Iraklis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Καλησπερα φορουμιτες, εχω ενα προβλημα σ'εναν παλιο υπολογιστη 5 χρονων ειχε τα windows xp αλλα οταν αποφασισα να το κανω φορματ επειδη κολουσε λογο μεγαλου φορτιου ετσι εβαλα τα windows7 64bit ολα ηταν μια χαρα και οταν εκανε επανεκκινηση και ξαναρχισε η φορτωση του bios σταματησε πλεον να φορτωνει και εκει αρχιζε να λεει κατι για hard disk και στην 2η σειρα εγραφε κατι για CD/ROM αλλα δεν προχωραει προσπαθησα πολλες φορες να κανω ρεσταρτ και να μπω με κατα καποιο τροπο στα bios αλλα δεν...υπαρχει περιπτωση να ζοριστικε ;Ο Η/Υ : επεξεργαστης pentium 4 CPU 3.20ghz 512μνημη ραμ καρτα γραφικων gt 6000 κατι τετοιο και ενα σκληρο δισκο 60GB Μπορω με κατα καποιον τροπο να κανω εστω ενα backup η να βαλω ενα cd με τα windows xp των 32bit ; (οσο για το CD αμφιβαλω)
wesker Αύγουστος 25, 2011 #2 Αύγουστος 25, 2011 Με 512Ram δεν την παλεύει με τα 7αρια. Ποια έκδοση έβαλες; Έιναι αυθεντικά η από τον "θείο";
Artist_ Αύγουστος 25, 2011 #3 Αύγουστος 25, 2011 windows7 και 512μνημη ραμ δεν κολλάνε.backup ? Τι backup θες να κάνεις τώρα που τα έχεις σβήσει όλα?Καλά θα ήταν εφόσον δεν γνωρίζεις να το πήγαινες σε κάποιον γνώστη του αντικειμένου ή να διάβαζες πολύ καλά το τι πρέπει να ακολουθήσεις.
amoustakas Αύγουστος 25, 2011 #4 Αύγουστος 25, 2011 Φίλε μου για να καταλάβω. Κατ' αρχήν τί εννοείς "όλα ήταν μια χαρά"; (Αναφέρεσαι μάλλον στην εγκατάσταση). Δεν μπουτάρει ή δε μπορείς να μπεις στο bios? Στην πρώτη περίπτωση κάτι δεν πήγε καλά με το boot partition μάλλον στη δε δεύτερη κάνε ένα Clear CMOS.
wesker Αύγουστος 25, 2011 #5 Αύγουστος 25, 2011 Έτσι όπως τα λέει του κολλάει στο post screen. Τώρα για back up απο την στιγμή που έγινε format δεν μπορεις να σώσεις τίποτα πλέον.
wesker Αύγουστος 25, 2011 #7 Αύγουστος 25, 2011 Ηταν ο pentium συμβατος για 64βιτ λειτουργικο;Νομίζω πως όχι.
amoustakas Αύγουστος 25, 2011 #8 Αύγουστος 25, 2011 Δεν θα έβγαζε σχετικό μήνυμα κατά την εγκατάσταση αν δεν ήταν συμβατός?
