ήθελες να πειράξεις μόνο αυτό.αυτό που έκανες που το είδες και το έκανες? έχεις κάποιο link?δεν ξέρω τι τιμή έχουν τα υλικά για τη μόντα γι αυτό ρωτάω. πάντως απ όσα διάβασα ακόμα και οι "καλες" X-fi των πολλών ευρώ πάλι σκατά op amps και πυκνωτές έχουν οπότε άκυρο αυτό για την τιμή της κάρτας. αν υπάρχει δυνατότητα να κάνω αυτή που έχω να ακούγετε αρκετά καλά θα το κάνω.το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι δεν ξανααγοράζω creative ανέχτηκα τους άθλιους drivers για τα XP αλλά τώρα που έβαλα τα 7 ουσιαστικά μισή κάρτα έχω δεν δουλεύει σχεδόν τίποτα και αυτά που δουλεύουν δουλεύουν επειδή ένας χομπίστας έκατσε και τα έφτιαξε και μετά τον κυνηγούσαν απ την creative. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Σεπτέμβριος 3, 2011 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2011 Καταρχάς να τονίσω οτι δεν είχα πρόθεση να θίξω κανένα. Πόσο μάλλον κάποιον από εδώ μέσα. Απο εκεί και πέρα ο τρόπος που παρουσιάστηκε το project μου έδωσε να καταλάβω ότι είναι κάποια "καφρίλα" που έκανα κάποιοι "gurus" που κυκλοφορούν στο internet και οι οποίοι έχουν χάσει κάθε μέτρο ακολουθώντας τις περισσότερες φορές τη λογική του Bigger is Better.Σχετικά με το μοντ τώρα, το ότι κάνει μια κάρτα 30€ δεν σημαίνει ότι η βελτίωσή της δεν θα κοστίσει πολλαπλάσια. Γιαυτό και την αγοράζεις 30€ και όχι 300. Προσωπικό παράδειγμα, το ΣΩΣΤΟ τροφοδοτικό του Tamp μου (Tripath 2020) κοστίζει 5 φορές παραπάνω από τον ίδιο. Τι να λέει;Αν θές ανάλυσε τη λογική της βελτίωσης να το συζητήσουν οι ειδικοί γιατί από το βελτιώνω μέχρι το βελτίωσα έχει πολύ δρόμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.