Jump to content

Diamantius

Recommended Posts

Σίγουρα θα διαβάσατε/ακούσατε για την αψυχολόγητη ενέργεια της HP να παρατήσει το webOS, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του HP touchpad.

Το θέμα είναι ότι η παρενέργεια της απόφασης αυτής είναι να έχει γεμίσει το ebay με ολοκαίνουρια Touchpads στα 200 ευρώ (32GB) μαζί με μεταφορικά. Στην Αμερική τα μεγάλα καταστήματα ξεστόκαραν τις ταμπλέτες με 99$. Και μιλάμε για ένα μηχανάκι με 9.7 inch IPS panel, dual core snapdragon 1.2GHz και 1024 MB RAM.

Τι λέτε, αξίζει μια τέτοια αγορά; Με αυτά τα λεφτά παίρνεις Κινέζο χωρίς support έτσι κι αλλιώς.

Επίσης, πόσο θα χρεώσει το τελωνείο, δεδομένου ότι μόνο από Αμερική μπορείς να βρεις πωλητές;

Το amazon.co.uk στις 00.00GMT το πήγε 89 λίρες και ξεστόκαρε σε 5 λέπτά. Δυστυχώς μάλλον δεν το πρόλαβα γιατί την αγορά/παραγγελία την έκανα 00.06 και το έδειχνε Temp Out of Stock. Παρόλα αυτά μου έστειλε auto confirmation e-mail, αν "βρεθεί" stock ελπίζω ότι θα μου το στείλουν.

Στην ευρώπη κανονικά, σήμερα βγαίνει το sale το πρωί. Όσοι είναι UK / Ireland θα μπορέσουν να προμηθευτούν από τα Dixons / Currys / PCWorld και πιθανότατα dabs αλλά μόνο από το κατάστημα καθώς από χθες το απόγευμα βγήκε από online/delivery αγορές το Touchpad.

Πιθανόν (λέω εγώ τώρα....) η μείωση της τιμής να ισχύσει και στην ελλάδα σε Media Markt ή Saturn? (Τα γερμανικά Media Markt/Saturn άκουσα ότι είτε ακολούθησαν είτε οτι θα ακολουθήσουν την μείωση της τιμής. Βασικά ξέρει κανείς αν το πουλάνε στο Ελλάντα στα παραπάνω καταστήματα?

Απλά σαν παρένθεση να δώσω ένα link και για το Pre3 που διάβαζα πριν λίγη ώρα

Pre 3 Slashed to $75 Overseas; USA Plans Nuked

και ίσως να σας ενδιαφέρει. Δεν είναι για τα Touchpads αλλά μπορεί να θεωρηθεί σχετικό πιστεύω.

Εγώ πριν λίγες μέρες βρέθηκα στο Saturn της Θεσσαλονίκης αλλά δεν το είχε. Νομίζω, χωρίς να βάζω και τα χέρια μου στη φωτιά, ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα.

Να υποθέσω λοιπόν ότι αξίζει η αγορά, αν βρεθεί κάπου διαθέσιμο;

Κοίτα στα 200$ το βρίσκεις ebay πιστεύω. Αν αξίζει η όχι μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις, είναι καθαρά υποκειμενικό. Για μένα πχ τα tablets γενικότερα δεν με εντυπωσιάζουν. Εγω το θέλω για android dev (όταν μεταφερθεί το android εκεί) άντε και σαν ένα ακριβό photo viewer... :p

Επιπλέον δεν θα καταδεχόμουν να αγοράσω κάτι 200$ όταν ξέρω ότι θα μπορούσα να το έχω 100$... But that is just me :)

Οσων αφορά τελωνείο είναι πιθανόν να χτυπήσει. Φρόντισε να απαιτήσεις USPS (Priority / Express ή και φθηνότερο αν υποστηρίζει ο πωλητής/δεν βαριέσαι να περιμένεις) και όχι κάποια εταιρεία courier (εκεί χτυπάει 100% τελωνείο και τα τέλη είναι ΠΟΛΛΑ)

Το tablet το εξετάζω σαν μια λύση για το μεταπτυχιακό που ξεκινάω, το οποίο γίνεται εξολοκλήρου στον εργασιακό χώρο και μάλιστα στο πόδι -στην κυριολεξία- οπότε το laptop δεν βολεύει. Και δεδομένου ότι όλο το εκπαιδευτικό υλικό είναι σε ηλεκτρονική μορφή, φαντάζει μονόδρομος.

Περίμενα τα καινούρια honeycomb από Σεπτέμβρη, σαν το transformer 2 και το archos g9, μόνο και μόνο επειδή θα συμπίεζαν τις τιμές προς τα κάτω αλλά το HP είναι καταπληκτική περίπτωση, σχεδόν πολυτέλεια -σαν piece of machinery τουλάχιστον.

Μάλλον το έχασα το τρένο όμως, στις 89 λίρες ήταν πραγματικό bargain... :weep:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.