Jump to content

32 ιντσών είναι πολύ?

bill86

Recommended Posts

έχω μία 20" LG και ενδιαφέρομαι για καινούργια οθόνη.

καταρχήν για χρήση pc 32" είναι πολύ? (θα είναι κολλημένη σε τοίχο και θα έχω τολάχιστον 1+ μέτρο απόσταση)

αν κάποιος το έχει δοκιμάσει θα ήθελα να μου πει την γνώμη του. θα ήθελα 32" για pc γιατι βλέπω και ταινίες σε μία απόσταση 4+ μέτρα γιαυτό σκέφτομαι και αναρωτιέμαι ναι μέν ικανοποιητική για ταινίες αλλα για χρήση pc?

σαν χαρακτηριστικά δίνω παράδειγμα την Samsung UE32D5500 LED TV 32'' εχω δει την αντίστοιχη 40" και εντάξει τρομερή εικόνα.... με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μην μαυρίζει η εικόνα κοιτώντας την απο λίγο πλάγια πιο χαρακτηριστικό είναι αυτο σε μία οθόνη?

πόσα δίνω? χμμμμμ 500 θα έλεγα με το ζόρι αν είναι κάτι που να αξίζει τα λεφτά του πραγματικά δλδ για την παραπάνω samsung θα τα έδινα αν άκουγα και την δικιά σας γνώμη θετική :)

αλλιώς να πάω σε μία 27" να τελειώνει η υπόθεση όπως Samsung UE27D5000 LED TV 27'' (αξίζει όμως και πάλι να δώσω τόσα λεφτα για 27?)

πολλά τα διλήμματα και οι ερωτήσεις μιάς και πρέπει να σκέφτομαι και GPU γιατι μέχρι τώρα καλά τα παω με την 8800GTS 512 σε 1680χ1050 αν πάρω οθόνη όμως?

ευχαριστώ τον οποιονδήποτε για τον χρόνο του!

Aν σκοπεύεις να την χρησιμοποιείς και σαν TV στα 4 μέτρα+ μικρότερη απο 32 ίντσες δεν σου κάνει. Τώρα αν θα σε κουράσει στο 1 μέτρο αυτό ειναι υποκειμενικό. Εγώ βλ΄πω σε 40αρα στο μισο μετρο οταν παιζω PS3 και δεν τίθεται θέμα κούρασης για εμενα. Κοίτα και στις αγγελίες, πουλάει ένα παληκάρι μια 40αρα Samsung πολύ καλή σαν τηλεόραση και σε πολύ καλή τιμή!

Εδώ είναι η αγγελία.

Είναι πολύ μεγάλη για pc και τόσο κοντά(imo).

Καλύτερα να πάρεις 27άρα και να πας σε αυτήν.

Δε θα το μετανιώσεις και θα έχεις κάνει από τις καλύτερες αγορές.

Πάντως,όπως και να'χει,είτε πας σε 32άρα(1920x1080) πόσο μάλλον και στην Dell(2560x1440),θα χρειαστείς άλλη κάρτα.

Αν τα χρήματα δε μπορείς να τα διαθέσεις,τότε πήγαινε στην Dell u2311.

Αν από την άλλη θες τουλάχιστον 27άρα,τότε ψάξ'το γιατί είναι αρκετές!

Πάντως ξανα λέω ότι την κάρτα την θες όπως και να'χει λόγω ότι πας σε μεγαλύτερη ανάλυση!

Άρα ο μόνος ψυχασθενής είμαι εγώ που η 40αρα στο μισό μέτρο μου φαίνεται μικρή; :p Απλά το παληκάρι λέει οτι θα βλέπει και στα 4+ μέτρα, αρα πρέπει να καλύψουμε και αυτή την περίπτωση.

32'' στο μισό μέτρο, κανένα πρόβλημα. Απλώνομαι και πίσω στην καρέκλα αν θέλω να διαβάσω κανένα μακροσκελές άρθρο και μια χαρά!!!

