Jump to content

x-25 80GB ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

astrovasilis

Recommended Posts

Καλησπερα,

θα να πω οσο γινεται πιο αναλυτικα να μου πειτε και σεις.

Χθες το βραδυ βαζω το Crystal disk info να δω πως παει ο SSD. Βαζω και μου λεει 100% χαλασμενο. Αμαν λεω και κλεινω το PC. Το ανοιγω τιποτα εκανε boot και 5 sec μετα που λεει "εκκινηση win" κρασαρε μπλε οθνη και επαννεκινηση. Μπουταρω με τον WD και μου τον αναγνωριζε λες και ηταν του κουτιου ( πριν απο φορματ ) χωρις διαμορφωση. Υστερα απο καμια δεκαρια restart σε μια φαση στη εκκινηση ξεκινησε το scan disk.. Μπαινω στα win απο τον WD και υπηρχε ο SSD με τα αρχεια του.. ΛΕω τωρα back up.. Αντιγραφω τον φακελλο ΒΑΣΙΛΗΣ κανω μια επανεκκινηση και απο τοτε δεν τον ξανααναγνωρισε το BIOS.....

Εγω ειμαι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ amdακιας ΤΙ ΣΚΑΤΑ ηθελα τις !@#$%^& της κ.ρ.λ..ας της INTEL;

Επισυναπτω τι εδειχνε το disk info οταν μπουταρα απο WD..

post-3647-1416075440,3175_thumb.jpg

Αφού κατάφερες να πάρεις back up τα αρχεία σου είσαι τυχερός!

Απ' όσο έψαξα στο net, πρόκειται για πρόβλημα στο internal data integrity του ssd (This attribute is only available for 34nm drives and counts the number of times errors are encountered during logical block addressing (LBA) tag checks on the data path within the drive).

Συνήθως απ' ότι λένε στα forum της Intel είναι αστοχία της εσωτερικής cache του drive. Σύμφωνα και με την προτεινόμενη ενέργεια του SSD Toolbox ετοιμάσου για RMA.

Το καλό είναι ότι κατάφερες να σώσεις τα δεδομένα σου! :)

Δυστυχώς με το secure erase δεν «σβήνονται» τα error του SMART. Μπορείς να το δοκιμάσεις αν και σε όσες αντίστοιχες περιπτώσεις δοκιμάσαν να κάνουν μπορεί να έφτιαξε για λίγο αλλά τα Windows παραπονιόντουσαν ότι ο δίσκος είναι χαλασμένος και μετά από λίγο ξαναπαρουσιάστηκε το πρόβλημα οπότε δεν υπαρχει λογος να παιδεύεσαι.

Εσωσες τα δεδομένα σου? Ναι! Άρα RMA και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ;)

Και εγώ με τη σειρά μου θα σου προτείνω να ακολουθήσεις το δρόμο του RMA.Αφού σου συνέβει μία φορά μπορεί να σου συμβεί και άλλη και με αυτά δεν αξίζει να ρισκάρουμε.

Οταν ειδα οτι λεει χαλασμενο το SMART ενστικτωδως το εκλεισα..

Επισης διαβαστε και εδω

Intel X-25M Postville 80GB dead ! - σελίδα 1 | Oktabit Community

Και μια φωτογραφια απο το scan disk... νεωτερα αυριο απο το e-shop

post-3647-1416075441,1492_thumb.jpg

Αν ηταν αλλος στη θεση μου και γω like θα το εκανα το post... ( μεταχειρισμενο το ειχα παρει απο ενα γνωστο 100 Ε )

Ειπαν σημερα οτι θα το στειλουν στην Αθηνα.. και θα εχω νεα τελη αυτης ή αρχες την επομενης εβδομαδας.. ( αντικατασταση ή πιστωτικο )...

Μαζι ειχα ενα Α4 με πληροφοριες για το προβλημα και το Smart..

@ The One Εγω δεν καταλαβα πως καταφερες και εκανες backup με χαλασμενο ssd?

Ετρεξε το scan disk στην εκκινηση μπουταρα με τον WD εμφανισε ως F τον SSD και αντεγραψα τον φακελλο ΒΑΣΙΛΗΣ στον WD.. εκανα επανεκκινηση και δεν τον ξαναεμφανισε..

Ο γνωστος σου στην εφερε πηρε 100 ευρω και σου εδωσε προβληματικο ssd.

Τελικα τι σημαινει στο Crystal Disk info χαλασε το ssd 100%?

1) Να χαλασαν ολα τα chip? αποκλειεται, τα δεδομενα τα πηρες.

2) Να χαλασε ενα chip? τοτε τι σημαινει χαλασε το ssd 100%, μαλλον δεν ισχυει.

3) Να εγινε corrupt ενας boot sector. Αυτο ειναι συχνο φαινομενο στην επαναφορα του ρευματος μετα απο διακοπη.

Ετσι εξηγειται πως μπηκες ως F μετα το chkdsk. :computer:

Δε νομιζω να μου την εφερε... Τον αγορασε τον Οκτωβρη και γω τον πηρα τον Απριλη και το smart καλα τα ελεγε..

Οταν εκανα την πρωτη επανεκκίνηση μετα απο 5 δευτ που λεει εκκινηση win εκανε BSOD... 5 φορες περιπου... Λεω θα μπουταρω με WD Στην αρχη ως F αν τα λεω καλα τον εμφανιζε ( μπορει και D δε λεω ) Αλλα ως εκει...

Κανω κανα 10 επανεκκινησεις και παρατηρω οτι στην εκκινηση ξεκιναει το scan disk και λεει θα κανει scan to F.. μετα μπουταρει ο WD αλλα παρατηρω οτι ελεγε 25 GB ελευθερα απο τα 74.. Λεω back up τωρα.. μετα κανω μια επανεκκινηση και αυτο ηταν δεν το ξαναεδειξε..

• 2 weeks later...

Τελικα ηρθε την προηγουμενη βδομαδα απο το e-shop νεος SSD. Στο e-shop ειπαν οτι ειχε error. ( ειχα δωσει μαζι ενα Α4 που εξηγουσα καποια πραγματα + smart snapshot )

Εχει αυτοκολλητο πανω που λεει πως ηρθε απο την Ολλανδια και ημερομηνια πακεταρισματος σεπτεμβρη '10.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.