Jump to content

Windows 7 και explorer.exe

stathid90

Recommended Posts

Σημερα γυρισα απο τις διακοπες μου και παρατηρησα το εξης κουφο.

Σε μεγαλα αρχεια (πχ σε ενα mkv 6.5 gb) οταν παω να κανω μετονομασια ο explorer.exe κολλαει και στο task manager η ram φτανει στο 97% χωρις να μου δειχνει ποια εφαρμογη καταναλωνει τους πορους.

Επισης στην μετονομασια παρατηρησα οτι ο explorer.exe γονατιζει τον σκληρο μου με απειρα i/o reads.

Δοκιμασα να κανω copy το αρχειο σε αλλο σκληρο αλλα παλι τα ιδια αποτελεσματα εχω.

Υπαρχει καποια λυση εκτος του φορματ?

Ποια διεργασία σου "τρώει" 97%; Το explorer.exe ;

Αν έχεις ανοιχτό ανοιχτό κάποιο a/v, κλείστο.

Η αντιγραφή γίνεται τοπικά στο μηχάνημα και όχι μέσω δικτύου ε;

Μιλάμε για sata δίσκους;

Κάνε και ένα clean boot και δες αν σου κάνει το ίδιο:

How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7

How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7

στο task manager, μου δείχνει ότι η ραμ είναι γεμάτη, αλλά όλες οι διεργασίες φαίνονται φυσιολογικές..

ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα με το a/v.. δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει..

τοπικά είναι η αντιγραφή..

σάτα είναι οι δίσκοι..

με clean boot τα ίδια.

έκανα και δοκιμαστικά ένα diagnostic startup , μπας και φταίει κάποιο service των windows αλλά το πρόβλημα παραμένει

πάντως αυτό με την ram γίνεται καμιά φορά, τα ι/ο reads από το explorer.exe δεν σταματάνε με τίποτα :(

Δοκίμασες επαναφορά συστήματος σε κάποια παλιότερη ημερομηνία?

Αν δεν γίνει τίποτα και με επαναφορά άνοιξε ένα cmd παράθυρο και γράψε

sfc /scannow και πατα εντερ.Θα διορθώσει οτιδήποτε λάθως είναι στην εγκατάσταση των windows.

δοκίμασα και επαναφορά και να γράψω το sfc /scannow στο cmd..

από ότι φαίνεται το πρόβλημα παραμένει..

πάντως ενώ avg και malwarebytes δεν μου βγάζουν κάποιο αποτέλεσμα.. νομίζω πως κάτι κόλλησα..

Το ότι τα έχει κανονικά, σημαίνει απλά ότι αυτό το αρχείο δεν είναι πειραγμένο, δε σου εξασφαλίζει ότι δεν έχεις κάτι.

Για δοκίμασε και το εξής:

Άνοιξε τον Task Manager και επέλεξε το tab Processes. Μετά πήγαινε στο View > Select Columns και επέλεξε Image Name, PID, CPU, CPU time, Page Faults, I/O Reads, I/O Writes

Βάλε να αντιγράφεις κάτι που κολλάει και έλεγξε για περίεργα νούμερα. Να επιλέξεις να βλέπεις τα processes από όλους τους χρήστες για να σου δείξει και του συστήματος.

explorer.exe Windows process - What is it?

κατέβασε malware antimalware bytes κάνε update

και κανε επανεκι --- safe mode ---- run malware ---scan full - C

πιο πάνω ανέφερα πως έκανα scan με το antimalware bytes..

χθες το βράδυ ξενύχτησα και έκανα φορμάτ.. πλέον είναι οκ, άρα δεν ήταν θέμα hardware..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.