Απλά βεβαιώσου ότι η TV που θα πάρεις θα έχει μία έστω υποδοχή η οποία θα περνάει το σήμα ανεπηρέαστο στην οθόνη σου (υποθέτω η πλειοψηφία των τηλεοράσεων το κάνει). Για παράδειγμα στην δικιά μου Samsung μόνο η πρώτη HDMI δουλεύει έτσι από τις 3 που έχει και μόνο όταν της δώσω την ονομασία PC.Στις άλλες δυό η TV προσπαθεί μάλλον να βελτιώσει την εικόνα ουσιαστικά ρίχνοντας αισθητά την ευκρίνεια.

Επίσης θα πρέπει να δεις τι παίζει με το lag στις τηλεοράσεις σε σχέση με τα monitors για Η/Υ. Αν δηλαδή παίζεις video games ίσως και να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Προσωπικά δεν έχω θέμα, αλλά δεν είχα και ποτέ LCD monitor για να συγκρίνω. Σε σχέση με το CRT υπάρχει lag προφανώς, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.

Το βρίσκω υπερβολικό να έχεις 32 για pc σε τόση μικρή απόσταση. Το ότι τα μάτια πρέπει να κάνουν πια μεγαλύτερες και περισσότερες κινήσεις για να αντιληφθούν αυτό που πρέπει , το βρίσκω και επιβλαβές. Δεν είναι αυτή λύση για πολύωρη χρήση.

Το βρίσκω υπερβολικό να έχεις 32 για pc σε τόση μικρή απόσταση. Το ότι τα μάτια πρέπει να κάνουν πια μεγαλύτερες και περισσότερες κινήσεις για να αντιληφθούν αυτό που πρέπει , το βρίσκω και επιβλαβές. Δεν είναι αυτή λύση για πολύωρη χρήση.

Το θέμα ειναι οτι το παληκάρι την θελει για να βλέπει και ταινίες σε απόσταση μελύτερη των 4 μέτρων. Και μικρότερη TV των 32 ιντσών δεν θα τον βολέψει σε αυτή την περίπτωση.

Το να κρατήσει και τις 2, την 20ρα για pc και την 32ρα για ταινίες-tv, συνδεδεμένες και οι 2 ταυτόχρονα στο pc το έχει σκεφτεί; Βάλε και την 32ρα σε απόσταση με ένα πιο μακρί hdmi παραδίπλα και είσαι οκ.

Για κύρια οθόνη 32ρα σε pc, μου φαίνεται πολύ κουραστικό και είναι και γελοίο το θέαμα να είσαι στο μισό μέτρο από τον πίνακα...:confused:

λοιπον wesker μαλλον θα την παλεψω με 27" και εγώ πιστεύω οτι θα μου φανεί μεγάλη 32" το ξανασκέφτηκα θα παω για 27".

η οθόνη που έχω τώρα θα πάει σε ένα 2ο pc που έχω για να αντικαταστήσει μια σχεδον τελειωμένη crt :p που σημαίνει οτι θέλω μία οθόνη για όλες τις δουλειές.

venom με κολασες με την u2711 βραδιάτικα τούμπανο φαίνεται αλλα έχω 2 ενστάσεις προφανός στην τιμή και οτι δεν είναι LED θα αρχίσω να ψάχνω για 27άρες και κάρτες γραφικών σιγά σιγά..... :)

ευχαριστώ για τις απόψεις σας

Εγώ δεν έχω να συνεισφέρω κάτι σχετικά με την 32άρα για μόνιτορ, αλλά σίγουρα για ταινίες από τα 4 μέτρα είναι πολύ μικρή. Ειδικά σήμερα που οι περισσότερες ταινίες βγαίνουν σε κάδρο 2.35:1 στενεύει η εικόνα.

