Jump to content

Προβλημα με την Geforce 9800 gx2

the_Scientist

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά υπάρχει ένα πρόβλημα με τη κάρτα αυτη.Μετα απο 15 λεπτά χάνεται το σήμα της οθόνης.Δηλαδή σαν να ζεσταίνεται πολυ και να σβήνει. Του έβγαλα τα καλύματα για να πέρνει αέρα πιο έυκολα,αλλα τα drivers εχουν απέγκατασταθεί επειδι οταν ξεκινάει,κολαει παντα τη στηγμη που φορτώνουν τα windows, κατεβασα και καινούρεια drivers παλι το ίδιο.Τι να φταίει?...Με απλα λόγια,η κάρτα μετα απο 15-20 λεπτά σβίνει ενώ λειτουργεί χωρίς drivers, ενώ οταν μπαίνουν drivers,με την επανεκίνηση δεν ανάβει το pc...τί λέτε να κάνω?...πιστέυω πως με την ψύξη ειναι το πρόβλημα...

Το αν είναι ή όχι θέμα ψύξης μπορείς να το διαπιστώσεις παρατηρώντας τις θερμοκρασίες της κάρτας μέχρι λίγο πριν αυτή κολλήσει. Δοκίμασε με το CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reporting να δεις τις θερμοκρασίες της κάρτας σου.

Πάντως σε αυτήν που έχω και δοκιμάζω χωρίς air condition έχει χτυπήσει και 90άρια. Πρόβλημα με τελευταίους drivers δεν είχα πάντως. Αυτά σε Windows 7 64bit. Δεν την έχω δοκιμάσει με ΧΡ (δεν λες ποια windows).

Υποθέτω ότι όταν λες ότι με την εγκατάσταση των οδηγών κολλάει, εννοείς στο φόρτωμα των windows. Μπορείς να δοκιμάσεις και παλιούς π.χ. έκδοση 180κάτι. Αν έχεις το CD με τους οδηγούς μπορείς να δοκιμάσεις και τους οδηγούς του CD.

Στα windows 7 32 ειναι το pc,προσπάθησα να κάνω μετρηση,αλλα για να κανει την μέτριση θέλει drivers η κάρτα,και έτσι δεν μπαίνει...πάντως οτι ζεστένεται είναι σίγουρο,οταν σβήνει αν ακουμπίσεις την ψύκρτα της φένεται πως το 90αρι το εχει ξεπεράσει...αλλα το πρόβλημα μου ειναι "γιατί να πιανει αυτες τις θερμοκρασιες"...η εγγυηση εχει λήξει δυστηχως...

Έχεις δίκιο, μόλις το διαπίστωσα. Το HWmonitor δεν δείχνει θερμοκρασίες με τον οδηγό της Microsoft που έχουν τα 7. Το GPU-Z αντίθετα μου δείχνει. Για δοκίμασε το

Download TechPowerUp GPU-Z v0.5.4 | techPowerUp

Τσέκαρε και το fan speed που δείχνει όταν επιλέξεις την "δεύτερη" κάρτα (από την επιλογή που σου δείχνει κάτω - "Nvidia Geforce 9800 GX2 (Microsoft Corp...)"

Για σύγκριση και έχοντας ανοιχτό το PC που έχω την GX2 για 10 λεπτά στο desktop μου λέει

Για την πρώτη 9800 θερμοκρασίες GPU/PCB 68.8/72

για την δεύτερη GPU/PCB 66.5/61

και για τον ανεμιστήρα 1600rpm

Έχεις δίκιο, μόλις το διαπίστωσα. Το HWmonitor δεν δείχνει θερμοκρασίες με τον οδηγό της Microsoft που έχουν τα 7. Το GPU-Z αντίθετα μου δείχνει. Για δοκίμασε το

Download TechPowerUp GPU-Z v0.5.4 | techPowerUp

Τσέκαρε και το fan speed που δείχνει όταν επιλέξεις την "δεύτερη" κάρτα (από την επιλογή που σου δείχνει κάτω - "Nvidia Geforce 9800 GX2 (Microsoft Corp...)"

Για σύγκριση και έχοντας ανοιχτό το PC που έχω την GX2 για 10 λεπτά στο desktop μου λέει

Για την πρώτη 9800 θερμοκρασίες GPU/PCB 68.8/72

για την δεύτερη GPU/PCB 66.5/61

και για τον ανεμιστήρα 1600rpm

Με το GPUz οταν εβαζα στη δευτερη καρτέλα δεν μου ειχε τις θερμοκρασίες...πρεπει να ειχε μονο το core clock kai memory clock...

(:offtopic2: τωρα που το βλέπω και σ αυτο τον υπολογιστή...η κάρτα αυτη χ1950 χτχ δεν καθεται φρονιμα...71βαθμούς...ντροπή :whip:...αλλα δεν εβρισκα waterblock να του περναγα κ εδω την υδροψηξη...) με την 9800 λεω να ψάξω για τα παλιά drivers μηπως εχει κανενα bug το pc σε συνδεση με τα καινουρεια...αλλιως θα περιμένω το φθινόπορο που θα φύγει η ζέστη!!:drool: :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.