Jump to content

Bastion [Action, RPG]

tragikos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είχα δει καιρό τώρα τα banners στο Steam για αυτό το παιχνίδι, αλλά μόλις σήμερα δοκίμασα το demo του. 10 λεπτά μετά το είχα αγοράσει κιόλας. Πρόκειται για πραγματικό indie διαμαντάκι και το λένε και οι κριτικές αυτό (87/100 στο metacritic). Έχει πολύ όμορφα γραφικά (θυμίζουν braid) και δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: ο κόσμος φτιάχνεται κάτω από τα πόδια σου και έναν αφηγητή που αφηγείται σε πραγματικό χρόνο την ιστορία σου, ανάλογα με τις πράξεις σου.

Δείτε ένα trailer του για να πάρετε μία ιδέα:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=mX48y24t9iU]Bastion - Official Trailer - YouTube[/ame]

Official Page

Gametrailers

Steam

Μου κάνει εντύπωση που έμεινε ασχολίαστο. Μόλις χθες το τερμάτισα, μετά από 10 πολύ ευχάριστες ώρες (έκανα και διάφορα side "quests") και άνετα θα ξεκινήσω ξανά από την αρχή 2ο playthrough. :clap:

Φαινεται πολυ καλο και πρεπει να ειναι αλλα εχω συνηθισει (κακως) τα indie να τα θεωρω 2D και οχι ψευτο3D ή 2D με 3D gameplay. Γι'αυτο δε μου καθεται καλα.

ΥΓ.: Θα δοκιμασω το demo. (...και μετα θα ντρεπομαι για τα γεγραμμενα μου...) :tomato:

Και εγώ έτσι έλεγα την πρώτη εβδομάδα, μέχρι που ανακάλυψα το demo. Μου το πήρε και ένας από Αμερική, οπότε το πήρα με 11€. Τα άξιζε και με το παραπάνω τελικά ;)

Καταπληκτικό.

Μου θυμίζει τα παλιά RPG, που ήτανε ζωγραφισμένα στο χέρι (είναι και αυτό, από ότι λένε). Όλο το παιχνίδι είναι σα να παίζεις μέσα σε ένα πίνακα με νερομπογιές. Πανέμορφο art direction.

Συνδυασμένο με ένα πολύ όμορφο score και έναν αφηγητή που σχολιάζει ότι κάνεις και σου κρατάει παρέα, κάθε στιγμή. ( Μα πόσες ώρες αφήγηση πρέπει να έκανε ο χριστιανός; )

Must play για τους λάτρεις των κλασσικών RPG.

Καταπληκτικό.

Μου θυμίζει τα παλιά RPG, που ήτανε ζωγραφισμένα στο χέρι (είναι και αυτό, από ότι λένε). Όλο το παιχνίδι είναι σα να παίζεις μέσα σε ένα πίνακα με νερομπογιές. Πανέμορφο art direction.

Συνδυασμένο με ένα πολύ όμορφο score και έναν αφηγητή που σχολιάζει ότι κάνεις και σου κρατάει παρέα, κάθε στιγμή. ( Μα πόσες ώρες αφήγηση πρέπει να έκανε ο χριστιανός; )

Must play για τους λάτρεις των κλασσικών RPG.

Τώρα το παίζω, περιμένοντας το Deus Ex. Όντως πολύ καλό, δεν το λες RPG όμως, πιο πολύ σε platform.

Έχει κάτι πίστες που χωρίς δυνατότητα save, πραγματικά θέλω να σπάσω το πληκτρολόγιο!!! :slap:

Τώρα το παίζω, περιμένοντας το Deus Ex. Όντως πολύ καλό, δεν το λες RPG όμως, πιο πολύ σε platform.

Έχει κάτι πίστες που χωρίς δυνατότητα save, πραγματικά θέλω να σπάσω το πληκτρολόγιο!!! :slap:

Βασικά είναι ο ορισμός του RPG :p

A role-playing game (RPG) is a game in which players assume the roles of characters in a fictional setting. Players take responsibility for acting out these roles within a narrative, either through literal acting, or through a process of structured decision-making or character development.[1] Actions taken within the game succeed or fail according to a formal system of rules and guidelines.[2]

Μου θύμισε πάρα πολύ το Legend of Mana, το οποίο ήτανε εξίσου πανέμορφο.

Πραγματικά σε κάποια σημεία είναι να :suicide:

Βασικά είναι ο ορισμός του RPG :p

Μου θύμισε πάρα πολύ το Legend of Mana, το οποίο ήτανε εξίσου πανέμορφο.

