Jump to content

πρόβλημα (μάλλον) με επεξεργαστή

thodorisrou

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα,

έχω το παρακάτω μηχάνημα

cpu: intel pentium D , 3.00 GHz

m/b: asus P5WD2 premium

ram: 2Gb

κάρτα γραφ: ati X700

ξέρω ότι είναι παλιό μηχάνημα αλλά γι'αυτό που το θέλω (προς το παρόν) κάνω τη δουλειά μου. Δηλαδή ίντερνετ και μουσική. Για ταινίες έχω media player, παιχνίδια δεν παίζω. Αυτό που παρατηρώ τελευταία είναι ότι ο επεξεργαστής ζορίζεται! έχω ανοικτό μόνο τον chrome και βλέπω ότι δουλεύει συνέχεια στο 50-60%, ενώ αν ανοίξω άλλο ένα πρόγραμμα και βάλω ένα livestreaming χτυπάει 100άρι, η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 80-90 βαθμούς και μετά από κανένα πεντάλεπτο κολλάει. Με λίγα λόγια, χωρίς να κάνω κάτι απαιτητικό, ο υπολογιστής τα παίζει. Πριν το πρόβλημα είχα ανοικτά chrome, outlook, winamp, livestreaming και όλα ήταν μια χαρά. Την ψύκτρα την έχω αλλάξει σχετικά πρόσφατα.

αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι

1)οι ενδείξεις αυτές δεν δείχνουν πρόβλημα στον επεξεργαστή;

2) υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να κάνει κάποιου είδους τεστ στο pc και να αποφανθεί;

3) επειδή ίσως τον άλλον Σεπτέμβρη έχω φύγει για μεταπτυχιακό (άρα δεν χρειάζομαι καινούργιο σταθερό), υπάρχει λύση να αγοράσω κάποιο φθηνό επεξεργαστή που να κάνει στη μητρική και να κάνω και εγώ τη δουλειά μου;

thanks εκ των προτέρων.

Δοκιμασε να δουλεψεις με ανοιχτο κουτι και πες μας θερμοκρασιες και αν κολλαει.

Αλλον επεξεργαστη δεν μπορεις να βαλεις καθως αυτος που εχεις ειναι ενας απο τους καλυτερους επεξεργαστες που υποστηριζει αυτη η μητρικη.

το κουτί είναι ανοιχτό όλο το καλοκαίρι!

αυτή στη στιγμή έχει 74 βαθμούς και δουλεύει στο 70%.βλέπω ένα video στο youtube και η άλλη καρτέλα έχει το forum.

το pc είναι μετά από φορματ και μόνο εγκατεστημένο πρόγραμμα τον chrome + τα update των windows.

αν είναι θέμα επεξεργαστή, μπορώ να βρω τον ίδιο;

αμέσως μετά τα κολλήματα τον καθάρισα από σκόνη. η ψύκτρα είχε αρκετή αλλά κάθε 4-5 μήνες ρίχνω ένα ξεσκόνισμα.

Φιλε μου εκτος του οτι δεν υπαρχει πλεον αυτος ο επεξεργαστης (εκτος αν τον βρεις μεταχειρισμενο), για αυτο το pc δεν αξιζει να ξοδεψεις ουτε 1€

το καταλαβαίνω, απλώς αυτό που σκεφτόμουν είναι να κατεύφευγα στη λύση ενός φθηνού επεξεργαστή να κάνω τη δουλεία μου για κανένα χρόνο.

ίσως πρέπει να το συνειδητοποιήσω ότι πάω για νέο μηχάνημα..

δοκιμασε αυτο που λεει ο Ηρακλης απο πανω.

ισως εχει ψηθει η παστα και θα εχει χασει την ιδιοτητα της σαν υλικο , η μηπως δε παταει καλα η ψυκτρα

Επισης δοκιμασε αλλον internet browser. να δεις αν εχει ιδια συμπεριφορα.

δοκιμασε να βαλεις καινουργια ψυκτικη παστα ισως να φταει αυτο....

το σκέφτηκα και εγώ και θα το δοκιμάσω σύντομα

Επισης δοκιμασε αλλον internet browser. να δεις αν εχει ιδια συμπεριφορα.

ο chrome νομίζω είναι ο πιο ελαφρύς απ'όλους. Τον opera δεν εχω δοκιμάσει αλλά ο chrome μια χαρα μου φαινεται

ο chrome νομίζω είναι ο πιο ελαφρύς απ'όλους. Τον opera δεν εχω δοκιμάσει αλλά ο chrome μια χαρα μου φαινεται

παρομοια ειναι απλα λιγο ποιο ελαφρυτερος ο opera

μπορει να ειναι ο πιο ελαφρυς αλλα δοκιμαζεις συμπεριφορα κ με αλλα προγραμματα να δεις αν εξακολουθει το.ιδιο προβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.