Jump to content

Φτηνος SSD

Periklis_pap

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους .πιός ο λόγος να πάρης δίσκο απο USA όταν με τα έξοδα αποστολής θα σου βγούν τα ίδια λευτά απο εδώ

HDD :: OCZ 60GB Vertex II OCZSSD2-2VTXE60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

(Περικλή, αν δεν το βάλεις στην υπογραφή σου, θα αρχίσω να σε χρεώνω ανά απάντηση :hehe:)

:hehe: :hehe:

Αστα να πάνε, πήγα για πρωινό και το είχα αφήσει σε sleep mode το laptop, γυρνάω και είχε καεί η motherboard και η κάρτα γραφικών :suicide:

Παίρνω την Dell τηλέφωνο, μου βγάλανε τα έντερα μίση ώρα με remote diagnosis και μου λεει μπορείτε να το στείλετε (με δικά μας έξοδα) για έλεγχο? θα κάνει περίπου μια εβδομάδα όλη η διαδικασία, Του λέω με τίποτε το χρειάζομαι άμεσα και τελικά αύριο στέλνουν τα κομμάτια στον τεχνικό και αυτός έρχεται την τρίτη να κάνει αλλαγή στη motherboard. (σαν άπληστος καταναλωτής βέβαια θα ήθελα να ξεμπέρδευα αύριο)

(Περικλή, αν δεν το βάλεις στην υπογραφή σου, θα αρχίσω να σε χρεώνω ανά απάντηση :hehe:)

PROVANTAGE: Samsung MZ-5PA064/US 470 Series 64GB SATA II 2.5" SSD TAA 250MB/s Read 170MB/s Write

Ε, δεν εχει στα 100, τι να κανουμε τωρα

:p

@Περικλη, σιγα... εδω εμεις γινομαστε απληστοι που θελουμε να εχει τελειωσει το RMA στη 2η βδομαδα...:tomato:

• 2 weeks later...

Μιας κι εγώ ενδιαφέρομαι για ένα φτηνό SSD, ήθελα και την δική σας άποψη σχετικά με μεταχειρισμένο SSD..

Αλλού που ρώτησαν με παρότρυναν (ομόφωνα) να το αποφύγω. Εγώ για να είμαι ειλικρινής το σκέφτηκα με την λογική ότι οι SSD δεν έχουν μηχανικά μέρη, οπότε ίσως να έχουν λιγότερη καταπόνηση μέσω της χρήσης..

Είδα λίγο τι παίζει σε eBay, σε auctions οι τιμές συνήθως κλείνουν γύρω στο 1ευρώ/GB, συν τα μεταφορικά που συνήθως είναι γύρω στα 15 ευρώ.. Δηλαδή για έναν 64άρη πάει γύρω στα 80 ευρώ, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά από έναν καινούριο..

Κι εγώ θέλω όσο το δυνατόν πιο φτηνό (σίγουρα κάτω από 100ευρώ), και τον θέλω για λειτουργικό και κάποιες βαριές εφαρμογές που αργούν σχετικά να ανοίξουν..

Πάντως με έναν έλεγχο που έκανα στο boot partition μου, Windows, οι εφαρμογές μου (αν και οκ, αν δω ότι είμαι τσίμα-τσίμα μπορώ κάποιες εφαρμογές να τις βάλω σε άλλο σκληρό) και pagefile 8GB συγκεντρώνουν σύνολο 57GB.. Δεν ξέρω και αν ισχύει αυτό που άκουσα ότι και στους SSD για να δουλεύουν καλύτερα δεν πρέπει να είναι γεμάτοι..

Με 57Gb ήδη σε χρήση, μην πάρεις 60/64άρη, πήγαινε για τουλάχιστον 80άρη.

Αν βρεις Vertex II ή Corsair F80 μεταχειρισμένους και εντός εγγύησης, τσίμπα τους χαλαρά. Καινούριοι κάνουν γύρω στα 120, οπότε το αν αξίζει να τους πάρεις μεταχειρισμένους, εξαρτάται από την τιμή που τους βρίσκεις και από την τσέπη σου γενικότερα.

Τους 2 που πρότεινες δεν τους βρίσκω.. Δηλαδή μόνο καινούργιοι, στην ίδια τιμή ή και πιο ακριβοί από ό,τι εδώ..

Και γενικά τόσο καινούριο που να ισχύει και εγγύηση (εγγύηση βέβαια για κάτι που θα πάρω μέσω eBay; Χμμμ.. Μόνο αν μιλάμε για εγγύηση αντιπροσωπείας)..

Από τα 57, αν βάλω το pagefile σε άλλο σκληρό, πέφτει γύρω στα 49.. Και αν κάποιες από τις πιο ελαφριές εφαρμογές τις βάλω κι αυτές αλλού, μπορώ να εξοικονομήσω κάποια GB ακόμα..

Για 64άρη πόσο δηλαδή προτείνεται να είναι κενό;

αυτο εδω το μαναρι πως σου φαινεται?

[ame=http://www.amazon.co.uk/Kingston-96GB-SATA2-2-5inch-Drive/dp/B004APRLTY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1315656588&sr=8-1]Kingston SSD V+100 96GB SATA2 2.5inch Hard Drive: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

ειναι ενας φτηνος ssd.. Δεν εχει επιδοσεις οπως οι ΤΟΡ, αλλα ουτε εχει και καποιο μεινεκτημα. Και ειδικα αμα προκειται να χρησιμοποιησεις λειτουργικα χωρις υποστηριξη ΤΡΙΜ, ειναι αρκετα καταλληλος.

