stathid90 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Σημερα γυρισα απο τις διακοπες μου και παρατηρησα το εξης κουφο.Σε μεγαλα αρχεια (πχ σε ενα mkv 6.5 gb) οταν παω να κανω μετονομασια ο explorer.exe κολλαει και στο task manager η ram φτανει στο 97% χωρις να μου δειχνει ποια εφαρμογη καταναλωνει τους πορους. Επισης στην μετονομασια παρατηρησα οτι ο explorer.exe γονατιζει τον σκληρο μου με απειρα i/o reads. Δοκιμασα να κανω copy το αρχειο σε αλλο σκληρο αλλα παλι τα ιδια αποτελεσματα εχω.Υπαρχει καποια λυση εκτος του φορματ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Αύγουστος 24, 2011 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 Ποια διεργασία σου "τρώει" 97%; Το explorer.exe ;Αν έχεις ανοιχτό ανοιχτό κάποιο a/v, κλείστο.Η αντιγραφή γίνεται τοπικά στο μηχάνημα και όχι μέσω δικτύου ε;Μιλάμε για sata δίσκους;Κάνε και ένα clean boot και δες αν σου κάνει το ίδιο:How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Αύγουστος 24, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 στο task manager, μου δείχνει ότι η ραμ είναι γεμάτη, αλλά όλες οι διεργασίες φαίνονται φυσιολογικές.. ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα με το a/v.. δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει.. τοπικά είναι η αντιγραφή.. σάτα είναι οι δίσκοι.. με clean boot τα ίδια. έκανα και δοκιμαστικά ένα diagnostic startup , μπας και φταίει κάποιο service των windows αλλά το πρόβλημα παραμένει πάντως αυτό με την ram γίνεται καμιά φορά, τα ι/ο reads από το explorer.exe δεν σταματάνε με τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Αύγουστος 24, 2011 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 Δοκίμασες επαναφορά συστήματος σε κάποια παλιότερη ημερομηνία?Αν δεν γίνει τίποτα και με επαναφορά άνοιξε ένα cmd παράθυρο και γράψεsfc /scannow και πατα εντερ.Θα διορθώσει οτιδήποτε λάθως είναι στην εγκατάσταση των windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Αύγουστος 24, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 δοκίμασα και επαναφορά και να γράψω το sfc /scannow στο cmd.. από ότι φαίνεται το πρόβλημα παραμένει.. πάντως ενώ avg και malwarebytes δεν μου βγάζουν κάποιο αποτέλεσμα.. νομίζω πως κάτι κόλλησα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 24, 2011 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 Κάνε έναν έλεγχο στα γρήγορα στο ίδιο το αρχείο. Αν είναι πειραγμένο, δε θα έχει τα © κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Αύγουστος 24, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 τα έχει κανονικά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 24, 2011 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 Το ότι τα έχει κανονικά, σημαίνει απλά ότι αυτό το αρχείο δεν είναι πειραγμένο, δε σου εξασφαλίζει ότι δεν έχεις κάτι.Για δοκίμασε και το εξής:Άνοιξε τον Task Manager και επέλεξε το tab Processes. Μετά πήγαινε στο View > Select Columns και επέλεξε Image Name, PID, CPU, CPU time, Page Faults, I/O Reads, I/O WritesΒάλε να αντιγράφεις κάτι που κολλάει και έλεγξε για περίεργα νούμερα. Να επιλέξεις να βλέπεις τα processes από όλους τους χρήστες για να σου δείξει και του συστήματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis89 Αύγουστος 24, 2011 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 Panda Activescan | Free Online Antivirus | Free Virus Disinfection - Panda Security κάνε ένα scan εδώ. Με mozila 3 ή με explorer 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Αύγουστος 24, 2011 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 σα safe mod δοκιμασες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Αύγουστος 24, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 αφού τα δοκίμασα όλα.. απελπίστηκα .. πάω για φορμάτ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Αύγουστος 24, 2011 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 explorer.exe Windows process - What is it?κατέβασε malware antimalware bytes κάνε update και κανε επανεκι --- safe mode ---- run malware ---scan full - C Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Αύγουστος 24, 2011 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 έχεις τρέξει διαγνωστικό στο σκληρό ;Κάνε και μια δοκιμή με άλλο καλώδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Αύγουστος 24, 2011 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 Windows 7 has High CPU Usage and slow performance - Microsoft Answerseditψάχτε το λίγο γιατί απο το pc που κάθομαι στο νετ καφέ εδώ στην αίγινα δεν μπορώ να βρω και πολλά (τα ζώα μου αργά ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Αύγουστος 25, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2011 explorer.exe Windows process - What is it?κατέβασε malware antimalware bytes κάνε update και κανε επανεκι --- safe mode ---- run malware ---scan full - Cπιο πάνω ανέφερα πως έκανα scan με το antimalware bytes..χθες το βράδυ ξενύχτησα και έκανα φορμάτ.. πλέον είναι οκ, άρα δεν ήταν θέμα hardware.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.