Πραγματικά σε κάποια σημεία είναι να :suicide:

Αφού :

α. Δεν έχει ρόλους, μόνο έναν χαρακτήρα μπορείς να πάρεις.

β. Δεν ενεργείς ανάλογα με τον χαρακτήρα που έχεις, καθώς ισχύει το α.

γ. Δεν έχεις επιλογή να δράσεις διαφορετικά αναλόγως με την ιστορία.

δ. Δεν έχεις character development (τα spirits δεν θεωρούνται development, αλλά perks).

e. Δεν υπάρχουν rules and guidelines,

άρα δεν είναι RPG! :p

Το τελείωσα. Πάρα πολύ καλό παιχνιδάκι.. To ξαναπαιζα χαλαρά.

Dont click, αν δεν το έχετε τελειώσει.

Έσωσα τον Ζουλφ και έκανα Evacuate. Το τραγούδι στο τέλος, και το τέλος τα σπάνε.

Quote από ένα Video στο tube:

This is the absolute best game I have played this generation. It's been so long since I played something with simple, compelling gameplay, beautiful, colourful art, and a story that is organically and genuinely artistically good. This game has the full package and I highly recommend it to absolutely, positively everybody. I miss when more games could make me feel the way this one did, but if this is the future of indie games, my hope is restored for this medium.
Το τελείωσα. Πάρα πολύ καλό παιχνιδάκι.. To ξαναπαιζα χαλαρά.

Dont click, αν δεν το έχετε τελειώσει.

Έσωσα τον Ζουλφ και έκανα Evacuate. Το τραγούδι στο τέλος, και το τέλος τα σπάνε.

Quote από ένα Video στο tube:

Εγώ αφού το τελείωσα ξεκίνησα νεο playthrough με New Game Plus, όπου κρατάς ότι έχεις ξεκλειδώσει στα όπλα, τα όπλα σου, τις ιδιότητες κτλ και παίζεις ξανά το main story με τη δυνατότητα να το κάνεις πιο δύσκολο με περισσότερες επιλογές στους θεούς.

Εγώ πάλι έσωσα τον Zulf αλλά έκανα restoration. Στο νέο παιχνίδι όταν το συνεχίσω θα αφήσω τον Zulf και θα κάνω evacuate.

Το παιχνίδι είναι απλά υπέροχο και το γεγονός ότι ο κόσμος διελέγει πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς όπλων δείχνει πόσο καλά balanced είναι τα όπλα. :)

Λιωνω στο Deus Ex αυτες τις μερες και διαβαζοντας τοσα θετικα για το Bastion λεω να μπω στον κοπο να το αγορασω οταν με το καλο (σε μερικες ωριτσες δλδ :laughing:) τελειωσω με το Deus Ex.

• 3 weeks later...

Πριν λίγο τελείωσα και το New Game Plus (δεύτερο playthrough) επιλέγοντας διαφορετικό τέλος. Συνολικά σε 20 ώρες παιχνίδι πήρα και όλα τα achievements και το απόλαυσα πάρα πολύ. Όποιος δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με το παιχνίδι να το κάνει οπωσδήποτε, ένοιωσα πάλι παιδί. :D

Αφού :

α. Δεν έχει ρόλους, μόνο έναν χαρακτήρα μπορείς να πάρεις.

β. Δεν ενεργείς ανάλογα με τον χαρακτήρα που έχεις, καθώς ισχύει το α.

γ. Δεν έχεις επιλογή να δράσεις διαφορετικά αναλόγως με την ιστορία.

δ. Δεν έχεις character development (τα spirits δεν θεωρούνται development, αλλά perks).

e. Δεν υπάρχουν rules and guidelines,

άρα δεν είναι RPG! :p

Το παιχνιδι δεν λεγετε ρολων επειδη εχεις πολλους ρολους η πολλους χαρακτηρες ελεος

λεγετε ρολων επειδη κατα μια εννοια ο χαρακτηρας σου γινετε εσυ, δηλ μπορεις να πραξεις μεσα απο τον χαρακτηρα σου κ οι πραξεις σου να εχουν επιπτωσεις (οπως irl κατα μια εννοια)... το origin προερχετε απο το pen n paper

Δεν χρειαζετε να εχεις πολλους χαρακτηρες για να θεωρηθει ενα Game rpg ουτε να ενεργεις διαφορετικα αναλογως την ιστορια

Πολλα action rpg εχουν γραμμικη ιστορια, μονο εναν χαρακτηρα κτλ...