Volrath Αύγουστος 25, 2011 #9 Αύγουστος 25, 2011 Δεν θα έβγαζε σχετικό μήνυμα κατά την εγκατάσταση αν δεν ήταν συμβατός?Ναι βγάζει. Σε έναν p4 στα 3 όταν πήγα να κάνω εγκατάσταση, έβγαζε στην αρχή-αρχή πρόβλημα. Βέβαια είχε 2 gb μνήμη...Μέχρι και το 478 οι p4 ήταν 32bit (3200 prescott/northwood). Στο 775 και ύστερα 64bit (prescott κτλ κτλ)
Iraklis Αύγουστος 25, 2011 Author #10 Αύγουστος 25, 2011 Με 512Ram δεν την παλεύει με τα 7αρια. Ποια έκδοση έβαλες; Έιναι αυθεντικά η από τον "θείο";ναι τα αυθεντικα εβαλα η εκδοση του ειναι windows7 premium 64bit!!!!Φίλε μου για να καταλάβω. Κατ' αρχήν τί εννοείς "όλα ήταν μια χαρά"; (Αναφέρεσαι μάλλον στην εγκατάσταση). Δεν μπουτάρει ή δε μπορείς να μπεις στο bios? Στην πρώτη περίπτωση κάτι δεν πήγε καλά με το boot partition μάλλον στη δε δεύτερη κάνε ένα Clear CMOS.την ωρα τις εγκαταστασης αναφερομαι οσο απο την αρχη που μπηκα για να μπουταρο για το CD τωρα πλεον δεν μπαινει φορτωνει αλλα οτι και κουμπι να πατησω δεν μπορω να μπω στο bios....Πως θα κανω clear CMOS αφου δεν μου φορτωνει τα windows....εφοσον δεν γινεται το backup τι μπορω να κανω ;
amoustakas Αύγουστος 25, 2011 #11 Αύγουστος 25, 2011 ναι τα αυθεντικα εβαλα η εκδοση του ειναι windows7 premium 64bit!!!!την ωρα τις εγκαταστασης αναφερομαι οσο απο την αρχη που μπηκα για να μπουταρο για το CD τωρα πλεον δεν μπαινει φορτωνει αλλα οτι και κουμπι να πατησω δεν μπορω να μπω στο bios....Πως θα κανω clear CMOS αφου δεν μου φορτωνει τα windows....εφοσον δεν γινεται το backup τι μπορω να κανω ;Το clear CMOS γίνεται από τη μητρική. Διάβασε το manual. Αν και νομίζω δεν είναι θέμα bios, αφού δεν το πείραξες. Πέρασε ξανά τα windows και στην αρχή που σου βγάζει το δίσκο με τα partitions σβήστα όλα και κάνε create new. Θα σου βγάλει και ένα δεύτερο μικρό partition 200MB. Εσύ κάνεις την εγκατάσταση στο μεγάλο. Τα δεδομένα σου εννοείται ότι θα σβηστούν. Backup έπρεπε να πάρεις πριν σβήσεις τα 32άρια.
Iraklis Αύγουστος 25, 2011 Author #12 Αύγουστος 25, 2011 Το clear CMOS γίνεται από τη μητρική. Διάβασε το manual. Αν και νομίζω δεν είναι θέμα bios, αφού δεν το πείραξες. Πέρασε ξανά τα windows και στην αρχή που σου βγάζει το δίσκο με τα partitions σβήστα όλα και κάνε create new. Θα σου βγάλει και ένα δεύτερο μικρό partition 200MB. Εσύ κάνεις την εγκατάσταση στο μεγάλο. Τα δεδομένα σου εννοείται ότι θα σβηστούν. Backup έπρεπε να πάρεις πριν σβήσεις τα 32άρια.Αν καταλαβα καλα λες να βγαλω απο την πριζα το τροφοδοτικο και να την βαλω ξανα ωστε να επαναφορτιστουν οι πυκνωτες και μετα οταν πατησω σταρτ να βγαλω την μπαταρια και μετα να την ξαναβαλω γινεται αυτο ;δεν καταλαβα ακριβως τι θελεις να πεις...
dpolal Αύγουστος 26, 2011 #13 Αύγουστος 26, 2011 Πήγαινε το καλύτερα σε κάποιον που ξέρει επειδή από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνουμε ότι δεν το γνωρίζεις εσύ το θέμα και μπορεί να κάψεις τίποτα...ΜΗΝ τολμήσεις να κάνεις αυτά που γράφεις στο τελευταίο σου μήνυμα.
Guest Αύγουστος 26, 2011 #14 Αύγουστος 26, 2011 Windows 7 με 512 ram είχα βάλει στον παλιό μου amd, πήγαινε αλλά... ζοριζόταν τέσπα, αν κατάλαβα σου κολλάει στο detect τον συσκευών. Δοκίμασε πρώτα να βγάλεις διάφορα άχρηστα πράγματα floppy disk καμιά άλλη κάρτα που έχεις, αν δεν τότε δοκίμασε να βγάλεις από πρίζα που λες, και να βγάλεις και μπαταρία για κάποια δευτερόλεπτα, και μετά βάλε μπαταρία και βάλτο στο ρεύμα δώσε πυρ να δεις.:smoke:
Iraklis Αύγουστος 26, 2011 Author #15 Αύγουστος 26, 2011 Windows 7 με 512 ram είχα βάλει στον παλιό μου amd, πήγαινε αλλά... ζοριζόταντέσπα, αν κατάλαβα σου κολλάει στο detect τον συσκευών. Δοκίμασε πρώτα να βγάλεις διάφορα άχρηστα πράγματα floppy disk καμιά άλλη κάρτα που έχεις, αν δεν τότε δοκίμασε να βγάλεις από πρίζα που λες, και να βγάλεις και μπαταρία για κάποια δευτερόλεπτα, και μετά βάλε μπαταρία και βάλτο στο ρεύμα δώσε πυρ να δεις.:smoke: Μαλλον αυτο θα κανω. Θα μου πειτε τι ακριβως θα κανω και αφηστε τους τεχνικους στην ακρη δεν εχω την διαθεση μου να πληρωνω γι'αυτο.
