Jump to content

ENERMAX 1250 (θορυβος)

paynemax

Recommended Posts

Καλημερα ,

εδω και 2 εβδομαδες το τροφοδοτικο κανει ενα περιεργο επαναλαμβομενο θορυβο - τριξιμο , δεν ακουγεται πολυ δυνατα , ακουγεται ισα ισα για να σου σπαει τα νευρα.

Ειναι σαν να γλυφη ο ανεμιστηρας καποιο σημειο του τροφοδοτικου η να τα εχει παιξει γενικα ο ανεμιστηρας.

Να το ανοιξω μπας και ειναι ο ανεμιστηρας και θελει αλλαγη η μπορει να ειναι κατι αλλο?

Ειναι εκτος εγγυησης.

άνοιξε το φυσικά (με προσοχή και αφού το αφήσεις χωρίς ρεύμα για τουλάχιστον 20-30 λεπτά μιας και οι πυκνωτές του APFC κρατάν για πολύ ρεύμα το οποίο μπορεί να σε χτυπήσει) και δες μπας και έχει φύγει κανά καλώδιο και βρίσκει πάνω στον ανεμιστήρα. Ειδάλως άλλαξε τον με κάποιον άλλον παρόμοιο.

εμενα σε ενα κουλερμαστερ 600αρι που εχω στο πσ του αδερφου μου ακουγοταν ενας θορυβος αλλα εκανε μπαμ οτι ηταν ανεμιστηρας, στην αρχη νομιζα οτι ηταν καποιος ανεμιστηρας κουτιου αλλα τους σταματησα ολους κ βρηκα οτι ηταν του τροφοδοτικου κ απλα τον αλλαξα κ τωρα ειναι σαν καινουριο.

Το κάνει από την εκκίνηση ή μόλις μπει windows;

Θυμίζει coil whining.

Το κανει απο την εκκινηση.

Επειδη δεν εχω πειρα με χαλασμενα τροφοδοτικα , υπαρχει καποιος τροπος να αναψω μονο το τροφοδοτικο , ωστε να σιγουρεψω οτι ειναι απο το τροφοδοτικο και οχι απο καναν αλλον ανεμιστηρα του PC?"99,9% ειναι το psu"

Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι ο ανεμιστηρας και να ειναι κατι αλλο χαλασμενο στο τροφοδοτικο?

Δες πρώτα μήπως συντονίζει ο ανεμιστήρας του psu με το κουτί (απλά βγάλτο από το κουτί και άστο στο πλάι, άνοιξε τον υπολογιστή και δες άμα κάνει τον θόρυβο). Δοκίμασε επίσης να καθαρίσεις και τον ανεμιστήρα, μπορεί λόγω σκόνης να κάνει θόρυβο.

Το κανει απο την εκκινηση.

Επειδη δεν εχω πειρα με χαλασμενα τροφοδοτικα , υπαρχει καποιος τροπος να αναψω μονο το τροφοδοτικο , ωστε να σιγουρεψω οτι ειναι απο το τροφοδοτικο και οχι απο καναν αλλον ανεμιστηρα του PC?"99,9% ειναι το psu"

Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι ο ανεμιστηρας και να ειναι κατι αλλο χαλασμενο στο τροφοδοτικο?

Για να δουλέψει εκτός κουτιού το τροφοδοτικό πρέπει να γειώσης με ένα απλό καλωδιάκι την πράσινη με μια από τις μαύρες υποδοχές από το 24-pin (δες φωτο).

Ετσι θα δεις αν πράγματι είναι από το PSU ο ήχος.

post-14368-1416075413,235_thumb.jpg

Τα revolution 1250 ειχαν ενα θεμα απο τον πρωτο καιρο κυκλοφοριας τους με τον ανεμιστηρα τους . Εκανε το γνωστο "toc-toc" .

Και του δικο μου revolution εκανε αυτον τον ηχο τον πρωτο καιρο . Σιγα-σιγα αρχισε να ηρεμει μετα απο 3-4 εβδομαδες . Απο εκει και περα , μεχρι και 6 μηνες αργοτερα που καηκε παρεα με μια μητρικη , δεν ειχε ξανακανει τον παραμικρο θορυβο .Στο forum της enermax ειναι πολυ γνωστο αυτο το προβλημα και η enermax δεχοταν RMA γι'αυτο τον λογο . Κυριως οι πρωτες παρτιδες ειχαν αυτο το προβλημα .

Eαν ψαξεις θα βρεις παρα πολλες πληροφοριες .

Τα revolution 1250 ειχαν ενα θεμα απο τον πρωτο καιρο κυκλοφοριας τους με τον ανεμιστηρα τους . Εκανε το γνωστο "toc-toc" .

