Jump to content

Τρελό πρόβλημα με laptop!!!Επειγόντος τη βοήθειά σας!

venom7

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες!

Βασικά αντιμετοπίζω ένα παράξενο πρόβλημα και έχω λιώσει και δεν αντέχω άλλο!

Χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας με την ελπίδα να φτιάξει.

Στο ψητό...

Πατάω power button και πάει να ανοίξει,ανάβουν τα φωτάκια, κάνει ένα "κλακ" και σβήνει.Ξαναπατάω αλλά τπτ,καμία ανταπόκριση.Βάζω καλώδιο τροφοδοσίας και πάλι τπτ,σαν να μην το έβαλα.Αφού ούτε το καλώδιο ότι έχει συνδεθεί δεν βλέπει!!!

1)Βγάζω καλώδιο και μπαταρία και βάζω μόνο το καλώδιο (χωρίς την μπαταρία)και δείχνει ότι ανάβει το λαμπάκι.Πατάω το power ξανά και πάει να ανοίξει αλλά πάλι σβήνει!!!

2)Ξαναβγάζω το καλώδιο και το ξαναβάζω και βάζω και την μπαταρία και δείχνει ότι φορτίζει και το αφήνω για λίγη ώρα.Μετά πατάω το power ξανά και πάλι σβήνει και τα ίδια κυκλικά.

3)Τα βάζω και τα δύο και βγάζω το καλώδιο και πάλι τα ίδια.

Έχω δοκιμάσει κάθε συνδυασμό και με τίποτα δε βγάζω άκρη.

Δλδ όταν πατάω το power κλείνει και για να ξαναπάρει ρεύμα πρέπει να βγει καλώδιο(αν είναι πάνω) και μπαταρία και να μπει το καλώδιο τουλάχιστον.Αλλιώς αν δε βγει η μπαταρία και βγάλω και ξαναβάλω το καλώδιο, δεν το "βλέπει"\δεν παίρνει ρεύμα!!!

Να αναφέρω ότι το είχα ανοίξει για να καθαρίσω την ψύχτρα του επεξεργαστή λόγω υψηλών θερμοκρασιών και έσβηνε(όπου είναι ο λόγος που μου το έφερε κιόλας για φτιάξιμο).Από κει και πέρα το έλυσα και το ξαναέδεσα μια χαρά.Και δούλευε για μια μέρα με αρκετά restart και shut down χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.Σήμερα όμως έτσι στα ξαφνικά μου έκανε αυτό το κουλό που απλά πήγα να το ανοίξω πριν το δώσω για έναν τελευταίο τυπίκό έλεγχο πριν το δώσω!

Σόρρυ ρε παίδες για το μακρυνάρι αλλά έχω έρθει σε απόγνωση!

Τι μπορεί να παίζει ρε μάγκες???Για δώστε καμιά ιδέα!!!Καμιά βοήθεια γιατί δεν είναι και δικό μου και έχω φρικάρει!!!

Σας ευχαριστώ!

Καλησπέρα και ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Να το λύσω,δεν έχω πρόβλημα.Το θέμα είναι ότι όταν το άνοιξα για καθαρισμό δεν το έλυσα κι όλο!Δλδ δεν είχα βγάλει hardware κομμάτια.Απλά τα καλώδια έλυσα και φύσηξα τη ψύχτρα και τα ξανακούμπωσα.Οπότε γιατι να είναι βραχυκύκλωμα και να πρέπει να βγουν τα κομμάτια σκέφτομαι!!!???

Μνήμη,δίσκος και μπαταρία βγαίνουν χωρίς λύσιμο.

Το laptop είναι το toshiba satellite A100-906

Τις ψυκτρες τις καθαρισες καλα? Τοποθετησες παστα πανω σε CPU, Chipset, GPU κτλ?

Ισως λυνοντας το λαπτοπ, ξεκουμποθηκε κατι. Για αρχη κανε αυτο που λενε τα παιδια παραπανω και λυσε οτι μπορει να λυθει, οπως RAM, HDD κτλ. και ξανα τοποθετησε τα ενα ενα να δεις αν υπαρξει καποια αντιδραση

Λοιπόν παίδες νέα στο προσκήνιο...