Σε αυτή την τιμή, δεν μπορεις να βρεις τπτ αλλο καινουριο. Επιδόσεις όντως δεν έχει τπτ συγκλονιστικό (δεν νομιζω όμως να καταλάβεις και καμία διαφορά σε irl χρήση), όμως ανήκει στην κατηγορία των απροβλημάτιστων ssd λόγω του πολύ καλού garbage collector. Δεν είναι τυχαίο που η apple χρησιμοποίησε τον ίδιο controller στον ssd του νέου Air.

AnandTech - Kingston SSDNow V+100 Review

Καλός φαίνεται αυτός ο Kingston, βγαίνει κοντά στο 1ευρώ/GB.. Τι εννοείς gaig με το

Και ειδικα αμα προκειται να χρησιμοποιησεις λειτουργικα χωρις υποστηριξη ΤΡΙΜ, ειναι αρκετα καταλληλος.

Γιατί εγώ έχω Windows 7 64-bit, που από όσο ξέρω υποστηρίζει trim.. Οι ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ επιδόσεις δεν με ενδιαφέρουν, εξάλλου για την χρήση που κάνω αν μιλάμε για milliseconds δεν νομίζω καν να καταλάβω την διαφορά. Ενώ σίγουρα θα δω τρομακτική διαφορά από τον μηχανική WD Black που έχω τώρα για το λειτουργικό.. Είναι και 96GB που μάλλον με υπερκαλύπτει.. Χμμμμμ..

EDIT: Με ένα πολύ γρήγορο σκανάρισμα στο link του review το garbage collection system αναφέρεται στο TRIM; Γιατί έχει κανά χρόνο που τα είχα ψάξει τελευταία αναλυτικά και έχω ξεχάσει τα περισσότερα..

Καλός φαίνεται αυτός ο Kingston, βγαίνει κοντά στο 1ευρώ/GB.. Τι εννοείς gaig με το

Γιατί εγώ έχω Windows 7 64-bit, που από όσο ξέρω υποστηρίζει trim.. Οι ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ επιδόσεις δεν με ενδιαφέρουν, εξάλλου για την χρήση που κάνω αν μιλάμε για milliseconds δεν νομίζω καν να καταλάβω την διαφορά. Ενώ σίγουρα θα δω τρομακτική διαφορά από τον μηχανική WD Black που έχω τώρα για το λειτουργικό.. Είναι και 96GB που μάλλον με υπερκαλύπτει.. Χμμμμμ..

EDIT: Με ένα πολύ γρήγορο σκανάρισμα στο link του review το garbage collection system αναφέρεται στο TRIM; Γιατί έχει κανά χρόνο που τα είχα ψάξει τελευταία αναλυτικά και έχω ξεχάσει τα περισσότερα..

Αν βαλεις W7 τοτε εισαι δε σε νοιαζει αυτο που λεω διοτι υποστηριζουν ΤΡΙΜ. Αν, ομως, επελεγες καποιο λειτουργικο που δεν υποστηριζει τριμ (πχ ΧΡ ή καποιο παλιολινουξακι), ο kingston ειναι πολυ καλη περιπτωση μιας και εχει "καλο" garbage collection. Μαλιστα, εχει κατηγορηθει οτι ειναι πολυ "επιθετικο" το προφιλ του, αλλα μεχρι να τα κακαρωσει θα εχεις αλλαξει 10 ssd και παλι. Επισης, απο ο,τι εχω διαβασει πρεπει να τον κρατας 20% data free τουλαχιστον.

Εγω τον ειχα παρει σε μια παρομοια προσφορα (καπου 0,88 ευρω το GB) και τον εχω σε ενα mini desktop με zotac e-350 (απο δισκο πεταει, η πλατφορμα σερνεται)

Βασικά διάβασα το review του AnandTech και με ψιλοχάλασαν οι επιδόσεις στα random write/read

AnandTech - Kingston SSDNow V+100 Review

Ξέρω, είπα ότι δεν με ενδιαφέρουν και οι ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ επιδόσεις, αλλά εδώ βλέπω χαοτικές διαφορές

33958.png

Κοντά στα 5 όταν το πρώτο είναι 164?!?!?!?!?!?

33973.png

33959.png

Με την λογική ότι (αν δεν έχω καταλάβει καλά διορθώστε με) ότι αυτά τα random read/write είναι που επηρεάζουν την αίσθηση στην καθημερινή χρήση.. Δηλαδή όταν στο boot κάνει 1-2 λεπτά να φορτώσει όλες τις start-up apps ήν όταν για να ανοίξει το 3DS Max με όλα τα Plug-ins κάνει πάλι κανά λεπτό, αυτό που αναφέρει σε κάποια φάση ότι είναι 2 φορές πιο γρήγορος από έναν μηχανικό σκληρό, δεν ξέρω αν είναι αρκετό.. Ίσως βέβαια ξεγελιέμαι από τα benchmarks και στην καθημερινή χρήση η αίσθηση να είναι εντελώς διαφορετική..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.