sebastian Αύγουστος 15, 2011 #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2011 ηρεμα με το ρευμα!Καμια, μα καμια σχεση δεν εχουν οι θερμοκρασιες με το ρευμα, το ρευμα τρωει τον επεξεργαστη οχι οι temps...απλα οι temps των περιορίζουν να ανεβει! Οχι πανω απο 1,3v για καθε μερα για να κοιμάσαι ηρεμος, ωστε να μην εχεις θεμα degrade και μπαινεις σε σκεψεις για RMA ! Ετσι και αλλιως περα απο τα bench πουθενα αλλου δεν θα δεις το παραμικρό...μην τον ζοριζεις τσαμπα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Αύγουστος 15, 2011 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2011 ηρεμα με το ρευμα!Καμια, μα καμια σχεση δεν εχουν οι θερμοκρασιες με το ρευμα, το ρευμα τρωει τον επεξεργαστη οχι οι temps...απλα οι temps των περιορίζουν να ανεβει! Οχι πανω απο 1,3v για καθε μερα για να κοιμάσαι ηρεμος, ωστε να μην εχεις θεμα degrade και μπαινεις σε σκεψεις για RMA ! Ετσι και αλλιως περα απο τα bench πουθενα αλλου δεν θα δεις το παραμικρό...μην τον ζοριζεις τσαμπα!Εαν μιλαμε για +/- μερικους βαθμους συμφωνουμε .Σε subzero ψυξη ,ομως, αλλαζει το πραγμα .Οι SB απο οτι εχει φανει οτι μπορει να παθουν degrade με ταση πανω απο 1.47V καθημερινα με αεροψυξη/υδροψυξη . Δεν ειναι απαραιτητο να παθουν , αλλα απο αυτη την ταση και πανω εχουν αναφερθει κρουσματα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 16, 2011 #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 Άλλο το ρεύμα και άλλο η τάση!!!ΜΗΝ τα μπερδεύουμε.Από κει και πέρα οιSB έχουν δείξει ότι ακόμα και το 1.45 είναι safe για 24\7 οπότε το 1.4 είναι totally safe.Για αυτό λέμε και μέχρι αυτή την τάση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Αύγουστος 16, 2011 #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 Audit και Nikpoth το έπιασαν, άλλοι πάλι όχι και ακόμα προσπαθούν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 16, 2011 #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 Όσοι ξέρουν,φαίνεται!Ο Στέλιος μίλησε!Και φάνηκε ποιος συμφώνησε και όλοι μας ξέρουμε ποιοι είναι γνώστες και τον Στέλιο δεν τον αμφισβητεί κανείς.Οπότε όποιοι ξέρουν,καταλαβαίνουν τι να κάνουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 16, 2011 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 Αυτό που λέει ο sanitized sebastian είναι ότι τζάμπα καίγεστε να πάτε τον επεξεργαστή στα 4.5, 4.6, 4.8, 5GHz από την στιγμή που στα games δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά από τα 4.2GHz και πάνω, και στα υπόλοιπα προγράμματα οι διαφορές είναι από μικρές εώς ανύπαρκτες, με τις πιο μεγάλες διαφορές να είναι π.χ. το transcoding μιας ταινίας 2 ωρών, όπου με stock clocks ο CPU κάνει 1 ώρα και 30 λεπτά και ο overclocked στα 5GHz κάνει 1 ώρα και 10 λεπτά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 16, 2011 #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 Σωστό αυτό Βασίλη και δεν το αμφισβυτούμε.Αλλά το θέμα μας δεν είναι κατα πόσο αξίζει.Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και επιλέγει το πόσο θα υπερχρονίσει το σύστημά του και αν.