Jump to content

Νέο συστηματάκι και παραξενιές μητρικής/μνήμης!

adpanos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πριν 2 ημέρες συναρμολόησα το παρακάτω συστηματάκι.

AMD ATHLON II X4 450

ASUS M5A78L-M/USBIII

CORSAIR 2X2GB = 4GB 1600MHZ XMS DDR3

SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB SATAII

SAMSUNG SATA DVD-RW 22X DUAL

VGA = ON BOARD HD 3000.

Στο σύστημα εγκαταστάθηκαν WIN 7 ULTIMATE X64 .

Εγκαταστάθηκαν οι τελευταίοι drivers για κάθε συσκευή, ο sata controller σε AHCI mode με τον driver της AMD, η κάρτα γραφικών με τους 11.8 .

Ενεργοποιημένα τα COOL n QUIET , C1E SMART FAN και με καλές θερμοκρασίες .

Το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω:

ghgjhg.png

Θα παρατηρήσετε πως οι μνήμες τρέχουν σε SINGLE CHANNEL mode αν και είναι σετάκι των 2 για dual channel.

Είπα λοιπόν πως είχα κάνει λάθος και πως έπρεπε να τους αλλάξω θέση και έφτασα στα παρακάτω αποτελέσματα.

34912278.png

73672067.png

62708879.png

42844471.png

14183340.png

Καταλαβένετε λοιπόν πως το πρόβλημά μου είναι πως ΔΕΝ αναγνωρίζει με τίποτα τις μνήμες σε dual channel οποιονδήποτε συνδιασμό και αν χρησιμοποιώ.

Βάζω για δοκιμή άλλο ένα setάκι ddr3 πάνω στην μητρική για να δω τι θα γίνει και έχω ως και του θαύματος Dual Channel. :

4dimm.png

Τι νομίζετε πως μπορεί να φταίει βρε παιδιά? Bios, μητρική, μνήμες, CPU-Z ?

Πάντως και το everest για single μου τις αναγνωρίζει.

Ριχτην ενα bios update καλου κακου.Μαλλον ετσι πως το βλεπω σε σχεση με το

official site δεν εχεις το τελευταιο.

Οι μνήμες μου είναι στο QVL ............ της μητρικής.

qvl.png

Και το bios είναι το 0211 που από ότι φαίνεται παρακάτω είναι το μοναδικό που υπάρχει.

biose.png

Δοκίμασες το "προβληματικό" σετάκι σε άλλο σύστημα; Μήπως είναι σε αυτό το πρόβλημα;

Έχω την εντύπωση πως και άλλος εδω μέσα είχε κάποιο πρόβλημα με τα "φθηνά" 1600άρια XMS3 της corsair και ήταν οι μνήμες το πρόβλημα.

Edit: Στις πρώτες 2 εικόνες έχει Command rate (CR) 1T και στις επόμενες 2Τ. Εσύ το αλλάζεις ή πάει με τα γούστα του; Επίσης το "DC mode" που το δείχνει γκρι (ανενεργό) στο BIOS τι δείχνει και τι επιλογή έχει;

Oι CORSAIR σε άλλο σύστημα παίζουν κανονικότατα.

dddi.png

Kαι η μητρική με άλλες μνήμες παίζει κανονικότατα.

eeeeeeqf.png

Μάλλον θέμα bios της ASUS πρέπει να είναι . Τους έστειλα με mail το πρόβλημα και περιμένω να δω τι θα μου απαντήσουν.

Edit: Στις πρώτες 2 εικόνες έχει Command rate (CR) 1T και στις επόμενες 2Τ. Εσύ το αλλάζεις ή πάει με τα γούστα του; Επίσης το "DC mode" που το δείχνει γκρι (ανενεργό) στο BIOS τι δείχνει και τι επιλογή έχει;

Οταν βάζω τον διαιρέτη για 1600Mhz τις γυρίζει από μόνο του σε 2Τ, ενώ όταν τις βάζω για 1333 (επειδή κλόκαρα το base clock το έκανα) τις παίζει από μόνο του σε 1T .

Επιλογή στο bios για DC MODE δεν έχει πουθενά, εκτός και αν είναι κρυμένη σε καμιά γωνία και δεν την βλέπω .....

Το κακό της όλης υπόθεσης είναι πως το νέο συστηματάκι ΔΕΝ μου ανήκει για να πω πως κάνω τράμπα τις μνήμες ..... :slap::slap::slap:

clear cmos και μετα restore to defaults εχεις κανει?

Ναι αλλά τίποτα. Αν ήταν θέμα clear cmos δεν θα αναγνώριζε σε dual ούτε τις kingstone. Τουλάχιστον έτσι νομίζω.

Τρέξε κάποιο mem benchmark (π.χ. AIDA) και σύγκρινε τα bandwidths μεταξύ των 2 σετ. Μήπως έχει κάποιο κόλλημα το cpu-z και δείχνει single ενώ είναι dual.

Οι μνήμες μου είναι στο QVL ............ της μητρικής.

Και το bios είναι το 0211 που από ότι φαίνεται παρακάτω είναι το μοναδικό που υπάρχει.

Δοκαρι ειδα την -LX που δεν εχει καμια σχεση με την δικια σου.

Αυτό πάλι γιατί γίνεται ???

Εχω δώσει στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών μέσω bios 256MB RAM από τα 4GB.

Τα υπόλοιπα τι έγιναν ???

79136517.png

99.999% θέμα BIOS

00.001% θέμα συμβατότητας

Δοκίμασε με άλλο ΒΙΟS ή περίμενε να βγει καινούριο κι αν...

Άλλη επιλογή, πήγαινε πίσω μητρική και πάρε άλλο μοντέλο

99.999% θέμα BIOS

00.001% θέμα συμβατότητας

Δοκίμασε με άλλο ΒΙΟS ή περίμενε να βγει καινούριο κι αν...

Άλλη επιλογή, πήγαινε πίσω μητρική και πάρε άλλο μοντέλο

BIOS καινούριο δεν υπάρχει. Αυτό είναι το μόνο μιας και η μητρική μετρά μόνο λίγες εβδομάδες κυκλοφορίας.

Να πάω πίσω την μητρική λίγο δύσκολο.

Περιμένω να δω τι θα μου απαντήσουν στο mail που τους έστειλα εκεί στην ASUS.

Τι είναι αυτό που σε δυσκολεύει...; :hm:

Την έφερα από θεσσαλονίκη κα θα είναι χρονοβόρο να πάει πίσω και να ξανάρθει.

Θα δω τι θα απαντήσει η ASUS και θα κινηθώ ανάλογα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.