Antony31 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2011 Γεια σε όλους παιδιά! Μόλις έγινα μέλος και χρειάζομαι τη βοήθειά σας για ένα θέμα μου. Έχω την εξής μητρική κάρτα (ASRock > Products > 4CoreDual-SATA2) και την εξής κάρτα γραφικών (ASUS ENGT430/DI/1GD3 LP 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR). Το πρόβλημα είναι ότι δεν την αναγνωρίζει και έτσι δεν μπορώ να βάλω τα "καλά" γραφικά ώστε να δουλεύω όπως πρέπει και να μπορώ να παίζω παχνίδια. Περιμένω τις απαντήσεις σας και τη βοήθειά σας!! Υ.Γ.1.: Είμαι πολύ αρχάριος σε ότι αφορά τέτοια θέματα γι' αυτό θα σας παρακαλούσα να μου εξηγήσετε αν μπορώ να κάνω κάτι και πώς! Υ.Γ.2.: 15 Αυγούστου σήμερα. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και ότι επιθυμείτε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thefou Αύγουστος 15, 2011 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2011 Καλώς ήρθες.Τους drivers της κάρτας,τους έχεις περάσει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 15, 2011 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2011 Επίσης φρόντισε να αναβαθμίσεις το BIOS στην τελευταία έκδοση αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Εδώ έχει την τελευταία έκδοση (2.20) για την υποστήριξη σε κάρτες γραφικών ΑΤΙ HD 4xxx.Υπάρχει και η περίπτωση να μην λειτουργήσει σωστά λόγω της ιδιαιτερότητας της μητρικής σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paynemax Αύγουστος 15, 2011 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2011 Καλησπερα ,δεν νομιζω να εχει σχεση το BIOS και καλο θα ηταν μιας και εισαι "αρχαριος" να αφησεις ησυχο το BIOS , παρα μονο αν υπαρχει σοβαρος λογος.Οι drivers που κατα πασα πιθανοτητα ειναι και το προβλημα σου , οπως ειπε και ο "thefou", ειναι εδω.Εννοειτε οτι πρωτα κανεις unistall τους παλιους DRIVERS απο την προηγουμενη καρτα σου."αν εχεις" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Αύγουστος 15, 2011 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2011 Κατα τη γνώμη μου φταίει το via chipset της μητρικής σου. Η αναβάθμιση bios είναι μάλλον η μόνη ελπίδα σου, προκειμένου να συνεργαστεί η vga με τη μητρική σου. Μακάρι να κάνω λάθος. Δες και εδω : http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/provlima-dynato-72343.html Έγινε και το update στο bios, αλλά πάλη δεν έγινε τίποτα, η κάρτα δοκιμάστηκε σε PCI-E 1.0 στο σπίτι μου και δούλεψε κανονικά, γιατί κάτι διάβασα στο internet λέει οτι οι κατασκευαστές δεν φλασάρουν όλα τα bios των καρτών για να είναι συμβατά και σε pci-e 1.0 απο 2.0. Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αλλά αφού δούλεψε στο δικό μου σύστημα με pci-e 1.0 δεν παίζει τέτοιο θέμα. Δοκιμάστηκε και σε άλλη μητρική στο νετ καφέ και με καλύτερο τροφοδοτικό, μιας και είναι όλες ίδιες, τίποτα. Συμπέρασμα πρέπει να έχει πρόβλημα το VIA chipset και δεν μπορεί να λειτουργήσει τις κάρτες σε pci-e 1.0 ή μπορεί να σκαλώνει το bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paynemax Αύγουστος 15, 2011 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2011 Κατα τη γνώμη μου φταίει το via chipset της μητρικής σου.Η αναβάθμιση bios είναι μάλλον η μόνη ελπίδα σου, προκειμένου να συνεργαστεί η vga με τη μητρική σου.Μακάρι να κάνω λάθος.Δες και εδω :http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/provlima-dynato-72343.htmlMα αν δεν κανω λαθος το post λεει οτι δεν του αναβε καν το μηχανημα ! ! ! H εκτος αν εννοει οταν λεει "δεν την αναγνωριζει" οτι δεν την βλεπει η μητρικη , εγω καταλαβα δεν την αναγνωριζουν τα WINDOWS.Ο Antony31 δεν ειπε κατι τετοιο.Σχετικα με το BIOS τα UPDATES που εχει η ASrock ειναι για ATI και οχι για NVIDIA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antony31 Αύγουστος 17, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2011 Παιδια κατ΄αρχην θελω να σας ευχαριστησω για το ενδιαφερον σας. Να διευκρινισω οτι το μηχανημα ανοιγει κανονικα απλα η μητρικη δεν "βλεπει" την καρτα μου. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να μην μπορω να βαλω την σωστη αναλυση της οθονης μου(1680*1050) αλλα η μεγιστη που εμφανιζεται να ειναι η "1600*1200". Οσο αφορα τους drivers τους εχω περασει αφου διεγραψα τους προηγουμενους. Για να καταλαβετε, οταν ανοιγω απο τον πινακα ελεγχου το "NVIDIA Control Panel" μου λεει:"ΝVIDIA display settings are not available. You are not currently using a display attached to an NVIDIA GPU". Οσο για το bios update εχω ακουσει οτι ειναι δυσκολο και ριψοκινδυνο να το κανεις αφου μπορει να σου καταστρεψει την μητρικη. Τωρα αν καποιος μπορει να με βοηθησει παραθετοντας μου 1-1 τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω θα ημουν ευγνωμων!! Περιμενω την βοηθεια σας. Ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Αύγουστος 17, 2011 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2011 Επειδή αυτό το board έχει διπλή θύρα γραφικών, και PCIe και AGP, ψάξε στο bios για τις σχετικές ρυθμίσεις, και δες μήπως είναι μονίμως επιλεγμένη η θύρα AGP. Ίσως ένα bios update να είναι μάλλον επιβεβλημένο. Στην ανάγκη, άστο στην άκρη και πάρε ένα "καθαρό" board, σαν αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antony31 Αύγουστος 17, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2011 Δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο στην προκειμενη περιπτωση Oric. Γιατι μια παλιοτερη καρτα ενος φιλου μου δουλευει κανονικοτατα αν και ειναι PCIe. Υπαρχει κανεις που να μπορει να με βοηθησει παραθετοντας μου 1-1 τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω για το bios update? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Αύγουστος 17, 2011 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2011 Αν είναι έτσι, τότε ίσως να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα, ή να είναι προβληματική η κάρτα (απίθανο, αλλά όχι αδύνατο). Πάντως, αν δεν είναι μεγάλο πρόβλημα τα 50 ευρώ, πάρε ένα άλλο board, με Intel ελεγκτή μνήμης, και συμβατό με τη RAM που ήδη έχεις. Για να μη παιδεύεσαι δηλαδή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Αύγουστος 17, 2011 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2011 Γεια σου φίλε, τυχαίνει να έχω την ίδια mobo .Δεν νομίζω ότι η μητρική δεν αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών γιατί τότε δεν θα άναβε η οθόνη καθόλου. Οπότε μάλλον είναι θέμα windows και οδηγών. Αν οι αναλύσεις που βλέπεις δεν είναι αυτές που θα έπρεπε ίσως είναι θέμα οθόνης και μη ύπαρξης αρχείου EDID ( Extended Display Identification Data ) που λέει στην κάρτα τί αναλύσεις υποστηρίζει . Τυχαίνει να έχω και αυτό το θέμα και το λύνω κάθε φορά με εγκατάσταση οδηγών και για την οθόνη χειροκίνητα .Τώρα αν όλα τα παραπάνω δεν σε βοηθήσουν , στο site της μητρικής υπάρχει στη σελίδα με τα bios βοηθός για να σε καθοδηγησει , αν επιχειρήσεις να αναβαθμίσεις το bios ( δες πρώτα ποια έκδοση έχεις , φένεται στην εκκίνηση του PC ). Καλή τύχη , Λευτέρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antony31 Αύγουστος 20, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2011 Φιλε μου μπορεις να μου πεις πως μπορω να κανω εγκατασταση των οδηγων της οθονης μου χειροκινητα? Το cd της συσκευασιας εχει τα παρακατω βηματα: 1. Click Start -> Setting -> Control Panel 2. Double -click the Display icon. 3. Click the Setting tab, then click Advanced... 4. Select Monitor tab, Click properties-> click Driver Tab -> Click Update Driver Tab 5. Hardware Update Wizard -> Select Install From A List or Specific Location[Advanced] -> Click Next 6. Select Include this Location in the search -> Click Browse -> Select the Driver in the CD ROM -> Click Next 7. The Monitor Files are copied to the Hard Drive 8. Click Finish -> Close Ομως το προβλημα ειναι οτι στο βημα (4) δεν μπορω να πατησω το "properties" επειδη δεν αναγνωριζει το μοντελο της οθονης μου αλλα γραφει "default monitor". Η οθονη μου ειναι η "LG L204WS" και δεν μπορω να βρω πουθενα τον οδηγο. Μηπως μπορεις να με βοηθησεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Αύγουστος 20, 2011 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2011 Οι οδηγοι τις οθονης ειναι το τελευταιο που θα δει αφου παει να ανοιξοι το nvidia control panel και δεν βλεπει τη καρτα δεν εχει νοημα να βαλει τη native αναλυση στην οθονη αν δεν δουν τη καρτα οι οδηγοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Αύγουστος 20, 2011 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2011 Αφού έχεις το CD πρέπει να είναι εύκολο - πρέπει να εντοπίσεις το αρχείο ΧΧ.inf που είναι στο φάκελο με τους drivers της οθόνης. Θα πρέπει στο παράθυρο διαλόγου να επιλέξεις "Χωρίς αναζήτηση .Επιλογή του προγράμματος οδήγησης απο τον χρήστη.'' Μετά επιλέγεις ''απο δισκέτα'' και του δείχνεις πιο αρχείο ( το ΧΧ.inf ) να επιλέξει σαν οδηγό.Εγώ στα XP έτσι το κάνω - όμως πρώτα περνάω τους οδηγούς της κάρτας γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Αύγουστος 20, 2011 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2011 Αφού έχεις το CD πρέπει να είναι εύκολο - πρέπει να εντοπίσεις το αρχείο ΧΧ.inf που είναι στο φάκελο με τους drivers της οθόνης. Θα πρέπει στο παράθυρο διαλόγου να επιλέξεις "Χωρίς αναζήτηση .Επιλογή του προγράμματος οδήγησης απο τον χρήστη.'' Μετά επιλέγεις ''απο δισκέτα'' και του δείχνεις πιο αρχείο ( το ΧΧ.inf ) να επιλέξει σαν οδηγό.Εγώ στα XP έτσι το κάνω - όμως πρώτα περνάω τους οδηγούς της κάρτας γραφικών.Aς δουνε τη καρτα οι οδηγοι και μετα αν ακομα εχει το προβλημα τοτε βαζει και τους οδηγους της οθονης Link to comment Share on other sites More sharing options...
leros2004 Αύγουστος 20, 2011 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2011 Τσέκαρε ότι έχει πατήσει σωστά στη μητρική η κάρτα γραφικών, στην τελική βγάλε βάλε άλλη 1 φορα Το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών γυρίζει ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.