Jump to content

Υπολογιστης για επεξεργασια εικονας/βιντεο με 1.000

FANISTELROOY

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Οπως λεει και ο τιτλος, θελω ενα πισι για μια φιλη μου που ασχολειται με επεξεργασια εικονας και βιντεο, δεν παιζει παιχνιδια, δεν θα κανει overclock, και θελει οποσδηποτε οθονη και αν περισσευουν ηχεια, πληκτρολογιο, ποντικι.

attachment.php?attachmentid=45764&stc=1&d=1314896237

οθονη Dell U2311H

Πως σας φαινεται αυτο;

Θα χρειαστει καρτα γραφικων ή αρκει η ενσωματωμενη;

post-7649-1416075453,385_thumb.jpg

Αν δεν παίζει παιχνίδια αρκεί η onboard κάρτα γραφικών. Εγω προσωπικά θα έβγαζα τον Verterx 2 120gb και θα έβαζα εναν φθηνό 40αρη SSD για να ενεργοποιησω το SSD Caching που υποστηρίζουν οι μητρικές με το Ζ68 chipset. Με την διαφορά θα έβαζα τον ι7-2600 μιας και για επεξεργασία βιντεο ειδικά εχει διαφορά με τον ι5.

Αν και ενας SSD θα την βοηθουσε αρκετα, δεν ξερω κατα ποσο θα την φτασουν τα 120GB. Αν τα προγραμματα που χρησιμοποιει εχουν καποιου ειδους επιταχυνση απο GPU, τοτε πηγαινε σε i5 2400 και βαλε μια μια entry level καρτα (gt430/440/520/540/6670 κλπ).

Πρεπει να τα παρει απο ενα καταστημα? (Γιατι πχ στις μνημες, μπορει να γλυτωσει 30€ απο αλλου)

προσωπικά δεν θα πήγαινα σε green σειρά για σκληρό δίσκο, τα υπόλοιπα φαίνονται ισορροπημένα και ανάλογα με τα χρήματα που θέλει να διαθέσει είναι μία χαρά.

Πρεπει να τα παρει απο ενα καταστημα? (Γιατι πχ στις μνημες, μπορει να γλυτωσει 30€ απο αλλου)

56€ τα 8GB... ποσο πιο φτηνα;

εφόσον ειναι για επεξεργασία Video-photo πρεπει να πας για CPU με Hyper Threading δηλ.ι7 2600,το Hyper Threading υπάρχει κυρίως για Video editing ειναι ο ορισμός θα έλεγα.

επίσης πολλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και βιντεο κανουν χρήση των τεχνολογιών που προσφέρουν πολλές σύγχρονες κάρτες γραφικών,αρα καλό θα ήταν να περιλάβεις μία (Nvidia θα πρότεινα λόγω Cuda).

O χρήστης που ασχολείται με software για editing χρειάζεται ενα δυνατό PC (SSD, HT CPU aka i7 2600k ,gpu cuda capable) απλά πραγματάκια.

εγώ θα σου πρότεινα αυτο αλλα αντι για vertex 2 εναν agility 3 60 GB (+20 euro)

Η τιμή με την οθόνη Dell θα πάει στα 1170 ευρώ, 170 ευρώ πάνω απο τον στόχο αλλά αξίζει,

post-9056-1416075454,059_thumb.jpg

Μια :offtopic2: απορια:

Και στις δυο συνθεσεις υπαρχει 8gb ram ...Ομως και ο PasxosC και ο topic starter FANISTELROOY διαλεξαν 2 x 4GB...

Γιατι οχι 4 x 2GB; ; ;Ποιες οι διαφορες; ; ;

εγώ θα σου πρότεινα αυτο αλλα αντι για vertex 2 εναν agility 3 60 GB (+20 euro)

Η τιμή με την οθόνη Dell θα πάει στα 1170 ευρώ, 170 ευρώ πάνω απο τον στόχο αλλά αξίζει,

H καρτα γραφηκων μας βγαζει πανω απο το οριο. Ειναι τοσο απαραιτητη δλδ για να γινει η δουλεια σωστα; Για τι επιπεδα βελτιωσης μιλαμε αν βαλουμε μια τετοια καρτα; Σε κατι ποιο φτηνο δεν παιζει με cuda?

Παρε μια συνθεση και απο μενα. Κατα την γνωμη μου εχεις δυο επιλογες:

1) Διαλεγεις 2500(Κ) με την ενσωματωμενη GPU και λογικα θα εισαι ΟΚ.

2) Πας σε καρτα γραφικων με CUDA, προτεινω τουλαχιστον την 450, και μπορεις να κατεβεις σε επεξεργαστη πχ να πας στον 2400.