Το θέμα είναι, αξίζει-δεν αξίζει, ποια είναι τα safe πλαίσια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikpoth Αύγουστος 16, 2011 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 Τα safe πλαίσια ρε παιδιά είναι αυτά που δίνει η εταιρία και μονο.. Από κι και πέρα το σίγουρο είναι ότι όσο πιο χαμηλά ρεύματα τόσο καλύτερα. Βεβαια ο καθένας κάνει ότι θέλει. Προσωπικά από τι στιγμή που τα 4,9 δεν μου έδωσαν αυτό που ήθελα η που νόμιζα πως θα δώσει , τον έριξα ξανά στα 4,5. δεν αποκλείω στην πορεια να του σκισω τα πρέκια,ετσι κιαλιος δεν κρατω cpu πανω απο χρονο οχι και ασχημα για 1,28v full load. οι ραμ μου βέβαια είναι για το τρίτο το μακρυτερο..δεν δεχονται σχεδον τιποτα, -τα εργοστασιακα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtifosiGR Αύγουστος 16, 2011 #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 Μαζί σου Seb και εγώ στο 2600Κ δίνω 1.3v για τα 4600Mhz(24/7)....Πάντως φιλικά τσάμπα ασχολείσαι με κάποιους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtifosiGR Αύγουστος 16, 2011 #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 Εαν μιλαμε για +/- μερικους βαθμους συμφωνουμε .Σε subzero ψυξη ,ομως, αλλαζει το πραγμα .Οι SB απο οτι εχει φανει οτι μπορει να παθουν degrade με ταση πανω απο 1.47V καθημερινα με αεροψυξη/υδροψυξη . Δεν ειναι απαραιτητο να παθουν , αλλα απο αυτη την ταση και πανω εχουν αναφερθει κρουσματα .Ας δεχτώ αυτό που λες συμφορουμίτη Stelara, τα δεδομένα που έχεις στα χέρια σου είναι μόλις μερικών μηνών και δεν ξέρουμε αν είναι και για 24/7,για τους επόμενους μερικούς μήνες τι θα έχεις να πεις? Εκτός αν θεωρείς ότι όλοι μας πάμε στο εξάμηνο ή σε λιγότερο από χρόνο για RMA ή διώξιμο σε κάποια αγγελία.Από μεριά μου προσπάθησα να βρώ την χρυση τομή για ταχύτητα και ασφάλεια με βαση τις γνωσεις μου σαν ενας απλος o/c user εχοντας διαβασει αρκετα πραγματα σε διαφορα forums για cpu o/c που με οδηγησανε σε αυτη την επιλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 16, 2011 #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 Σωστό αυτό Βασίλη και δεν το αμφισβυτούμε.Αλλά το θέμα μας δεν είναι κατα πόσο αξίζει.Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και επιλέγει το πόσο θα υπερχρονίσει το σύστημά του και αν.Το θέμα είναι, αξίζει-δεν αξίζει, ποια είναι τα safe πλαίσια!safe δεν μπορείς βασικά σχεδόν ποτέ να καθορίσεις ποιό είναι και ποιό όχι, γιατί δυστυχώς το hardware έχει μεγάλες διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι.Θες κάτι όσο πιο κοντά στο σίγουρο γίνεται ?Πάρε 100 κομμάτια 2600K, 5 από κάθε batch ( να έχουμε δηλαδή 20 διαφορετικά batches ) και βάλε τα όλα με 1.45V @ 4.5GHz και βάλε τα να κάνουνε linx ολημερίς για αρκετό καιρό ( π.χ. 3 μήνες ), σταματάς μόνο αν κάποιο από εκεί που ήτανε stable και έπαιζε κομπλέ τώρα ξαφνικά πέταξε error/bsod/restart.Αν π.χ. σε 6 μήνες δεν έχεις κανένα degrade ανεβάζεις τάση και πάλι τα ίδια...Αντίστοιχα θες και άλλα τόσα να κάνεις δοκιμή με normal Vcore, αλλά με υψηλότερο Vtt ή PLL.Και πάλι κάνοντας όλα αυτά τα τρελλά δεν μπορείς να πείς σίγουρα "Μήτσο μην δώσεις 1.5Vcore γιατί θα χάσει MHz o CPU σου, μπορεί αυτός του Μήτσου να είναι από τα MacGyver κομμάτια που δεν χαμπαριάζουνε με 1.5V, κ.ο.κ."