Wizard! Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2011 Έχω σπίτι ένα παλιό laptop (Amilo D8830) που το χρησιμοποιώ ως κατεβαστήρι. Τα πρωινά, μπαίνω από το γραφείο με RDC να κλείσω ότι έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται seed, ώστε να δουλεύει και η γυναίκα μου πιό άνετα από το σπίτι. Πριν λίγο καιρό μας έκανε κάτι προβλήματα με θερμοκρασίες και το ανοίξαμε να το καθαρίσουμε. Αλλάξαμε πάστες, το ένα ανεμιστήρι που έκανε θόρυβο και γενικά η κατάσταση βελτιώθηκε ~10°C. Έκτοτε όμως, άρχισε ένα περίεργο πρόβλημα... ΚΑΘΕ φορά που μπαίνω από το γραφείο το πρωί, αμέσως μετά το login, βγάζει μαύρη οθόνη και κολλάει. Το ίδιο βλέπει και η γυναίκα μου στο laptop που το ανοίγει να του κάνει reset. Μαύρη οθόνη. Έχω ελέγξει τις ρυθμίσεις για power save και είναι όλες κλειστές. Αλλάξαμε driver της NIC και βάλαμε τον τελευταίο που μου βρήκε ο [MENTION=301]Jumex[/MENTION] Στις διακοπές έμπαινα 3-4 φορές τη μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα από το local lan. Με το που ήρθα στο γραφείο, άρχισε τις μ@κίες... Όταν μπαίνω από εδώ, αμέσως μετά το login, κολλάει :computer: Η μόνη διαφορά που βλέπω, είναι ότι στο γραφείο έχω Win.7.Ult.32 ενώ στο σπίτι, Win.7.Ult.64. To laptop έχει Win.XP.Pro.32. Αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό, αφού το πρόβλημα άρχισε ξαφνικά. Το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα με αυτόν τον τρόπο. Καμιά ιδέα;
Wizard! Αύγουστος 24, 2011 Author #2 Αύγουστος 24, 2011 Πριν λίγο έκανα μια δοκιμή, από άλλο υπολογιστή στο γραφείο... Τα ίδια... Και πάλι, κόλλησε, έβγαλε μαύρη οθόνη, το έκανε reset η γυναίκα μου και μετά μπαίνει κανονικά όσες φορές κι αν προσπαθήσω... μέχρι αύριο το πρωί που θα κάνει τα ίδια...
Jumex Αύγουστος 24, 2011 #3 Αύγουστος 24, 2011 Γιώργο θύμισε μου λίγο ,το πρόβλημα το κάνει μόνο όταν κάνεις remote από non local station? Από το σπίτι συνδέεσαι κανονικά έτσι?
Wizard! Αύγουστος 24, 2011 Author #4 Αύγουστος 24, 2011 Ναι. 15 μέρες που ήμουν σπίτι, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Την 1η φορά που μπήκα από το γραφείο, άρχισε τα ίδια
Jumex Αύγουστος 24, 2011 #5 Αύγουστος 24, 2011 Αν θυμάμαι καλά έχεις SP3 οπότε λογικά θα έχεις εγκατεστημένο RDC 6x. Aν θες εγκατέστησε το 7x from hereΑν δεν παίξει και αυτό απεγκατέστησε ότι σχετίζεται με τη vga (ati drivers/panel ect) και δοκίμασε με τον wdm driver. Aπ'οτι διαβάζω πολλοί το αναφέρουν σαν ενδεδειγμένη λύση για προβλήματα logon μέσω remote.
Wizard! Αύγουστος 24, 2011 Author #6 Αύγουστος 24, 2011 Άντε να τα δοκιμάσω... Η απορία μου όμως, γιατί δούλευε τόσο καιρό και σταμάτησε μετά το καθάρισμα δε λύνεται... Γιατί τόσο καιρό με το 6.x ήταν, με τους drivers αυτούς ήταν, κλπ. Το μόνο που αλλάξαμε ήταν ο driver της NIC
Jumex Αύγουστος 24, 2011 #7 Αύγουστος 24, 2011 Άντε να τα δοκιμάσω... Η απορία μου όμως, γιατί δούλευε τόσο καιρό και σταμάτησε μετά το καθάρισμα δε λύνεται... Γιατί τόσο καιρό με το 6.x ήταν, με τους drivers αυτούς ήταν, κλπ. Το μόνο που αλλάξαμε ήταν ο driver της NIC Ίσως κάποιο ''ύπουλο'' update...ίσως ο ανάδρομος Ερμής...ίσως και τα μάτια της κουζίνας που πρέπει να είναι κλειστά!
Wizard! Αύγουστος 25, 2011 Author #8 Αύγουστος 25, 2011 Τελικά ήταν όντως ο driver της κάρτας γραφικών! Έβαλα παλαιότερη έκδοση και μπήκε κανονικά.... Τι σχέση βέβαια μπορεί να είναι αυτό, με το να μπαίνω από local-lan και να μπαίνω μέσω internet, δε θα καταλάβω ποτέ...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.