Jump to content

Απολεσθέντα δισκάκια Windows...

Infotech

Recommended Posts

Συχνά πυκνά συναντάω περιπτώσεις φίλων-γνωστών που έχουν αγοράσει Η/Υ (desktop ή laptop) και εννοείτια λειτουργικό αλλά μετά από καιρό χάνουν τα συνοδευτικά CDs με αποτέλεσμα να έχουν κωδικό ενεργοποίησης για το λειτουργικό τους αλλά να μην έχουν το μέσο εγκατάστασης αυτού. Η περίπτωσή μου έιναι ένα desktop και ένα laptop τα οποία και τα δύο φέρουν Windows Vista Home Premium 32bit (ελληνικά). Προσωπικά το εν λόγω δισκάκι δεν το έχω και δεν μπορώ να το βρω σε iso στο net. Κάποια πρόταση ίσως;

Σε γνήσια Vista, είχα χάσει το x64 δισκάκι. Κάλεσα την MS Hellas, και αφου τους παρείχα φωτογραφική απόδειξη οτι όντως ειχα το κουτί με το serial number, μου έστειλαν χωρίς χρέωση με courier και τα δύο δισκάκια..

mojiro: Τα PCs και τα δύο είναι από το Πλαίσιο. Κάλεσα αλλά δεν δίνουν αντιγραφή γιατί τους το απαγορεύουν. Μάλλον δεν ήθελαν να ασχοληθούν γιατί τους εξήγησα ότι δεν θέλω σπασμένα αλλά αντίγραφο ενός αυθεντικού όπως όλοι οι OEM έχουν.

LevelOne: Τι εννοείς φωτογραφική απόδειξη; Έβγαλες τα αυτοκολλητάκια φωτό και τους τα έστειλες; Σου τα ζήτησαν αυτοί ή τους πρότεινες εσύ αυτή τη λύση και την δέχτηκαν;

Saijzo: Προφανώς και καταλαβαίνεις ότι δεν μου γράφεις κάτι καινούριο από αυτό που ήδη ψάχνω, με το συμπάθιο κιόλας.

α) αυτό που σου λέει ο Saijzo δεν είναι λάθος

β) κάλεσε αύριο το πρωί την ms και θα σε βοηθήσει σε ότι θες

Αν τυχόν είναι υποχρεωμένο το πλαίσιο ως oem αντιπρόσωπος να σε βοηθήσει (που είναι και το πιθανότερο) τότε αρχικά η ms θα σε παραπέμψει εκεί και στη συνέχεια αν δε λάβεις βοήθεια θα σε βοηθήσει η ίδια.

Πιθανότατα η άρνηση βοήθειας του oem αντιπροσώπου είναι καταγγελτέα προς την ms.

Γενικότερα η συμπεριφορά του support της ms είναι υποδειγματική.

α) αυτό που σου λέει ο Saijzo δεν είναι λάθος

β) κάλεσε αύριο το πρωί την ms και θα σε βοηθήσει σε ότι θες

Αν τυχόν είναι υποχρεωμένο το πλαίσιο ως oem αντιπρόσωπος να σε βοηθήσει (που είναι και το πιθανότερο) τότε αρχικά η ms θα σε παραπέμψει εκεί και στη συνέχεια αν δε λάβεις βοήθεια θα σε βοηθήσει η ίδια.

Πιθανότατα η άρνηση βοήθειας του oem αντιπροσώπου είναι καταγγελτέα προς την ms.

Γενικότερα η συμπεριφορά του support της ms είναι υποδειγματική.

Μάλλον θα καλέσω MS Hellas (β). Το βρίσκω πιο πιθανό να βρω λύση εκεί γιατί όπως έγραψα και στο πρώτο μου post ψάχνω για .iso στο internet (torrent κ.α.) και δεν βρίσκω (α).

Το ίδιο είχα πάθει και εγώ με το δισκάκι των 7 Ultimate το οποιο απο ατυχημα ήπιε ένα ποτήρι φραπέ. Μίλησα με MS και μου ζήτησαν τον κωδικό των Windows 7 σε φωτογραφία (το αυτοκολλητάκι) και μου έστειλαν ενα νέο δισκάκι. Δοκίμασα διάφορα .iso απο το internet αλλά ήταν όλα σπασμένα με διάφορους loaders και δεν δέχονταν το key μου.

Μια ενημέρωση για όλους γιατί είχα ακριβώς την ανάλογη εμπειρία.

