Jump to content

5GB RAM (usable 2GB)

Sophoclis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας , έχω Windows 7 ultimate 32bit! Έχω 5GB RAM και χρησιμοποιεί τα 2 αντί να τα 4! Τα bios είναι η τελευταία έκδοση και η επιλογή Memory remap feature είναι Enable…. Καμία εισήγηση?

Κάρτα γραφικών στο σύστημα;

Γενικά πληροφορίες περισσότερες για το σύστημα όπως μητρική, επεξεργαστής, μνήμες, VGA?

Στο BIOS βλέπει ολόκληρη τη RAM (5GB)?

Η κάρτα γραφικών χθές διαλήθηκε αφού εγκατέστησα το τελευταίο update της nvidia που τελικά βγήκε προβληματικό. οπότε τώρα χρησιμοποιώ την κάρτα γραφικών της μητρικής.

Πληροφορίες συστήματος:

Windows 7 ultimete 32 bit

Intel® Core 2 CPU 6600 2.4GHz

Asus P5B-VM

μνήμες Kingston: 2x2GB DDR2 800Mhz k 2x512GB DDR2 667MHz

Installed Physical Memory -> 5GB

Total physical Memory -> 2GB

Available Physical Memory -> 1,10 GB

Total Virtual Memory -> 4GB

Available virtual Memory -> 2,95 GB

Bios version 1004 -> είναι το τελευταίο , το είχα κάνει update!!

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου. Πριν 1 χρόνο είχα αγοράσει καινουργίο δίσκο από κάπιον τεχνικό, ο οποίο μου έλυσε και αυτό το πρόβλημα με της Ραμ, μου είπε οτι είχε κάνει αναθμισει τα Βιοσ και άλαξε κάτι μέσα στα Βιοσ αλλά δεν μου είπε τι ακριβός! οπότε με βάσει ψάχνω να βρώ τι άλλαξε γίατι τώρα το έκανα Φορματ και οι αλλαγές στο βιοσ μετα το φόρματ απόσο ξέρω χάνονται και μένου οι αρχικές!

παλία έιχα 64βιτ και έβλεπε και τα 5GB ενώ τώρα και τα 64 να βάλω δεν βλέπει και τα 5gb

διαχειρίζονται τα 32bit 5 giga ram??

Οχι φυσικά αλλά 2GB είναι πολύ λίγα και αν καταφέρω και βρώ την λύση τότε θα εγκαταστησω τα 64bit για να διαχειρίζονται και τα 5gb

Απ'οτι βλέπω βλέπει 5 GB εγκατεστημένα. Το memory remaping το τσέκαρες αν ειναι enabled; Ακόμα πήγαινε έναρξη > γράψε "msconfig" enter > boot tab > advanced options > αν είναι τικαρισμένο το maximum memory, ξετίκαρε το αν δεν είναι, τίκαρε το και βάλε τη μνήμη που έχεις, δηλαδή 5GB.

οχι !! έχω της 2Gb na douleyoun paralila!! όπως της έχω πάντα!! κάποια επιλογή είναι στα biow αλλά φοβάμαι να κάνω πειράματα! απότι εψαξα στο google είναι το Memory remap feature αλλά αφου είναι Enable!!

Απ'οτι βλέπω βλέπει 5 GB εγκατεστημένα. Το memory remaping το τσέκαρες αν ειναι enabled; Ακόμα πήγαινε έναρξη > γράψε "msconfig" enter > boot tab > advanced options > αν είναι τικαρισμένο το maximum memory, ξετίκαρε το αν δεν είναι, τίκαρε το και βάλε τη μνήμη που έχεις, δηλαδή 5GB.

το Memory remap είναι Enable!

το maximum memory δεν είναι τικαρισμένο! θα το δοκιμάσω τώρα!!

Για δοκίμασε την δευτερη λύση που σου είπα.

μόλις το τικάρω μου βγάζει το maximum 5120! να το αφήσω έτσι ή να το ρίξω και πόσα??

μόλις το τικάρω μου βγάζει το maximum 5120! να το αφήσω έτσι ή να το ρίξω και πόσα??

Άστο έτσι και δες τώρα πόσα σου βλέπει. Αν και για να χρησιμοποιησεις και τα 5GB θα πρέπει να πας σε 64αρια windows.

Άστο έτσι και δες τώρα πόσα σου βλέπει. Αν και για να χρησιμοποιησεις και τα 5GB θα πρέπει να πας σε 64αρια windows.

δεν εγινε τίποτα! και αν παω εκεί το maximum το βγάζει 1024 οποτε το ξιτικαρω !

ελεξα ξανά τα bios:

στο advance Memory υπαρχουν οι επιλογές :

Memory remap feature { enable]

Configure DRAM timing be SPD [ En]

Initiate Graphic adapter [PEG/PCI]

DVMT/FIXED Memory [128,256, Maximum]

PEG force x1 [Disable}

sto advance CPU με προβληματίζει αυτή η επιλογή:

Μax CPUID Value Limit είναι disable for Windows XP, οπότε παίζει ρόλο να την κάνω Εnable?

ελεξα ξανά τα bios:

στο advance Memory υπαρχουν οι επιλογές :

Memory remap feature { enable]

Configure DRAM timing be SPD [ En]

Initiate Graphic adapter [PEG/PCI]

DVMT/FIXED Memory [128,256, Maximum]

PEG force x1 [Disable}

sto advance CPU με προβληματίζει αυτή η επιλογή:

Μax CPUID Value Limit είναι disable for Windows XP, οπότε παίζει ρόλο να την κάνω Εnable?

Δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις. Αν δεν δουλεψει δοκίμασε και ενα CMOS.

βγαλε τα 2χ512 απο πανω...ετσι κι αλλιως αχρηστα ειναι...!!! ασε μονο τις 2χ2 και κοιτα τι κανει!!

Συμφωνω και εγω να βγαλεις τα 512 απο πανω.Αν μεινεις μονο με τα 2αρια ισως ξεκολλησει. Τι 4 τι 5...LOL

afisa ta 4gb ke den ala3e kati! mpika sta bios k to Memory Remap Feature apo Enable p itan to ekana Disable k tora dixni 4gb k usable 2,75gb!!

opote gia afto sas leo kati pezi sta bios, pi8ano me 64bit k disable to memory remap na exo usable k ta 5GB opos prin!

εγω εχω και την απορια εξαρχης, γιατι πηγες απο τα 64 στα 32......!!!!!!!!

τεσπα, ψαξε στο ΒΙΟΣ, εκει κατι γινεται. αλλαξε μια-μια τις ρυθμισεις και σημειωνε τες για να μην μπερδευεσαι!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.