Jump to content

Αξιολόγηση PC parts

3likos

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Ο αδερφός μου σκοπεύει να πουλήσει τον υπολογιστή του αλλά έχουμε ενα πρόβλημα σχετικά με την τιμή του κάθε part ή και του πακέτου ολόκληρου

Το Pc αποτελείται από:

Intel Q6600 ----> 90 euro

Abit IP35 Pro----> 40 euro

Ati 2900XT -----> 35 euro

Crucial 2x1GB 800Mhz (d9gkx chip) ----> 35 euro

Enermax Infinity 650Watt ----> 60 euro

Western Digital Caviar Black 1TB -----> 50 euro

Western Digital 250GB raid edition (x2) ----> 25 euro ή 45 μαζί

πακέτο 330 ευρώ

Εγγύηση έχει μόνο η ram...

(έχω βάλει κάποιες τιμές ενδεικτικά αλλά δεν ξέρω αν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα σήμερα... :-P )

Πώς σας φαίνονται σαν τιμές? Αξίζει η πώληση του ή να κρατήσω κάποια parts (πχ ram για αναβάθμιση σε άλλο pc, vga για δεύτερη κάρτα σε άλλο pc κλπ)

Περιμένω απόψεις και προτάσεις για τις τιμές για να δω ποια και με τι τιμή θα βάλω σε αγγελία.

Ευχαριστώ.!

σχετικα καλες ειναι οι τιμες , εγω θα εκοβα ενα 10ρικο απο cpu k mobo κ κατι απο το τροφοδοτικο . κ σαν πακετο δωσε το λιγο πιο κατω. k oi μνημες ακριβες ειναι , ειναι μονο 2 gb ασχετου D9 , ειναι κ 800αρες .

Sorry αλλα ειναι πολυ ακριβες οι τιμες που βαζεις...90 ευρω ο 6600-> γυρω στα 100-120 εχει ο i7 920

Tα 2 gb εχουν 20 ευρω περιπου καινουρια...

Για το τροφοδοτικο επισης χλωμο οπως και για το δισκο που καινουριος εχει 75.Με 250 και πολλα λεω ισως το εδινε...

Αν το θέλετε για gaming πουλήστε την κάρτα γραφικών πάρτε μια νέα βάλτε άλλα 2 ή 4GB RAM και είστε ΟΚ. Το κόστος της αναβάθμισης αν κοιτάξετε σε μεταχειρισμένα θα είναι κοντά στα 60€ minimum (για 2GB + μια 4870 π.χ. μείον αυτά που θα πάρετε από την 2900) και οι επιδόσεις στα games απλά καμιά σχέση.

Υ.Γ. Η RAM και η VGA μάλλον είναι τα πρώτα που θα διώξεις όχι αυτά που θα κρατήσεις. Η 2900XT είναι ωραία για εφέ και για να καταναλώνει ρεύμα, αλλά η πραγματικότητα λέει ότι πλέον δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο σε 3D.

Αν το θέλετε για gaming πουλήστε την κάρτα γραφικών πάρτε μια νέα βάλτε άλλα 2 ή 4GB RAM και είστε ΟΚ. Το κόστος της αναβάθμισης αν κοιτάξετε σε μεταχειρισμένα θα είναι κοντά στα 60€ minimum (για 2GB + μια 4870 π.χ. μείον αυτά που θα πάρετε από την 2900) και οι επιδόσεις στα games απλά καμιά σχέση.

Υ.Γ. Η RAM και η VGA μάλλον είναι τα πρώτα που θα διώξεις όχι αυτά που θα κρατήσεις. Η 2900XT είναι ωραία για εφέ και για να καταναλώνει ρεύμα, αλλά η πραγματικότητα λέει ότι πλέον δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο σε 3D.

To pc δε θα πουληθεί για να πάρουμε καινούριο. Απλά φεύγει για εξωτερικό και πλέον δεν το χρειάζεται. Επομένως κοιτάμε τι αξίζει να πουληθεί. Το μόνο που θα μπορούσαμε να κρατήσουμε είναι η ραμ για να πάει σε ένα παρόμοιο pc και να γίνει 4Gb... Τα υπόλοιπα ουσιαστικά δεν τα χρειαζόμαστε ... το πολύ να κρατήσουμε τον σκληρό αν δουμε ότι δεν αξίζει η τιμή του για πούλημα...

Intel Q6600 ----> 70 euro

Abit IP35 Pro----> 30 euro

Ati 2900XT -----> 25 euro

Crucial 2x1GB 800Mhz (d9gkx chip) ---->20 euro

Enermax Infinity 650Watt ----> 50 euro

Western Digital Caviar Black 1TB -----> 40 euro

Western Digital 250GB raid edition (x2) ----> 25 euro ή 45 μαζί

Κάτι τέτοιο θα ήταν πιο ρεαλιστικό κατα τη γνώμη μου.

Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις τις δικές σου τιμές ως εκκίνηση, και να τις διαμορφώσεις ανάλογα με τη ζήτηση.

Κάτι τέτοιο θα ήταν πιο ρεαλιστικό κατα τη γνώμη μου.

Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις τις δικές σου τιμές ως εκκίνηση, και να τις διαμορφώσεις ανάλογα με τη ζήτηση.

για την abit πολλα δινεις και παλι, μην ξεχναμε οτι εχει κλεισει....

επισης η 2900xt καποια στιγμη θα αποκτησει συλλεκτικη αξια καλυτερα να την κρατησεις. βαλε μια 9800gt πανω και δωστο ολο ενα 200-250αρι να φυγει:baby:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.