Το βραχυκύκλωμα βρέθηκε και διορθώθηκε,αλλά...

Τελικά το πρόβλημα(το αρχικό για το οποίο μου είχε φέρει το laptop η κοπέλα)δεν ήταν στην υπερθέρμανση αλλά ή στους οδηγούς ή στην κάρτα γραφικών(και εδώ θέλω τη βοήθειά σας να μου πείτε τι μπορεί να είναι)!

Και αυτό γιατί?

Επειδή τελικά το ξαναέλυσα και το ξαναέδεσα και στο ότι δεν άνοιγε και τα κουλά που μου έκανε ήταν ότι κάποια πινάκια που παίρνει σήμα η οθόνη,είχαν στραβώσει.Τελικά τα ίσιωσα και το laptop δούλεψε μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΟΜΩΣ

επανείλθε το αρχικό πρόβλημα όταν έκανα ένα γενικό έλεγχο αν όλα είναι οκ παίζοντας ένα βιντεάκι.Δλδ έτρεξα προγράμματα,όλα οκ.Έπαιξα μουσική και πάλι όλα οκ.Έτρεξα ένα βιντεάκι και στα μέσα κόλησε το laptop!!!Μέχρι που έκλκεισε.Έκανε restart,φόρτωνε τα windows xp και καπάκι μαύρη οθόνη και μετά από λίγο μπλε οθόνη!!!Όπου έκλεινα το laptop και πάταγα το power και δεν ένιωθε!!!Έτσι για να ξεκοινήσει έπρεπε να βάλω μία την τροφοδοσία!Την έβαλα και ξεκινάει τώρα αλλα μετά το φόρτωμα των windows τρώω μπλε οθόνη με "nv4disp"!

Δλδ δύο προβλήματα...

1)μετά το φόρτωμα η μπλε οθόνη

κ

2)Αφού φάω μπλε οθόνη πρέπει να βάλω τροφοδοσία για να νιώσει(αλλιώς πατώντας το power δεν κάνει τπτ και άμα βάλω τροφοδοσία και πατήσω τότε ξεκινάει και άμα τη βγάλω λειτουργεί χωρίς πρόβλημα)!!!

Τι λέτε να παίζει ρε μάγκες?Τι λέτε να κάνω???

Λοιπόν παίδες νέα στο προσκήνιο...

Το βραχυκύκλωμα βρέθηκε και διορθώθηκε,αλλά...

Τελικά το πρόβλημα(το αρχικό για το οποίο μου είχε φέρει το laptop η κοπέλα)δεν ήταν στην υπερθέρμανση αλλά ή στους οδηγούς ή στην κάρτα γραφικών(και εδώ θέλω τη βοήθειά σας να μου πείτε τι μπορεί να είναι)!

Και αυτό γιατί?

Επειδή τελικά το ξαναέλυσα και το ξαναέδεσα και στο ότι δεν άνοιγε και τα κουλά που μου έκανε ήταν ότι κάποια πινάκια που παίρνει σήμα η οθόνη,είχαν στραβώσει.Τελικά τα ίσιωσα και το laptop δούλεψε μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΟΜΩΣ

επανείλθε το αρχικό πρόβλημα όταν έκανα ένα γενικό έλεγχο αν όλα είναι οκ παίζοντας ένα βιντεάκι.Δλδ έτρεξα προγράμματα,όλα οκ.Έπαιξα μουσική και πάλι όλα οκ.Έτρεξα ένα βιντεάκι και στα μέσα κόλησε το laptop!!!Μέχρι που έκλκεισε.Έκανε restart,φόρτωνε τα windows xp και καπάκι μαύρη οθόνη και μετά από λίγο μπλε οθόνη!!!Όπου έκλεινα το laptop και πάταγα το power και δεν ένιωθε!!!Έτσι για να ξεκοινήσει έπρεπε να βάλω μία την τροφοδοσία!Την έβαλα και ξεκινάει τώρα αλλα μετά το φόρτωμα των windows τρώω μπλε οθόνη με "nv4disp"!

Δλδ δύο προβλήματα...

