Jump to content

Σύνθεση desktop pc

manolis

Recommended Posts

Καλησπέρα,

ήρθε και η ώρα να πάρω ενα desktop που να γουστάρω επιτέλους.

Μου έχει μείνει το παλιό μου τροφοδοτικό Seasonic 900w και η υδροψυξη που θέλει cpu block και water tank.

Κουτί παρήγγειλα το Corsair Obsidian 800D.

Τα τελευταία χρόνια εχω AMD αλλα τώρα λέω να αλλάξω και εγώ πλευρά οπότε παμε σε i7..

Τωρα οι προβληματισμοί: για τον 2600 τι λέτε;

Για μητρική;;;; Θα προτιμούσα κάποια Gigabyte UD*. Χαμος γινεται και εγω τοσο καιρο που λείπω δεν ξέρω τι μου γίνεται.

Δίσκο λέω να βάλω ενα vertex 3 60GB και μνήμες Corsair XMS3 8GB DDR3-2000 Kit (2x4GB, PC3-16000, 9-10-9-27)

i7 2600K με τον ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, αλλά για γενική χρήση και ο 2500Κ είναι σφεντόνα. Από μητρική -επειδή το έψαξα αρκετά- στη μεσαία κατηγορία όλες πάνω κάτω ίδιες είναι. Για SSD θα πρότεινα samsung ή crucial.

Μαλλον με τον ορο "να γουσταρουμε" εννοεις το gaming ε?

Αν καταλαβα καλα λοιπον για gaming σε Full HD αναλυση δεν χρειαζεται να πας σε κατι περισσοτερο απο αυτα:

Intel Core i5-2500K Box | Skroutz.gr

Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3 | Skroutz.gr

Asus EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 | Skroutz.gr

Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) | Skroutz.gr

Για ssd θα σου προτεινα αυτον, μιας και ειναι ευκαιρια σε τετοια τιμη.

OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" 120GB | Skroutz.gr

Eυχαριστω.

Το budget ειναι 700-900 για μητρική, μνημες, επεξεργαστη, σκληρό και καρτα γραφικων.

[MENTION=20934]The One[/MENTION] με το να γουσταρω δεν εννοω παιχνιδια, παράλειψή μου. Εννοώ να ειναι ποιοτικό και σφαιράτο :)

Για καρτα γραφικών λεω μια EVGA GTX 550 βέβαια περιμένω και μια καλύτερη απο ένα φιλο...ειδωμεν. Αυτο δεν με καιει τοσο.

• 2 weeks later...

i7 2600k ή i5 2500k?

100 ευρώ περίπου η διαφορά τους αλλα δεν βλέπω και καμία πρακτική διαφορα. Αφηστε τα benchmarks στην άκρη, στην χρήση τους ή στο o/c τους θα έχουν μεγάλη απόκλιση; Ο i5 δεν έχει H/T και 2MB L3Cache λιγότερα. Να πάρω το "μικρό";

Επίσης θέλοντας να πάρω Gigabyte (Z68X-UD5-B3) μητρική βλέπω οτι γράφουν απο κάτω το εξής :

** Δεν υποστηρίζει την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών των επεξεργαστών Sandy Bridge.

Ερωτώ ξανά, θα μου λείψουν τα ενσωματωμένα γραφικά;

Αν βαλεις την GTX 550 δεν εχεις προβλημα. Αυτο που εννοει ειναι οτι αν θελησεις να χρησιμοποιησεις τα ενσωματωμενα γραφικα δεν μπορεις γιατι δεν εχει vga output η μητρικη.

Οσον αφορα τον επεξεργαστη και με τον i5 2500K θα εισαι μια χαρα. Δεν νομιζω να καταλαβεις διαφορα σε καθημερινη χρηση αν πας στον i7 2600K. Επισης η μητρικη που διαλεξες ειναι πολυ καλη επιλογη για OC οποτε μπορεις να τον πας στα 5GHz ανετα, με μια καλη ψυκτρα παντα.

Αν βαλεις την GTX 550 δεν εχεις προβλημα. Αυτο που εννοει ειναι οτι αν θελησεις να χρησιμοποιησεις τα ενσωματωμενα γραφικα δεν μπορεις γιατι δεν εχει vga output η μητρικη.

Α, ωραία. Ευχαριστώ. Ή αυτη που ανέφερα πριν ή αυτή :Gigabyte Z68X-UD4-B3 θα παρω. Αρα σιγα σιγα προχωράμε προς την παραγγελία.

Οσον αφορα τον επεξεργαστη και με τον i5 2500K θα εισαι μια χαρα. Δεν νομιζω να καταλαβεις διαφορα σε καθημερινη χρηση αν πας στον i7 2600K. Επισης η μητρικη που διαλεξες ειναι πολυ καλη επιλογη για OC οποτε μπορεις να τον πας στα 5GHz ανετα, με μια καλη ψυκτρα παντα.

Ευχαριστώ αρα θα παω στον i5. Νεράκι θα μπει ξανα. Δεν θα παίζω με αέρα, ισως για λιγο μεχρι να βρω ενα block και ενα tank της προκοπής. Για αυτό πήρα και το obsidian.

..η δική μου άποψη είναι να περιμένεις λιγάκι να βγουν οι bulldozer ,να δεις πως θα είναι κ ακόμη κ στον ίδιο επεξεργαστή να καταλήξεις(ι5) λογικά θα υπάρχει μια πτώση της τιμής.

Mates, καθε φορα θα υπάρχει κατι να περιμένεις. Αν δεν το χτυπάς το μηχανάκι οταν το θες και οταν τα έχεις μαζέψει για να το πάρεις μια στιγμή θα καταλήξεις να μην πάρεις ποτε. Μετα τις μπουλντόζες θα βγάλει η intel ένα JCB και Bobcat και μετα παλι άλλα .... κι άλλα λογια να αγαπιόμαστε.

Θα περίμενα σίγουρα αν έπαιρνα ξανα amd αλλα μιας και θα παρω intel λέω να προχωρήσω.

Ευχαριστώ :)

δεν εχεις ακομα πει για τι χρησεις το θες...!!!

γενικα μιλωντας, ο 2500Κ θα σε καλυψει στα παντα ανετα! αυτη τη περιοδο ειναι πολυ καλο VFM!!

αν θελεις να δουλευεις -συχνα ομως- καποια βαρια multithreaded εφαρμογη, τοτε μονο ΙΣΩΣ αξιζει να παρεις τον i7-2600K!!

καλο ειναι που κανεις και μια αλλαγη..!! καλο ειναι να μην κολλαμε....!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.