Ταμτάκος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2011 Επειδή θα βοηθήσω ένα φίλο για να πάρει PC (ο οποίος αναβάθμιση κάνει κάθε 4 χρόνια), έχω μερικές ερωτήσεις:1. Το Msystems σαν κατάστημα είναι καλό? Αφού απ' εκεί τον ψήνω να πάρει μια Dell σκεφτόμουν να πάρει και τα περισσότερα εξερτήματα.2. Θέλει μια μητρική για s1155 η οποία να έχει και εξόδο γραφικών HDMI (βλέπε #4). Δεν τον ενδιαφέρει η top αλλά κάτι σταθερό. Γύρω στα 150 ευρώ πιστεύω. Να πάει σε P67 ή Z68? Το σίγουρο είναι πως δεν θα κάνει ποτέ SLi ή Xfire.3. Το δύσκολο είναι το κουτί. Σχετικά μεγάλος είναι οπότε κοκκινο-μπλε ανεμιστήρες και πλαϊνά παράθυρα δεν ενδιαφέρουν. Πρέπει να έχει USB 3.0 (επιθυμητό και το e-sata). Σκεφτόμουν κάτι σαν αυτό αλλά δεν το βρίσκω πουθενά. Δεν χρειάζεται Corsair 600T...4. Επειδή δεν θα μπει κάρτα γραφικών (αν και όταν θα χρειαστεί, τότε θ' αγοραστεί), ο 2500Κ με τα ενσωματωμένα γραφικά μπορεί ν' αναπαράγει ταινίες HD απροβλημάτιστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 23, 2011 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2011 1) Δεν έχω ψωνίσει από εκεί, δε μπορώ να εκφράσω γνώμη.2) Δεν υπάρχει p67 με onboard γραφικά. Είτε z68 είτε Η67 (no overclock εδώ=non K CPU μόνο). Σου προτείνω Ζ68. Άμα δε χρειαστεί sli/cf οτιδήποτε σε Ζ68 (π.χ. Asrock Z68 Pro3 στα 100ε, κάποια από τις gigabyte Z68 κάτι) είναι μια χαρά. Για περισσότερα φρου φρου και ένα 50ρικό πάνω asus p8z68-v.3) Aπό "σοβαρά" κουτιά, δε θυμάμαι κάποιο που να πληρεί και usb3 και esata σε τιμές <130e. Δες άμα θες τα εξής: Coolermaster Silencio, Fractal Define R3, Corsair 400R, Xigmatek Utgard, Coolermaster 690 Advanced II.4)ΧΑΛΑΡΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Αύγουστος 24, 2011 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 Το καταστημα εχει καλες κριτικες και απο αλλα φορουμ που εγινε παρομοια ερωτηση, αλλα και απο κριτικες του skroutz.gr.Νομιζω και εδω καποιος ειχε ρωτησει για το συγκεκριμενο καταστημα (κανε μια αναζητηση για σιγουρα).Προτεινω και εγω Ζ68 αφου το τσιπ αυτο τα εχει ολα, σε συγκριση με Η67 - Ρ67 που αλληλοσυμπληρωνονται.Ο 2500Κ ειναι πανισχυρος επεξεργαστης και ευχομαι ο φιλος σου να τον χρησιμοποιει για αλλες βαριες εργασιες αφου δεν θα παιζει παιχνιδια. Ειναι πολυ δυνατος μονο για απλο σερφαρισμα και ταινιες αφου θα χρησιμοποιεις πολυ μικρο ποσοστο απο τις δυνατοτητες του [μεγαλο το κοστος και η καταναλωση σε ρευμα για κατι τοσο απλο].Αν και εχετε αποφασισει προφανως, εγω θα προτεινα και μια εναλλακτικη.Ενα επεξεργαστη A8-3850 2.9 Ghz AMD 4πυρηνο με ενσωματωμενη καρτα γραφικων σειρας HD 6000 με υποστηριξη Directx11 συμβατη με crossfire. Ο επεξεργαστης υποστηριζει native usb 3, sata 3, uefi bios, ram 1866.Aν θες διαβαζεις τα reviews των αγοραστων του newegg.---LINK---. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Αύγουστος 24, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 Πάνω-κάτω έχω κατασταλάξει. Επειδή ο τύπος θέλει σώνει και καλά να δοκιμάσει παράλληλα με τα Win7 και OSX (προσωπικά είμαι κατά), θα προτιμήσω Intel & NVidia (αν θελήσει τελικά GPU) επειδή νομίζω πως είναι δύστροπο το OSX στην AMD. Το θέμα με το USB 3.0 του κουτιού μάλλον θα λυθεί με ένα καλώδιο extension των 4-5 ευρώ που θα συνδεθεί στο backpanel της μητρικής. Τα περιφερειακά (το κουτί πρέπει να το δω από κοντά πρώτα αφού παίζει και το Coolermaster 690 Advanced II) φαίνονται στο συνημμένο.Nick.xls Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 24, 2011 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 800W τροφοδοτικο ειναι too much. Μπορεις να βαλεις αυτο που ειναι και 80+ bronze: Corsair Enthusiast Series TX650 V2 | Skroutz.grΑν θες, τα ρεστα καντα Vertex 3 120GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Αύγουστος 24, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2011 Αν θες, τα ρεστα καντα Vertex 3 120GB.Υπάρχει κάποια αξιομνημόνευτη διαφορά μεταξύ Corsair & OCZ SSDs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 25, 2011 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2011 Οχι, διαφορα αναμεσα σε Corsair & OCZ SSDs δεν υπαρχει. Υπαρχει ομως διαφορα αναμεσα σε Synchronous και Αsynchronous NAND, και επειδη η χρηματικη διαφορα ειναι μικρη, νομιζω οτι αξιζει τον κοπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Αύγουστος 25, 2011 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2011 Corsair Force (async) vs Corsair Force GT (sync)OCZ Vertex3 (async) vs OCZ Vertex3 Max IOPS (sync)σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 25, 2011 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2011 Οχι ακριβως.Corsair Force (async) vs Corsair Force GT (sync) αυτο ειναι σωστοOCZ Αgility3 (async) vs OCZ Vertex3 (sync) vs OCZ Vertex3 MAX IOPS(toggle)Οσο παμε προς τα δεξια αυξανει η ταχυτητα.Δειτε και μια συγκριση μεταξυ των δυο corsair για να καταλαβετε για τι διαφορες μιλαμε:Corsair Force 3 vs. Force GT 120 GB Solid State Drive Review | Hardware Secrets Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Αύγουστος 29, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2011 Τελικά με κόλλησε το μικρόβιο ο φίλος και πάω κι εγώ για Sandybridge. Είμαι ανάμεσα σε Asrock Z68 Pro3 vs Asrock P67 Pro3. Έχει κανείς παρόμοια να με βοηθήσει να διαλέξω? Σε κάθε περίπτωση δεν θα χρησιμποποιήσω 2 GPU αλλά και χρειάζομαι τις απλές PCI (fax+TV tuner). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.