Jump to content



Διάφορα προβληματάκια (παγώματα-θερμοκρασίες))


Myralis

Recommended Posts

Καλησπέρα, πριν κανα μήνα πήρα καινούργιο PC μετά το αντίστοιχο thread εδώ (αυτό της υπογραφής).

Μερικά προβληματάκια έχουν παρουσιαστεί.

1) Στο άσχετο παγώνει και δείχνει μια περιέργη εικόνα, μια εικόνα με κάθετες ρίγες, την πρώτη φορά σε τόνους του πορτοκαλί, την δεύτερη φορά σε τόνους του κίτρινου, την τρίτη δεν θυμάμαι, έχει γίνει τρεις φορές.. Και στις 3 δεν έπαιζα, τις 2 πρώτες φορές χάζευα το web, την τρίτη φορά ήμουν κάπου ανάμεσα σε web, M$ word, iTunes και file browsing.

2) Το ίδιο με πριν αλλά με μάυρη οθόνη, στο άσχετο πάλι χωρίς να παίζω, έφτιαξε με ρεσετ, έχει γίνει άλλες 2-3 φορές.

3) Μια φορά έχει κάνει ρεσετ στο άσχετο, ΑΛΛΑ, παίζει να ήταν από μία πολύ μικρή διακοπή ρευματός, η τηλεόραση των γονιών μου μέσα δεν έκλεισε άλλα έδειξε χιόνια για 1 δευτερόλεπτο.

4) Έχω φτιάξει ένα profile στο afterburner για την κάρτα γραφικών, και όλα μια χαρά με τον θόρυβο και idle και στο παιχνίδι (που προφανώς ανεβαίνουν οι στροφές).

Σε idle λοιπόν, και με μια 17άρα 4:3 πάνω (την 22άρα μου HD Ready δεν την έχω εδώ), είμαι αθόρυβα στους 52 θαθμούς και 34% ανεμιστήρι, 0% load στην κάρτα. Όταν όμως βάζω την 23άρα 1080p οθόνη του αδερφού μου (και κρατάω την 17άρα extended desktop), πάλι σε idle, έχω 60 βαθμούς και ανεμιστήρι στο 60% που δεν είναι αθόρυβο, πάλι με 0% load, είναι λογικό?

5) Όποτε γράφω εδώ κάτι, και χορεύουν τα smileys από κάτω το load της κάρτας γραφικών πηγαίνει 20-23%, είναι λογικό? (Αν κάνω minimize all πάει στο 0% πάλι), χρησιμοποιώ firefox 6, το ίδιο γινόταν και με τον 5.

Και 2-3 ερωτήσεις

1) Πως μπορώ να δω αν έχω τους σωστούς drivers για τον SSD? crystal disk mark εδώ και εδώ

Ποιοι ειναι αυτοί? (οι σωστοί drivers)

2) Το ίδιο για την κάρτα γραφικών, AMD Vision χρησιμοποιώ, που πήγε το παλιό καλό Catalyst?

Είχα εγκαταστήσει όλους τους drivers που μου είχαν πει στο thread που ρωτούσα τι να πάρω..

3) Όλες τις ρυθμίσεις του firefox και τα bookmarks τα είχα μεταφέρει με copy paste των αντίστοιχων φακέλων από το παλιό μου σύστημα, 32 bit μηχάνημα, δεν θυμάμαι αν ήταν από win 7 η XP, γίνεται αυτό να προκάλεσε πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Για τα 2 μονιτορ/θερμοκρασίες:

Σε πολλές κάρτες υπάρχουν διαφορετικά προφιλ downclock. Στη δικιά μου π.χ. όταν έχω συνδεδεμένη 2ρη οθόνη ανεβάζει τα ρολόγια στο "ενδιάμεσο" προφίλ (idle<ενδιάμεσο<load) οπότε ανεβάζει αντίστοιχα και θερμοκρασίες. Μπορείς να το ελέγξεις βάζοντας π.χ. το gpu-z, τρέχοντας το με μία οθόνη/idle, βλέπεις τα clocks, ενεργοποιείς την 2ρη οθόνη, ελέγχεις πάλι τα clocks.

