screwvy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2011 Χαιρετώ την παρέα! Τελευταία αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που με εχει μπερδέψει αρκετά, και έτσι είπα να προσφύγω στην εμπειρία σας. Τον τελευταίο καιρό, ο υπολογιστής μου μερικές (λίγες) φορές κλείνει από μόνος του. Σαν να έχει γίνει διακοπή ρεύματος. Πάω μετά να τον ανάψω, και η μόνη του αντίδραση είναι να ανάψει το φωτάκι power του κουτιού για μισό δευτερόλεπτο και μετά κλείνει πάλι μόνος του. Δοκιμάζω έπειτα να αποσυνδεσω από τη πρίζα το τροφοδοτικό, μέχρι να αδειάσουν οι πυκνωτές του (περίπου 15 sec), πάω πάλι να τον ανάψω, και έχει την ίδια συμπεριφορά: Ανάβει το φωτάκι για μισό δευτερόλεπτο και ξανακλείνει τελείως ο υπολογιστής. Σίγουρος πλεον ότι είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού, το αποσυνδέω από τον υπόλοιπο υπολογιστή και βραχυκυκλώνω το πράσινο με το μαύρο καλώδιο στο 24Pinο (για να επιβεβαιώσω ότι όντως είναι έτσι). Το περίεργο εδώ τώρα είναι το βραχυκυκλώνω 2-3 φορές και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως παραπάνω. Ανάβει για ελάχιστο χρόνο και κλείνει. Την τέταρτη (ίσως και πέμπτη) δουλεύει κανονικά (?!??!!?). Και ξανασυνδέω το τροφοδοτικό στον υπολογιστή και όλα δουλεύουν ...κανονικά. Όλο το παραπάνω σκηνικό έχει γίνει 3 φορες τις τελευταίες 2 βδομάδες.Και τελικά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού. Οι θερμοκρασίες είναι σίγουρα εντάξει, τις παρακολουθώ από gadget στην επιφάνεια εργασίας που έχω. Ο υπολογιστής μου αποτελείται από : Tagan 600W, Phenom 2 955, Gigabyte 770-ud3-TA, 2x2gb ddr3. Καμιά ιδέα το τι μπορεί να συμβαίνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Αύγουστος 20, 2011 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2011 Mάλλον θέμα τροφοδοτικού. Σε άλλον υπολογιστή το δοκίμασες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Αύγουστος 20, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2011 Όχι δεν το δοκίμασα, δεν έχω δεύτερο υπολογιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.