1)μετά το φόρτωμα η μπλε οθόνη

κ

2)Αφού φάω μπλε οθόνη πρέπει να βάλω τροφοδοσία για να νιώσει(αλλιώς πατώντας το power δεν κάνει τπτ και άμα βάλω τροφοδοσία και πατήσω τότε ξεκινάει και άμα τη βγάλω λειτουργεί χωρίς πρόβλημα)!!!

Τι λέτε να παίζει ρε μάγκες?Τι λέτε να κάνω???

Όσα αναφέρεις εδώ τώρα εμένα μου λένε για "GPU" επειδή το μηχάνημα φοράει 7600 και είχε θέμα με θερμοκρασίες από πρίν μάλλον μιλάμε για ψυχρή στην κάρτα.

1) δοκίμασες να μπεις σε safe mode για αρχή απεγκατάσταση drivers VGA και να δεις αν θα ανάψει το μηχάνημα??

2) επανεγκατάσταση driver κάρτας γραφικών και πες μας λίγο θερμοκρασίες που ήταν πριν και που τώρα..

3) μην τρελένεσαι μπορεί να σου τύχει μετά από καθαρισμό να βγει το πρόβλημα στο κυκλωμα,απλά βασίζομαι και ολας σε αυτο που λες με το ρεύμα οτι πρέπει να ξεφωρτίσει εντελώς το κύκλωμα του mobo για να ξανακάνει post το laptop.

Είχα λύσει και εγώ ένα Α100-906.Θέλει συγκεκριμένους drivers για τα πάντα,αν έχεις κάνει format.Μπές στο site της toshiba,και κοίτα.Από θερμοκρασίες πως πάει;

Από θερμοκρασίες είναι μια χαρά 45-60.

Εν το μεταξύ στο site δε βρίσκω τους drivers για το συγκεκριμένο μοντέλο(any help)!!!

Όσα αναφέρεις εδώ τώρα εμένα μου λένε για "GPU" επειδή το μηχάνημα φοράει 7600 και είχε θέμα με θερμοκρασίες από πρίν μάλλον μιλάμε για ψυχρή στην κάρτα.

1) δοκίμασες να μπεις σε safe mode για αρχή απεγκατάσταση drivers VGA και να δεις αν θα ανάψει το μηχάνημα??

2) επανεγκατάσταση driver κάρτας γραφικών και πες μας λίγο θερμοκρασίες που ήταν πριν και που τώρα..

3) μην τρελένεσαι μπορεί να σου τύχει μετά από καθαρισμό να βγει το πρόβλημα στο κυκλωμα,απλά βασίζομαι και ολας σε αυτο που λες με το ρεύμα οτι πρέπει να ξεφωρτίσει εντελώς το κύκλωμα του mobo για να ξανακάνει post το laptop.

Είσαι λογικός και όντως για εκεί πάει το πράγμα μιας και στο bios που κατάφερα να μπω στο μενού εμφανίζονται κάθετα τελίτσες ανα στίλες(δε ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω)!!!

Αλλά και σε safe mode πάλι ψιλοφαίνονται.

Έτσι σε safe mode έκανα παεγκατάσταση τους drivers και τελικά μπήκα στα windows!!!

Όμως φαίνονται και στα windows ακόμα οι τελίτσες αλλά αμιδρά όπως στο safe mode.

Λύσε μου μία ακόμη απόρία όμως."ψυχρή στην κάρτα",τι εννοείς???

Και για να απαντήσω και στις ερωτήσεις σου...

1)Όπως προανέφερα μπήκα safe mode και έκανα αυτό που είπες.

2)Θερμοκρασίες στην κάρτα δεν ξέρω.Θα ξαναπεράσω μία τους οδηγούς τώρα και θα βάλω το gpu-z και θα σας πω.

Λέτε με κανα format να στρώσει???Λίγο κουλό άσχετο μου φαίνεται αλλά από το error που μου πετάει στην μπλε οθόνη λέω ότι παίζει και με το format να γίνει δουλειά!!!

Λοιπόν,πήγα να κάνω εγκατάσταση των οδηγών και μου έβγαλε μνμ ότι ο display driver stopped working και μου γύρισε τα χρώματα και την ανάλυση σε 800χ600.Και ετά το restart πάλι μαύρη οθόνη και μετά μπλε!!!