Αν τα Windows είναι Retail FPP τότε ναι η Microsoft αναλαμβάνει την αντικατάστασή τους με την επιβολή της απόδειξης αγοράς.

Αν τα Windows είναι ΟΕΜ η DSP Microsoft θα σας πει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του συστήματος και εάν αυτός έχει κλείσει ή οτιδήποτε άλλο γίνεται να παραγγείλετε από εδώ εφόσον φυσικά έχετε το Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας COA (Certificate Of Athedicity)

EMEA, Μέση Ανατολή και Αφρική

https://om.one.microsoft.com/opa/start.om?StoreID=30B288C0-52A6-4AA4-A2BC-2B60DDA37DB1&NewTrans=1&localecode=en-us (https://om.one.microsoft.com/opa/start.om?StoreID=30B288C0-52A6-4AA4-A2BC-2B60DDA37DB1&NewTrans=1&localecode=en-us)

KB

Τρόπος αντικατάστασης λογισμικού ή υλικού Microsoft, παραγγελίας Service Pack και αναβαθμίσεων προϊόντων ή αντικατάστασης εγχειριδίων προϊόντων

Πληρώνετε μόνο κάπου στα 20 ευρώ τα έξοδα αποστολής το dvd είναι δωρεάν.

Τα παραπάνω που αναγράφετε στο να κατεβάζει ο Infotech οποιοδήποτε Windows iso θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην ενεργοποίηση (δεν θα εμφανίζει το αναγνωριστικό εγκατάστασης κατά την ενεργοποίηση) ή μετά από Windows Updates θα του βγάλει το μήνυμα κάτω δεξιά στο Desktop "Windows is not Genuine"

Κάλεσε επίσης το Customer Support της Microsoft 801 500 3000 να στο επιβεβαιώσει.

Οταν η MS στειλει καινουργιο δισκακι αντικαταστασης , στελνεται με καινουργιο κωδικο ; Λογικα οχι ετσι ; Γτ θα υπηρχαν πολλες "κλοπες" ετσι

Αν το δισκάκι είναι Retail FPP σου έρχεται κανονικά dvd case με νέο Product Key και δύο DVD των 32 και 64bit.

Στα ΟΕΜ/DSP μόνο το dvd που ταιριάζει με το SKU από το serial number του COA.

Αν στα ΟΕΜ/DSP έχεις χάσει αυτό το αυτοκόλλητο (COA) είναι σαν να πέταξες τα Windows. :slap:

Retail FTW:clap:

Αν το δισκάκι είναι Retail FPP σου έρχεται κανονικά dvd case με νέο Product Key και δύο DVD των 32 και 64bit.

Στα ΟΕΜ/DSP μόνο το dvd που ταιριάζει με το SKU από το serial number του COA.

Αν στα ΟΕΜ/DSP έχεις χάσει αυτό το αυτοκόλλητο (COA) είναι σαν να πέταξες τα Windows. :slap:

Retail FTW:clap:

Έτσι μου ήρθαν εμένα. Εμένα πέρα απο την απόδειξη μου ζήτησαν και φωτογραφία απο το αυτοκολλητάκι.

Έτσι μου ήρθαν εμένα. Εμένα πέρα απο την απόδειξη μου ζήτησαν και φωτογραφία απο το αυτοκολλητάκι.

Το ξέρω φίλε μου γι'αυτό έγραψα την λύση σε αυτό το θέμα δεν ποστ-άρω θεωρίες, με ενδιαφέρει ο χρήστης να βρει την λύση άμεσα και σωστά.

Το ξέρω φίλε μου γι'αυτό έγραψα την λύση σε αυτό το θέμα δεν ποστ-άρω θεωρίες, με ενδιαφέρει ο χρήστης να βρει την λύση άμεσα και σωστά.

Μα δεν ειπα οτι γραφεις θεωρίες, απλά σε άλλους ζητάνε και το αυτοκολλητο φωτογραφία, σε άλλους μονο την αποδειξη αγοράς.

Μα δεν ειπα οτι γραφεις θεωρίες, απλά σε άλλους ζητάνε και το αυτοκολλητο φωτογραφία, σε άλλους μονο την αποδειξη αγοράς.

Καμία σχέση, δεν υπονόησα ότι ανέφερες ότι γράφω θεωρίες. Παρεξήγηση του γραπτού λόγου χεχε :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.