Το βασικο ειναι το δ. τα αλλα ειναι για αυτους που νομιζουν οτι Rpg ειναι μονο τα wow-likes games

Το παιχνιδι δεν λεγετε ρολων επειδη εχεις πολλους ρολους η πολλους χαρακτηρες ελεος

λεγετε ρολων επειδη κατα μια εννοια ο χαρακτηρας σου γινετε εσυ, δηλ μπορεις να πραξεις μεσα απο τον χαρακτηρα σου κ οι πραξεις σου να εχουν επιπτωσεις (οπως irl κατα μια εννοια)... το origin προερχετε απο το pen n paper

Δεν χρειαζετε να εχεις πολλους χαρακτηρες για να θεωρηθει ενα Game rpg ουτε να ενεργεις διαφορετικα αναλογως την ιστορια

Πολλα action rpg εχουν γραμμικη ιστορια, μονο εναν χαρακτηρα κτλ...

Το βασικο ειναι το δ. τα αλλα ειναι για αυτους που νομιζουν οτι Rpg ειναι μονο τα wow-likes games

Τί το διαφορετικό έχω γράψει? Με τον όρο χαρακτήρα ακριβολογώ, π.χ. να παίξεις σαν τίμιος, σαν κακόβουλος κ.λ.π.

• 1 month later...
Save 50% on Bastion on Steam

50% στα 7 είναι κλέψιμο. Όποιος δεν το χει πάρει, τώρα είναι η ευκαιρία :T:

ΩΡΑΙΟΣ! Αυτό, το Hard Reset και το Renegade Ops τα περιμένω τόσο καιρό! Το ένα έφυγε, δύο ακόμη!

Λέω να to τσιμπήσω Πέμπτη (3/11), μήπως (κατά τα γνωστά) το steam το ρίξει 75%

edit: Βασικά λέει until 4pm Pacific Time, αυτό σε ώρα Ελλάδος πότε είναι???

@Athanasios2104 Δεν είμαι σίγουρος γιατί περιμένεις ότι θα ρίξει το Bastion και άλλο στο 75% (δεν έχω δει ποτέ να γίνεται αυτό), εκτός αν εννοείς κάτι άλλο. Προς το παρόν πάντως εγώ βλέπω countdown για την προσφορά και αυτή τη στιγμή θέλει ακόμα 47μιση ώρες για να λήξει.

Όσο για το Renegade Ops, έπρεπε να το πάρεις pre-order το 4-pack με κάποιους Αμερικανούς. Ήταν σχεδόν η μισή τιμή ;)

@Athanasios2104 Δεν είμαι σίγουρος γιατί περιμένεις ότι θα ρίξει το Bastion και άλλο στο 75% (δεν έχω δει ποτέ να γίνεται αυτό), εκτός αν εννοείς κάτι άλλο. Προς το παρόν πάντως εγώ βλέπω countdown για την προσφορά και αυτή τη στιγμή θέλει ακόμα 47μιση ώρες για να λήξει.

Όσο για το Renegade Ops, έπρεπε να το πάρεις pre-order το 4-pack με κάποιους Αμερικανούς. Ήταν σχεδόν η μισή τιμή ;)

υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις που το steam βγάζει κάποιες προσφορές 50% και μετά από λίγο, το ίδιο παιχνίδι/pack, το βγάζει 75% ! Προσωπικά έτσι την πάτησα στο Half Life pack. Μιλάμε για 5-7 ευρώ διαφορά (σε σχέση με τα 70-ξέρω-γω ευρά που κάνει κανονικά το pack), άλλα και πάλι ξενερώνεις :D

[MENTION=9567]Athanasios2104[/MENTION] μέσα σε 2 μέρες αποκλείεται να γίνει αυτό, δεν το έχω δει ποτέ και πίστεψέ με παρακολουθώ στενά το Steam :p

Η μόνη περίπτωση να δεις το Bastion 75% είναι στην Christmas Sale, που και εκεί το βλέπω δύσκολο. Ήδη το 50% με ξάφνιασε, γιατί πρόκειται για ένα φρέσκο σχετικά παιχνίδι, το οποίο μάλιστα έχει και αρκετή επιτυχία (άρα δεν υπάρχει λόγος να το "σκοτώσει" στην τιμή). Γιαυτό λέω, ότι όσοι είναι να το πάρουν, καλό είναι να το πάρουν τώρα, εκτός αν δε βιάζονται να περιμένουν μέχρι τις επόμενες Summer Sales :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.