AGRIMI Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2011 ποιον από τους 3 θα αγοράζατε?SOLID STATE DISK KINGSTON HYPERX SATA2 2,5" 120GB | You.grSOLID STATE DISK INTEL ELMCREST 2,5" SATA3 120GB | You.grSOLID STATE DISK CORSAIR FORCE 3 SERIES 2,5'' SATA3 120GB | You.grμόνο από το συγκεκριμένο κατάστημα.σαν απόδοση προσωπικώς δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω από τον ήδη υπάρχοντα ssd intel 80gb οπότε αν αξίζει να πάω στο ακριβό θα πάω εκεί αλλιώς πάω και στον φθηνό. στα τεστς δεν είδα και μεγάλες διαφορές. θα προτιμούσα την σιγουριά π.χ. ο δικός μου δεν είχε προβλήματα.άρα η ερώτηση θα μπορούσε να ήταν ποιον θα εμπιστευόσασταν εσείς ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 13, 2011 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 Αν θες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο παιρνεις Intel. Γιατι μονο απο αυτο το καταστημα (αν επιτρεπεται)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk1pper Αύγουστος 13, 2011 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 στα τεστς δεν είδα και μεγάλες διαφορές. θα προτιμούσα την σιγουριά π.χ. ο δικός μου δεν είχε προβλήματα.Εδικά ως προς αυτό καλό θα ήταν να αποφύγεις τον συγκεκριμένο Corsair.γιατί δεν χτυπάς έναν 120άρη Agility 3 που θα σου βγει και πιο οικονομικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 13, 2011 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 Μα κατασκευαστικα Corsair Force 3 (χωρις GT) = Agility 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk1pper Αύγουστος 13, 2011 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 Λόγω controller (2281)? Όπως και να έχει προτιμώ με διαφορά ως προς αυτό το θέμα την Corsair λόγω του εξαιρετικού τους support. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 13, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 δουλεύω σε αυτό το κατάστημα. ακόμα περιμένω κι άλλους. λέω να το κάνω γκάλοπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 13, 2011 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 Λόγω controller (2281)? Όπως και να έχει προτιμώ με διαφορά ως προς αυτό το θέμα την Corsair λόγω του εξαιρετικού τους support.Οχι μονο λογω controller. Ειναι και θεμα NAND flash. Agility 3 και Corsair Force 3 εχουν asynchronous NAND, ενω Vertex 3 , Kingston Hyper X , Corsair Force 3 GT εχουν synchronous NAND flash. Γιαυτο και εχουν διαφορες στα benches. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Αύγουστος 13, 2011 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 Εγώ κατέχω 2 Corsair F60. Δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, βέβαια το ίδιο που είχε γίνει με τον Corsair X64 τώρα γίνεται με τον Force series 3. Καθαρά πρόβλημα firmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk1pper Αύγουστος 13, 2011 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 Οχι μονο λογω controller. Ειναι και θεμα NAND flash. Agility 3 και Corsair Force 3 εχουν asynchronous NAND, ενω Vertex 3 , Kingston Hyper X , Corsair Force 3 GT εχουν synchronous NAND flash. Γιαυτο και εχουν διαφορες στα benches.Ναι ok εντάξει εκεί παίζουν τα hi-end μοντέλα (with synchronous NAND) γι αυτό και δεν το ανέφερα. Δεν αξίζει καν να δώσει τόσα λεφτά αν δεν τον χρειάζεται για ιδιαίτερη χρήση. Σε everyday use ούτε από SATA 2 σε SATA3 δεν θα δει διαφορά οπότε καλύτερα να τα σκάσει σε χώρο παρά σε απόλυτα νούμερα.Απλά τον πρότεινα (Vertex3) με τη λογική της (ισάξιας) εναλλακτικής ενός πολύ καλού δίσκου όπου έχει παρουσιάσει σοβαρό πρόβλημα στην πρώτη του παρτίδα. Πάντως όπως ανέφερα και πιο πάνω το support της Corsair είναι ένας σοβαρότατος λόγος να τον προτιμήσει.Εγώ κατέχω 2 Corsair F60. Δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, βέβαια το ίδιο που είχε γίνει με τον Corsair X64 τώρα γίνεται με τον Force series 3. Καθαρά πρόβλημα firmware.Δυστυχώς σε 2 περιπτώσεις έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον F60 (ένας ο δικός μου και ένας ακόμα που είχα περάσει). Και οι δύο είχαν αγοραστεί ταυτόχρονα οπότε ίσως υπήρχε πρόβλημα με την παρτίδα όπου ξαφνικά υπέστησαν panic lock και δεν μπόρεσα με τίποτα να τους επαναφέρω. Και οι δύο πέρασαν rma βέβαια και αντικαταστάθηκαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 13, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 ο force 3 τι διαφορά έχει με τον force gt3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 13, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 βασικά απ' ότι κατάλαβα η kingston αντί vertex3 ή intel Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 13, 2011 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 Για να καταλαβεις Force 3 = Agility 3 και Force 3 GT = Vertex 3 σε επιδοσεις. Ναι ο Kingston αντιστοιχει σε Vertex 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 13, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 το κατάλαβα μετά αλλά ακόμα δεν ξέρω τι να πάρω. πάντα παίρνα backup γι' αυτό δεν έχω και το τρελό πρόβλημα να χαθούν τα αρχεία μου. απλά μετά τον ssd δεν μπορώ να γυρίσω στους συνβατικούς μου τη δίνουν. και επειδή μπορώ να τα σκάσω τώρα τα λεφτά πρέπει να αποφασίσω μέχρι τηντρίτη και δεν με νοιάζει αν είναι 200 ή 270 ευρώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus3bar Αύγουστος 13, 2011 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 Αφού έχεις intel ήδη,γνώμη μου είναι να πας στον intel 510 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk1pper Αύγουστος 13, 2011 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 ο force 3 τι διαφορά έχει με τον force gt3Θεωρητικά μιλάμε για το mid-level και hi-end μοντέλο της Corsair αντίστοιχα. Πρακτικά μιλάμε για καλύτερα read & write (but same IOPS)και ρεαλιστικά απλά πάρε τον απλό (όπως και για κάθε άλλη εταιρία) γιατί δεν θα δεις καμία αισθητή διαφορά στην πράξη σε everyday use.Υ.Γ Ο 510 είναι με τα 5 χρόνια εγγύηση ή ο 320??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 13, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 ο 320 σίγουρα για τον 510 δεν ξέρω αλλά δεν με ενδιαφέρει κι όλας η εγγύηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 13, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 γενικό το μπέρδεμα απλά επειδή δοκίμασα έναν vertex 2 προτιμώ τον intel που έχω γιατί δεν τρώει καθόλου κολήματα γι αυτό έχω μία συμπάθεια στους ιντελ. είπα ότι ότι και να πάρω δεν θα το μετανοιώσω αλλά αφού τα σκάω ας πάρω ότι πει η πλειοψηφία. έχουμε μέρες μπροστά μας γι' αυτό όσοι θέλουν ας απαντήσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 16, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 Μόλις παρήγγειλα τον kingston Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 16, 2011 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 Περιμενουμε εντυπωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Αύγουστος 16, 2011 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 σε σχεση με τον postville? δεν νομιζω οτι θα αλλαξει η αίσθηση. Μόνο τα νούμερα στα benches :smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.