Kostas_Sky Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Γεια σε όλους..έχω ένα φίλο ο οποιος ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική και θέλει να πάρει ένα laptop και λίγο αργότερα μια καλή κάρτα ήχου για να ηχογραφεί κυρίως κιθάρα και φωνή και μετά λογικά με το κατάλληλο software να προσθέτει άλλα όργανα-εφέ.Τωρά θα μου πείτε γιατί laptop και όχι σταθερό...έλα ντε.. έχει κόλλημα με laptop και όσο και αν του λέω να πάρει σταθερό λόγω του budget δεν ακούει.Μπορει να διαθέσει 1200-1300€ για το laptop.Αυτός σκέφτεται για macbook pro 13" αφού αυτό έιναι σε αυτά τα λεφτά.Εγώ επείδη δεν πολυθέλω την apple του λέω να πάρει ένα με windows κ ότι επίσης με αυτά τα λεφτά δεν θα πάρει ένα τόσο αξιόλογο mac.Αυτά απο μένα.Περιμένω προτάσεις είτε για mac είτε για κανονικο laptop σε αυτά τα λεφτά.Ευχαριστώ.
Artist_ Αύγουστος 24, 2011 #2 Αύγουστος 24, 2011 Το είπες μόνος σου. macbook για να κάνεις σωστή δουλεία χωρίς προβλήματα αλλά ας μας πει και κάποιος ο οποίος το έχει δουλέψει.
iraklisvel Αύγουστος 24, 2011 #3 Αύγουστος 24, 2011 τι προγράμματα θα έχει για να γράφει;ας πούμε ότι παίρνει το mac, μήπως θα χρειαστεί κι άλλα φράγκα για να βρεί τα προγράμματα του mac, που ίσως να του βγεί και λίγο πιο ακριβά στο σύνολο;κι επειδή είναι mac, ποιός είπε ότι έχει κάρτα ήχου κατάλληλη για ηχογραφήσεις;desktop θα πρότεινα με αρκετή ισχύ, αλλά κυρίως μια κάρτα ήχου - όχι των 50Ε - για επεγγαλρματική χρήση.ας μην ξοδέψει όλα τα λεφτά για φορητό.αν κάποιος δουλέυει mac, για ηχογράφηση, ας πεί κόστος.υπάρχουν και εξωτερικές κάρτες ήχου - όχι με usb σύνδεση απαραίτητα - που κάνουν γερή δουλειά και με χαμηλό latency.
Kostas_Sky Αύγουστος 24, 2011 Author #4 Αύγουστος 24, 2011 Artist ακριβώς το αντίθετο λέω...γιατί τα mac λένε ότι έχουν τόσο μεγάλη διαφορά δεν μπορω να το καταλάβω....iraklisvel για mac δεν ξέρω καθόλου δεν το έχω δουλέψει ποτέ.Για κανονικό μάλλον θα χρησιμοποιησει cubase το οποίο το δουλεύει και ένας άλλος γνωστός μας.Η κάρτα ήχου εννοείται πως δεν θα είναι των 50€.Αυτό απλα που με απασχολεί έιναι να έχει ένα laptop που να του κάνει τη δουλειά.Θεωρώ κατάντια όμως να δώσεις 1200 για macbook με 13" οθόνη.Περιμένω όμως να ακούσω κ άλλες γνώμες-προτάσεις.
iraklisvel Αύγουστος 25, 2011 #5 Αύγουστος 25, 2011 Πρέπει να κοιτάξει να είναι κορυφαία η κάρτα ήχου.Αν μιλάμε για ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ, αυτό μετράει.Αν μιλάμε για mastering - mixing - δηλαδή για να βάλει ΜΕΤΑ εφφέ και τα λοιπά, τότε θέλει και επεξεργαστική ισχύ σοβαρή και πάει λέγοντας.Με βάση την κάρτα ήχου και τρόπο που συνδέεται στο σύστημα, πχ firewire, express card κλπ, θα δεί το ανάλογο φορητό.Υποθέτω, άλλωστε, πως δεν θέλει για κύριο σύστημα mixing το φορητό....Οπότε ας πάει για ένα αξιόπιστο κι ας είναι και σχετικά mainstream.Νομίζω η σειρά Dell Inspiron 15R είναι καλή επιλογή και γερή κατασκευή. Απο 450Ε και πάνω με αρκετές επιλογές στο υλικό.