Και εμένα στην αρχή ήταν ερωτηματικό η χρήση της TV για αυτή την δουλειά. Για αυτό άλλωστε για έναν χρόνο η TV ήταν στο σαλόνι και όχι στο γραφείο. Ποιο πολύ ήταν ερωτηματικό λόγω 16:9 και της πιθανότητας η TV να μην αφήνει ανεπηρέαστο το ψηφιακό σήμα καταστρέφοντας την ευκρίνεια και άρα κάνοντας απαγορευτική την χρήση της για ανάγνωση κειμένου.

Τελικά η χρήση στο HTPC στο σαλόνι με έπεισε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ως PC monitor. Όπως ανέφερα η μία HDMI αφήνει το σήμα και περνάει ανεπηρέαστο (είναι εμφανέστατα τα pixels σε κείμενο που δεν έχει φάει font smoothing, anti-aliasing, ή ότι άλλο κάνουν τα 7), ενώ στα πλάγια της μιας πλευράς του desktop μπήκε ένα gadget ονόματι "7 sidebar" ώστε να υπάρχουν όλα τα gadgets εκεί και ταυτόχρονα να περιορίζεται αυτόματα το πλάτος των παραθύρων των προγραμμάτων και κυρίως των browsers, κατά περίπου 250-300pixels. Επιπλέον η εξοικονόμηση ενέργειας που διαθέτει η TV βοηθάει σε κάποιες περιπτώσεις που δεν θέλεις όλη την φωτεινότητα της TV στα... μούτρα σου. Γενικά προσαρμόζεσαι στις συνθήκες. Όπως ανέφερα αν τύχει να βρω κάποιο άρθρο για διάβασμα γέρνω προς τα πίσω στην καρέκλα ανεβάζοντας την απόσταση στο 1,5 μέτρο και διαβάζω στο πολύ χαλαρό. Οι 32΄΄ βοηθάνε σε αυτό, ή αν χρειαστεί να διαβάσω κάποιο word/pdf επιλέγω δύο σελίδες δίπλα δίπλα. Στο τέλος απλά προσαρμόζεσαι και το ποιο δύσκολο ήταν να πάω από το ιδανικό 4:3 του CRT, στο κάκιστο για οτιδήποτε άλλο από ταινίες 16:9.

Υ.Γ. Μόλις μέτρησα αποστάσεις. Είμαι περίπου στα 80cm από την οθόνη και κάπου στο 1,5m όταν διαβάζω από απόσταση. Ταινιούλες βλέπω από τα 2-2,5 μέτρα.

[MENTION=4802]PetrosD[/MENTION] Ζουμάρεις. Χάνεις σε έναν βαθμό την εικόνα στα πλάγια αλλά δεν χάνεις πολύ. Το φέρνεις π.χ. σε αναλογία 2:1, ή 1.8:1 π.χ. και είσαι μια χαρά. Αν ο σκηνοθέτης δεν είναι μπάζο η ταινία δεν χάνει την ουσία της από την αλλαγή των αναλογιών. Την περίοδο του Avatar ήμουν ακόμα με την CRT στον Η/Υ και είχα δει μια φορά την ταινία σε... fullscreen 4:3. Η εν λόγω ταινία βλέπεται άνετα σε 4:3 χωρίς να έχεις την αίσθηση ότι κάτι χάνεις σε κάποιες σκηνές. Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά σε αυτό το κομμάτι.

yanni με έκανες να βρώ μεζούρα να μετρήσω. όντως απο κοντά είμαι στο 1μ και απο το κρεβάτι μου τελικά 3μ+. 3μ πές.

