mike299_1999 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με ένα mail server. Συγκεκριμένα δεν λαμβάνει ούτε στέλνει email. Το πρόβλημα ξεκίνησε την παρασκευή όταν δεχόταν email αλλά δεν μπορούσαν να στείλουν ενώ μετά από 3-4 ώρες δεν μπορούσαν ούτε να λάβουνΌταν ένας χρήστης στείλει email έρχεται αμέσως απάντηση που μεταξύ άλλων λέει 550 5.7.1 Unable to relay forΤο ίδιο μήνυμα λαμβάνει και ο αποστολέας όταν στείλει email στον server από άλλο domain πχ από gmail.Έγινε επαναφορά του server σε ημερομηνία πριν παρουσιάσει το πρόβλημα (full restore από image) και το πρόβλημα δεν επιδιορθώθηκε, οπότε φαντάζομαι ότι δεν είναι πρόβλημα του software του server.Μερικές επιπλέον πληροφορίεςISP forthnet με static ip.Όταν κάνω ping ή port check στον server από εξωτερική ip έχω κανονικά απάντηση.Ο router έχει απενεργοποιημένο NAT.O mail server είναι ο Merak Mail Server 7.6.4Αν στείλω email μέσω του smtp της forthnet φεύγει κανονικά.Δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης του πως λειτουργεί ένας email server και δεν το έστησα εγώ αλλά για όποια επιπλέον πληροφορία θα προσπαθήσω να απαντήσω.Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorbi_gr Σεπτέμβριος 1, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2011 αν ο router έχει απενεργοποιημένο ΝΑΤ πως καταλαβαίνει το "internet" ποιος και που είναι ο mail server σου;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike299_1999 Σεπτέμβριος 2, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2011 Εχει δικη του static global ip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.