Για τα προβλήματα με την vga: Με το προφιλ που έχεις φτιάξει τι θερμοκρασίες φτάνεις full load; 4 πράγματα μπορεί να φταίνε: drivers / θερμοκρασίες / τροφοδοτικό /κάρτα γραφικών. Δεδομένου ότι έχεις καλό psu, πάμε μάλλον για drivers/temps/vga. Από την στιγμή όμως που δεν ζοριζόταν η κάρτα γραφικών όταν έγιναν τα ευτράπελα, είτε drivers, είτε η κάρτα γραφικών.

Δοκίμασε να την stress-αρεις λίγο. Δες temps, και πες μας.

Υπ'οψιν ότι μου φαίνονται λίγο ανεβασμένες οι idle temps. Δεν έχω βέβαια ίδια κάρτα για να ξέρω, αλλά η δικιά μου σε idle/1 monitor με 30C στο δωμάτιο είναι στους 39 τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα αυτό που είπες και όντως αλλάζει κάποιο προφίλ και αλλάζουν τα πάντα.. Μένει να βρω από που παίζω με τα προφίλ ώστε να ανοίγουν μόνο όταν παίζω.

Με το wow που παίζω η κάρτα δεν στρεσάρεται ιδιαίτερα για να ανεβάσει θερμοκρασίες, άντε να έχω δει μέχρι 67 βαθμούς (με την μεγάλη οθόνη πάνω). Θα δοκιμάσω να την στρεσσάρω με πρόγραμμα αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

*BUMP*

Έχει κανείς καμιά ιδέα? Νομίζω οι κάθετες ρίγες δεν ξαναεμφανίστηκαν μετά το firmware update, αλλα οι άκυρες μαυρες οθόνες συνεχίζουν. Πάλι, όχι όταν παίζω αλλά όταν κοιτάω το νετ ή βλέπω ταινία.

Μάλιστα, στις ταινίες το PC δεν παγώνει τελοίως, ο ήχος συνεχίζει κανονικά για λιγα δευτερολεπτα, αλλά δεν ανταποκρίνεται τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Θέμα Windows σε καινούργιο PC?, αν δεν βρεθεί κάτι άλλο θα το κάνω.

Ξέχασα να πς ότι όταν βγάζει μαυρη οθόνη, το λαμπάκι της οθόνης γίνεται κίτρινο (από πράσινο), αλλά δεν βγαίνει το σηματάκι στην οθόνη που βγαίνει όταν μπαίνει σε screen saver με κενή οθόνη (αυτό που λέει για power saving κτλ).

Υπάρχει τρόπος να δω αν κρατάει logs, και τι logs κρατάει όταν συμβαίνει αυτό?

Link to comment
Share on other sites

αυτο με την μαυρη οθονη πρεπει να ειναι η 6950

νομιζω αλλο ενα μελος εδω μεσα ειχε το ιδιο προβλημα και ηταν ελατωματικο το βιος της καρτας αν δεν κανω λαθος

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, διάβασα άπειρα πράγματα στο google, 4 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, αλλά δεν βρίσκω σίγουρα τι.

1) BIOS problem..

2) Voltage problem

3) Ελαττωματική κάρτα.

4) Drivers

Το 4 είναι το πιο απίθανο, τα 1-2 αλληλοσυνδέοντε, από ότι κατάλαβα, όταν δεν κάνει τίποτα η κάρτα, δεν παίρνει αρκετό ρευμα με αποτέλεσμα μερικές φορές να εμφανίζει γκρι οθόνη ή μπλε/πορτοκαλί με ρίγες. Το 3 είναι πιθανό αλλά δεν θέλω να μπλέκω ακόμα με RMA.

