Jump to content

TrueCrypt και κρυπτογραφηση ολου του δισκου

Periklis_pap

Recommended Posts

Η ταχύτητα του δίσκου σου δε θα αλλάξει, προφανώς.

Θα υπάρχει κάποια καθυστέρηση λόγω της κωδικοποίησης / αποκωδικοποίησης από τον επεξεργαστή σου η οποία εξαρτάται από το πόσο γρήγορο επεξεργαστή έχεις και πόσο πολύπλοκο σενάριο κωδικοποίησης θα επιλέξεις.

Συνεπώς δεν υπάρχει άμεση απάντηση χωρίς αυτά τα δεδομένα.

Θα σου πρότεινα να φτιάξεις αρχικά ένα κωδικοποιημένο αρχείο - κρυφό δίσκο, μέσα στο οποίο να εγκαταστήσεις πειραματικά windows για να δεις τις επιδόσεις του συστήματός σου.

What he said.

Επισης η τελευταία έκδοση διαθέτει benchmark tool για να δεις την απόδοση του συστήματός σου σε κάθε "σενάριο" (βλ. διαφορετικούς αλγορίθμους ή/και συνδυασμούς αυτών).

Εχει και AES ο δικος σου CPU οποτε ακομα ενας λογος παραπανω που μαλλον δεν θα εχει προβλημα (αν το κωδικοποιησεις με αυτο το προτυπο).

Ναι AES σκεφτομαι να χρησιμοποιησω :)

επειδη ειμαι ασχετος.

τι σημαινει κρυπρογραφω ολο μου τον δισκο ;

δλδ αν τον παρω εγω και το βαλω στο δικο μου μηχανημα δε θα εχω προσβαση ;

πως δουλευει το συστημα ;

επειδη ειμαι ασχετος.

τι σημαινει κρυπρογραφω ολο μου τον δισκο ;

δλδ αν τον παρω εγω και το βαλω στο δικο μου μηχανημα δε θα εχω προσβαση ;

πως δουλευει το συστημα ;

Ναι στην ουσία ζητάει έναν επιπλέον κωδικό πριν κάνουν boot τα windows και ναι άμα το βάλεις στο δικό σου δε θα δουλέψει. Το θέμα είναι πως άμα βάλεις πολύ δυνατό κωδικό και τον ξεχάσεις......

Άμα σε ανησυχούν οι επιδόσεις, γιατί δε φτιάχνεις απλά ένα image στο truecrypt καμιά 20ρια gb, και όταν θες να δουλέψεις τα αρχεία που θες να προστατέψεις κάνεις mount το img. Δεν είναι ανάγκη να κλειδώσεις όλο το λειτουργικό.

Άμα σε ανησυχούν οι επιδόσεις, γιατί δε φτιάχνεις απλά ένα image στο truecrypt καμιά 20ρια gb, και όταν θες να δουλέψεις τα αρχεία που θες να προστατέψεις κάνεις mount το img. Δεν είναι ανάγκη να κλειδώσεις όλο το λειτουργικό.

Το σκέφτηκα και αυτό αλλά βαριέμαι την διαδικασία mount image κτλπ :hehe:

Και γω τεμπλελάκος είμαι σε αυτά τα πράγματα, αλλά 2 κλικ είναι όλα κ όλα :p.

Συγκριτικά με το φυστίκι που θα φας άμα χάσεις το password πιστεύω αξίζει.

Να έχεις στο μυαλό σου ότι άμα έχεις μικρό password (<8char, lowercase,upercase numerical κτλ) σου δίνει ελάχιστη προστασία.

Άμα έχεις κάτι που απαιτεί μεγάλη ασφάλεια, π.χ. στοιχεία πιστωτικών, το bitcoin wallet σου κτλ θα σου συνιστούσα 12+. Κάτι που να θυμάσαι εύκολα: π.χ.

Την σκύλα μου την λένε χιονάτη!

TinSkilaMoyTinLeneXionati!

T1nSk1laMoyT1nLeneX1onat1!

T1n5sk1l@M0yT1nLeneX10n@t1!

Και γω τεμπλελάκος είμαι σε αυτά τα πράγματα, αλλά 2 κλικ είναι όλα κ όλα :p.

Συγκριτικά με το φυστίκι που θα φας άμα χάσεις το password πιστεύω αξίζει.

Να έχεις στο μυαλό σου ότι άμα έχεις μικρό password (<8char, lowercase,upercase numerical κτλ) σου δίνει ελάχιστη προστασία.

Άμα έχεις κάτι που απαιτεί μεγάλη ασφάλεια, π.χ. στοιχεία πιστωτικών, το bitcoin wallet σου κτλ θα σου συνιστούσα 12+. Κάτι που να θυμάσαι εύκολα: π.χ.

Την σκύλα μου την λένε χιονάτη!

TinSkilaMoyTinLeneXionati!

T1nSk1laMoyT1nLeneX1onat1!

T1n5sk1l@M0yT1nLeneX10n@t1!

Δεν πρέπει να είναι με τυχαία σειρά για καλύτερη ασφάλεια?

Υπάρχουν 2 τρόποι να σπάσεις το κωδικό, brute force (1-1 όλους τους συνδιασμούς) και dictionary (με λέξεις-συνδιασμούς). Όταν έχεις μεγάλο κωδικό, το brute force απλά δε γίνεται. Θα σου πάρει κάτι αιώνες.

Με dictionary χρησιμοποιούν λέξεις υπάρχουσες. Όταν όμως εσύ χρησιμοποιείς π.χ. 1ο: greeklish, 2ρο αντικαθιστάς κάποια γράμματα με αριθμούς ή σύμβολα και προσθέσεις και μερικά ξέμπαρκα σύμβολα (π.χ. το ! στο τέλος), δε προκείται να βρεθεί κάποιο λεξικό που να έχει αυτές τις λέξεις. Προφανώς δε θα βάλεις για κωδικό mynameisjohn αλλά το T00n0m@M0yE1n@1G1@nn15!

Προφανώς τυχαίος συνδιασμός είναι καλύτερος, αλλά πώς θα το θυμάσαι; Θα το αποθηκεύσεις κάπου, που αμέσως γίνεται λιγότερο ασφαλής από τον τρόπο που σου αναφέρω.

Ναι στην ουσία ζητάει έναν επιπλέον κωδικό πριν κάνουν boot τα windows και ναι άμα το βάλεις στο δικό σου δε θα δουλέψει. Το θέμα είναι πως άμα βάλεις πολύ δυνατό κωδικό και τον ξεχάσεις......

Αυτο πώς ακριβως γινεται? Ποιος σου ζηταει εναν επιπλεον κωδικο? Το BIOS? Ή εχει καποιο boot partition το truecrypt που ξεκιναει παντοτε αυτο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.