Και του δικο μου revolution εκανε αυτον τον ηχο τον πρωτο καιρο . Σιγα-σιγα αρχισε να ηρεμει μετα απο 3-4 εβδομαδες . Απο εκει και περα , μεχρι και 6 μηνες αργοτερα που καηκε παρεα με μια μητρικη , δεν ειχε ξανακανει τον παραμικρο θορυβο .Στο forum της enermax ειναι πολυ γνωστο αυτο το προβλημα και η enermax δεχοταν RMA γι'αυτο τον λογο . Κυριως οι πρωτες παρτιδες ειχαν αυτο το προβλημα .

Eαν ψαξεις θα βρεις παρα πολλες πληροφοριες .

To εψαξα και βρηκα και videos στο utube με το προβλημα που αναφερεις , ο θορυβος που κανει το δικο μου σε καμια περιπτωση δεν εχει να κανει με αυτα που ακουσα , ακουσα πολλα.

Οπως και να εχεις θα χρειαστω fan , το θεμα ειναι που βρισκεις 135mm ανεμιστηρα ?

Eνταξει θα με τρελλανει το PC , δεν βγαζω ακρη.

Τελικα δεν ειναι το τροφοδοτικο.

Διαβαστε τι κανει και πειτε μου τι λογικη εξηγηση υπαρχει.

Ο θορυβος ειναι απο τις καρτες γραφικων , η καθε καρτα εχει πανω 12 led που αναλογα με το ποσα ειναι αναμενα δειχνει στο ποσο τις % δουλευει η καρτα.

Ο θορυβος εμφανιζεται μονο οταν τρεχω γραφικα games , bench κτλ. τοτε που ολα τα leds ειναι αναμενα και στις 2 καρτες.Μολις βγω σε windows σβηνουν τα περσισσοτερα LEDS και ακαριαια σταματαει και ο θορυβος.

60887049.jpg

α)Τροφοδοτικο δεν ειναι , δοκιμασα αλλο PSU.

β)Κουμπωσα την καθε καρτα ξεχωριστα και δεν ακουστηκε το παραμικρο.

γ)Οι ανεμιστηρες απο τις καρτες δεν ειναι , τους δοκιμασα εναν εναν , την ωρα που δουλευε η καθε καρτα εβαλα "δαχτυλο" για να ριξω τις στροφες και να δω αν αλλαξει τιποτα στην συχνοτητα του θορυβου , τιποτα παλι τα ιδια.

Το παρουσιαζει μονο οταν ειναι σε SLI και τρεχει γραφικα.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως γινετε αυτο το παντρεμα , γραφικα = θορυβος (πλυν του θορυβου απο τους ανεμιστηρες)

κατι μου λεει οτι ειναι τροφοδοτικο

εκτος και αν ειναι coil whine απο τις VGA αλλα γιατι δεν στο κανει οταν ειναι μονες τους και το κανει μονο σε sli ????

πολυ περιεργο

γιαυτο λεω τροφοδοτικο

Ακουστε και αυτο , μολις το δοκιμασα.

Τρεχω το CRYSIS 2 σε παραθυρο μολις "πιασω" το παραθυρο σταματαει και μολις πατησω μεσα στο παραθυρο για να μπω στο game ξεκιναει παλι.

κατι μου λεει οτι ειναι τροφοδοτικο

εκτος και αν ειναι coil whine απο τις VGA αλλα γιατι δεν στο κανει οταν ειναι μονες τους και το κανει μονο σε sli ????

πολυ περιεργο

γιαυτο λεω τροφοδοτικο

Σχετικα με το τροφοδικο που λες...

δοκιμασα με ENERMAX 1250W που ηταν και το αρχικο οταν πρωτοπαρατηρισα τον θορυβο ,ελεγα οτι ειναι τροφοδοτικο μιας και δεν τον ειχα παρει καινουριο(δευτερο-τριτο χερι).Τωρα εχω αυτο της υπογραφης , ειναι καινουριο και ακουγετε ο ιδιος θορυβος.

Ειναι λιγο κουλο 2 τροφοδοτικα να εχουν τον ιδιο θορυβο , απο την αλλη θα μου πεις και τα 2 ειναι ENERMAX , τι να πω ????

Ωπα τωρα το ειδα , ειχαμε το ιδιο PSU , οποτε αφου εσενα δεν σου κανει θορυβο δεν πρεπει να ειναι απο το τροφοδοτικο.

Ωπα τωρα το ειδα , ειχαμε το ιδιο PSU , οποτε αφου εσενα δεν σου κανει θορυβο δεν πρεπει να ειναι απο το τροφοδοτικο.

σχεδον το ιδιο γιατι εμενα δεν ειναι το galaxy

ειναι το revolution 85+

μπορεις να τραβιξεις κανα video να ακουσουμε τον θορυβο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.