Oric Αύγουστος 25, 2011 #6 Αύγουστος 25, 2011 Συμφωνώ, καλύτερα να πάρει laptop, (να ηχογραφεί και εκτός σπιτιού, on location). Αυτό που χρειάζεται είναι μια εξωτερική κάρτα ήχου με τιμή της τάξης των 200€, ή όποια ακριβότερη κρίνει ότι πληροί τις απαιτήσεις του. Συνήθως, αυτού του είδους οι κάρτες έχουν drivers και για Windows και για Mac OS, οπότε, αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός του, ας πάρει Mac Book. Αναλόγως του λειτουργικού, πρέπει να επιλέξει και κάποιο ανάλογο πρόγραμμα, τουλάχιστον για ηχογράφηση (capture), με σχετικά αυξημένες δυνατότητες editing.Προσωπικά, προτείνω ένα φορητό με ευρύχωρη οθόνη, όπως αυτό, αυτή την κάρτα ήχου και αυτό το πακέτο, και είναι έτοιμος. Ακόμη καλύτερα, μπορεί να πάρει ένα MacBook λογικής τιμής, μια κάρτα με σύνδεση Firewire όπως αυτή η Yamaha, και το Cubase.
Kostas_Sky Αύγουστος 25, 2011 Author #7 Αύγουστος 25, 2011 Λοιπόν έκανα μια μικρή αναζήτηση και το μάτι έπεσε πάνω σε 2 laptopSony VAIO E Series VPC-EC4M1E/BJ - Laptop - Core i5 480M 2.66 GHz - 17.3" TFT - Μαύρο | MultiramaHP Pavilion DV7-6150ev - Laptop - plaisio.grΕπειδή όμως με laptop δεν έχω ασχοληθεί ποτέ θέλω να μου πείτε τι τρόο σ'ύνδεσης έχουν οι περισσότερεσ κάρτες ήχου κ τι τρόπο έχουν αυτά τα laptop.Τελικά αφού το ψάξαμε με το φίλο μου είπαμε να μην πάει σε mac καθώς με 1200 παίρνει μόνο το macbo0ok pro 13" κ μου φαίνεται πολύ μικρή η οθόνη για να δουλεύει προγράμματα..Περιμένω λοιπόν γνώμες για τα 2 αυτά laptop ή κ κάποια άλλη πρόταση..
amoustakas Αύγουστος 25, 2011 #8 Αύγουστος 25, 2011 Νομίζω η καλή (USB) κάρτα ήχου μετράει και όχι τόσο το λάπτοπ.
Kostas_Sky Αύγουστος 25, 2011 Author #10 Αύγουστος 25, 2011 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.. οπότε κλείνει μάλλον το hp..Oric μήπως έχει και κατα νου καμιά κάρτα ήχου?Να ψάξω για usb..?
nickmanak Αύγουστος 26, 2011 #11 Αύγουστος 26, 2011 Επειδη ασχολουμαι με το ιδιο αθλημα, προτεινω ενα ισχυρο laptop με i5 ή i7, windows 7 και μια καλη καρτα ηχου σε usb 150-200€.Για καρτες σου γραφω 1 λινκ με παρα πολλα μοντελα απο 1 γερμανικο καταστημα. Εγω προτιμω και προτεινω E-MU αλλα υπαρχουν αρκετες καλες μαρκες (lexicon, M-audio, Tascam κλπ).USB Audio Interfaces - Thomann Greek CyberstoreΓια computer music θεματα μπορεις να διαβασεις πολλα στο παρακατω ελληνικο φορουμ:http://www.noiz.gr/index.php?board=12.0
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.