Μπορεί κάποιος να μου πει πως να ανεβάσω λίγο τα volts (με τον ασφαλέστερο τρόπο), πόσο να τα πάω κτλ?

Υπόψιν ότι δεν έχω κάνει OC πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

Να την βγάλει και να την ξαναβάλει για πιό λόγο?

Βάλε το msi afterburner και φτιαξε profiles για τους ανεμιστήρες.Επίσης δώσε λίγο ρευμα αν δεις οτι παλεύονται οι θερμοκρασίες σε κατάσταση full load.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι πρόβλημα με τους ανεμιστήρες ή την ψύξη, δεν μου το έχει κάνει σε παιχνίδι αλλά μόνο σε web browsing, ταινίες. Το afterburner το έχω και δεν ανεβάζει θερμοκρασίες.

Πως να του δώσω βολτ είναι η ερώτηση?

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι πρόβλημα με τους ανεμιστήρες ή την ψύξη, δεν μου το έχει κάνει σε παιχνίδι αλλά μόνο σε web browsing, ταινίες. Το afterburner το έχω και δεν ανεβάζει θερμοκρασίες.

Πως να του δώσω βολτ είναι η ερώτηση?

Στα settings του afterburner στο General εχει μια επιλογη unlock voltage control απλα chekαρε το και θα σου ανοιξει μια μπαρα για τα V

Link to comment
Share on other sites

το ίδιο πρόβλημα με τις γραμμές είχα κ εγώ σε μία άλλη σύνθεση και τελικά ήταν θέμα ρεύματος γενικά στο pc γιατί το τροφοδοτικό ήταν στο όριο...τσέκαρε λίγο μέσα απο τα bios τις τάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα άλλαξε και έγινε χειρότερο.

Ναι μεν δεν μου πάγωσε σε άσχετο σημείο, αλλά χθες βράδυ, κουνάω το ποντίκι να τον βγάλω από screen saver, αναβοσβήνει μία φορά γρήγορα η οθόνη και μένει μαυρη (με το λαμπάκι πράσινο), κουνάω ποντί, πατάω διάφορα, τίποτα..

Κάνω reset, και σε κάθε διαφορετική οθόνη που δείχνει όταν ξεκινάει (post bios, μια οθόνη με έναν κέρσορα, "loading operating system", Windows loading με γραφικα), την έδειχνε για πολύ λίγο και ξαναέσβηνε, μπήκε όμως στα windows κανονικά.

Σήμερα τον ανοίγω κανονικά, αναβόσβηνε όπως περιέγραψα χθες, μπαίνει στα windows (ακούω και τον ήχο) αλλά η οθόνη μάυρη (το λαμπάκι πάντα πράσινο). Χρειάστηκε 3-4 ρεσετ για να μπει στα windows και να μου δώσει και οθόνη.

Δικιά μου γνώμη, είτε ελαττωματική κάρτα γραφικών, είτε το τροφοδοτικό τελικά δεν μπορεί να τα σηκώσει όλα. Σήμερα φευγω για Κρήτη και δεν έχω ιδέα πότε θα ξαναγυρίσω (1-3 βδομάδες θα κάτσω), να στείλω την κάρτα για RMA?

EDIT: Μάλλον θα δοκιμάσω την κάρτα σε άλλα PC πρώτα, τα οποία όμως φοράνε NVidia αυτή την στιγμή, ποιο ήταν το προγραμματάκι για να καθαρίζει drivers?

Link to comment
Share on other sites

συνεχίζω να λέω ότι είναι θέμα ρεύματος ,για να το απορρίψεις κ αυτό μπες στα bios κ δες τις τάσεις όλες 12v,5v, 3,3v k παρατήρησε τα θα πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από τις δεδομένες δλδ 12v θα πρέπει να είναι π.χ.12,4 και να μν σκαμπανεβάζουν απότομα δλδ τη μια να σου δείχνει 12,3 12,6 11,7 μεγάλες αποκλείσεις γενικά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.