Θα ξαναπροσπαθήσω uninstall kai install.

Λοιπόν,πήγα να κάνω εγκατάσταση των οδηγών και μου έβγαλε μνμ ότι ο display driver stopped working και μου γύρισε τα χρώματα και την ανάλυση σε 800χ600.Και ετά το restart πάλι μαύρη οθόνη και μετά μπλε!!!

Θα ξαναπροσπαθήσω uninstall kai install.

ΟΧΙ μην κάνεις τπτ άλλο εχεις προβλημα στην καρτα γραφικών.στην προκειμένη πρέπει να γίνει reflow το chip τις VGA.έχεις καθόλου εμπειρία από θερμό αέρα ???και smd κυκλώματα ?

ΟΧΙ μην κάνεις τπτ άλλο εχεις προβλημα στην καρτα γραφικών.στην προκειμένη πρέπει να γίνει reflow το chip τις VGA.έχεις καθόλου εμπειρία από θερμό αέρα ???και smd κυκλώματα ?

Ωχχχχχ....όχι δυστυχώς δεν έχω ασχολειθεί με θερμό αέρα και smd!

Οπότε τι κάνω???

Και δύο ακόμα ερωτήσεις απελπισίας...

1)Άμα τελικά είναι στην κάρτα το πρόβλημα,το laptop τι το κάνω???Φτιάχνεται από κάποιον και αν ναι με πόσα ευρά περίπου λέτε?

2)Μπορώ να το δώσω για κάποιο χρηματικό αντίτημο?Και αν ναι για πόσο πάλι περίπου?

3)Ξέρετε κανα μέρος\μαγαζί που να μπορώ να το δώσω?

Ωχχχχχ....όχι δυστυχώς δεν έχω ασχολειθεί με θερμό αέρα και smd!

Οπότε τι κάνω???

1)Άμα τελικά είναι στην κάρτα το πρόβλημα,το laptop τι το κάνω???Φτιάχνεται από κάποιον και αν ναι με πόσα ευρά περίπου λέτε?

2)Μπορώ να το δώσω για κάποιο χρηματικό αντίτημο?Και αν ναι για πόσο πάλι περίπου?

3)Ξέρετε κανα μέρος\μαγαζί που να μπορώ να το δώσω?

Εχεις Pm.

Η κοπέλα λέει ότι ότι επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να ξανα χαλάσει αν φτιαχτεί,καλύτερα να το δώσει και να πάρει ένα άλλο με δώσεις!

Για αυτό παραθέτω και τις προιγούμενες απορείες ξανα για να μου πείτε τι να κάνω τελικά...

1)Μπορώ να το δώσω για κάποιο χρηματικό αντίτημο?Και αν ναι για πόσο πάλι περίπου?

2)Ξέρετε κανα μέρος\μαγαζί που να μπορώ να το δώσω?

3)Επίσης κάπου άκουσα ότι σε κάποιο κατάστημα άμα πας να πάρεις καινούριο laptop και πας ένα δικό σου παλιό,τότε σου κάνουν έκπτωση από το καινούριο και αν θυμάμαι καλά ήταν 100€.

Μήπως ξέρει κανείς που είναι αυτό?

Παρακαλώ να απαντήσετε άμεσα γιατί η κοπέλα το χρειάζεται άμεσα λόγω πτυχιακής και ήδη έχουν περάσει μέρες πολλές!Ευχαριστώ!

kotsovolos

1. Τι κερδίζω αν φέρω το laptop μου στον Κωτσόβολο;

Μείωση τιμής έως €100 στην αγορά του καινούργιου μοντέλου που θα επιλέξεις. Η μείωση που δικαιούσαι θα σου ανακοινωθεί στο κατάστημα, σύμφωνα με την εμπορική πολιτική που ισχύει.

2. Μπορώ να έχω μείωση τιμής φέρνοντας οποιοδήποτε laptop;

Η πριμοδότηση αφορά αυστηρά και μόνο σε υπολογιστές τύπου laptop με επεξεργαστή τουλάχιστον Pentium 4 (δεν αφορά Netbook και Desktop). Πιο συγκεκριμένα, οι επεξεργαστές που γίνονται αποδεκτοί είναι:

INTEL: Celeron, Centrino, Pentium 4, Pentium M, Core 2 Duo, Core 2 Extreme,

Core 2 Quad, Core 2 Solo, Core i3, Core i5, Core i7, Dual Core.