Οθονη κλασικα την Dell U2311H.

post-20934-1416075454,8247_thumb.jpg

Παρε μια συνθεση και απο μενα. Κατα την γνωμη μου εχεις δυο επιλογες:

1) Διαλεγεις 2500(Κ) με την ενσωματωμενη GPU και λογικα θα εισαι ΟΚ.

2) Πας σε καρτα γραφικων με CUDA, προτεινω τουλαχιστον την 450, και μπορεις να κατεβεις σε επεξεργαστη πχ να πας στον 2400.

Οθονη κλασικα την Dell U2311H.

Mνημη καλυτερα αν μην παρει απο πλαισιο η τουλαχιστον αυτες που του βαζεις οταν με αυτα τα λεφτα οπως ειπαν και πιο πανω περνει 16G

Mνημη καλυτερα αν μην παρει απο πλαισιο η τουλαχιστον αυτες που του βαζεις οταν με αυτα τα λεφτα οπως ειπαν και πιο πανω περνει 16G

+1000, απλα ειπε ολα απο Πλαισιο, οποτε κατι επρεπε να βαλω :D

Πολύ καλές προτάσεις απο Πάσχο και TheOne.

Αν ασχολείται μόνο με Premiere νομίζω τα 8gb θα είναι αρκετά. Αν θέλει να παίξει με ΑΕ τότε αυτό είναι άλλη -πονεμένη?- ιστορία.

Επίσης θα έλεγα να "σπάσεις" το πακέτο και να κοιτάς και σε άλλα μαγαζιά θα σώσεις κανα 50€-100€ σε σύνολο.

Κάρτα γραφικών θα κοίταζα για μεταχειρισμένη και πιθανόν ακόμη πιο παλιά. Νομίζω ότι η gtx295 είχε περισσότερα CUDA cores από την 560 και επιπλέoν καλύτερo support σε OpenGL σε σχέση με τις νεότερες κάρτες. Αυτό αν τυχών θέλει να ασχοληθεί με 3D Design όπου το OpenGL χρησιμοποιείται περισσότερο. (Αυτό το είχα διαβάσει στο FAQ του Rhinoceros 3D και μου έκανε εντύπωση, δεν το έχω ψάξει παραπάνω όμως :)

Καλό θα ήταν να μάθεις το επίπεδο που θέλει να ασχοληθεί (και τα προγράμματα ίσως, CS4 και κάτω έχουν άσχημο έως μηδενικό support για mutliple threads) και να προτείνεις τα κατάλληλα. Γιατί είχα στήσει παλιότερα pc για 3D Design για την αδερφή μου και τώρα τα παράτησε και το PC είναι για facebook και browsing. Που σημαίνει ότι θα μπορούσα να πασάρω χρήματα σε άλλα πιο "εντυπωσιακά" upgrades για casual χρήστες παρά σε Hyperthreading, GPU accel κτλ κτλ....

+1000, απλα ειπε ολα απο Πλαισιο, οποτε κατι επρεπε να βαλω :D

Transcend JetRam 8GB DDR3-1333 Kit (2x4GB, PC3-10666, 9-9-9-24, JM1333KLN-8GK) - Μνήμες - plaisio.gr

Τοτε ας δει αυτες δεν νομιζω να καταλαβει διαφορα απο το 1600 σε 1333 και ειναι σχεδον στη μιση τιμη απο τα 4GB που εβαλες

Δεν βλεπω να λει καπου για μονο απο το πλαισιο ετσι και αλλιως θα παρει dell 2311 αρα μπορει να δει και απο αλλου πιστευω (πχ vision studio τις vengeance 8GB τις εχει στη μιση τιμη απο αυτες που βαζεις)

Θα την ρωτησω τι προγραμματα θελει να χρησιμοποιησει και θα σας πω....

Ευχαριστω ολους προς το παρον..

Πρέπει να είναι όλα από το Πλαίσιο ?

http://imageshack.us/f/855/792.png/

792E + 20-25Ε μεταφορικά

+ την u2311h από κατάστημα της Αθήνας

=1000Ε

Νομίζω ότι μια Quadro θα ήταν καλύτερη για την χρήση που θέλει

nVidia Quadro FX380 LP 512MB DDR3 PCI-E DVI DP (HP)

nVidia Quadro 400 512MB DDR3 PCI-E DVI DP (PNY)

nVidia Quadro 600 1GB DDR3 PCI-E DVI DP (HP)

nVidia Quadro 600 1GB DDR3 PCI-E DVI DP (PNY)

Έχουν και displayport (όπως και η u2311h)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.