όπως ξανα είπα θα την παλέψω με 27" τελικά. αυτές που βρήκα μέχρι τώρα που μάλλον μου κάνουνε..... (αν και πιο ακριβή η samsung της δίνω ένα + σε σχεση με την LG, αν και ειμαι ευχαριστημένος απο την δικία μου 20" νομίζω έχει χαλάσει τελευταία έτσι έχω ακούσει μπορεί να κάνω και λάθος)

Samsung UE27D5010 27" ή Samsung UE27D5000 LED TV 27'' (προτιμώ σε silver :p)

LG M2780D-PZ 27''LCD TV ή LG M2780DF-PZ 27'' LCD TV

ΥΓ παρεπιμπτόντος δεν είμαι και movie freak να με καίει τόσο πολύ απλα να βλέπω αξιοπρεπές μια ταινιούλα γιαυτό κατέληξα και σε 27"

[MENTION=4802]PetrosD[/MENTION] Ζουμάρεις. Χάνεις σε έναν βαθμό την εικόνα στα πλάγια αλλά δεν χάνεις πολύ. Το φέρνεις π.χ. σε αναλογία 2:1, ή 1.8:1 π.χ. και είσαι μια χαρά. Αν ο σκηνοθέτης δεν είναι μπάζο η ταινία δεν χάνει την ουσία της από την αλλαγή των αναλογιών. Την περίοδο του Avatar ήμουν ακόμα με την CRT στον Η/Υ και είχα δει μια φορά την ταινία σε... fullscreen 4:3. Η εν λόγω ταινία βλέπεται άνετα σε 4:3 χωρίς να έχεις την αίσθηση ότι κάτι χάνεις σε κάποιες σκηνές. Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά σε αυτό το κομμάτι.

εσύ ρε Γιάννη δεν βλέπεις την ταινία τελικά, βλέπεις μια στο περίπου περίληψη....

Εντάξει, προσωπικά το θεωρώ υπερβολικό ως σχόλιο. Με αυτή τη λογική κάποιος θα θεωρούσε "περίληψη" το να δει μια οποιαδήποτε άλλη έκδοση από το "director's cut" σε οθόνη μικρότερη από αυτή ενός σινεμά και μάλιστα με άριστη ευκρίνεια και κορυφαίο ήχο. Δεν μπορείς να μιλήσεις για περίληψη επειδή μια ταινία 2,35:1 την βλέπεις σε 2:1 εκτός και αν η ταινία αυτή είναι ειδική περίπτωση και έχει πράγματι ανάγκη όλο το κάδρο. Πολλές όμως φτιάχνονται με την λογική ότι θα μεταφερθούν σε BluRay οπότε φροντίζουν τα πρόσωπα π.χ. που μιλάνε να μην είναι τέρμα αριστερά και τέρμα δεξιά αντίστοιχα.

Υ.Γ. Και στην TV-προβολέα των 60+ ιντσών και πάλι την έκδοση που θα έχει κυκλοφορήσει σε BluRay θα βλέπεις εκτός και αν περιμένεις για την Ultra super duper uncut director's cut και τα μπλέξαμε(!) έκδοση για να δεις την ταινία και όχι την... περίληψη.

Άρα ο μόνος ψυχασθενής είμαι εγώ που η 40αρα στο μισό μέτρο μου φαίνεται μικρή; :p Απλά το παληκάρι λέει οτι θα βλέπει και στα 4+ μέτρα, αρα πρέπει να καλύψουμε και αυτή την περίπτωση.

Συγγνώμη την 40αρα της έχεις για τηλεόραση και ps3 μόνο? Και είσαι στο μισό μέτρο? Κάθεσαι όρθιος ή σε καρέκλα? τα πόδια σου που τα απλώνεις?

Συγγνώμη την 40αρα της έχεις για τηλεόραση και ps3 μόνο? Και είσαι στο μισό μέτρο? Κάθεσαι όρθιος ή σε καρέκλα? τα πόδια σου που τα απλώνεις?

Για PS3 και Blu Ray. Τηλεόραση βλέπω σπάνια έως καθόλου. Μόνο καμιά ταινία και κανα Ch. L. η κανενα ματσάκι. Τίποτε άλλο. Όταν παιζω κάθομαι κάτω σε ένα πουφ. Όταν βλέπω ταινία ειμαι στα 2,5 μέτρα στον καναπε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.