Τους σκράπες CPU μου εγω δεν με νοιάζουνε, τους δίνω ότι τάσεις να 'ναι, και τους πιέζω συνέχεια. ΑΜΑΝ χάσουνε χάσανε, αν όχι, πάλι δεν με νοιάζει.Από την άλλη τον καλό 2600K μου δεν τον βάζω πάνω παρά μόνο όποτε είναι να παίξω με άζωτο.Υπερπροσοχή ? Σίγουρα, δεν βρίσκεις κάθε μέρα CPU που να παίζει τα πάντα στα 5.85GHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Αύγουστος 16, 2011 #32 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 ηρεμα με το ρευμα!Καμια, μα καμια σχεση δεν εχουν οι θερμοκρασιες με το ρευμα, το ρευμα τρωει τον επεξεργαστη οχι οι temps...απλα οι temps των περιορίζουν να ανεβει! Στην θεωρια degrade λογω electromigration παθαινουν ολα τα ολοκληρωμενα λογω τασης και θερμοκρασιας καθως και τα δυο ειναι παραγοντες του γινομενου της ορμης. Πολυ απλα τα ηλεκτρονια που κινουνται στους αγωγους αποκτουν μεγαλυτερη ταχυτητα λογω τασης και θερμοκρασιας, προσκρουουν στα ιοντα του πλεγματος και σιγα σιγα τα αποκολλουν (ακομα πιο εντονο ειναι στις φιδωτες αντιστασεις οπου εχουν γωνιες). Οσο μικροτερο το process της φωτολιθογραφιας τοσο πιο "στενοι" οι αγωγοι αρα μεγαλυτερη πυκνοτητα ρευματος,μεγαλυτερη ορμη,μεγαλη πιθανοτητα degrade. Γιαυτο και σε ολα τα ολοκληρωμενα οταν αναφερουν MTTF αναγραφουν και ταση και θερμοκρασια. Στην πραξη και συγκεκριμενα στους επεξεργαστες δεν ξερω αν παιζει και κατι αλλο ωστε ο παραγοντας ρευμα να ειναι πιο ισχυρος.. Για το max 1.3 και εγω ιδια αποψη εχω χωρις να ξερω κανα στατιστικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunewalker Αύγουστος 17, 2011 #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2011 Τελικα απο οτι βλεπω εχω πεσει για πρωτη μου φορα σε καλο cpu :banging: 4,8ghz με 1,2V δοκιμασα να παω στα 5ghz αλλα ετρωγα BSOD σε 20 λεπτα prime :computer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 17, 2011 #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2011 Από ότι φαίνεται το κομματάκι σου τα σπάει! Δώσε και λίγη ακόμα τάση,1.3v και δες πόσο πάει και πες θερμοκρασίες ή ανέβασε κανα screen-shot.Γιατί αφού είσαι εκεί με αυτήν την τάση,δε χρειάζεται να πας και παραπάνω πολύ ακόμη σε συχνότητα,άντε 5Ghz-5.2Ghz για 24\7.Θα είσαι πένα. Και αφού καταλήξεις με 1.3v πόσο πάει,δώσε και 1.4v αν στο επιτρέπουν οι θερμοκρασίες και δες πόσο πάει για να δούμε και πόσο καλό είναι τελικά το κομάτι σου!:smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Αύγουστος 17, 2011 #35 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2011 Για πόση ώρα prime stable μιλάς;;; Δεν είναι καλύτερα να τεστάρεις το σύστημά σου με linx; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunewalker Αύγουστος 17, 2011 #36 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2011 Στα 4,8 prime για 12 ωρες για linx τωρα δεν ξερω αν εχει διαφορες πραγματικες ετσι και αλλιως αμα η cpu περνει το ρευμα που πρεπει για αυτες τις συχνοτητες νομιζω ειναι οκ μιας και ο υπολογιστης και να "τρεχει" και 2 crysis ταυτοχρονα δεν εχει τα ζορια που εχει με το prime το ολο θεμα πιστευω εχει να κανει με τις ραμ πιο πολυ και τις συχνοτητες/timmings αυτη ειναι η γνωμη μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.