jogi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2004 Σήμερα μετά την αγορά ενός crusader του 11 είπα να δοκιμάσω να το συγκρίνω με το προηγούμενο block του skinny που είχα. Αρχικά το "ξήλωσα" και του ξεκόλλησα το καπάκι, ώστε να πάρω μάτι το εσωτερικό. Το διάγραμμα του εσωτερικού: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 9, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται μέτριο, παρόλαυτά η απόδοση του σε σχέση με του 11 είναι αρκετά ικανοποιητική (και σε σχέση με την τιμή του - 25E). Ακολουθεί πινακάκι με τιμές νερού, θερμοκρασίες σε ηρεμία(15 λεπτά μετά το τέλος του prime 95) και full load. Την θερμοκρασία του νερού την μέτρησα με θερμόμετρο βυθισμένο στο tank που παίρνει νερό μετα το block. (block -> tank -> αντλία -> ψυγείο -> block) To νερό είχε περίπου την ίδια θερμοκρασία σε όλα τα τέστ, αποδεικνύωντας την αποτελεσματικότητα του ψυγείου (τριπλό κυψελωτό). Το περιβάλλον είχε 26 βαθμούς και ο αέρας μετά το ψυγείο 30 βαθμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 9, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 9, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Πάντως το "θαύμα" ήταν στο τρίτο πινακάκι, όπου ο H/Y μπούταρε με πάνω απο 2,7 ghz και μάλλιστα μπήκε windows και έτρεξε και σχεδόν 40 λεπτά prime 95 ενώ με του skinny μπούταρε αλλά στο φόρτωμα των windows σταματούσε (πάνω απο 2,65 ghz δεν μπορoύσε να μπεί windows).Συμπέρασμα??Tο block του skinny είναι καλό, αλλά για λίγα watt. Σίγουρα μπορεί να γίνει καλύτερο αν φύγουν οι κολήσεις και γίνει η όλη δουλειά με CNC (νομίζω έτσι λέγετε). Επιπλέον αν δεν μπορεί να γίνει αυτό τότε καλό θα ήταν να άνοιγε τρυπούλες στο κέντρο του block σε στύλ DangerDen (νομίζω πάλι) ώστε να υπάρχει καλύτερη απαγωγή θερμότητας πάνω απο τον πυρηνα της cpu γιατί μετά απο κάποια watt δεν μπορεί να απορροφήσει την παραπάνω θερμότητα (στα 2,65 με 1,9 τάση είχα 56 βαθμούς και restart...). Το καλό είναι ότι και τα 2 block κατάφεραν να δουλέψουν τον επεξεργαστή σε πολύ υψηλές συχνότητες (πάνω απο 2,6 ghz) αν και καλοκαίρι... Αυτό για όσους επιμένουν ακόμα στον αέρα!Ακούω γνώμες!ΥΓ. Επεξεργαστής mobile 2600+ IQYHAM/B abit nf7-sκαι το watercooling στο λινκ:http://www.pctech.gr/viewthread.php?tid=20118(έχω αλλάξει επεξεργαστή απο τότε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 9, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Πολυ ωραιος jogi. Αρκετα καλο το τεστ σου για να βγαλουν καποια συμπερασματα και οι υπολοιποι. Καλο θα ηταν βεβαια να δοκιμαζες και με αλλαγη του air flow στο ψυγειο, μειωνοντας τις στροφες των ανεμιστηρων(12V, 7V, 5V). Παντως πολυ καλη δουλεια Συγχαρητηρια και στους 2 δημιουργους των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ waterblock. Εξαιρετικη δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Ιούνιος 9, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Έχω και εγώ μπλόκ του Skinny και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, απ'ότι μου έχει πεί τώρα τελευταία έχει φτιάξει καλύτερο σχέδιο με καλύτερες θερμοκρασίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 9, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Οι ανεμηστήρες είναι στα 5Volt (2 12άρηδες να το φυσάνε) Αν ανεβάσω στροφές έχω αυξημένο θόρυβο χωρίς αντίκρισμα, αντε να κερδίσω 2 βαθμούς στο νερό και μέγιστο 1 στο block (το νερό δεν επηρρεάζει άμεσα το block, δηλ όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία του νερού δεν ανεβαίνει το ίδιο και του block) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 9, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Για p4 θα είναι σαφώς καλύτερο λόγω heatspreader αφού με τα μέταλα που έχει γύρω γύρω απορροφά θερμοκρασία αλλά όχι απο το κέντρο του block όπου ειναι και το συμαντικό σtους amd. Παρόλαυτά όμως έχει μικρές σχετικά διαφορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoskrhth Ιούνιος 11, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 μονο πες μας και ποσα W βγαζει ο barton σε σχεση με το πινακακι σου για να συγκρινουμε και τις δικες μας θερμοκρασιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoskrhth Ιούνιος 11, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 εγω παντος πιστευω οτι πρεπει εκτος απο τη θερμοκρασια του νερου που μετραμε να μετραμε και τη θερμοκρασια του μεταλου του block για να δουμε τη διαφορα τους που σημαινει οσο μικροτερη διαφορα θερμοκρασιας νερου με τη θερμοκρασια του χαλκου του μπλοκ κοντα στον πυρινα αρα εχει καλυτερη θερμομεταφορα απο τον πυρινα του επεξεργαστη στο νερο. αυτο πιστευω οτι ειναι σημαντικο εσεις τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Ιούνιος 11, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 jogi ρεει καθαρο νερο στο υδραυλικο η εχεις προσθεσει παραφλου και αν ναι σε τι ποσοστο? θα ηθελα να με διαφωτιζες επ αυτου γιατι αλλαζουν πολλα δεδομενα...ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 11, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Στα 1,9 volt @ 2700 (όχι 2720, γίατί δεν είμαι 100% σταθερός εκεί) το sandra λέει 154Watt με 0,07 C/W Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Ιούνιος 11, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Αρχική απάντηση από nikoskrhth εγω παντος πιστευω οτι πρεπει εκτος απο τη θερμοκρασια του νερου που μετραμε να μετραμε και τη θερμοκρασια του μεταλου του block για να δουμε τη διαφορα τους που σημαινει οσο μικροτερη διαφορα θερμοκρασιας νερου με τη θερμοκρασια του χαλκου του μπλοκ κοντα στον πυρινα αρα εχει καλυτερη θερμομεταφορα απο τον πυρινα του επεξεργαστη στο νερο. αυτο πιστευω οτι ειναι σημαντικο εσεις τι λετε? αν στα ιδια βατ επεξεργαστη το μπλοκ του 11 επιτυγχανει 2-3 βαθμους κατω απο του σκινη,θερμοκρασια νερου παντα τοτε λογικο ειναι το μπλοκ του σκινη να ειναι πιο θερμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 11, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Στις μετρήσεις και με τα 2 block είχα απιονισμένο νερό και μόνο. Επιπλέον η θερμοκρασία είναι του νερού ΜΕΤΑ το block . Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Ιούνιος 11, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 ενδιαφερον επισης θα ειχε η διαφορα θερμοκρασιας νερου πριν εισελθει στο μπλοκ και αφου εξελθει.θα βλεπαμε την δθ ρευστου,πολυ σημαντικο στοιχειο σε υπολογισμους μεταφορας θερμοτητος Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 11, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 To νερό και με τα 2 block είχε την ίδια θερμοκρασία (απόκλιση περίπου μισό με ένα βαθμό) ακόμα και όταν έχωνα πολύ τάση (αυτό φαίνεται και στο πινακάκι όπου το νερό έχει περίπου σταθερή θερμοκρασία). Αν και σχετικά περίεργο αυτο, φαίνεται οτι το ψυγείο δουλεύει αρκετά καλά και δεν έχει γεμίσει ακόμα θερμικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 11, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Δυστυχώς δεν ξέρω πως να μετρήσω την θερμοκρασία πριν μπεί στο block, αφού δεν έχω πού να βάλω τον αισθητήρα (τώρα είναι με΄σα στο τανκ)Τώρα ας πούμε δουλεύω στα 2,7 ghz με 42 βαθμούς idle στα 1,92vcore με 32 βαθμούς στο νερό. Αλλά η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι 28 βαθμοί αντί για 26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Ιούνιος 11, 2004 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 αν θυμαμαι καλα απο τις εικονες σου στο πστεκ ειχες μια μινιατουρα δεξαμενη ενα μικρο ψυγειο και κατι πολυ ωραιες σωληνωσεις....γιατι δεν δοκιμαζεις ενα μεγαλυτερο τανκ ? ισως αλλαξουν πολλα αν μπει μεσα καμια 700 ml νερου ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoskrhth Ιούνιος 11, 2004 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 ενα αλλο περιεργο!!! γιατι στο mobile σου με 1.9ν λεει 154w to sandra που ειναι παρα πολλα και στον δικο μου desktop 2.6ghz 2ν 125w?????????????????????????????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Ιούνιος 11, 2004 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 για να την μετρησεις μεταξυ 2 σημειων φτιαξε αλλη μια μικρη δεξαμενουλα με ρακορακια και παρεμβαλε την αναλογα που θες να παρεις θερμοκρασιες.η αντλια γενικα ζεστενεται? ειναι ενα ζητημα αυτο,δηλαδη να μην ζεστενει η αντλια το ρευστο.με τις δυο δεξαμενουλες θα εβλεπες θερμ εισοδου και εξοδου αντλιας ,σημαντικο και αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.