AMD: Athlon x 2, Turion x 2, Sempron (από το 2004 και έπειτα - 1.4GHz to 2.3GHz).

3. Σε τι κατάσταση πρέπει να είναι το laptop που θα φέρω;

Το laptop που θα προσκομίσεις σε οποιοδήποτε κατάστημα Κωτσόβολος θα πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από το τροφοδοτικό, την μπαταρία και το οπτικό του μέσο. Το πληκτρολόγιο του θα πρέπει να είναι πλήρες και η οθόνη του να μην έχει φθορές (γρατζουνιές, χτυπήματα κ.λπ.).

4. Τι μπορείς να κάνεις το laptop που δεν πληροί τις προϋποθέσεις πριμοδότησης;

Τα laptops που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πριμοδότησης, μπορούν με την άδειά σου να πάνε για ανακύκλωση. Με αυτόν τον τρόπο, ωφελείς παράλληλα και το περιβάλλον.

5. Ποια είναι η διαδικασία για να συμμετάσχω στο πρόγραμμα;

i. Έρχεσαι σε οποιοδήποτε κατάστημα Κωτσόβολος με το laptop που επιθυμείς να αλλάξεις και την ταυτότητά σου (δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο γίνονται επίσης δεκτά).

ii. Ο σύμβουλος πωλήσεων θα κάνει στο laptop σου τον απαραίτητο έλεγχο και εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις θα σε ενημερώσει για το ποσό της πριμοδότησης που δικαιούσαι, το οποίο αφαιρείται από την αξία της αναγραφόμενης τιμής καταστήματος.

iii. Στη συνέχεια, ξεκινάει η διαδικασία εύρεσης του καινούργιου laptop που επιθυμείς.

iv. Η παράδοση του παλιού σου laptop στο κατάστημα θα πρέπει να γίνεται την ίδια στιγμή που αγοράζεις και παραλαμβάνεις το νέο σου laptop.

v. H μείωση τιμής θα είναι ένα προς ένα, δηλαδή σε κάθε μείωση τιμής που λαμβάνεις από ένα laptop θα πρέπει να αγοράζεις ένα νέο laptop.

vi. Η πριμοδότηση δεν μπορεί να συνδυαστεί με ειδικές εμπορικές πολιτικές και προσφορές

6. Μπορώ να διαλέξω από τώρα το νέο Laptop μου?

Μπορείς να περιηγηθείς στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και να δεις νέα laptop με όλες τις προδιαγραφές τους. Μόλις επιλέξεις το laptop που επιθυμείς, έρχεσαι σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος με το laptop που επιθυμείς να αλλάξεις.

Κάνε format(αν δεν έχεις κάνει)πέρνα τους drivers για την κάρτα,και μετά βλέπεις για αλλαγή.Αν δε βρίσκεις τους drivers,τους έχω.Στείλε αν θές το mail σου σε πμ να στο στείλω

@όλους...Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!:flower:

[MENTION=432]dellman[/MENTION]

Γιατί μακριά από Κωτσόβολο???

Επίσης στο Public η προσφορά ισχύει για laptop διετίας που αυτό της κοπελιάς είναι παραπάνω(4-5χρονών).Οπότε...Κωτσόβολο καταλήγουμε εκτός αν δωθεί για ανταλλακτικά ή ολόκληρο σε κάποιον στο φόρουμ μας ή σε κάνα γειτονικό!

[MENTION=16107]virus3bar[/MENTION]

Το έχω στο μυαλό μου και σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου και την προσφορά σου.

Το mail Μου φαίνεται και κάτω από το avatar μου με το σήμα του msn messenger

(kedik84[MENTION=19600]hot[/MENTION]mail.com)

.

edit

Αν είναι να το δώσουμε τόσο λίγο(100€),τότε καλύτερα να το δώσουμε σε κανέναν από το φόρουμ και όχι στον Κωτσόβολο(αν και νομίζω ότι πιάνει παραπάνω)!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.