Jump to content

Abit NF7-S 2.0 και Raid 0

darkCount

Recommended Posts

2 ερωτησεις.....

1. Τί cluster size βάζουμε κατά την δημιουργία του array? Έβαλα 16Κ.....θα δω διαφορά με κάτι άλλο?

2. Εχει παρατηρήσει κανείς αλλός μια "καθυστέρηση" μόλις ξεκινούν τα XP? Και εξηγώ.....αφού ανοίξουν τα Xp και φορτωθούν όλα τα services και τα λοιπά....το πρώτο πράγμα που πάω να ανοίξω θα αργήσει να ανοίξει περίπου 1 λεπτό. Το σύστημα κατα αυτό τον χρόνο μένει σε μία φάση αδράνειας και αφασίας, σαν κολλημένο ένα πράγμα. Το ποντίκι κινήται βέβαια αλλα δεν ανοίγει τίποτα άλλο. Μετά από αυτον τον χρόνο αδράνειας....ανοίγει ότι προσπάθησα αρχικά να ανοίξω και πάνε όλα σφαίρα!

Τι κουφό είναι πάλι τούτο. Να πω ότι οι δίσκοι είναι 2 Seagate 40Gb ata133 με serillels. Τους ίδιους δίσκους είχα πριν αλλά σαν single drives χωρίς αυτήν την καθυστέρηση.

Πριν την φρέσκια αυτή εγκατάσταση έκανα και disable το APIC από το Bios.

Καμιά ιδέα?

Δεν είδα τρελές διαφορές με το stripe, το άφησα 128Κ γιατί μου έδωσε ελαφρώς καλύτερα νούμερα. Το cluster 8K για τον ίδιο λόγο.

Την αδράνεια που παρατηρήσεις δε μπορώ να την επιβεβαιώσω, το σύστημα δουλευει κανονικά με το που δω desktop. Όπως και πριν γίνει το raid, όπως και με ίδιους seagate 7200.7 ide με serillels. Ίσως είναι το apic μια που εγώ το έχω ενεργό.

Αυτά με seagate 120 7200.7 sata, sil drv 1.0.0.50 (αλλά και 1.0.0.40 δουλευε καλά), sil bios 4.2.47

Καθυστέρηση κατά το boot έβλεπα με κάθε bios πριν του 4.2.47 αλλά όχι αδράνεια στο desktop.

Δηλαδή μου λες 128Κ ή 8Κ για cluster size?

Λέω να ρίξω ενα rebuild το array και φρέσκια εγκατάσταση XP με APIC enabled.

Στην αρχή νόμιζα ότι είναι το McAffee αλλά το ξήλωσα και πάλι τα ίδια. Έβαλα και sil drv 1.0.0.50 και είμαι με sil bios 4.2.47.

Το ίδιο σκήνικό παρατηρεί και ενας φίλος με promise se raid0 με 256ram on-board ο controller. Serillels και αυτος.

Το cluster size το φτιάχνεις εξαρχής είτε απο άλλο λειτουργικό (άλλο δισκο -> boot -> format τον άλλον δίσκο -> εγκατάσταση χωρίς να πειράξεις τίποτα, όχι format)

H apo partition magic όταν τελειώσεις την εγκατάσταση

Κανε disable τη καρτα δθξτυου στο device manager και πες μας μετα απο ρεσταρτ αν παρατηρεις αυτη τη καθυστερηση. (Αν εισαι σε δικτυο μη το κανεις.) Σε μενα αυτο γινοταν γιατι προσπαθουσε να παρει ip απο dhcp server. και με giagbyte και με την αβιτ.

Τι σχέση έχει αυτό βρε georgeks78 με το raid0 που μιλάμε? Ιδιοι δίσκοι, ίδια (σχεδόν) εγκατάσταση, ιδιο LAN με πριν...ιδια όλα. Συν ότι έχω και static IPs στο δίκτυο μου.

Ευχαριστώ πάντως για τησυμετοχή και την ιδέα σου:flower:

εναλλακτικά μπορείς να βάλεις αυτή τη ρύθμιση στη κάρτα δικτύου αν και δε ξέρω αν σχετίζεται με το πρόβλημα σου. (δεν έχω παίξει ποτέ με RAID)

γενικά τα Sirillel δε τα θεωρώ αξιόπιστα...

post-47-1416070996,7414_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.