Iraklis Αύγουστος 26, 2011 Author #16 Αύγουστος 26, 2011 Πήγαινε το καλύτερα σε κάποιον που ξέρει επειδή από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνουμε ότι δεν το γνωρίζεις εσύ το θέμα και μπορεί να κάψεις τίποτα...ΜΗΝ τολμήσεις να κάνεις αυτά που γράφεις στο τελευταίο σου μήνυμα.Σωπα ρε σεκιουριτα των H/Y
wesker Αύγουστος 26, 2011 #17 Αύγουστος 26, 2011 Σωπα ρε σεκιουριτα των H/YΌταν δεν ξέρεις καλό θα ειναι να ακούς η να αφήνεις κάποιους που ξέρουν να ασχοληθούν. ούτε ο [MENTION=416]dpolal[/MENTION] ούτε κανεις άλλος δεν νομίζω να έχει διάθεση να στην πει. Αλλά αν δεν ξέρεις απο το να καταστρεψεις το σύστημα σου καλύτερα να δώσεις 30-40-50€ να στο φτιάξει κάποιος που ξέρει.
Iraklis Αύγουστος 26, 2011 Author #18 Αύγουστος 26, 2011 Όταν δεν ξέρεις καλό θα ειναι να ακούς η να αφήνεις κάποιους που ξέρουν να ασχοληθούν. ούτε ο [MENTION=416]dpolal[/MENTION] ούτε κανεις άλλος δεν νομίζω να έχει διάθεση να στην πει. Αλλά αν δεν ξέρεις απο το να καταστρεψεις το σύστημα σου καλύτερα να δώσεις 30-40-50€ να στο φτιάξει κάποιος που ξέρει. ωραια ωραια ας το παρουμε απο την αρχη χωρις καυγαδες απλα και αγαπημενα εγω δεν καταλαβα τι ακριβως προσπαθητε να μου εξηγησεται Ας το ξαναγραψω λοιπον ποιο ειναι το προβλημα.... μπεστε εδω και προχωρηστε το στο 52sec ειναι σχεδον ακριβως αυτο που δειχνει στο πανελ αυτος ο κυριος ομως μπορει να μπει στο BIOS εγω ομως δεν μπορω δεν μ'αφηνει ουτε με το del ουτε με το F11
wesker Αύγουστος 26, 2011 #19 Αύγουστος 26, 2011 ωραια ωραια ας το παρουμε απο την αρχη χωρις καυγαδες απλα και αγαπημενα εγω δεν καταλαβα τι ακριβως προσπαθητε να μου εξηγησεται Ας το ξαναγραψω λοιπον ποιο ειναι το προβλημα.... μπεστε εδω και προχωρηστε το στο 52sec ειναι σχεδον ακριβως αυτο που δειχνει στο πανελ αυτος ο κυριος ομως μπορει να μπει στο BIOS εγω ομως δεν μπορω δεν μ'αφηνει ουτε με το del ουτε με το F11 Έχεις βάλει κάποιο βίντεο γιατι εμένα δεν φαίνεται κάτι. Έτσι όπως τα περιγράφεις αν κατάλαβα καλά σου κολλάει μετά το post screen, αφού τσεκάρει τις μνήμες σου, σωστά;
Iraklis Αύγουστος 26, 2011 Author #20 Αύγουστος 26, 2011 Έχεις βάλει κάποιο βίντεο γιατι εμένα δεν φαίνεται κάτι. Έτσι όπως τα περιγράφεις αν κατάλαβα καλά σου κολλάει μετά το post screen, αφού τσεκάρει τις μνήμες σου, σωστά;συγνωμη ξεχαστικα να το βαλο ....[ame=http://www.youtube.com/watch?v=VLaoajhiN_k&feature=related]BIOS and CMOS Part 2 of 3 - YouTube[/ame]
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.