adpanos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Πριν 2 ημέρες συναρμολόησα το παρακάτω συστηματάκι. AMD ATHLON II X4 450 ASUS M5A78L-M/USBIII CORSAIR 2X2GB = 4GB 1600MHZ XMS DDR3 SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB SATAII SAMSUNG SATA DVD-RW 22X DUAL VGA = ON BOARD HD 3000. Στο σύστημα εγκαταστάθηκαν WIN 7 ULTIMATE X64 . Εγκαταστάθηκαν οι τελευταίοι drivers για κάθε συσκευή, ο sata controller σε AHCI mode με τον driver της AMD, η κάρτα γραφικών με τους 11.8 . Ενεργοποιημένα τα COOL n QUIET , C1E SMART FAN και με καλές θερμοκρασίες . Το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω: Θα παρατηρήσετε πως οι μνήμες τρέχουν σε SINGLE CHANNEL mode αν και είναι σετάκι των 2 για dual channel. Είπα λοιπόν πως είχα κάνει λάθος και πως έπρεπε να τους αλλάξω θέση και έφτασα στα παρακάτω αποτελέσματα. Καταλαβένετε λοιπόν πως το πρόβλημά μου είναι πως ΔΕΝ αναγνωρίζει με τίποτα τις μνήμες σε dual channel οποιονδήποτε συνδιασμό και αν χρησιμοποιώ. Βάζω για δοκιμή άλλο ένα setάκι ddr3 πάνω στην μητρική για να δω τι θα γίνει και έχω ως και του θαύματος Dual Channel. : Τι νομίζετε πως μπορεί να φταίει βρε παιδιά? Bios, μητρική, μνήμες, CPU-Z ? Πάντως και το everest για single μου τις αναγνωρίζει.
2cpu Αύγουστος 28, 2011 #2 Αύγουστος 28, 2011 Ριχτην ενα bios update καλου κακου.Μαλλον ετσι πως το βλεπω σε σχεση με τοofficial site δεν εχεις το τελευταιο.
adpanos Αύγουστος 28, 2011 Author #3 Αύγουστος 28, 2011 Οι μνήμες μου είναι στο QVL ............ της μητρικής. Και το bios είναι το 0211 που από ότι φαίνεται παρακάτω είναι το μοναδικό που υπάρχει.
TopCLR Αύγουστος 28, 2011 #4 Αύγουστος 28, 2011 Δοκίμασες το "προβληματικό" σετάκι σε άλλο σύστημα; Μήπως είναι σε αυτό το πρόβλημα;Έχω την εντύπωση πως και άλλος εδω μέσα είχε κάποιο πρόβλημα με τα "φθηνά" 1600άρια XMS3 της corsair και ήταν οι μνήμες το πρόβλημα.Edit: Στις πρώτες 2 εικόνες έχει Command rate (CR) 1T και στις επόμενες 2Τ. Εσύ το αλλάζεις ή πάει με τα γούστα του; Επίσης το "DC mode" που το δείχνει γκρι (ανενεργό) στο BIOS τι δείχνει και τι επιλογή έχει;
adpanos Αύγουστος 28, 2011 Author #5 Αύγουστος 28, 2011 Oι CORSAIR σε άλλο σύστημα παίζουν κανονικότατα. Kαι η μητρική με άλλες μνήμες παίζει κανονικότατα. Μάλλον θέμα bios της ASUS πρέπει να είναι . Τους έστειλα με mail το πρόβλημα και περιμένω να δω τι θα μου απαντήσουν. Edit: Στις πρώτες 2 εικόνες έχει Command rate (CR) 1T και στις επόμενες 2Τ. Εσύ το αλλάζεις ή πάει με τα γούστα του; Επίσης το "DC mode" που το δείχνει γκρι (ανενεργό) στο BIOS τι δείχνει και τι επιλογή έχει; Οταν βάζω τον διαιρέτη για 1600Mhz τις γυρίζει από μόνο του σε 2Τ, ενώ όταν τις βάζω για 1333 (επειδή κλόκαρα το base clock το έκανα) τις παίζει από μόνο του σε 1T . Επιλογή στο bios για DC MODE δεν έχει πουθενά, εκτός και αν είναι κρυμένη σε καμιά γωνία και δεν την βλέπω ..... Το κακό της όλης υπόθεσης είναι πως το νέο συστηματάκι ΔΕΝ μου ανήκει για να πω πως κάνω τράμπα τις μνήμες ..... :slap:
BloodMage Αύγουστος 28, 2011 #6 Αύγουστος 28, 2011 clear cmos και μετα restore to defaults εχεις κανει?
adpanos Αύγουστος 28, 2011 Author #7 Αύγουστος 28, 2011 clear cmos και μετα restore to defaults εχεις κανει?Ναι αλλά τίποτα. Αν ήταν θέμα clear cmos δεν θα αναγνώριζε σε dual ούτε τις kingstone. Τουλάχιστον έτσι νομίζω.
Volrath Αύγουστος 28, 2011 #8 Αύγουστος 28, 2011 Τρέξε κάποιο mem benchmark (π.χ. AIDA) και σύγκρινε τα bandwidths μεταξύ των 2 σετ. Μήπως έχει κάποιο κόλλημα το cpu-z και δείχνει single ενώ είναι dual.
2cpu Αύγουστος 28, 2011 #9 Αύγουστος 28, 2011 Οι μνήμες μου είναι στο QVL ............ της μητρικής. Και το bios είναι το 0211 που από ότι φαίνεται παρακάτω είναι το μοναδικό που υπάρχει. Δοκαρι ειδα την -LX που δεν εχει καμια σχεση με την δικια σου.
adpanos Αύγουστος 29, 2011 Author #10 Αύγουστος 29, 2011 Αυτό πάλι γιατί γίνεται ??? Εχω δώσει στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών μέσω bios 256MB RAM από τα 4GB. Τα υπόλοιπα τι έγιναν ???
Wizard! Αύγουστος 29, 2011 #11 Αύγουστος 29, 2011 99.999% θέμα BIOS00.001% θέμα συμβατότηταςΔοκίμασε με άλλο ΒΙΟS ή περίμενε να βγει καινούριο κι αν...Άλλη επιλογή, πήγαινε πίσω μητρική και πάρε άλλο μοντέλο
adpanos Αύγουστος 29, 2011 Author #12 Αύγουστος 29, 2011 99.999% θέμα BIOS00.001% θέμα συμβατότηταςΔοκίμασε με άλλο ΒΙΟS ή περίμενε να βγει καινούριο κι αν...Άλλη επιλογή, πήγαινε πίσω μητρική και πάρε άλλο μοντέλοBIOS καινούριο δεν υπάρχει. Αυτό είναι το μόνο μιας και η μητρική μετρά μόνο λίγες εβδομάδες κυκλοφορίας. Να πάω πίσω την μητρική λίγο δύσκολο. Περιμένω να δω τι θα μου απαντήσουν στο mail που τους έστειλα εκεί στην ASUS.
Wizard! Αύγουστος 29, 2011 #13 Αύγουστος 29, 2011 Να πάω πίσω την μητρική λίγο δύσκολο. Τι είναι αυτό που σε δυσκολεύει...;
adpanos Αύγουστος 30, 2011 Author #14 Αύγουστος 30, 2011 Τι είναι αυτό που σε δυσκολεύει...; Την έφερα από θεσσαλονίκη κα θα είναι χρονοβόρο να πάει πίσω και να ξανάρθει. Θα δω τι θα απαντήσει η ASUS και θα κινηθώ ανάλογα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.